ya herkes kendi tercihini yapıyor sonuçta ona katılıyorum
ama aslında burada genelde öğretmen olanlar nedense bir şeyleri kanıtlama peşinde
soru: haftada yarım gün çalışabilirim hatta eğer şartlar uygun olursa haftanın her günü de çalışmayacağım, haftanın bir kaç günü de evde kalabileceğim (gayet makul bir soru güzel) sizce ne yapayım?
cevap: tabi ki çalışın hem size iyi gelir değişiklik olur, hem de çocuk masraf demek. Bakın sizden çok daha uzun çalışanlar da var sizin koşullarınız görece daha iyi (yine gayet güzel bir cevap)
buna istinaden konu sahibi cevap: ay ama öyle değil ki, ben nasıl çalışıyorum okul bitince mesai bitmiyor, ben 3 saat çalışıyorum ama allahım nasıl o 3 saat sizin 18 çalışmanıza bedel, ölüyorum bitiyorum çok ilgiliyim öğrencilerimin anasıyım babasıyım, ayaktayım, mahvoluyorum, öğretmenlik 1 ağır maden işçiliği 2... gibi anlamsız bir takım savunmalar yapınca konu garip bir yere gidiyor ister istemez.
benim cevabım da zaten çalışmamaya yer arıyorsunuz çalışmayın o zaman türünden bir cevaptı
zaten konu sahibi çalışmamaya karar vermiş daha ilk cevaplarından bile anlayacağımız üzere...
Konu sahibi bir konuda kararsız kalmış ki buraya konu açmış
Diğer türlü çalışmayı erteledim diye konu açsa basın açıklaması gibi olurdu
Ki bundan bize ne tabi ki
Belki de çalışmayı ertelemek istiyordu
Buradaki yorumlardan destek bulup kararından emin oldu
Konusu da amacına ulaşmış oldu böylece
Bu açıdan baktınız mı hiç?
Benin itirazım da az çalışma saatiniz var, biz çok çalışıyoruz gözümüze sokmayın şeklinde olan yorumlaraydı
Tam olarak az saat çalışma hakkı olan insanlar olarak ne yapalım çok saat çalışmak zorunda kalanlar için?
Mesaiye mi kalalım?
Derdimizi mi paylaşmayalım?
O zaman dediğim gibi çocuğu olmayanlar için çocuğumuzdan bahsetmeyelim
Hatta işi olmayanlar için de uzun saat çalışacak bir iş sahibi olmaktan bahsetmeyelim
Böyle saçma bi duyar var mı dünyada?
Konu sahibi de öğretmenliğin sınıfta başlayıp bitmediğini öğretmen olmayan arkadaşlar için açıklamış bence
Çünkü dışardan bakınca evet az çalışma saatleri çok cazip görünüyor
Ama düz memur gibi evrağı işte bırakıp dönemiyorsunuz gerçekten