• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi ayıp mı?

Ben çalışıyorum çalışmasına ama bir işte çalışmayı dünyanın en önemli ,faydalı işi gibi görenlere zerre kadar katılmıyorum.
Hele isteyerek veya istemeyerek çalışmayan bayanlara bakıp; " Kariyer (!) yaptım. Harika bir konumdayım." diye düşünen bayanların düşüncelerine gülümsüyorum.
Çalışmak sosyal ihtiyaçtan, maddi ihtiyaçtan, şunun bunun eline bakmayayım görüşünden vs. her ne sebeple yapılıyorsa o kişiyi bağlar.
Siz verimli, aktif, gelişim sergileyen biriyseniz ne yaptığınızın önemi yoktur.
Mühim olan hayata katkı sağlamak, etrafımıza varlığımızla olumlu katkı sağlamak.

tabi dalga geçilecek birşey değil...

evlendikten sonra çalışamama rağmen kardeşim evhanımı oldun iyice der dalga geçer... kızacağımı bildiği için yapar. hoşuna gidiyor...

yakınlık derecesine göre değişir. kızdırmak için yapanlar olabilir. o kadar oturdun ev hanımımısın demek için diyenler çıkabilir...

birde art niyetli olmayanlar olabilir. misal bana okudun dimi sen demişti, çok genç bir bayan. sonra ne iş yaptığımı sordu. memurum dedim. o kadar okudun madem doktor olsaydın ya demişti bana... saf kalpli bir bayandı. bu gibi tipler olabilir.

oyle diyenler seni kiskaniyor olmasin :34:

hangi kadin istemez ogleye kadar yatsin uykusunu alsin, keyfine gore cocuguna baksin, keyfi istedigi vakit kalkip yemegini yapsin..
bence her kadin ister, istemiyorum diyende yalan soyler bence :1:

calismak guzel birsey tabii, ama haftanin 5-6 gunu calismak degil...2-3 gun calismak super olurdu...hobi gibi yani..

evde durdugu zaman insanin genelde dunyasi cok kuculuyor..iste belli seyleri yapiyorsun surekli...gerci calisincada oyle, hersey sonucta bi rutine donuyor, monoton bir hal aliyor... ama evdeykende hayati renklendirmek insanin kendi elinde...

hem ayrica evde olmak seni mutlu ediyorsa kime ne??? calismanin avantajlarindan biri tabiiki para kazanmak, diger bir yani ise ev ortamindan az uzaklasmak...bu insanin evi ozlemesini sagliyor...vs vs...

ama su da varki en saglikli bireyler annesi evde olan cocuklardir diye dusunuyorum, kimse kusura bakmasin uzerinede alinmasin. (ilgilenmeyen anne o sekildede ilgilenmez gerci ama...)
neden? cunku cocuguna istedigi gibi vakit ayiriyor, kisiligi otururken ona destek oluyor her turlu ve annelik gorevini elinden geldigince iyi yapiyor...calisan kadin..yarim anne gibi birsey bana gore...ne oraya yetiyorsun ne buraya...arada savrulup gidiyorsun...yipraniyorsun...bende calisan bir anneyim, cok sukur halimize genede...

sikayet etmek kendimden cok bebegim icin oluyor genelde...tum gun ayri kaliyorum yavrumdan, aksam eve gidiyor ancak 1-2 kez karnini doyuruyorum vs vs derken hoop uyku vakti...sabah gene saat 7,30 gibi cikiyorum evden ve her gun digerinin aynisi..kisaca bir kac saate evladima olan hasretimi sigdirmaya calisiyorum. simdi daha kucuk bunu belki cok fazla anlamiyor, ama ilerdede boyle calismak zorunda olursam...yani cocukluk ve ergenlik donemlerinde vs...iste o zamanlari dusunmek bile istemiyorum. cunku ona yetememekten cok korkuyorum. :43: :43:

Şu ifadenize katılıyorum.
Çalışmak insani bir hak ama şuan ki çalışma düzeni özel sektör için söylüyorum insani mi?
İş hayatının yıpratmadığı kişi göremedim henüz özel sektörde.
Velhasıl haftanın 5-6 günü akşam 7'de eve gelen bir bayan aklından geçiriyordur.
" ah bir kaç gün az çalışmak için neler vermezdim." diye.

