- 3 Aralık 2018
- 365
- 195
- 103
- Konu Sahibi Amaki hayal
bence calisma gercekten, ne icin kim icin, cocugunla olan gunler bir daha gelmicek.. eger cok buyuk bi kariyer hedefin yoksa, cocuk buyukdukten sonra da devam edersin calismaya
Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.