Çalışmak ve çalışmamak!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay bayılacağım gerçekten 😂😂
Sanki zorla biz uzun saatler çalıştırıyoruz sizi
Çalışma saatleri az diye uzun çalışanların duyarını kasıp derdini paylaşamayacak mı insanlar?
İllegal bi durum yok arkadaşlar
Çalışma saatleri ve devletin verdiği haklarla öğretmenler çocuğu olunca az çalışabiliyor

Madem konu çok duyarlı olmak
O zaman o kadar çocuk sahibi olamayan insan varken çocuklarınızdan da bahsetmeyin oldu olacak 🤦‍♀️

yani yine linçlenmeyi göze alarak yazıyorum zira içimdekileri tutamayacağım..
öğretmen arkadaşlarımızın böylesine esnek çalışma koşulları varken hala kafalarında soru işaretleri görünce, işte bebeğim bana çok düşkün vs söylemleri ben çok geriliyorum.
ben oğlum 3,5 aylıkken isteyerek işe döndüm, hoş istemesem de dönmek zorundaydım maddi kaygılar.. bankacıyım ve böyle esnekliklerim olmadığı gibi manasız zamanlarda da mesailerim var..
ve hatta benden daha ağır çalışma koşulları olan kadın arkadaşlarım var.
yani çalışmak istemiyorsanız çalışmayın bu kadar basitken rica edeceğim gözümüze sokar gibi zaten esnek çalışıyorsunuz bari ikilemlerinizi burda yazıp da minicik bebeğini bir günün 8-10 saati bırakıp işe dönmek zorunda kalan kadınlarımızı üzmeyin.. (kendimi ayrı tutuyorum ben işe koşarak döndüm ama empati kurabildiğim için yazma ihtiyacı hissettim)
Bizim işimiz öyle okulda geçirilen 4-5 saatle sınırlı değil efendim. Veli gecenin bir vakti mesaj atar, arar, gün içinde sınıf grubundan gerekli bilgilendirmeyi yaptığın, ödevleri vs tane tane yazdığın halde. Ben anlayış göstermeye çalışırım, göstermeyen arkadaşlar idareye şikayet edilir mesajlarıma dönmüyor aramalarımı cevaplamıyor diye. Mesai saatinin dışında okuldan yazı gelir, yarım saat içinde şu iş yapılıp okul mailine gönderilecek diye. Ben eve gelince bebeğimi ayaklarımda sallarken bir yandan yanımdaki bilgisayardan okul işlerini veya öğrencilerime göndereceğim ek çalışmaları hazırlıyorum, bir yandan da telefonuma gelen ödevleri kontrol ediyorum, yanlışlarını düzeltiyorum. Bakış açınıza göre ben de maddi durumu iyi olup da iki yıl ücretsiz izin alma şansı olan arkadaşları görüp üzüleyim o zaman. Herkesin koşulları farklı, tek ortak noktamız annelik bu durumda, ve ilk ayrılışın nasıl bir duygu durumu getirdiğini az çok bilirsiniz, üzmeyin hemcinslerinizi, ne olur.

konu gene öğretmenlik mesleğine gelmiş...

konuyla ilgili yorumum:
herkesin hayattan beklentisi farklı. henüz çocuğum yok ancak bakış açıma istinaden ben önce "insan", sonra "kadın", sonra "anne"yim.
elbette bakıma ve ilgiye muhtaç bir bebeği bırakıp kendime odaklı bir hayat düşünmem ancak ben mutlu değilsem bebeği de mutlu edemem.
ben dışarı dönük bir insanım, evde zaman geçirmek çok tercih ettiğim bir şey değil. o nedenle eğer bir sağlık sorunu olmazsa işe dönmek tercihim olur.
ha ben çocuk olunca da arabada yada kanguruda nereye gidersem götürürüm gibi de düşünüyorum. yani artık çocuk oldu herşeyi sadece ona göre planlarım değil de onu var olan düzene adapte etme planlarım var.
bunu uygulayan 2 yakın arkadaşımın çocukları ne fiziksel ne psikolojik hiç de sıkıntı yaşamadılar. şu an 6-7 yaşlarındalar ve çok da mutlu çocuklar.

ama başka bir kadın için bebeği ile evde olmak, sürekli onunla ilgilenmek, başka şeylere net bir ara vermek daha huzur verici olabilir.

diyeceğim o ki içinize sorun. hangi yöntem sizin gönlünüzü mutlu ediyorsa onu seçin.

