- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....
Aslında çevreniz bir bakıma doğru söylemiş. Evde otursanız belki bebek meselesini daha çok takacaksınız. sürekli düşünüp duracaksınız. O bakımdan işyeri aslında insanı biraz da oyalıyor. Maddiyatı bir kenara bırakırsak, açıkcası ben çalışmadan yapamam. Çalışma döngüsünü içerisinde biryerlerde olmalıyım. Evde dört duvara bakarak ömür benim için geçmez. gezme tozma sosyal etkinlikler de bir yere kadar. üretmek, iyi birşeylere vesile olmak benim için önemli. ancak tabiki hayatımızda sakinlik istediğimiz zamanlar olur.
Kamu personeliyseniz, 5 yılınız bitmişse 1 yıllık ücretsiz izin alıp kafanızı dinleyebilirsiniz. Başka birime geçmek için talepte bulunabilirsiniz. özel sektörde iseniz işten ayrılabilirsiniz. Zaten çok rahat değilsiniz anladığım kadarıyla, çalışmak isterseniz daha sonra yeniden iş ararsınız.
4 gebelik kaybı çok zor olsa gerek, psikoloji dayanmaz elbet. 1 hafta 10 gün eşinizle dinleneceğiniz bir tatil yapsanız, kaplıca vs.