çalışmam gerekiyor mu sizce?

gerçekten çok teşekkür ederim. şimdi kızarlar "amcana halana güveniyorsun" diye ama zaten kirayı amcam faturaları halam üstlendi. Verilen parayı da bankaya yatırıp gerçekten çok ihtiyacım olmadığı sürece tamamını kullanmamaya karar verdim. İngilizcem iyi ben lise sondayken tüm kurları tamamlamıştım kursa gitmiştim. Sanırım kendi branşımda çalışmaya başlarım ikinci dönem olursa daha iyi olur dediğiniz gibi. Çok teşekkürler konuyu saptırmadan yardım ettiğiniz için

bakış açın bu kadar dar mı gerçekten. neyse geçiyorum bu konuyu

gerçekten geçmen lazım. çünkü ben burda sana harcadığım paranın hesabını vermek zorunda değilim. sadece yardım istedim,yardım etmeyeceksen,etmek istemiyorsan yazmasan sen de ben de üzülmesem ne iyi olurdu.lütfen uzatma

Ha hatırladım kuzum sen miydin o. Ablanın nişanlı durumu halloldu sanırım. Çalışma konusunda üniversitenin bursları da oluyor, yarı zamanlı Öğretim Görevlileri yanında çalışarak. Bu tarz bir şey bulsan dışarıdaki islere göre daha güvenli de olur.

bende farklı işlerdense kendi branşımda çalışmayı düşünüyorum.aklımda bazı şeyler şekilleniyor çok teşekkürler :)

Valla ben yıllardır çalışıyorum para olunca bende veririm hiç anlamadım kıymet falan nıyeyse nasıl oluyo o kıymetını bılmek gerçekten bılmıyorum

eğer çalışırsan lüksden mümkün olduğunca kaçınmalısın. Zaten asgari ücret 1000 lira ve sen muhtemelen bu parayı alacaksın

Valla ben yıllardır çalışıyorum para olunca bende veririm hiç anlamadım kıymet falan nıyeyse nasıl oluyo o kıymetını bılmek gerçekten bılmıyorum
O senin yapın kimisi para tutamaz. Kimisi ben gibi zor gün hesabı yapar. Bu hayatın hastalığı var, hayat ne gösterir bilinmez. Ailemin yanında ben de çok rahattim hatta dusununce baya müsriftim. Kendim çalışınca o kadar emek verince kıymetini anladım. Tabi yine çok değil hala saçmalıyorum sinirlenince telefon kırmak gibi saçma bir huy edindim mesela.

Önce kendi kişisel ekonominle ilgili kendine çeki düzen vermelisin. Paranın kaynağı ne olursa olsun beğendiğim şeye 1000 tl acımam veriririm bakış açısı sana zarardan başka bişey getirmez. Amcanın sana yaptığı iyiliği burda duymayan kalmadı zaten. Şimdi senin eline verilen ve senin dayanmaz dediğin o hazır parayı vadesiz bir banka hesabına aktar. Varsa hesabın ona aktar, yoksa bir bankadan açtırmaya çalış ve o para bankada dursun. Yani ATM'de dursun, ihtiyacın kadar çek parayı. Bu ATM olayı insanı gerçekten çok dizginliyor çünkü cüzdanında yoksa harcamıyorsun. :) O parayı ne yap et cüzdanda tutma. İhtiyacın kadar tut. Ha bir de ekstra durumlar için belki bi 50 tl falan saklayabilirsin cüzdanının bir köşesinde, hani insanız başımıza ne geleceği belli olmaz, o bakımdan.

Veya iki tane vadesiz banka hesabının da faydasını görebilirsin. Cüzdanda falan saklamaktan daha iyidir. Nakit para çalınabilir, kaybolabilir vs. Cüzdanında yüksek miktarda zor gün parası tutamazsın zaten. Bildiğim kadarıyla vadesiz hesaplarda öğrenciden hesap işletim ücreti falan da almıyorlar. Faize yatırmıyorsun zaten sadece bankada tutmuş oluyorsun parayı. Elindeki parayı X bankasında tut, ihtiyacın olduğu zaman X bankasının ATM'sinden çek. Bir de Y bankasında bir hesap daha açtır, buraya da "sadece zor günlerin için" belli bir miktar para at mesela 1000 TL var sende, bunun 100 TL'sini Y bankasında tut ve o parayı unut. Yokmuş gibi davran. Böyle yaparsan elindeki paran bitse bile o Y bankasına koyduğun parayı kullanırsın ve 5 parasız kalmaktan kurtulursun. Bu söylediğim şeyler senin tamamen kendi ayaklarının üzerinde durabilmene yardımcı olabilecek bazı yöntemler. Amca, dayı, hala bla bla bla kişiler vardır elbet sana yardımcı olabilecek ama sen kendi kendini ayarlamak zorundasın. Cüzdanında ihtiyacın olan kadar para+cüzdanın gizli bölmesinde az miktarda zor gün parası ve Y bankasında çok zorda kalma durumunda kullanabileceğin bir miktar para (mesela 100 TL, hayat bile kurtarır ihtiyaç halinde) ve X bankasındaki ana hesabında duran ana paran.

