Çalışması eşine bağlı kadınlardan oluyorum

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
Güncelleme
Arkadaşlar konu açmıştım daha önceden aşağıda da paylaşıyor olacağım eski konuyu. Eşimle oturup konuştum ama beni oyalıyor kreş konusunda yine kendi bildiğini yapıyor çocuk daha küçükmüş kendince tedrginlikleri var hatta kameralı olan çok düzgün bir kreş dahi buldum ama gidip bakmak bile istemiyor. Görümcemle de açık açık konuştum. Sen de haklısın bakmak zorunda da değilsin dedim böyle olunca sana yük biniyor çocukların stresi zaten sana yetiyor dedim. Görümcem de kreşe verilmesi tarafında eşime söylemesini istedim aman onu bana bulaştırma dedi ben çok söyledim dedi ama anlamıyor dedi. Hatta görümcem diyorki işe gidersen mecbur biz bakarız ne yapalım diyor ama ben anlayışsız davranmak istemiyorum çünkü o da gün içinde zaten çok yoruluyor. Görümcem de bana gerçek anlamda 1 2 yıl daha gitme çocugun seninle olsun diyor ama gidersende sen bilirsin biz bakarız dedi. Eşimde annesi ile konuşmuş ablasına götürmemesini söylemiş, kayınvalidem de tamam ben bakarım demiş götürmem. Ama benimde aklıma takılan konu şu 3 yaşındaki çocuk akşama kadar babaanne ile ne yapacak çok sıkılacak. Eşime de anlatıyorum bunu o zaman çalışma diyor. Eşimin bana yön vermesi hoşuma gitmediği için bir yandan gidip çalışmak istiyorum ama diğer yandan da görümcem zor durumda kalmış olacak çünkü babaanne götürmese bile kızım mutlaka halaya gitmek isteyecek. Bu sebeple işe gitmeme kararı veriyorum. Hata yapıyorum belki de bilmiyorum ama başka seçenek kalmıyor.

Eski konu
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.

Güncelleme
Arkadaşlar konu açmıştım daha önceden aşağıda da paylaşıyor olacağım eski konuyu. Eşimle oturup konuştum ama beni oyalıyor kreş konusunda yine kendi bildiğini yapıyor çocuk daha küçükmüş kendince tedrginlikleri var hatta kameralı olan çok düzgün bir kreş dahi buldum ama gidip bakmak bile istemiyor. Görümcemle de açık açık konuştum. Sen de haklısın bakmak zorunda da değilsin dedim böyle olunca sana yük biniyor çocukların stresi zaten sana yetiyor dedim. Görümcem de kreşe verilmesi tarafında eşime söylemesini istedim aman onu bana bulaştırma dedi ben çok söyledim dedi ama anlamıyor dedi. Hatta görümcem diyorki işe gidersen mecbur biz bakarız ne yapalım diyor ama ben anlayışsız davranmak istemiyorum çünkü o da gün içinde zaten çok yoruluyor. Görümcem de bana gerçek anlamda 1 2 yıl daha gitme çocugun seninle olsun diyor ama gidersende sen bilirsin biz bakarız dedi. Eşimde annesi ile konuşmuş ablasına götürmemesini söylemiş, kayınvalidem de tamam ben bakarım demiş götürmem. Ama benimde aklıma takılan konu şu 3 yaşındaki çocuk akşama kadar babaanne ile ne yapacak çok sıkılacak. Eşime de anlatıyorum bunu o zaman çalışma diyor. Eşimin bana yön vermesi hoşuma gitmediği için bir yandan gidip çalışmak istiyorum ama diğer yandan da görümcem zor durumda kalmış olacak çünkü babaanne götürmese bile kızım mutlaka halaya gitmek isteyecek. Bu sebeple işe gitmeme kararı veriyorum. Hata yapıyorum belki de bilmiyorum ama başka seçenek kalmıyor.
Büyük hata yapıyorsun hem de. Evde sağlam bir kavga yap gerekirse çocuk kreşe gitsin. Ya da çok istiyorsa beyimiz kendi işi bırakıp evde çocuk baksın. Netice de çocuğu tek başına yapmadın

3 yaş özellikle de erkek çocuğu ise kreşe gitmesi evde kalmasından çok çok daha hayırlıdır. sosyalliği, özbakım becerisini öğrenir, yine o yaşta öğrenmesi gereken şeyleri akranları ile birlikte öğrenir, kendinin farkına varır.
evde babaanne ile sadece bakılır. düz bakılır yani.
kesinlikle kimsenin içinde bulunduğu durumu gözetmek zorunda hissetmeyin kendinizi. hayata bir kere geliyorsunuz ve kendi hayatınızla ilgili kararları kendiniz vermelisiniz.

