Çalışmayan Kadın Olmak Suçlu mu Hissettirmeli

Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....

Aslında çevreniz bir bakıma doğru söylemiş. Evde otursanız belki bebek meselesini daha çok takacaksınız. sürekli düşünüp duracaksınız. O bakımdan işyeri aslında insanı biraz da oyalıyor. Maddiyatı bir kenara bırakırsak, açıkcası ben çalışmadan yapamam. Çalışma döngüsünü içerisinde biryerlerde olmalıyım. Evde dört duvara bakarak ömür benim için geçmez. gezme tozma sosyal etkinlikler de bir yere kadar. üretmek, iyi birşeylere vesile olmak benim için önemli. ancak tabiki hayatımızda sakinlik istediğimiz zamanlar olur.

Kamu personeliyseniz, 5 yılınız bitmişse 1 yıllık ücretsiz izin alıp kafanızı dinleyebilirsiniz. Başka birime geçmek için talepte bulunabilirsiniz. özel sektörde iseniz işten ayrılabilirsiniz. Zaten çok rahat değilsiniz anladığım kadarıyla, çalışmak isterseniz daha sonra yeniden iş ararsınız.

4 gebelik kaybı çok zor olsa gerek, psikoloji dayanmaz elbet. 1 hafta 10 gün eşinizle dinleneceğiniz bir tatil yapsanız, kaplıca vs.

Benim de 3 kaybım var, benzer süreçler yaşıyoruz.
İlk düşüğümde doktor dinlenmemi önermişti ve gerçekten dinlenince kanamam duruyordu. Hatta ilki 8 haftalık idi.
2. düşüğümde doktor dinlenmek sadece süreci uzatır demişti gerçekten ayakta geçirdim düşük dönemini, 6 hafta sürdü.
Sonuncu da ise işe gidip geldim, 4 hafta sürdü.
Doktoruma dedim ki 9 ay yatsam olmaz mı acaba? Kesinlikle hayır, sağlıklı bir bebek olsa sana sıkı sıkıya tutunur, sen istemesen de o hayatta kalmanın yollarını arar. Sağlıksız olunca mücadele edemez, hemen kendini koyuverir dedi. Demek istediğim yatarak falan iyi bir hamilelik geçiririm fikri pek doğru değilmiş. Lakin anladığım kadarıyla senin ruhsal olarak dinlenmeye ihtiyacın var. Belli bir süre bırak işi (eğer tekrar iş bulabileceğine eminsen), kafanı toparla, biraz çık dolaş.

Bu videonun 55. saniyesi ile 3.26 saniyesi arasını izle. Kadının 20 seneden sonra çocuğu oluyor. Çocuğunun olmasını arkadaş çevresine bağlıyor. Çevrem değişti, moral verdiler bana vs diyor. Sende çevrende seni mutsuz edecek insanlardan uzak dur, alma yanına hatta.

Sıkılırsan ben buralardayım, yaz bana. Ortak olmaya çalışırım.

Tez zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle, hoşçakal

Iki turlusu var bu isin. Evde olup daha cok kafana dolayacaksin ya da hamile kalinca birakacaksin isi dinleneceksin.

Kimse senin ne yasadigini bilmez birak baskalarini. Sen ne istiyosan onu yap. Kac yasindasin bilmiyorum ama calismayi 10 yil sonrada yaparsin ama bebek? Zmninda yapmak lazim.. en azindan ugrasirsin olmazsada Rabbimin takdiri.. sen kafani rahat tut ve kimseyi dinleme..

Dusuk sebeplerin belli degil mi?

Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....
Cok garipsiniz ekmeginizi onlarmi veriyor.tobe tobe agizlarinin payini veremiyomusunuz.dort kayip ve hala calismak.kv kp anneniz ve elalem....onlara hic cevap veremiyomusunuz.sizin hamile kalamama sebebinizbelli.insanlari takmak.kendinizi dusunun yasiniz kac bilmiyorum ama sizin kendinuze guveniniz kalmamis.esin ve sen bundan sonra.istem cik ve tedavine odaklan.bak hemen kavusucan bebegine.seni calismayip evde sefa surmeni kiskaniyorlar da ondan.
Koca parasi nedir ya.kocamin parasini tabiki yicem ne alaka.hemde. catir catir koca benim yuva benim.evlilik niye o zaman.ben olsam sizin yerinizde isten cikar biguzel sosyal medya da reklam yapardim.o catlayanlar ortadan yarilsin diye.kndine deger ver ve hepsini sustur.cocugunu da kendin buyut.calismak zorundadeyilsin.calismak cok guzel birsey yanlis anlasilmasin ama sen ara ver.kocamun parasi da pek tatliymis valla diyede laf sok.
Ayrica arkadas zannettiklerin icinde bi dusun boyle arkadas olmaz bence.annen de cok garip mis nasil kiyar ki evladina insan.kendini dusun sadece kendini.insallah hamilesindir...