Ay bayılacağım gerçekten 😂😂
Sanki zorla biz uzun saatler çalıştırıyoruz sizi
Çalışma saatleri az diye uzun çalışanların duyarını kasıp derdini paylaşamayacak mı insanlar?
İllegal bi durum yok arkadaşlar
Çalışma saatleri ve devletin verdiği haklarla öğretmenler çocuğu olunca az çalışabiliyor

Madem konu çok duyarlı olmak
O zaman o kadar çocuk sahibi olamayan insan varken çocuklarınızdan da bahsetmeyin oldu olacak 🤦‍♀️

ya herkes kendi tercihini yapıyor sonuçta ona katılıyorum
ama aslında burada genelde öğretmen olanlar nedense bir şeyleri kanıtlama peşinde
soru: haftada yarım gün çalışabilirim hatta eğer şartlar uygun olursa haftanın her günü de çalışmayacağım, haftanın bir kaç günü de evde kalabileceğim (gayet makul bir soru güzel) sizce ne yapayım?
cevap: tabi ki çalışın hem size iyi gelir değişiklik olur, hem de çocuk masraf demek. Bakın sizden çok daha uzun çalışanlar da var sizin koşullarınız görece daha iyi (yine gayet güzel bir cevap)
buna istinaden konu sahibi cevap: ay ama öyle değil ki, ben nasıl çalışıyorum okul bitince mesai bitmiyor, ben 3 saat çalışıyorum ama allahım nasıl o 3 saat sizin 18 çalışmanıza bedel, ölüyorum bitiyorum çok ilgiliyim öğrencilerimin anasıyım babasıyım, ayaktayım, mahvoluyorum, öğretmenlik 1 ağır maden işçiliği 2... gibi anlamsız bir takım savunmalar yapınca konu garip bir yere gidiyor ister istemez.

benim cevabım da zaten çalışmamaya yer arıyorsunuz çalışmayın o zaman türünden bir cevaptı
zaten konu sahibi çalışmamaya karar vermiş daha ilk cevaplarından bile anlayacağımız üzere...

Ben olsam çalışırdım. Bebeğin uyku saatleri de olacaktır bu süre içinde. Vicdan yapacak çok bir durum yok. Haftanın 6 günü tüm gün ayrı kalmak zorundayım deseniz, şimdi çalışmak İçin uygun değil derdim. Ama hem saatleriniz uygun, hem de bakacak kişi eşiniz. Çok güzel avantajlar bunlar.

bir de bütün gün evde olmak da kolay değil. Şöyle bir giyinip, sosyalleşmek, hem anneye iyi geliyor. Hem daha düzenli yaşıyorsunuz.

üstelik bebeğinize daha fazla imkan demek çalışmak. Bir şeye elinizi attığınızda ben şimdi bunu alamam gibi hissetmezsiniz.

sizin gibi bir arkadaşım oldu. Bebeğinin öğle uykusundan önce eve dönmüş oluyordu. Zorlanmadan çalıştı. Bir diğeri de zorunluluğu olmamasına rağmen, evdeki halim bana hiç iyi gelmedi diyerek, erken çalışmaya başladı. Gayet de memnun.

ama aslında burada genelde öğretmen olanlar nedense bir şeyleri kanıtlama peşinde
soru: haftada yarım gün çalışabilirim hatta eğer şartlar uygun olursa haftanın her günü de çalışmayacağım, haftanın bir kaç günü de evde kalabileceğim (gayet makul bir soru güzel) sizce ne yapayım?
cevap: tabi ki çalışın hem size iyi gelir değişiklik olur, hem de çocuk masraf demek. Bakın sizden çok daha uzun çalışanlar da var sizin koşullarınız görece daha iyi (yine gayet güzel bir cevap)
buna istinaden konu sahibi cevap: ay ama öyle değil ki, ben nasıl çalışıyorum okul bitince mesai bitmiyor, ben 3 saat çalışıyorum ama allahım nasıl o 3 saat sizin 18 çalışmanıza bedel, ölüyorum bitiyorum çok ilgiliyim öğrencilerimin anasıyım babasıyım, ayaktayım, mahvoluyorum, öğretmenlik 1 ağır maden işçiliği 2... gibi anlamsız bir takım savunmalar yapınca konu garip bir yere gidiyor ister istemez.