Şu ifadenize katılıyorum.
Çalışmak insani bir hak ama şuan ki çalışma düzeni özel sektör için söylüyorum insani mi?
İş hayatının yıpratmadığı kişi göremedim henüz özel sektörde.
Velhasıl haftanın 5-6 günü akşam 7'de eve gelen bir bayan aklından geçiriyordur.
" ah bir kaç gün az çalışmak için neler vermezdim." diye.

yipranmak ve is yerinde yasadigin streste cabasi :ssz:

Merhaba,

Uzun süredir işsizim. İnsanlar arkamdan ev hanımı oldu hahaha deyip dalga geçip gülüyorlar. Çok üzülüyorum, sinirlerim bozuluyor. Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi?
Benzer durum bende de mevcut. Benle dalga geçmiyorlar ama işsizliğim herkese batıyor. Bazen benimde çok zoruma gidiyor. Ağladığım bile oldu. Oysaki cv vermediğim yer kalmadı diyebilirim.

Ben lise mezunuyum.okuldan sonra başladı çalışma hayatım 7 sene çalıştım.sonra evlendim ve işi bıraktım.5 sene evlilik süresince eşimin ailesi tarafından iş konusunda sürekli baskıya uğredım.neden çalışmıyorsun,işte çalışsan daha iyi olur veya sana iş bulduk diye siye söylenip durdular hep.çalışmayı sevmeyen bir insan değilim fakat baskı bende ters etki yapıyor malesef.bende inat ettim çalışmadım. :))
bence ne şaka geçilcek bir şeyy ne de lastik gibi uzatılacak bir konu :)

Benzer durum bende de mevcut. Benle dalga geçmiyorlar ama işsizliğim herkese batıyor. Bazen benimde çok zoruma gidiyor. Ağladığım bile oldu. Oysaki cv vermediğim yer kalmadı diyebilirim.

İnşallah maddi darlık sebebiyle değildir iş bulamamanıza ağlamanız.
Eğer maddi bir probleminiz yok ise kesinlikle bunun için üzülmeye değmeyeceğini bilin.
Kendinize güzel hafta planlayın sevdiğiniz, ilginizi çeken şeyler için.
Sevdiklerinize, kendinize zaman ayırın.
Ben çalışmıyorken harika vakit geçiriyordum. Üstelik televizyon, kadın günü gibi aktiviteler olmadan.
Yapacak bir dolu planım oluyordu.
Bu döneminizi ağlayarak değil çok mutlu geçirmelisiniz bence.

Bazı insanlar ettikleri lafın nereye gideceğini bilmeden konuşur. Karşı tarafı incitip incitmeyeceğini düşünmezler. Sizde öylelerine denk geldiniz sanırım. Yıllar önce kendini bilmezin biri de bana işten ayrıldığım için "ne oldu erken mi emekli oldun hahahaha" diye laf etmişti. Çok dokundu bana. Halbuki sadece iş değiştirmiştim. Yeni iş arıyordum. Allah'a havale ettim. Bazı sözler incitiyor insanı. Sizi anlayabiliyorum. Takmayın fazla. Ne demişler "ağzı torba değilki büzesin."

O kadar okudun da ne oldu evde oturuyorsun deyip gülmeleri sinirime dokunuyor. Ne annem babam bir şey diyor ne de eşim. Ama başta kayınvalidem olmak üzere eşimin iş arkadaşları, benim eski arkadaşlarım hepsi laf söylüyor.

Eşimin kardeşi ile bu mevzulardan konuşurken;

Kendisi bana 'evlendiğimde ben eve katkıda bulunmadan duramam,yapamam' gibisinden fikirini belirtti.

Hal böyle olunca malum ben 'ev kadını' olarak,(her zaman bi yaramız vardır ya kanayan) üstüme alındım azıcık ucundan.

Bende,'ben koca parası yedim' dedim,yaralı bi gülümseme ile..
Karşı taraf ise,'evet,sen koca parası yedin' dedi beni yaralayacağını düşünmeden..

Fakat her zaman dik duracağım bu konuda.
Ev kadını oldum,fakat har vurup harman savurmadım.
Az buz olmayan evlilik sürecimizde haddimi bildim,kendimi aşacak harcamalarda bulunmadım.
Bazı özel sebeplerden bütçe aşıldıysa,diğer seneler kendimi kıstım.
Evin eksiklerini giderdik eşimin bir tek maaşı ile.
Bazen esnedik,bazen daralttık karı koca.

Fakat sonuç;

Bir araba alabilecek kadar birikim yaptık eşim ile.
'Ev kadınıyım,gelirim yok,ama haddimi hep bilirim'
Mantığı ile yürüdüm eşimle.
Bana 'evet sen koca parası yedin' derken,bilmiyordu ki,abisinin parasını birikim yapıp,onu araba sahibi bile yapabileceğimi..

Hadsiz konuşmalar her zaman olacaktır,el adama acımaz.