Üniversitelerin kısmi zamanlı iş departmanları oluyor, okuduğun üniversitede onlara başvur. Okulda öyle bir işe başlarsan senin için daha iyi olabilir, iş programını da ders programına göre ayarlıyorlar. Benim öyle çalışan arkadaşlarım var hem daha güvenli, okul sonuçta. Part time işlere falan başvur. Yalnız asgari ücret falan alamazsın, düşük ücret alırsın part time olduğu için. 400-500 belki verirler ama az para değil.

Ve sakın kredi kartı alayım deme, sakın.

Son düzenleme:
Böyle lüks isteklerin oluyorsa, calısmalısın zaten.

ya ben anlatamıyor muyum? türkçe mi bilmiyorum yani aynı dili konuşmuyo muyuz? diyorum ki parayı babamdan alırken ben alıyordum böyle şeyler. ama kendim çalışsam almam. parayı yönetebilmeyi öğrenmek için çalışmak istiyorum. şurda 70 mesaj varsa 50'sinde lüks lüks denilmiş. Ama baba evinde lüks yoksa kendim kazansam 400-500lira maaşım olsa almam,alamam zaten.

çok çok teşekkür ederim. sorduğum soruyu anlayıp gerçekten işime yarayacak tavsiyeler verdiğiniz için. Emin olun bunların hepsi çok işime yarayacak.Tekrar teşekkürler

Boşversene ya, onun hesabını sormak buradakilere mi düşmüş? Varlık içinde yokluk mu çekseydin yani? Zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye boşuna dememişler.

Boşversene ya, onun hesabını sormak buradakilere mi düşmüş? Varlık içinde yokluk mu çekseydin yani? Zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye boşuna dememişler.

dediğiniz gibi ben varlık içinde yokluğu 15 yıl çektim,babam yüzünden çekmek zorunda kaldım. ama nasıl anlatırım ki anlamak istemedikten sonra.isteyen istediğini düşünsün..

dediğiniz gibi ben varlık içinde yokluğu 15 yıl çektim,babam yüzünden çekmek zorunda kaldım. ama nasıl anlatırım ki anlamak istemedikten sonra.isteyen istediğini düşünsün..

canım ya, üzüldüm sana.
kardeşimden küçüksün, o da üniversite okuyor.
belli ki aklı başında bir kızsın, verdiğin örnek yanlış anlaşılmış biraz.
sonuçta herkes eşit paralarla sürdürmüyor hayatını, bana göre de çok uçuk rakam ama elbette birileri alacak bu paraşara elbiseyi, çantayı :)
yaşından büyük şeyler yaşamaya mecbur bırakılmışsın, ailenle aranı düzeltmeni tavsiye ederim sana bir abla olarak.
onlara güvenerek hayatını sürdürme, çünkü anlattığın her şey aileni sınıfta bırakıyor.
sen yine çalış , kendi paranı kazan, ama yine de çok sıkıştığında arayacak anne baba olsun hayatında, tümden silip atma kimseyi.
kendi öğrenciliğimde çalışmadım, çalışan arkadaşım da olmadı , o sebeple ne yapılır bilemiyorum.
ama bir Ankaralı olarak, koca şehirde yapılacak bir şeyler bulabileceğine eminim.
az çok deme, kendini çok yıpratmadan çalışmaya bak sen.
başarılar dilerim okul ve bundan sonraki özel hayatında.

Çok teşekkür ederim. Yanlış anlaşıldım evet ama bir an öyle üzerime gelindi ki sanki ülkede en çok para harcayan ben oldum,inanılmaz kötü hissettim. Kararımı verdim,bazı yerlere mail attım bile.İlk dönem maaşsız ikinci dönem performansa bağlı zammı olan bi iş buldum kendime,kendi branşımda (tabi kabul edilirsem) Ailemle de konuşmayı denerim sanırım,dediğiniz gibi onlara güvenip hayatımı öyle şekillendirmem.Ama arkamda bi ailem olur en azından.Tekrar teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…