Öncelikle Rabbim kucağınızı hayırlısıyla doldursun inşallah. ..
Bence durumunuza ötürü uzun bir rapor yazdırın ve en az üç hafta dinlenin yıllık izinler filanda varsa kullanın süre uzasın
Resmi bir kurumda iseniz ücretsiz izin alın birkaç ay
Allah yardımcınız olsun kimsenin ne söylediğine de takilmayin
resmi bir kurumda değilim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

böyle hissettirilmesi erkeğe bağlı erkeğin yetiştiği ortamda karakteri de etkili.

Ben olsam ayrılırdım. Çünkü yıllardır bir amacın peşindeyim sağlıkla yatıp hamilelik geçirmek bebeği kucağıma alma derdinde olurdum. Ayrıca o çok konuşanlara da dim dik söylemem gerekeni söyler üzerine onlarla kesinlikle görüşmeyi keserdim. Ben hep çok net olmuşumdur birşey benim için bitti ise bitmiştir. Bence sende kendi sağlığın bebeğin kocan için bu şekilde davran. Boşver herkes istediği kadar konuşsun sen kendi doğrularına bak . Senin için dua edeceğim Allah sağlıkla ağız tadi ile bir bebeği kucağına almayı nasip etsin sevgilerle .
teşekkür ederim İnşaallah Allah isteyen herkese nasip etsin.

Sizi çok iyi anlıyorum ve sizin kafanızı dinlemeye ihtiyacınız var . dışardaki lafları duymayın devlet memuru değilseniz eğer hiç düşünmeyin işten çıkın diğer türlü ücretsiz izin alın kafanızı dinleyin stres bizler için en büyük düşmaan

Oncelikle basin sagolsun ben ilk gebeligimde düşük yasadim cok zor bilirim, kizima hamileyken 32 haftaya kadar çalıştım hamileligim zor geçtiği icin zorlandim ama saglicakla aldim kucagima. Kizimdan sonra isi biraktim simdi yine hamileyim ve hamile kalir kalmaz bilmeden ankaraya gittim geldim, kizim 10 kilo arabasi 5 valiz falan derken epey agir kaldirdim, bilmeden antidepresanlarimi ictim, bilmeden koca damacanayi kaldirdim, bu hamileligimde göbek fitigi cikti vs vs deyecegim su ki bebek saglikliysa anneye oyle bi tutunuyo ki yani isten bunaldiysan o baska ama düşüklerin sebebi olarak isi gorme moralini yuksek tut guvendigin bi doktora git ve sakin umudunu yitirme. Umarim saglicakla alirsin kucagina evladini

arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim..... Allah kimseyi böyle sınamasın inşallah isteyen herkesin olsun inşallah. bilinmezlik beni yıprattı biraz zaten söylemiştim çok iyi hissetmiyorum kendimi. çocuk sahibi olmamın evet bir garantisi yok. olduğunda zaten ona bakacak kimsede yok herkes çalışıyor herkes. hem zaten kendim büyütmek istiyorum. ama dedim ya garantisi yok. bu süreç. beni çok yoruyor bunu yaşayanlarınız beni en iyi anlayanlarınızdır. devlet memuru değilim özel sektörde çalışıyorum. benim bir mesleğim var. yorumların birinde biri takarsan çocuğun olmaz demiş. insanları takma nedenim şuan beni anlamarını bekliyor olmam belkide söyledikleri doğru zamanda doğru cümleler değil benim için. ben belki önemsenmek istiyorum bu beni kötü yönde etkiliyor. kendime diyorum ya ben hastanelerden çıkamıyorum doktor dinlen diyor ama şunlara bak annem bile bana çalış diyor. şuan gebelik şüphem var asıl ilan etmem gereken şey bu bangır bangır. bak benim gebelik şüphem var gene o lekelerden geliyor haftaya tekrar gideceğim doktora sen beni düşünmüyormusun anne diye bağırasım geliyor. ama paylaşamadım bu durumu kimseyle eşim dışında. ya tekrar kaybedersem onlarda üzülmesin yada konuşmasınlar istedim.kırıyor bunlar beni. ben ruhsal durumum çok kırgın olduğu için bana iş konusunda baskı yapıyor olmalarını belki yanlış anlıyorum ama şuan duymak istediklerim bunlar değil ki.

