- 3 Aralık 2018
- 365
- 195
- 103
- Konu Sahibi Amaki hayal
-
Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
Hanfendi pardon konunun neresinde ballandırdığımı gördünüz. Tam olarak alıntı yaparmısınız? Herkesin sorunu bambaşka olabilir amacım çalışma saatlerindeb falan bahsetmek değil yarım yamalak okumadan direk yorum yapmışsınız. Çalışma saatlerinin ne olacağından benimde haberim yok idareci değilim belkide hergün dersim olacak rica edip bikaç güne toparlatırım belki diye aklımdan geçirerek yazdım asıl sorum o olmadığı için önemsemeyerek. Asıl problemim bebeğim bebekliğini benimlemi geçirse daha iyi olur yoksa çalışarak kalan zamanda daha faydalı olabilirmiyim buydu. Ben ve eşim bakıyorjz başka kimsemiz yok ayrıca maddi durumumuzda yetersiz yani keyfiye bi durum değil benimde acaba bu kadar mükemmel şartlar varken çalışsammı çalışmasammı en iyisi bdv ye yazayım da kadınların gözüne sokayım gibi sizin hayalinizde canlandırdığınız saçma sapan bi durum değil.okumak büyük beceri gerçekten.. benim bankacılıkla veya kendi işimle ilgili bir şikayetim yok ve ben işe koşarak döndüğümü de belirtmişim. ama tabi oraları okumak lazım..
mevzu öğretmen arkadaşlara yüklenilmesi değil. mevzu çalışmak istenmiyorsa çalışılmaz bu kadar basitken aslında işinin ne kadar rahat olduğunun ballandıra ballandıra anlatılması ve bunun ikilemi.!!
tek zor sektör bankacılık değil. daha da zor sektörler var ve bir çok sektörde 8-10 saat bebeğinden ayrı kalmak zorunda olup ağlaya ağlaya çalışan kadınlar varken 3-4 saatlik çalışma süreci için konu sahibi çalışmak istemiyorsa çalışmamalı zaten ona laf söyleyen de yok.
konu sahibinin anlattıkları ile birlikte kaldığı ikilem zorluk çeken kadınların gözüne sokar gibi resmen ve ben bu duruma rahatsız oldum.
bu da benim düşüncem.
Aynı şeyi düşünüyorum en azından bi yaşına gelmesini bekleyeceğim.bence calisma gercekten, ne icin kim icin, cocugunla olan gunler bir daha gelmicek.. eger cok buyuk bi kariyer hedefin yoksa, cocuk buyukdukten sonra da devam edersin calismaya
Ayrıca inanılmaz zor şartlarda çalışmış her türlü sıkıntıya katlanmış doğuda da batıda da görev yapmış bazı zamanlar sabah ezanı okunurken ilk dersine girmiş bi öğretmenim. Bu sorumluluk masa başında oturup oturup eve dönmeye benzemiyor bilmeden konuşmayın. Kadının düşmanı gerçekten kadın ya. Şu ikilemi yaşayan bi erkek olsa belkide üzülür yorumlarınıza dikkat edersiniz. Alışmışsınız saçma sapan atıp tutmaya.okumak büyük beceri gerçekten.. benim bankacılıkla veya kendi işimle ilgili bir şikayetim yok ve ben işe koşarak döndüğümü de belirtmişim. ama tabi oraları okumak lazım..
mevzu öğretmen arkadaşlara yüklenilmesi değil. mevzu çalışmak istenmiyorsa çalışılmaz bu kadar basitken aslında işinin ne kadar rahat olduğunun ballandıra ballandıra anlatılması ve bunun ikilemi.!!
tek zor sektör bankacılık değil. daha da zor sektörler var ve bir çok sektörde 8-10 saat bebeğinden ayrı kalmak zorunda olup ağlaya ağlaya çalışan kadınlar varken 3-4 saatlik çalışma süreci için konu sahibi çalışmak istemiyorsa çalışmamalı zaten ona laf söyleyen de yok.
konu sahibinin anlattıkları ile birlikte kaldığı ikilem zorluk çeken kadınların gözüne sokar gibi resmen ve ben bu duruma rahatsız oldum.
bu da benim düşüncem.
