ÇALIŞMAYI DAYATAN KOCA

sizin isden daha buyuk sorununuz esinizin umursamamazligi..yaninizda olsa belki bu kdr zor olmazdi hissettiginiz bu baskininda is de yasadiginiz moral bozukluguna etkisi cok anlayan kimse yokki evde bile

Sevmediğiniz stresli işte çalışmak elbette çok zor ama burdaki asıl konu eşinizin güvenilmez olması. Eşiniz düzgün evliliğiniz sorunsuz olsaydı canınıza yazık çalışmayın madem mutsuzsunuz derdik. Ama sizin durum farklı, eşiniz güvenilmez bir tip. Para için işinize katlanırdın ben olsam. Eşinize de 1 tl vermezdim. Çocuğunuz adına yatırım hesabı açın paranızı oraya koyun derim.

Esinizin durumu icin degil sizin durumunuzu dusunuyorum acabs kurum degisikligi yapma sansiniz yada birim degistirme sansiniz yok mu is hayatindaki sıkintilarin insani yasama sevincinden ettigini psikolojik olarak bunalttigini cok iyi biliyorum ama ekmeğin aslanin agzinda oldufu bir devirde yasiyoruz hicbirimixin gelecek garantisi yok yarin oburgun pisman olma ihtimalinizde olabilir psikolojik destek almayi dusundunuz mu bence en azindan bi psikologa danisip bi saat konusmakta sizin icin fayda olabilir diye dusunuyorum

Yinede hakkinizda hayirlisi insallah

Bu sorumluluğu kim vermiş erkeğe

Tarlada çalışan, hayvan bakan kadınlar çalışmıyor muydu

Bu son dönem modası esasen ev hanımı olmak, bir statü

Köyde iken çalışan, tarla hayvan bakımı vs vs kv eşi memur olduğu için ev hanımı olmuş ama onun annesi ve ondan önceki kuşaktaki tüm kadınlar ev hanımı değilmiş şimdi kv min kızları öğretmen çalışıyorlar

Hangi aşamadaki olağan yahut fitrata uygun

Yanılıyorsun panpa zengin koca bulmak artık daha zor çünkü orta üst sınıf zengin insan sayısı azalmış. (Kötü ekonomi yüzünden)

arka planda çalışabilirm vatandaşla birebir iletişim gerekmeyen bölümde çalışabilirim
Peki psikolojik durumun nedeni ile rapor vs alip sunma gibi bir hakkin var mi?arastirdin mi hic?
Gercek sorununu ortaya koysan.
Tabi bilemiyorum amirlerinle boyle paylastin mi hic.tam anlayamadim

Ben çalışmasın demiyorum ki bayan çalışmak zorunda değil diyorum ki hala ayni fikirdeyim. İstiyorsa tabiiki çalışabilir lakin bu birinin özellikle eşin dayatmasiyla olmamalı. Öyle zihniyette bir insana asla guvenemem

Aslında kadınlar hep çalışmış. Köylerde mesela hala çalışır. Ancak günümüzde çalışmak istemeyen kadınlar bu yükümlülüğü erkeğe atıyorlar bence. İki aydır mecburen evdeyim. Konu sahibi inan bana gereksiz ve amacsiz. Ev işi nankor yaptığın görünmüyor. Tv desen seviyesiz yarışma ve yarışmacılar dolu. İşinin kiymetini bil derim.

Konu sahibesi ben sizi şimdi hatırladım.

Eski konunuza yorum yapmıştım. Siz sosyal fobi yüzünden çalışmak istemiyorum ama eşim git çalış diyor demiştiniz . Ben de eşiniz doğrusunu yapıyor büsbütün eve kapanmayın demiştim. Siz de de destek için değil git para getir dedi demiştiniz, ben de bu nasıl bir ayı demiştim.

Konuya geleyim sosyal fobi yüzünden iş bu kadar kötü geliyor olabilir mi? Eğer bu yüzden istifa edecekseniz yazık edersiniz. Bu zamanda memurluk bulunmaz nimet. İnsanlar yıllarca emek veriyor, memurluğu çöpe atarsanız bir gün mutlaka çok pişman olursunuz.

Bence terapiste gidin , sosyal fobi işini çözün. Daha sonra çalışmak gözünüze o kadar kötü gelmeyecektir diyorum.

Ben sadece çalışmayı kim erkeğe vermiş diye sordum

Dünya kurulduğundan beri çalışıyor kadınlar fitratlarına uygun olmadığını iddia etseniz de

Ben sadece fitrata uymayanın köy toplumunun olağan dışı şehirleşmesi ile oluşan kısa süreli ev hanımı statüsü olduğunu düşünüyorum

Benim anneannem ev hanımı idi sadece o kuşak tarıma bağlı toplum yapısından kopmuştu eşimin annesi ev hanımı onlar o kuşakta kopmuşlar bir kısım da benim akranım olarak kopmuş onlar şimdinin ev hanımı

Fakat bence bu sonu olan bir toplumsal süreç yani fitrat falan değil bunlar toplumsal yaşam

Kadınlar dışarıda calistiklarinda daha fazla yipraniyorlar sadece maddi rahatlik uğruna buna katlananlar da var birde calismaya alışmış olanlar da var lakin bir bayanın dışarıda çalışması bayanın ruhsal halini etkiliyor.. bosanmalarin artma sebeplerinden biride bayanların çalışma hayatına girdikten sonra değişmesi..

Kusura bakma konu sahibi ama senin ciddi sorunlarin var.
Is yerinde mobbing falan gec bunlari.
Ciddi ciddi hastasin ve tedavi olman lazim.
Yoksa hayallerindeki gibi holdinglerde müdür de olsan yine mutlu olamazsin.
Kocan falan degil problemin kaynagi sensin.
Lutfen bir doktora gorun ve ilac kullan.

Eleştrişniz çok acımasızca, ben size hiçbişi yapmadım,hemen psikolojik sorun denilince git tedavi ol tarzı aşağılamaları bir insan olarak hak ettiğimi düşünmüyorum, çünkü ben kimseye zarar vermedim, sadece sosyal değilim ve bu aşağılanacak bişi değil, psikolojik olsun fiziksel olsun hastalara bu tarz davrananlara, karşı tarafın da bir insan olduğunu ve bu sözler karşısında incinebileceğini anlayabilmeleri için ağır olacak ama Allah evlatlarının başına versin ki anlayabilsinler.Zira hakkımı helal etmiyorum.

Neden, erkekler insan değil mi? Eşşek gibi çalışıp sizin boğazınızı beslemek zorundalar mı?

Ekmeğine muhtaçsanız o adam sizi niye denk görsün kendine? Kimse kendine muhtaç, aciz birine saygı duymaz. Siz muhtaç olduğunuz birine kendinizi denk görebilecek misiniz ki?

Boşanmaların artma sebebi kadınların değişmesi değil, içkiye dayağa şiddete aldatmaya artık katlanmak zorunda olmamaları. Eskiden kadın çekmek zorundaymış, şimdi değil.

Fıtrat diye bir şey yok, toplumsal cinsiyet diye bir şey var!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…