- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
Çocuğunu nasıl başkasına bırakabiliyosun aklın kalmıyomu napıyo nasıl geçiyo günü diye bide daha büyüme çağında iyi yapmışsın işi bırakarak en doğru karar biraz büyüsün çocuk kendini idare edebilsin yine çalışırsın görümcene de yazıkGüncelleme
Arkadaşlar konu açmıştım daha önceden aşağıda da paylaşıyor olacağım eski konuyu. Eşimle oturup konuştum ama beni oyalıyor kreş konusunda yine kendi bildiğini yapıyor çocuk daha küçükmüş kendince tedrginlikleri var hatta kameralı olan çok düzgün bir kreş dahi buldum ama gidip bakmak bile istemiyor. Görümcemle de açık açık konuştum. Sen de haklısın bakmak zorunda da değilsin dedim böyle olunca sana yük biniyor çocukların stresi zaten sana yetiyor dedim. Görümcem de kreşe verilmesi tarafında eşime söylemesini istedim aman onu bana bulaştırma dedi ben çok söyledim dedi ama anlamıyor dedi. Hatta görümcem diyorki işe gidersen mecbur biz bakarız ne yapalım diyor ama ben anlayışsız davranmak istemiyorum çünkü o da gün içinde zaten çok yoruluyor. Görümcem de bana gerçek anlamda 1 2 yıl daha gitme çocugun seninle olsun diyor ama gidersende sen bilirsin biz bakarız dedi. Eşimde annesi ile konuşmuş ablasına götürmemesini söylemiş, kayınvalidem de tamam ben bakarım demiş götürmem. Ama benimde aklıma takılan konu şu 3 yaşındaki çocuk akşama kadar babaanne ile ne yapacak çok sıkılacak. Eşime de anlatıyorum bunu o zaman çalışma diyor. Eşimin bana yön vermesi hoşuma gitmediği için bir yandan gidip çalışmak istiyorum ama diğer yandan da görümcem zor durumda kalmış olacak çünkü babaanne götürmese bile kızım mutlaka halaya gitmek isteyecek. Bu sebeple işe gitmeme kararı veriyorum. Hata yapıyorum belki de bilmiyorum ama başka seçenek kalmıyor.
Eski konu
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Ücretsiz izin olsa neyse ama işi iyi olan bir insanin bu devirde 3 yasinda kocaman kres yasinda cocuga bakmak için istifa etmek bence enayilik.Evde olup cocugunuzla ilgilenme imkaniniz varken, cocugu babaanneye, halaya birakip gitmeyin tabi ki.
Calişma hayatina yine dönersiniz iş kaçmiyor ama cocugunuzun ne zaman buyudugunu farkedemezsiniz bile, o kaçiyor.
Kendi cocugunuza 1-2 sene fazladan bakmaniz bu kadar zor gelmemeli.
Zaten kreşe vermek istediğim için eşimle zıt düşüyoruz. Size katılmıyorum minnet değil çünkü karşımdaki insanlar iyi niyetliler ben minnetten daha çok onları zor durumda bırakmak istemiyorum.Ben 4 aylıkken anneme bırakıp çalışmaya başladım. Burda forumda çok araştırdım 8 aylıkken kreşe bırakıp çalışan var sen 3 yaşında kocaman çocuğu ver kreşe çok güzel şeyler öğrenir sosyallesir evde bütün gün ne yapicak TV karşısında oturup. Kimseye minnet etmem veririm kreşe kendimde işime bakarım
Ücretsiz izin olsa neyse ama işi iyi olan bir insanin bu devirde 3 yasinda kocaman kres yasinda cocuga bakmak için istifa etmek bence enayilik.
Çünkü ülkede işsizlik almis başını gitmis ha diyene is yok insanlar yıllarca issiz kalıyor.
O yüzden kimseye "isi birak "demek böyle kolay olmamalı bence
Bu ne ya çalışma o zaman masrafı arttır çat çat harcaGüncelleme
Arkadaşlar konu açmıştım daha önceden aşağıda da paylaşıyor olacağım eski konuyu. Eşimle oturup konuştum ama beni oyalıyor kreş konusunda yine kendi bildiğini yapıyor çocuk daha küçükmüş kendince tedrginlikleri var hatta kameralı olan çok düzgün bir kreş dahi buldum ama gidip bakmak bile istemiyor. Görümcemle de açık açık konuştum. Sen de haklısın bakmak zorunda da değilsin dedim böyle olunca sana yük biniyor çocukların stresi zaten sana yetiyor dedim. Görümcem de kreşe verilmesi tarafında eşime söylemesini istedim aman onu bana bulaştırma dedi ben çok söyledim dedi ama anlamıyor dedi. Hatta görümcem diyorki işe gidersen mecbur biz bakarız ne yapalım diyor ama ben anlayışsız davranmak istemiyorum çünkü o da gün içinde zaten çok yoruluyor. Görümcem de bana gerçek anlamda 1 2 yıl daha gitme çocugun seninle olsun diyor ama gidersende sen bilirsin biz bakarız dedi. Eşimde annesi ile konuşmuş ablasına götürmemesini söylemiş, kayınvalidem de tamam ben bakarım demiş götürmem. Ama benimde aklıma takılan konu şu 3 yaşındaki çocuk akşama kadar babaanne ile ne yapacak çok sıkılacak. Eşime de anlatıyorum bunu o zaman çalışma diyor. Eşimin bana yön vermesi hoşuma gitmediği için bir yandan gidip çalışmak istiyorum ama diğer yandan da görümcem zor durumda kalmış olacak çünkü babaanne götürmese bile kızım mutlaka halaya gitmek isteyecek. Bu sebeple işe gitmeme kararı veriyorum. Hata yapıyorum belki de bilmiyorum ama başka seçenek kalmıyor.