E çok özeniyorsanız öğretmen olun siz de. Eğitim fakülteleri her ilde neredeyse açıldı bir zahmet bitirince de kpssye gidip atanın (size göre öyleymiş) esnek çalışma saatleri kazanınyani yine linçlenmeyi göze alarak yazıyorum zira içimdekileri tutamayacağım..
öğretmen arkadaşlarımızın böylesine esnek çalışma koşulları varken hala kafalarında soru işaretleri görünce, işte bebeğim bana çok düşkün vs söylemleri ben çok geriliyorum.
ben oğlum 3,5 aylıkken isteyerek işe döndüm, hoş istemesem de dönmek zorundaydım maddi kaygılar.. bankacıyım ve böyle esnekliklerim olmadığı gibi manasız zamanlarda da mesailerim var..
ve hatta benden daha ağır çalışma koşulları olan kadın arkadaşlarım var.
yani çalışmak istemiyorsanız çalışmayın bu kadar basitken rica edeceğim gözümüze sokar gibi zaten esnek çalışıyorsunuz bari ikilemlerinizi burda yazıp da minicik bebeğini bir günün 8-10 saati bırakıp işe dönmek zorunda kalan kadınlarımızı üzmeyin.. (kendimi ayrı tutuyorum ben işe koşarak döndüm ama empati kurabildiğim için yazma ihtiyacı hissettim)
Umarım bizim içinde keyifli olur. Bende arada eşime bırakarak çıkıyorum arkadaşlarımla falan görüşüyorum. Bu anlara bebeğimide katıp birlikte yapabileceğimiz etkinlikler planlamayı düşünüyorum bu süreçte ikimiz içinde iyi olur sanırım sağolunÇalışma zamanlarınız uygun yarım gün , mantıklı.
Ben memur olduğum için sekiz beşti bu yüzden ben iki yıl ücretsiz izin hakkımın hepsini almıştım.
Ama çok keyifliydi kuzumla vakit geçirmek her anına tanık olmuştum ve ben baktığım için kendi düzenimde büyüttüm kızımı müdahale eden olmadı onun çok avantajını gördüm. Arkadaşlara katılıyorum kafanızı da boşaltmanız lazım.
Ben kızımı eşime bırakıp arkadaşlarımla vakit geçiriyordum arada anne olarak buna da çok ihtiyacımız var Bebek için de iyi oluyor anneye tan bağımlı olmuyor.
Ben calısırdım bu sartlarda.Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
Evet bende dönerken zorlanacağımı düşünüyorum ama şu an ve ilerde pişman olmamak için çalışmama kararı aldım bakalım inşallah hayırlı olur.Ilk cocugumda hamilelikte de dogum sonrasi rapor yasal suresi sonrasinda da hep calistim. Bir sorun yasamadik. Ama suan hamileyim. Calismiyorum, ömür boyu bir daha calismayi dusunmuyorum, cocuklarimla vakit gecirmek istiyorum. Calisin calismayin demek bana dusmez ama gözlemim ucretsiz izin kullanan annelerin ise daha zor döndügü, bebeklerin daha zor alistigi yönünde. 1 yil sonunda dönmek durumunda olsam hic ucretsize cikmazdim.
Evet bende alacağım bebeğim için ve bu durumu kendim için tatile çıkmışım gibi değerlendirmeye çalışacağım ikimiz içinde zor olmaması adına. Zaten senelerdir okumak çalışmak ev iş bocalamayla geçti biraz sakinleşmiş olurum bebeğimle.Kesinlikle ücretsiz izin alırdım. Bende kamuda çalışıyorum evimiz kira durumumuz orta ona rağmen bir sene ücretsiz izin alacağım çünkü nasip olursa o günler bir daha gelmeyecek...İlk anne deyişi ilk emeklemesi ilk gülmesi bunlar paha bicilemez.