Kadinlarin bu is konusunda tabiki ozgurlukleri olur. Cunki karni sisen ve doguran emziren biziz sonucta. Avrupada bile oyle.
Bizim millet de kadin erkek esitliginin ipini fazla kacirmis. O yuzden zaten heryerde kahraman gibi kadinlar goruyorum..
Hem calis hem ev isi yap..hem dogur buyut vsvs...bu nedir yahu herseyi kadinlaf ustlenmis... Dengeleri iyi ayarlayin.
Hicbirsey sagliginizdan daha onemli degildir. Ben olsam arkadasima oyle laf etmezdim...ne terbiyesizlik ne curet bu..
Isi birak canim sen. Yaslan arkaya...o arkadasinida cagir ay ne guzelmis ev hanimligi de..kocanda disari cikinca askim sunu sunu marketten al diyerek cayini hüplet guzelce o arkadasinin gozlerine bakarak. Icin rahatlasin. Bak bakalim birdaha diyormu oyle seyler. Sonrada arkadasligini kes.

Erkekleri ezmek kullanma kafasinda degilim. Hersey esit dengeli olmali. Kadinlarda ilk once kendi ayaklari uzerinde durmali..ama sonucta esinle bir hayatini paylasiyorsun birgun o senin keyfine yardim eder yarin senin onun. Kime ne..

Adamlarin eslerine bi iyilik yapmalari uzerinden bile esit olmalisiniz diye kafayi yemisler resmen :KK70:

Kadinlarin bu is konusunda tabiki ozgurlukleri olur. Cunki karni sisen ve doguran emziren biziz sonucta. Avrupada bile oyle.
Bizim millet de kadin erkek esitliginin ipini fazla kacirmis. O yuzden zaten heryerde kahraman gibi kadinlar goruyorum..
Hem calis hem ev isi yap..hem dogur buyut vsvs...bu nedir yahu herseyi kadinlaf ustlenmis... Dengeleri iyi ayarlayin.
Hicbirsey sagliginizdan daha onemli degildir. Ben olsam arkadasima oyle laf etmezdim...ne terbiyesizlik ne curet bu..
Isi birak canim sen. Yaslan arkaya...o arkadasinida cagir ay ne guzelmis ev hanimligi de..kocanda disari cikinca askim sunu sunu marketten al diyerek cayini hüplet guzelce o arkadasinin gozlerine bakarak. Icin rahatlasin. Bak bakalim birdaha diyormu oyle seyler. Sonrada arkadasligini kes.

Erkekleri ezmek kullanma kafasinda degilim. Hersey esit dengeli olmali. Kadinlarda ilk once kendi ayaklari uzerinde durmali..ama sonucta esinle bir hayatini paylasiyorsun birgun o senin keyfine yardim eder yarin senin onun. Kime ne..

Adamlarin eslerine bi iyilik yapmalari uzerinden bile esit olmalisiniz diye kafayi yemisler resmen :KK70:
çok haklısınız ben bunca zaman inanın çalışırken hiç bunları düşünmedim. ben kendim için çalıştım bir mesleğim avr onu icra etmek için çalıştım. çalışmak zorund aolduğum için değil. işi bırakma kararını duyurduğumda duyduklarıma inanamıyor olmam bu yüzden yeni araba ne demek ben sağlığımla uğraşıyorum pisikolojim iyi değil diyorum. gebelik işi bir netleşssin eğer olumsuz olursa ilk işim psikiyatriye gitmek olacak. ben nelerin derdindeyim herşey bu kadar daha çok para mantığı ile gidemez.o zaman nerde kaldı insani değerler.... of umarım ben yanlış anlıyorumdur