Eski konu
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Benim annem de evdeydi ama öyle hep benle ilgilendi diye bir şey yok,evdeki kadın da ev isi yapmak zorunda 3 yasindaki çocuk gunde 1 kez ogle uykusu yapsa sadece bir iki is ancak bitirebilir. Diger işleri çocuk yanındayken yapmak zorunda kalir.Ben işi birak diyince birakmayacaktir zaten.
Sadece annem kendimi bildim bileli çalişan, babaaanne elinde ve okullarda büyümüş biri olarak yorum yapmak istedim.
Ha konu sahibinin aksine benim annemin "calişmasam da olur" lüksü pek yoktu o ayri.
Babaannede eşimle aynı fikirde biri göndermek istemiyor diğeri ben bakarım diyor ama kızına götürüyor sıkışınca. Hala arada kalıyor kreşe ver diyor ne yapacağım bilmiyorum. Çalışmakta değil mevzu benim kararlarıma saygı duyan eşim yok karşımda.Siz çocuğunuzun hayatıyla ilgili bir konuda ciddiye alınmıyorsunuz farkında mısınız? Baba istemiyor, babaanne istemiyor, hala istemiyor tamam o zaman annenin ne istediğinin önemi yok mu? Çocuğunuz tam kreş çağında. Evde oturup babaanneyle zaman geçirmesi ona bir fayda sağlamaz aksine insanlara yazık. Ağırlığınızı koyun biraz
Benim annem de evdeydi ama öyle hep benle ilgilendi diye bir şey yok,evdeki kadın da ev isi yapmak zorunda 3 yasindaki çocuk gunde 1 kez ogle uykusu yapsa sadece bir iki is ancak bitirebilir. Diger işleri çocuk yanındayken yapmak zorunda kalir.
Sonuçta kresteki gibi akriviteler yapıp oyunlar oynayacak vakti olmaz.
Ben ev isi yapmayın cocukla ilgilenirim diye çok azdir. Evdeki kadindan her işi halletmesi bekleniyor. Bu durumda cocuga mecbur TV ve tablet bakmis oluyor.
O yüzden her türlü en iyisi kres sanki çocuk gelişimi açısından. Ve tabi kadınların da is gücüne dahil olması...
Kayınvalidem gelmez uzun sürede örnek veriyorum tuvaleti bahane ediyor bizim evdeki klozet diye kullanamazmış sıkılırmış ona da hak veriyorum kalmak zorunda değil. Eşim 17.00 olmadan evde oluyor bende 18.30 gibi. Benimle de sıkılıyor ben aman çalışayım çocukta kreşe gitsin diye diretmiyorum bu çocuğun hakikaten kreşe ihtiyacı var.Kv size gelsin sizde baksın yaza okul kapanana kadar demiştim öbür konuda
Eşinizin iş saatleri ve sizinki nasıl
Kreş başlangıç ve bitiş saati de önemli
6 ya kadar açığız diyorlar ama tüm çocuklar 5 te servise binince sizinkini de almak gerekiyor yalnız üzülüyor
Bence Eylül e kadar idare edip Eylül de kreşe başlanabilir zira çocuk babaanne ile evde sıkılıyorsa anne ile de sıkılır
zira siz oynatsanız da akran değilsiniz ve ev işi vs yapılıyor
Babaannede eşimle aynı fikirde biri göndermek istemiyor diğeri ben bakarım diyor ama kızına götürüyor sıkışınca. Hala arada kalıyor kreşe ver diyor ne yapacağım bilmiyorum. Çalışmakta değil mevzu benim kararlarıma saygı duyan eşim yok karşımda.
Çocuguma bakmak zor gelmiyor. Yarınları garantiye alabilmek için çakılıyor her kadın yoksa herkes evinde oturmak ister neden zor olanı yapsın. Çocuk kreş çağına geldiği için gitsin istiyorum kreşe giderse zaten benim evde olmama gerek kalmıyor. Yoksa çocuga bakmak zor geldiği için değil çalışma sebebim.Evde olup cocugunuzla ilgilenme imkaniniz varken, cocugu babaanneye, halaya birakip gitmeyin tabi ki.
Calişma hayatina yine dönersiniz iş kaçmiyor ama cocugunuzun ne zaman buyudugunu farkedemezsiniz bile, o kaçiyor.
Kendi cocugunuza 1-2 sene fazladan bakmaniz bu kadar zor gelmemeli.
Çocuguma bakmak zor gelmiyor. Yarınları garantiye alabilmek için çakılıyor her kadın yoksa herkes evinde oturmak ister neden zor olanı yapsın. Çocuk kreş çağına geldiği için gitsin istiyorum kreşe giderse zaten benim evde olmama gerek kalmıyor. Yoksa çocuga bakmak zor geldiği için değil çalışma sebebim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?