Çalışmak ve çalışmamak!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızımda 2 yıl ücretsiz izin alacağım derdim. Maddi olarak sıkıntımız da yoktu. Ama kızım doğduktan 20 gün sonra babamı kaybettim. Bulunduğum yerde de ailem yoktu. Zor günler geçirdim. Duvarlarla konuşacak hale gelmiştim. Sırf sosyalleşmek için kızım 6 aylıkken okula başladım. 20 saat dersim vardı. Bana çok iyi gelmişti, kızımla geçirdiğim zamana da yansıdı bu iyilik.. O yüzden mutlu anne mutlu bebek lafı çok doğru bence

Niyetim kimseyi üzmek değil aynı durumda olan hemcinslerimden fikir rica etmekti. Bende maddi kaygılardan yana döneceğim eğer başlarsam ama öte yandan bebeğime ailem dibimde olmasına rağmen tek başıma baktım üstelikte çok zorlu süreçlerden geçerek. Mesela 20 günlük lohusayken eşimle birlikte covid olduk ve sütüm tamamen gitti ondan sonraki aylarım bebeğimi emziremediğim için ağlamakla geçti. O zaman bende ailesi bebek bakmakta yardımcı olan yada bebeğini emzirebilen annelere gözüme sokmayın diye mesaj mı yazayım saçmalık! Kimsenin düşüncesini durumunu bilmeden mesaj yazmayın bence siz düşüncelerinizi kimsenin gözüne sokmayın.

Aynen
Bu öğretmen tayfasinda cidden bir sorun var ya
Her konuda ama her konuda böyleler

Sahsen ilk sene calismazdim. Calismadim da. Herkesin maddi manevi durum ayni olmadigi icin bayaz siyah bir cevap olmaz. Ama bebeklikleri jet hizi ile geciyor. Calismak icin bir ömür daha zaman var
Evet bende böyle düşünüyorum aslında ama bikaç arkadaşımla konuşunca kafam karıştı akıl almak istedim. Çalışmak istememin en önemli sebebi bebeğime iyi bir gelecek sunmak onun için de nasipse bundan sonraki senelerde hep çalışacağım. Bu sebeple ilk sene olabildiğince bebeğime zaman ayırmak istiyodum. Maddi olarak da çok iyi değiliz ama bi sene idare ederiz diye düşündüm.

Aynen
Bu öğretmen tayfasinda cidden bir sorun var ya
Her konuda ama her konuda böyleler
Bence de öğretmenlerin “ imkanlarını” kıskanan tayfa da bi sorun var. Öğretmen olduğumu söylemesem asla böyle bi yorum yapılmazdı. İçinde olmadan ne olduğu ne şartlarda çalışıldığı bilinemeyecek bir meslek her meslekte olduğu gibi. Ama şunu söylemek istiyorum çalışırken aynı zaman da eğitim fakultesi okunabiliyor hani belki aynı “ imkanlara” sahip olmak isterseniz.

"Da" bitişik hocanim

"Da" bitişik hocanim
"Hocanim" da Türkçedeki en kurallar uygun kelime zaten

Arkadaşlar herkes kendi şartlarına uygun olarak plan yapacak tabi ki
20 saat çalışma fırsatım varken niye 30 saat çalışanları düşünerek plan yapayım?
En fazla ben 20 saatte zorlanıyorum
Daha fazla çalışanlar nasıl yapıyor diye üzülürüm
Ama o da geçer bi zaman sonra
Dünyada duyduğum en saçma duyar yani bu
Bir de hepimiz duygusal açıdan aynı güçlülükte mi olmalıyız?
Bence hayır

İlk bebeği doğunca ücretsiz izin almış, 14. Ayında ikinci bebeğe hamile kalmış bir anne olarak yaklaşık 3 yıldır çalışmıyorum. O kadar bunaldım ki anlatamam. Gerçekten çalışmak sosyallik sağlıyor, giyinip kuşanıp evden çıkmak sonra çocuklara motive olmuş şekilde eve gelmek mükemmel olurdu. Sizin şartlarınız çok uygun, bence çalışmayı düşünebilirsiniz.

Emzirmiyorsunuz hiç dert etmeyin. Çünkü o ayrı bir bağımlılık yapıyor anneye. Ben 5 aylık sadece anne sütü alan bebeği bıraktım. O hafta yoğurt ve meyveye başladık. O bile alıştı bir haftada.

Benim en büyük rahatsızlığım kızımı emzirememiş olmak galiba. Çok vicdan yaptım yine aynı şekilde rahatsız olmak istemşyorum tam ek gıda dönemine denk gelecek çünkü.

Bizde başladık çok şükür. Kısa zamanda alışır ufakta olsa bi düzen oturtursam başlayacağım sanırım.

Sen annesiysen o babasi. Niye bebek ille sadece anne ile her gün zaman geçirmek zorunda? Babada ise gidiyor, o niye vicdan azabi çekmiyor?

Bu klasik roller biraz degismesi gerekiyor artik. Elbette çalismalisin. Nasil bir babanin çalismasi dogal ise, bir annenin çalismasi bir o kadarda dogaldir. Üstelik sadece yarim gün. O yarim günde en azindan kafan bosalir, baska seyler düsünürsün, kendini faydali his edersin,.. Bebegine daha çok enerji kalir hatta.

Bence bu yaslar tam ideal yavastan tekrar ise baslamak için. Ki senin ritmin tam süper. 1 yasindan sonrada tamamen ise dönersin.

Ay en kararsiz olduğun konu. Ben e öğretmenim. Kasım a dogum yaptım heyet raporlari falan aldim yaz oldu. Bebegim 9. Ayın icinde. Nir düzen kurduk. Babanne yakinim a. annem bakmak icin can atiyo. Bu kadar bakma heveslisi varken calisayim diyorum. Nerden baksan 50-60 bin para demek. Ben de kendim bakmak istiyorim ama dedigin gibi en a z dersi alarak da zaman ayırabiliriz.

Aslında evet sosyalleşmek açısından arkadaşlara katılıyorum ama şöyle bi durum da var benim ortamım hiç güzel değil. Yani gidip iki çift laf edebileceğim kimse yok arkadaşlarım eş durumu tayin vs sebeplerle gittiler. Öğrencilerim ve velilerimle de hep iletişim halinde oluyoruz. Yani biliyosunuz eve gelince öğretmenlik bitmiş olmuyo bilmiyorum bende çok kararsızım.

Evet ama benin kastettiğim sosyallik değil. Maddiyat. Cok olmasa da bir maaş var her ay. Ben ondan devam etmek istiyorum. Yoksa okul işi evde e devam ediyor. Aslina bakarsan bunu şu an düşündüm. Çalıştığında ev daha cok kirmenecek, temizlikci parssi yok bilmemne parasi falan derken aldigin para da oralara gidiyor aslinda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…