çok haklısınız ben bunca zaman inanın çalışırken hiç bunları düşünmedim. ben kendim için çalıştım bir mesleğim avr onu icra etmek için çalıştım. çalışmak zorund aolduğum için değil. işi bırakma kararını duyurduğumda duyduklarıma inanamıyor olmam bu yüzden yeni araba ne demek ben sağlığımla uğraşıyorum pisikolojim iyi değil diyorum. gebelik işi bir netleşssin eğer olumsuz olursa ilk işim psikiyatriye gitmek olacak. ben nelerin derdindeyim herşey bu kadar daha çok para mantığı ile gidemez.o zaman nerde kaldı insani değerler.... of umarım ben yanlış anlıyorumdur

Sagligin herseyden cok daha onemli.
Saglik giderse allah korusun ama cok paran olsa bile geri gelmiyor bazen...
Ama para bulunur..calisilir kazanirsin. Ona da saglik lazim ama degilmi?

Önce o arkadaştan kurtulun psikolojiniz birazda olsa düzelir.

İş konusunda biraz mola vermek size iyi gelir diye düşünüyorum. Belki bu arada çocuğunuz da olur (.inş) kendiniz büyüte bilirsiniz :KK200:

Canım su an ne yapmak istiyorsan onu yap..millete bakma senin yaşadiğinı sadece sen bilirsin kocan açısindanda bi problem yokmuş..yalniz düşüklerinin sebebi ne onu bi arastır..memursan işi birakma ücretsiz izne ayrıl özel sektörse bırak gitsin istediğin zaman tekrar iş bakmaya başlarsin..

Katılıyorum. 'memursan işi birakma ücretsiz izne ayrıl özel sektörse bırak gitsin istediğin zaman tekrar iş bakmaya başlarsin'

merhaba

konu sahibi arkadaşım sizi çok iyi anlıyorum. Evlendiğimden beri bir evladımız olsun diye uğraşıyoruz. Bu yüzden iş başvurusundan ve çalışmaktan vazgeçtim. Hele ki özel sektörde çalışılıyor ise izin alma süresi sıkıntı oluyor. Çünkü elin adamı sürekli hastane için izin vermiyor.

Önce zaten bedenen ve ruhen sağlığımızın yerinde olması gerek ki bir bebeğin taşınması kolay olsun. Ben geçtiğimiz haftalarda 4. transferimi yaptırdım 2 adet embriyo yerleştirilmişti. Geçtiğimiz günlerde ilk tahlilimi yaptırdım değer 12 çıkmıştı sonra yeniden yaptırdım. Sonuç 6 çıktı. Elbette takdiri ilahi Rabbim ne dilerse kulları için hayırlısını nasip etsin içinde bana da size de ve isteyen herkese katından hayırlı evlatlar nasip etsin. Ancak bu süreçler o kadar zor ki sadece yaşayan bilir. Ailem geldi destek olmak için inanın gelmelerini istemedim. Onlar da tabiki beni düşünüyor ara ver diyorlar bedenin dinlensin diyorlar ancak ben her seferde 2 ay dinlenme süresi tanıyorum kendime artık yaş geldi 33'e dün bütün gece uyuyamadık eşimle üzüntümüzden göz yaşlarımız sel oldu. Şimdi doktorum histereskopi yapacak 2.kere ve rahime çizik atacağını söylüyor. Ne yapacağım bilmiyorum ama hiçbir tedaviyide göz ardı etmek istemiyorum.

Kendiniz için bebeğiniz için sağlığınız için bırakın işi,,, o arkadaş müsveddesinden ve size zarar verecek olanlardan uzak durun , ailenize açık olun içinize atmayın. Rabbim kucaklarımızı doldursun hayırlısı ile sağlıcakla kalın

Ben evlendigim ilk gunden hamile kaldim. 10 senedir ogullarima bakiyorum. Esim de bize. Ne olmus!!! Bakicak tabi. Ewet koca parasi yiyorum. Kime ne!

Hayat sadece is hayatindan ibaret degil. Çık isten, bebis yap. Kime ne! Evet catir catir para yiyorum de, size ne!

Umarim en yakinda hamis olur, kucagina bebis alirsin. Kimseyi takma. Psikolojini iyi tut.

Tabiki bir kadının çalışması çok önemli ben her zaman çalışmaktan yanayım. Ama madem psikolojiniz iyi değil ve sağlığınız da etkileniyor kimseyi dinlemeyin çocuk biraz büyüyünce yeniden çalışabilirsiniz mesleğiniz var sonuçta.

Back
X