benim cevabım da zaten çalışmamaya yer arıyorsunuz çalışmayın o zaman türünden bir cevaptı
zaten konu sahibi çalışmamaya karar vermiş daha ilk cevaplarından bile anlayacağımız üzere...
Konu sahibi bir konuda kararsız kalmış ki buraya konu açmış
Diğer türlü çalışmayı erteledim diye konu açsa basın açıklaması gibi olurdu
Ki bundan bize ne tabi ki
Belki de çalışmayı ertelemek istiyordu
Buradaki yorumlardan destek bulup kararından emin oldu
Konusu da amacına ulaşmış oldu böylece
Bu açıdan baktınız mı hiç?

Benin itirazım da az çalışma saatiniz var, biz çok çalışıyoruz gözümüze sokmayın şeklinde olan yorumlaraydı
Tam olarak az saat çalışma hakkı olan insanlar olarak ne yapalım çok saat çalışmak zorunda kalanlar için?
Mesaiye mi kalalım?
Derdimizi mi paylaşmayalım?
O zaman dediğim gibi çocuğu olmayanlar için çocuğumuzdan bahsetmeyelim
Hatta işi olmayanlar için de uzun saat çalışacak bir iş sahibi olmaktan bahsetmeyelim
Böyle saçma bi duyar var mı dünyada?

Konu sahibi de öğretmenliğin sınıfta başlayıp bitmediğini öğretmen olmayan arkadaşlar için açıklamış bence
Çünkü dışardan bakınca evet az çalışma saatleri çok cazip görünüyor
Ama düz memur gibi evrağı işte bırakıp dönemiyorsunuz gerçekten

Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
Açıkçası bende yakın zamanda bunları düşüneceğim. 1 yada 1,5 ay öncesinde doğum iznine çıkacağım. Ve en az 7 8 aylık olana ek gıda vs işlerini çözene kadar da işe dönmeyi düşünmüyorum. Bebeğim şuan herşeyin önünde geliyor bana. Görebildiğim kadar görmek zaman geçirmek istiyorum.

bunu anlatmaya çalışıyordum çok güzel ifade etmişsiniz..
çalışıp çalışmama mevzusu zaten çok basit.. kimi kadınlar anneliği daha çok sever ve çocuğu için çalışmak istemez, kimi kadınlar çalışmayı daha çok sever ve işe dönmeyi tercih eder.. maddi olarak durumu el veren zaten çalışmaz, bu ikileme de düşmez. durumu olmayansa işi en berbat iş de olsa dönmek zorundadır. bunu öğretmen vs diye ayırıp bi de koşulları anlatmak ballandırmaktır benim için..
öğretmen arkadaşlara olan sitemim de (işlerinin önemi ve zorluğu ile ilgili içimde bir şüphe olmadığına hepsini temin edebilirim, benim de evladım var ve öğretmenlere saygım her zaman sonsuz) diğer tüm çalışan kadınların içinde bulundukları durumu göz ardı ederek, mesai saatlerinin esnekliğini de gözümüze sokarcasına yorumlar yapmaları ve bu minvalde cevap beklemeleri..
bi de yani burdaki öğretmen olduğunu söyleyen arkadaşların çok ayıp kıskanıyorsan sen de oku felan demeleri.. bizim ne demek istediğimizi bile anlamaya tenezzül etmeden böyle tahammülsüzce cevap veriyorlar, umuyorum öğrencilerine tahammülleri daha fazladır.

