Çalışmayan Yetişkin İnsanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sis_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annem durumdan rahatsız değil. Kardeşimin sorumluluğunu biraz üzerinden attığı için memnun bence. Geçen ay az para verdim yarısını onlardan alırsın dedim. Borçları olduğu için acıdım verdim yine para.

Kızın ailesini anlayamıyorum. O kadar zaman geçti aileler yüz yüze tanışmadı henüz. Annem telde konuştu kızın ailesiyle sadece. Aile bağları kopuk biri değil. Kızınız uzakta, erkek arkadaşını hiç görmemişsiniz bana garip geliyor... Kızın kariyeri, işi gücü olur, kendi ayakları üstünde durur anlarım, kızınıza güvenirsiniz gözünüz arkada kalmaz.

Kızla kişisel bir problemimiz yok. Mesele sevip sevmeme meselesi değil kesinlikle. İleriye dönük bir çaba görsem en azından biri işe girse ağzımı açmam. İkisi de çalışmıyor!

Merhaba,

Daha önce bu konuyu açmıştım o zamandan beri bir gelişme yok.

Annem ve ben çalışıyoruz ev kira. Kardeşim çalışmıyor daha önce hiç çalışmadı zaten, bir de kız arkadaşı geldi eve yerlesti o da çalışmıyor kız üniversite mezunu iyi bir mesleği var (yapsa) tek bir projeden iyi paralar alabiliyor. Mesleğini sevmiyormuş başka bir iş yapmak için kursa gidecek...

Şuan evde oturuyorlar öyle, kardeşim çalışmaz zaten. Bir de bu kız geldi yerleşti. Bence ikisi de hasta sağlıklı düşünemiyorlar. Kardeşim neyse idare edyoruz bir de bu kız çıktı... Ben işe giderken öğlene kadar essek gibi yatmalari sinirime dokunuyor. Benim ne yapmam gerek?

Normal bir durum mu bu bilmiyorum. Hep birşeyler yapacaklar ama ne zaman?
Sen bu konuyu daha once de acmamis miydin ? Defalarca yazildi sana yapman gerekenler

Ben olsam bir kavga çıkarın gidin derdim. Ev ev üstüne olmaz.

Ev kimin üstüne? Böyle bir durumda kardeş mardeş dinlemem atarım sokağa bulsunlar ev otursunlar sorumluluk sahibi olsunlar kimse kusura bakmasın. Eve kız getirecek kadar aklı varsa çalışacak kadar aklı da olmalı. Kızın bunu kabul etmesi de ayrı saçmalık çok şaşırdım.

Annem durumdan rahatsız değil. Kardeşimin sorumluluğunu biraz üzerinden attığı için memnun bence. Geçen ay az para verdim yarısını onlardan alırsın dedim. Borçları olduğu için acıdım verdim yine para.

Kızın ailesini anlayamıyorum. O kadar zaman geçti aileler yüz yüze tanışmadı henüz. Annem telde konuştu kızın ailesiyle sadece. Aile bağları kopuk biri değil. Kızınız uzakta, erkek arkadaşını hiç görmemişsiniz bana garip geliyor... Kızın kariyeri, işi gücü olur, kendi ayakları üstünde durur anlarım, kızınıza güvenirsiniz gözünüz arkada kalmaz.

Kızla kişisel bir problemimiz yok. Mesele sevip sevmeme meselesi değil kesinlikle. İleriye dönük bir çaba görsem en azından biri işe girse ağzımı açmam. İkisi de çalışmıyor!
Anneniz rahatsız değilse siz de olmayın. O halde para vermezsiniz. Sizin de gözünüze batmazlar, gül gibi geçinip gidersiniz.

Ev kimin üstüne? Böyle bir durumda kardeş mardeş dinlemem atarım sokağa bulsunlar ev otursunlar sorumluluk sahibi olsunlar kimse kusura bakmasın. Eve kız getirecek kadar aklı varsa çalışacak kadar aklı da olmalı. Kızın bunu kabul etmesi de ayrı saçmalık çok şaşırdım.

Ev kiraymış.

Bence aile bağları kopuk kim ne derse desin insan hiç mi görmez kimlerle yaşıyor diye. Kandırıyorlar sizi de atmışlar sizin üzerinize.
Çalışsa bile 2 ev üst üste olmaz ya evlensinler ayrı ev tutup yada evlenmeden de gidebilirler. Siz böyle ağzımı açmam derseniz 2 ay çalışıp 9 ay otururlar evde. Ne diyelim o zaman şikayet etmiceksiniz. Birikim falan yaptıkları olurdu düzen kurma planları olsa azimle çalışıp gördüğün gibi hicbiri yok.

Ayy ben burada sanki böyle bir konu okumuştum. Daha önce konu açtınız mı buraya? Kız arkadaşa kadar aynıydı konu. Hatta anne hiçbir şey demiyordu.
Yapabileceğiniz tek şey annenizin kardeşinizle ve kız arkadaşıyla konuşması. Kız bir zahmet evine gitsin. Kardeşinize de anneniz harçlık vermeyi keserse bir iş bulmaya ve çalışmaya mecbur kalacaktır. Anneniz hiçbir şey yapmıyorsa sizde eve yardımı kesin. Anneniz zor durumda kalınca belki kıymetli oğluşuna çalış diye baskı yapar. Hiç tahammülüm yok tembel adama ve ona kıyamayan anneye. Kız evladı evlat değil sanki.

Şuan müsait değilim akşam cevap yazacağım..bu

Nekadar zmandr bu kız sizde kalıyor? Söz yok nişan yok ,kızın aileside başından atmaya mi bakmış napmis? İnsan kız evladını tanımadığı bilmediği bı adamin ailesinin yanında nasıl bırakır ,babası falan yokmu?

Ee ta ne zaman yazmıştınız? Hala hiç bir şey değişmemiş.
Aile büyükleriniz karşılarına alıp kendilerinin büyütemediği çocuklarının yetişkin gibi davranmak için ilk etapta para kazanması düzen kurması gerekiyor.
Borçları varsa sizin üzülüp kendinizden vermeniz bir şey değiştirmez.
Bir kuruş dahi vermeyin. Kendinize yatırım yapıp kendi başınıza gerekirse paylaşımlı bir eve geçin. En azında maddi olarak haksızlığa uğramazsınız.

Back
X