Görümceniz bakmak zorunda degil.Diger konunuza da yazdim.Kariyerimi hayatimi dondurdum.Resmen ev hanimi oldum ama cocuklarim için kimsenin agiz kokusunu cekmemek için mecburdum.Biraz sabredin uygun yasa geldiği zaman tekrar yeniden başlayın.1 yıl sonra bence devlet anaokullari bile ayina uygun olacaktır

Arkadasim is bulmak gercekten zor birakma isi. Esinin tedirginlgini de bi nebze anlayabiliyorum,net bicimde ifade etmissiniz gorumceye cok istiyorsan idare ederiz demisler bu da guzel. Simdi cocuk babanneyle bunalir mi diye dert etmissin bu zamanlarda bunalmayan cocuk yok zaten hepsi evde ve bunaldi. Koronanin gidisatina gore daha sonra kresi dusun benim kiz 4 yasinda o da bunaldi komsunun cocugu da bunaldi ben de bunaldim yapacak bisey yok

Kv size gelsin sizde baksın yaza okul kapanana kadar demiştim öbür konuda

Eşinizin iş saatleri ve sizinki nasıl

Kreş başlangıç ve bitiş saati de önemli

6 ya kadar açığız diyorlar ama tüm çocuklar 5 te servise binince sizinkini de almak gerekiyor yalnız üzülüyor

Bence Eylül e kadar idare edip Eylül de kreşe başlanabilir zira çocuk babaanne ile evde sıkılıyorsa anne ile de sıkılır

zira siz oynatsanız da akran değilsiniz ve ev işi vs yapılıyor

Kreşe neden karşı olunur anlam veremiyorum çocuklar için çok faydalı bence. Ayrıca eşinizin illa kendi istediği olacak diye tutturup işi bırak demesi de çok nahoş. Kendi başıma gelse sinirden deliye dönerim herhalde.

Güncelleme

Eski konu
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Bence işe gitmemekle doğru karar veriyosun ne olursa olsun annenin çocuğun yanında olması gerektiğini düşünüyorum büyüme aşamasında görümcene de yazık ayrıca ben görümcen olsam hem durumunuz olsa hemde keyiften işe gitse ben bakmam çocuğa hizmetçimiyim ben derdim biraz ayıp oluyo çünkü böyle hani durumunuz olmasa çalışmak zorunda olsan neyse ama keyfi yapıyosun doğru değil bence

Kızım 17 aylık,annemle dönüsümlü kvde bakıyor.
Kvde haftasında babası da gececi yanında oluyor.
Yarım gün calısıyorum üstelik.
Kvdem görümcemin cocuklara da baktıgı icim onun evindeler.
Benimkine sadce bez değisim yapıyr yani kvdem.
Ama ben yine halasına yük oluoruz diye rahatsızım.
2 yasında krese vereceğiz.
Cünkü halası da olsa evini acmak +1 cocukla ugrasmak zorunda değil.
Sizde direk hala bakıyormus.
Bakmak istememesi normal.
Krese veremeyecekseniz,imkanınız da varmıs 1 sene daha evde büyütürdüm ben olsam.

Eşiniz çalışmanıza tamamen karşı biri olsa haklısınız derim ama bir süre çocuga bakmanız gerektiği için bu tavırda. Görümceniz en haklı olan zaten. Çocuğunuza bakmak zorunda değil belli ki annesine kıyamadığı için mecbur bakıyor. Yerinde olsam ben de söylenirdim eminim siz de?? Babaanne de keza bakmak zorunda değil. Yaşlı başlı insanlar. Yetmiyor diyorsunuz. Yetemez o yaşta biri zaten. Pandemi döneminde kreş ne kadar mantıklı? İki yıl daha çocuğunuza bakın derim ben. İnsanları da strese sokmayın.