Bazı insanlar gerçekten çok kompleksli boşverin açıklama yapmaya değmez. Göz ardı et seçeneği var ona tıklayın. Çok istiyorlarsa gidip öğretmenlik okuyup atansınlar.Hanfendi pardon konunun neresinde ballandırdığımı gördünüz. Tam olarak alıntı yaparmısınız? Herkesin sorunu bambaşka olabilir amacım çalışma saatlerindeb falan bahsetmek değil yarım yamalak okumadan direk yorum yapmışsınız. Çalışma saatlerinin ne olacağından benimde haberim yok idareci değilim belkide hergün dersim olacak rica edip bikaç güne toparlatırım belki diye aklımdan geçirerek yazdım asıl sorum o olmadığı için önemsemeyerek. Asıl problemim bebeğim bebekliğini benimlemi geçirse daha iyi olur yoksa çalışarak kalan zamanda daha faydalı olabilirmiyim buydu. Ben ve eşim bakıyorjz başka kimsemiz yok ayrıca maddi durumumuzda yetersiz yani keyfiye bi durum değil benimde acaba bu kadar mükemmel şartlar varken çalışsammı çalışmasammı en iyisi bdv ye yazayım da kadınların gözüne sokayım gibi sizin hayalinizde canlandırdığınız saçma sapan bi durum değil.
E çok özeniyorsanız öğretmen olun siz de. Eğitim fakülteleri her ilde neredeyse açıldı bir zahmet bitirince de kpssye gidip atanın (size göre öyleymiş) esnek çalışma saatleri kazanınAyrıca ülkede herkesin ‘geçim sıkıntısı’ var. Öğretmenler de ‘ücretsiz izine ayrılırken’ acaba yapabilir miyim diye konu açabilirler pek tabii ki doğal. İş seçerken çalışma şartlarına da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum, öyle yapmadan iş seçiminde bulunmanız ve sonuçları sizi ilgilendirir İnsanlar ya ben çalışıyorum acaba ücretsiz izine ayrılsam mı, ayrılanlar vardır belki tavsiyede bulunurlar neticede tecrübe edenler mutlaka olmuslardır derken aaa nefesalnefesver alınır ama açmayayım mı desinler? Allah aşkınıza bunun neresinde mantık var arkadaşlar? Kurum memurları da aynı şartlarda çalışıyor onlardan birine de aynı tepkiyi mi veriyorsunuz? Anlamak gerçekten güç.
bu şartlar altında çalışırdım ben açıkçası.Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
o kadar haklısın ki 2 aylık bebeğimi bırakıp işe döndüm bende . özel sektörde süt izni bile kullandırtmadılar . 8.5 18 :00 çalıştım cumartesileri yarım gün şeklinde bu yazıları okuyunca bizim canımız yok mu bizimkiler bebek değil mi diyo insanyani yine linçlenmeyi göze alarak yazıyorum zira içimdekileri tutamayacağım..
öğretmen arkadaşlarımızın böylesine esnek çalışma koşulları varken hala kafalarında soru işaretleri görünce, işte bebeğim bana çok düşkün vs söylemleri ben çok geriliyorum.
ben oğlum 3,5 aylıkken isteyerek işe döndüm, hoş istemesem de dönmek zorundaydım maddi kaygılar.. bankacıyım ve böyle esnekliklerim olmadığı gibi manasız zamanlarda da mesailerim var..
ve hatta benden daha ağır çalışma koşulları olan kadın arkadaşlarım var.
yani çalışmak istemiyorsanız çalışmayın bu kadar basitken rica edeceğim gözümüze sokar gibi zaten esnek çalışıyorsunuz bari ikilemlerinizi burda yazıp da minicik bebeğini bir günün 8-10 saati bırakıp işe dönmek zorunda kalan kadınlarımızı üzmeyin.. (kendimi ayrı tutuyorum ben işe koşarak döndüm ama empati kurabildiğim için yazma ihtiyacı hissettim)
Bebeğim 5 buçuk aylıkken başladım, öğretmenim. İlk hafta duygusal geçti ama sonrası iyi geldi. Haftada 16 saat ders aldım, ilk yıl nöbet de yok. Ben zorlanmadım, aksine nefes almış oldum. Çocuk masraf demek, bebeğim için bir şey alırken veya ne bileyim takip eden doktoru, özel aşıları, bu gibi masraflarında eşim de olsa kimseye bağımlı olmak istemedim. 12 yıldır çalışıyorum, birdenbire maaşsız olmayı göze alamadım. İşimi de gayet özenle yaptım ve yapmaya devam ediyorum.Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?