bunu anlatmaya çalışıyordum çok güzel ifade etmişsiniz..
çalışıp çalışmama mevzusu zaten çok basit.. kimi kadınlar anneliği daha çok sever ve çocuğu için çalışmak istemez, kimi kadınlar çalışmayı daha çok sever ve işe dönmeyi tercih eder.. maddi olarak durumu el veren zaten çalışmaz, bu ikileme de düşmez. durumu olmayansa işi en berbat iş de olsa dönmek zorundadır. bunu öğretmen vs diye ayırıp bi de koşulları anlatmak ballandırmaktır benim için..
öğretmen arkadaşlara olan sitemim de (işlerinin önemi ve zorluğu ile ilgili içimde bir şüphe olmadığına hepsini temin edebilirim, benim de evladım var ve öğretmenlere saygım her zaman sonsuz) diğer tüm çalışan kadınların içinde bulundukları durumu göz ardı ederek, mesai saatlerinin esnekliğini de gözümüze sokarcasına yorumlar yapmaları ve bu minvalde cevap beklemeleri..
bi de yani burdaki öğretmen olduğunu söyleyen arkadaşların çok ayıp kıskanıyorsan sen de oku felan demeleri.. bizim ne demek istediğimizi bile anlamaya tenezzül etmeden böyle tahammülsüzce cevap veriyorlar, umuyorum öğrencilerine tahammülleri daha fazladır.
Bir de acı olan şu ki birçoğumuz öğretmenlerden fazla emekle daha çok çalışarak daha fazla sınava girerek işimize sahip olduk.
Siz de atanıp öğretmen olsaydınız diyenlere istinaden

Bir de acı olan şu ki birçoğumuz öğretmenlerden fazla emekle daha çok çalışarak daha fazla sınava girerek işimize sahip olduk.
Kimse size öğretmen olmak zor
Daha çok çalışıp atansaydınız demiyor
Şartları bu kadar cazipse siz de seçseydiniz diyor bence
Ki bu seçenek hala mevcut

Opss olay öğretmenler vs diğer çalışanlara döndü ki en sevmediğim muhabbet.. kime göre daha fazla emekle daha çok çalışarak işinize sahip oldunuz??Öğretmen kişisi Boun,ODTÜ mezunu yabancı dille eğitim görmüş iki dil bilen biridir, kallavi bir puanla da atanmıştır. Diğer çalışan ise vasat altı apartman tabelalı üniversiteden hasbelkader mezun olmuş bilmem kimin referansıyla işe yerleşmiştir. Şimdi kim daha fazla emek harcamış oluyor?? konu sahibinin konusu saçmasapan yerlere çekilmesin. Kadıncağız öngörülü davranmış evlendikten sonrasını çocuk sahibi olduktan sonrasını da düşünmüş meslek seçimini ona göre yapmış. Keşke herkes olabilse..

Ben sadece 3 saat çalışacağım sizin tüm gününüze bedel olacak demedim. Nasılki öğretmenliğe kıyasla başka hanımlar daha çok çalışıp daha az ücret alabiliyosa ki konumuz ücret de değildi o zaman durumu çok iyi olup evine hizmetçi bakıcı vs alabilen yada hiç çalışmak durumunda kalmayıp ömür boyu çocuğunun yanından ayrılmak zorunda olmayan hanımlar da konu açınca burda çalışmak zorunda olan insanlar var diye duyar kasıyosunuz heralde. Evet çocuğunuz varsa bazj öğretmenlerin ne kadar ilgili olduğunu hatta bazen anne babalardan daha çok birlikte vakit geçirdiklerinide biliyosunuzdur. Ama konu buda değildi. Diğer üyelerinde ifade ettiği gibi bu ikilemde kalan hanımların tecrübelerini merak etmiştim cevabımı da aldım siz kendi kendinize söylemediğim sözler üzerinden kavga döğüş devam edebilirsiniz heyecan katıyo hayatınıza heralde.

Bunuda kendim ve diğer öğretmen arkadaşlar adına kabul etmiyorum. Kime göre neye göre daha az emek daha çok sınav. Yineliyorum o kadar kolaysa olun lütfen.