Evde olup cocugunuzla ilgilenme imkaniniz varken, cocugu babaanneye, halaya birakip gitmeyin tabi ki.
Calişma hayatina yine dönersiniz iş kaçmiyor ama cocugunuzun ne zaman buyudugunu farkedemezsiniz bile, o kaçiyor.
Kendi cocugunuza 1-2 sene fazladan bakmaniz bu kadar zor gelmemeli.

Görümceniz çocuk bakmak istememe konusunda çok haklı
Zaten siz babaanneye bırakmışsınız dolaylı yoldan görümce bakmış olmuş
Ama şuna takıldım
Çocuk tüm gün babaanneyle sıkılacak diye dert etmeye başlamışsınız
E o zaman görümceye gideceğini bilerek mi bırakmıştınız en baştan yani?

İş ve çocuk bakımı konusuna gelince
Eve oyun ablası almayı düşünmez misiniz?
Çalışmak zorunda olsaydınız çocuk bir şekilde bakılacaktı
Bana eşiniz biraz bahane uyduruyor gibi geldi

Hala yerine olsam ben de her gün görevimmis gibi bakmak istemem. Haftada 1-2 bakılır da gerisi zorunlu olmadıkça bakılmaz yani evde de 2 cocuk daha varmış. Onun dışında 3 yaş kreş için uygun. Gitsin sosyallesir hem. Çok evde bakılmasını istiyorsa eşiniz bıraksın işini baksın evde. 3 yaşında çocuğa baba da çok güzel bakar tüm gün. Yani insan fikrini söyler de bu şekilde baskıcı şekilde sürekli söylemek de ne bileyim bana saygısızca geldi. Söyleyememeli bence böyle şeyler durup düşünmeli. Annesi böyle uygun görüyorsa bir bildiği vardır demeli.

Görümceniz çocuk bakmak istememe konusunda çok haklı
Zaten siz babaanneye bırakmışsınız dolaylı yoldan görümce bakmış olmuş
Ama şuna takıldım
Çocuk tüm gün babaanneyle sıkılacak diye dert etmeye başlamışsınız
E o zaman görümceye gideceğini bilerek mi bırakmıştınız en baştan yani?

İş ve çocuk bakımı konusuna gelince
Eve oyun ablası almayı düşünmez misiniz?
Çalışmak zorunda olsaydınız çocuk bir şekilde bakılacaktı
Bana eşiniz biraz bahane uyduruyor gibi geldi
En başından bu yana eşim bakacak tı çünkü vardiyalı gidiyordu covid sebebiyle onunda çalışma saatleri değişti. Çözüm olarak eşim bunu buldu yine benim fikrim değildi ben en başından kreşe gitmesi tarafındayım çocugun kişisel gelişimi için. Evet tam da dediğiniz gibi eşim bahane uyduruyor.

Diğer konunuzada yazdım.
Eşiniz kesinlikle kreş parasını düşünüyor. Onun derdi para çıkmasın, çocuk küçük olması değil mevzu. Ki zaten 3 yaşındaki çocuk için kreş çok normal.
Haftanın 3 günü kreş, 2 gün babanne olsa nası olur? Çocuk kreşde mutlumu, yoksa babaannin yanıdamı durmak ister anlarsınız.
Babannenin yanında güvende olur, karnı doyar, uyur kalkar, başka beklentiniz olmasın.
Ama sizde işi bırakıp kendiniz baksanız bile okadar verirsiniz evde. Ek olarak 2-3 oyun, aktivite olur fazlasını sanmiyorum.

Hala yerine olsam ben de her gün görevimmis gibi bakmak istemem. Haftada 1-2 bakılır da gerisi zorunlu olmadıkça bakılmaz yani evde de 2 cocuk daha varmış. Onun dışında 3 yaş kreş için uygun. Gitsin sosyallesir hem. Çok evde bakılmasını istiyorsa eşiniz bıraksın işini baksın evde. 3 yaşında çocuğa baba da çok güzel bakar tüm gün. Yani insan fikrini söyler de bu şekilde baskıcı şekilde sürekli söylemek de ne bileyim bana saygısızca geldi. Söyleyememeli bence böyle şeyler durup düşünmeli. Annesi böyle uygun görüyorsa bir bildiği vardır demeli.
Aslında beni üzen çalışmamak geri kalmak değil, eşimin benim düşüncelerime saygı duymaması. Benim de yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum ama bende onun istediği gibi olsun istemiyorum. Hem çalışmamı isteyecek hemde çocukla ilgili kararları o verecek.

Back
X