Bu mantıkla zamanı gelince çocuk okulada gitmesin. Sabah sıcak yataktan kalkacak mecbur.
Kv bence çocuğa bakmak istemiyor. Yoruluyordur. Haklı. Yaşlı başlı insanların kafası kaldırmaz, canı istemez. Belki o gün yemek yapmak istemiyor canı ama torunu olduğu için mecbur kalıyordur vs. Mecbur değil yani. Helede hergün evinden çıkıp torun bakmaya gitmeyede hiç mecbur değil. Halada haklı, oda bakmak zorunda değil.
Konu sahibinin eşi keyfi olacak diye sülalede tüm kadınlar seferber olması bekliyor resmen. Paşatorunu herhalde.
bunlarda haklısınız da
ben adamın yetiştiği ortama göre değerlendirme yaptım
yani o çocuğu kreşe vermeyi hapishaneye gönderme gibi görüyor bir kitle
hani çocuk kreş yüzü görmeden büyüdü diye seviniyor
mesela komşum evde çocuk baktı kendi kızı kreşe gitti
çünkü konu çocuk bakımı değil çocuğun sosyalleşmesi, etkinlikler vs ile kendini geliştirmesi idi
para ile başkasının çocuğuna bakacağına otur kendi çocuğuna bak diyen eminim çok olmuştur ama o çocuğum akranlarından geri kalmasın dedi 3 yaşında kreşe verdi
konu sahibinin eşinde o vizyonu göremedim, kendimce pratik çözüm üretmeye çalıştım
yine evime temizliğe gelen yardımcım da çocuklarını aldıkları andan itibaren devlet anaokuluna verdi mesela hem de tüm gün yemekli vs
yani kadın burada ev temizledi o para ile kızı kreşe gitti, evde oturur masraf yapmazdı, sıcak sıcak yaşarlardı ama okula gidince sudan çıkmış balığa dönerdi o çocuk
bu arada konu sahibi arkadaşım örnek verdiğim kadınların her ikisi de ilkokul mezunu
ama ellerinden gelen işleri yapıp çocuklarını kreşe gönderdiler
senin işin var bu ortamda bulmuşsun hem de sadece haftaiçi çalışılan bir iş
eşini nasıl ikna edersin bilmiyorum ama özellikle şu krizli kış ve virüs günlerini atlat ondan sonra kreş için bahanesi de kalmaz