Ayrıca inanılmaz zor şartlarda çalışmış her türlü sıkıntıya katlanmış doğuda da batıda da görev yapmış bazı zamanlar sabah ezanı okunurken ilk dersine girmiş bi öğretmenim. Bu sorumluluk masa başında oturup oturup eve dönmeye benzemiyor bilmeden konuşmayın. Kadının düşmanı gerçekten kadın ya. Şu ikilemi yaşayan bi erkek olsa belkide üzülür yorumlarınıza dikkat edersiniz. Alışmışsınız saçma sapan atıp tutmaya.

Yani bir konuda da konu sahibi eleştirilince konuyu kadının düşmanı kadına bağlamasın. Her işin kendine göre zorluğu vardır. Kimse sizin işiniz kolay demiyor zaten. Sadece çalışma saati olarak baktığınızda genele göre çalışma saatiniz çok az bunu siz yazmışsınız. Kendi işinizi savunurken bir başkasının işine laf ederek kendinizle çelişip eleştirdiğinin aynısını yapıyorsunuz. Masa başı çalışmanın kolay olduğunu size düşündüren nedir anlamadım ama en başta yazdığım gibi her işin kendine göre zorluğu var.

Opss olay öğretmenler vs diğer çalışanlara döndü ki en sevmediğim muhabbet.. kime göre daha fazla emekle daha çok çalışarak işinize sahip oldunuz??Öğretmen kişisi Boun,ODTÜ mezunu yabancı dille eğitim görmüş iki dil bilen biridir, kallavi bir puanla da atanmıştır. Diğer çalışan ise vasat altı apartman tabelalı üniversiteden hasbelkader mezun olmuş bilmem kimin referansıyla işe yerleşmiştir. Şimdi kim daha fazla emek harcamış oluyor?? konu sahibinin konusu saçmasapan yerlere çekilmesin. Kadıncağız öngörülü davranmış evlendikten sonrasını çocuk sahibi olduktan sonrasını da düşünmüş meslek seçimini ona göre yapmış. Keşke herkes olabilse..
Kesinlikle benimde en sevmediğim muhabbet bence arkadaşlar özellikle şu dönemde öğretmenlere bilenmiş durumda var malesef böyle bi kesim bu hiç sorun değil ama söylemediğim sözler aklıma bile gelmeyen düşünceler üzerinden geldi burda 3 saat çalışmakla hava atıyo hiçmi bizim gibi çok çalışanları düşünmüyo gibi tartışma başlatma çabaları saçma.

Bence de öğretmenlerin “ imkanlarını” kıskanan tayfa da bi sorun var. Öğretmen olduğumu söylemesem asla böyle bi yorum yapılmazdı. İçinde olmadan ne olduğu ne şartlarda çalışıldığı bilinemeyecek bir meslek her meslekte olduğu gibi. Ama şunu söylemek istiyorum çalışırken aynı zaman da eğitim fakultesi okunabiliyor hani belki aynı “ imkanlara” sahip olmak isterseniz.
Asffhjfds öğretmenlerin imkanları diyice sesli güldüm. Ne imkanları var ayol :-)

Yani bir konuda da konu sahibi eleştirilince konuyu kadının düşmanı kadına bağlamasın. Her işin kendine göre zorluğu vardır. Kimse sizin işiniz kolay demiyor zaten. Sadece çalışma saati olarak baktığınızda genele göre çalışma saatiniz çok az bunu siz yazmışsınız. Kendi işinizi savunurken bir başkasının işine laf ederek kendinizle çelişip eleştirdiğinin aynısını yapıyorsunuz. Masa başı çalışmanın kolay olduğunu size düşündüren nedir anlamadım ama en başta yazdığım gibi her işin kendine göre zorluğu var.
Yazarken aklıma gelmedi değil ama konunun bu şekilde saptırılmasının kasıtlı olduğunu düşündüğüm için bende kasıtlı yazdım netice de kimse çalışma şartlarınj bilmediği bi meslek hakkında aman da ne kadar kolay meslek ne kadar az çalışıyorsun gözümüze soktun falan filan deme hakkına sahip değil. Öğretmenlerden çok daha az çalışarak daha çok kazanan insanlar var ne diyebilirimki ben. Konu bi anda az çalışıp az emek verip çok kazanma saçmalığına döndü arkadaşların amacı farklı sanıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X