Calismak mi yoksa ev de bebegime kendim mi bakmaliyim

çok önyargılısınız bence. burada pek çok bakıcıyı da töhmet altında bırakan bir yaklaşım oluyor bu.
biz ailelere uzak oturuyoruz. çocuğuma anneanne veya babaanne baksaydı bizimle birlikte yaşaması gerekecekti. bunu da kimse istemedi haliyle.
benim çocuklarımın bakıcısı annemle yaşıt. torunu gibi seviyor çocuklarımı. benden bile daha merhametli çoğu zaman. bunu bana komşularım da söylüyor. parkta, büyüğü kreşe götürürken görenler vs genelde anneanne sanıyorlar. (ben de yanında çok defa şahit oldum)
bu her şey için geçerli. ben de işimi para kazanmak için yapıyorum tabi öncelikle. ama tek amacım bu değil. işimi yaparken manevi bir tatmin de yaşamalıyım. işimi iyi yapmalıyım. sonuçlarını da almalıyım.

İstisnalar elbette vardır. Ama benim fikrim bu ne yazık ki.. Kimsenin kendi çocuğu gibi bakmayacağını ısrarla söylüyorum. Bunun örneklerini de söyledim. Belki de gördüklerim beni sonuca itti. Çocuk gelişim uzmanı diye alınan bakıcı bayanın kameralarla dolu evde kör noktaları bulup uyumayan küçücük bebeğin mamasına uyku damlası damlatması ve arkadaşım olan annesinin yıllar geçmiş olsa bile o vicdan azabından kurtulamaması, Yine bir tanıdığın çocuk uyusun diye gazı açıp çocuğa hafif koklatması ve yazarken bile içimi cız ettiren bi sürü şey.. Hangimiz evladımızın incinmesini isteriz, düşüncesi bile canımızı yakar.. Ama bu kadın çalışmak zorunda ve bu işi para için yapıyor. o noktada ne yapabilir ne yapamaz kestiremiyosun işte.
Siz şanslısınız demek ki, ne güzel ki hala güvenebiliyorsunuz demek ki içiniz rahat ... Ama benim şahit olduğum şeyler var ve bakıcı konusuna dair beslediğim düşüncem bu yüzden değişmeyecek korkarım.

Haklısınız, kötü örnekler insanı korkutuyor.
Ben her meslekte olduğu gibi ahlaklı, vicdanlı insanlar ve diğerleri diye ayırıyorum.. ameliyat gerekmediği halde ameliyat yapan doktor, senin işini çözeriz diyen elini bile kıpırdatmayan ya da aslında yapılacak hiç bir şey olmadığı halde söz verip paraları götüren avukat, denetimde mevzuata uygun olmadığı halde uygunmuş gibi rapor veren mühendis, dayakçı öğretmen vs. uzar gider bu liste.
mühim olan insan olmak.. Allah iyilerle karşılaştırsın bizi de evlatlarımızı da.

Ben calismayip kendim bakicam. Eger calismam gerekseydi ya krese gidene kadar ben bakip krese baslayinca calisirdim ya da bakici tutardim.
Ne kendi annemi ne de kayinvalidemi istemiyorum kesinlikle.

Bebegin baskasina verilen sozden daha onemli ve kucuk eger maddi imkanin varsa calisma derim nasil istersen tabi ama en guzel zamanlarinda sen buyut bence onunla guzel vakit gecir bu donemler huysuz olabiliyor disleri kasiniyor gazlari oluyo oyuzden duzelir skma canini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…