Son düzenleme:
ayyy hatırlıyorum da aynı şeyi geçen sene ben de yapıyordum
Sen şimdi yemek mi yapıyosun evde diyip gülüyordum :1:

Şimdi de ben evlenip ev hanımı olmak isterim ama hem ailemin hem de prensimin borcu var
çalışmak zorundayımm :43:

valla okadar çok kişi tanıyorum ki evlenince çalışmayacağım yada inşallah eşimin maddi durumu olurda çalışmak zorunda kalmam diyen
siz okumuşsanız çalışsanızda çalışmasanızda eşinize muhtaç durumda değilsiniz demektir büyüklerimizin dediği gibi altın bileziğiniz var kolunuzda istediğiniz zaman çalışırsınız istemezsenizde evde oturur ev hanımı olur çeşitli hobiler edinirsiniz .dalga geçenler (geçtiğinini sananlar) sizi kıskanıyo başka bi açıklaması yok bence

Merhaba,

Uzun süredir işsizim. İnsanlar arkamdan ev hanımı oldu hahaha deyip dalga geçip gülüyorlar. Çok üzülüyorum, sinirlerim bozuluyor. Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi?

ne egıtım, ne ıs hayatı asla kıyaslama yapılacak dalga gecılecek seyler degıl ozellıkle. sız kendınızı ezık hıssetmeyın lutfen, sız kendı dunyanızda boyle dusunuyorsunuz belkı de ve buyuzden ınsanların da oyle dusundugunu sanıyorsunuz belkı de.

tontrıko cok mantıklı ve detaylı anlatmıs bence dıkkate alın

Bazı kadınlar " oğullarının parasını yiyecek" diye gelinlerine laf çarpıtıyorlar ya PES diyorum.
Kıskançlık mı bu acaba? "Ben okuttum parasını benim yemem lazımken el kızı yiyor mu?" diyorlar.
Benim çalışıp çalışmamam kayınvalide mi niye ilgilendirsin ki.
Siz bunun eşler arasında verilmesi gereken bir karar olduğunu, herkesin hayatının kendini bağladığını net bir şekilde belli edin.
Bence üzerinizdeki baskı çok ise iş aradığınızı bile söylemeyin.

hayır işten çıkmadım. Eskiden başka bir işte çalışıyordum. Sonra yüksek lisans yapıp alanımı değiştirdim. Okulum bitince de evlendim. Benim pişmanlık durumum söz konusu değil aksine evlenince evime düzenime alışmak hoşuma gitti ama beni her görenin ilk lafı evde oturuyorsun yemek mi yapıyorsun deyip gülmek.

herkes istediği şekilde yaşabilir
sen hayatından memnunsan kimse bir sey diyemez
bir sey demenin sonu yok
özelde calıssan
ay kole misin
memur olsan
ona begenmeyen cıkar

bu bir tarafa sahsi fikrim zamanında calısmıs artı yüksek lisans yapmıs biri olarak
eger cocuk sahibi olmak da kafanda yoksa calısman iyi olabilir
evde oturmak icin kimse yüksek lisans yapmaz diye düsüyorum
baskalarının dedigine bakma ama bence emek vermis diploma almıssın
calısıp karsılıgını al derim

böyle insanlar çevremizde çok....
pusuya yatmış en ufak açığımızı arayan,tercihlerimizi iğneleyen...
insaları memnun etmek imkansız.
çalışmazsın,niye çalışmıyorsun olur,
çalışırsın üniversite mezunsun çalışa çalışa burada mı çalıştın deyip seni alttan alttan başarısızlıkla suçlarlar.
bu kötü insanların ortak bir yanı vardır ki,bunları söylerken aynaya bakmazlar.

ben üniversite son sınıfa geçerken evlendim,21 yaşında.
bana resmen,senin okumakta gözün yok,erkenden evlendin,artık okul biter mi bitmez mi acaba...
zaten bitsede çalışmazsın,çocuğun olur ona bakarsın...bu lafları,bakışları az yemedim.
ama hiç birinin altında da kalmadım.gerek sözümle gerek tavrımla.
evet erken yaşta evlendim ama bu benim seçimimdi,kimseyi ilgilendirmez.
çok şükür okulda bitiyor bir aya kadar.
1 sene evde durup kpss ye hazırlanacağım ve biliyorumki o 1 senede arkamdan çok konuşurlar ev hanımı oldu diye.
ister ev hanımı olayım ister çalışayım bu kimseyi ilgilendirmez ve her zaman böylelerine bir cevabım olacak.
niyetim çalışmak.
fakat Allah ne gösterir,hakkımızda hayırlı olan nedir bilemeyiz.
o yüzden ben her durumada alıştırıyorum kendimi.
sizede söyleyeceğim şu ki böyle insanlar her yerde var...
ve şunu bilin;
asla ama asla memnun edemezsiniz bu insanları.
çünkü onların sorunları sizin ev hanımı olmanız,neden çalışmıyor olduğunuz değil,
onların sorunu kendilerince sizi ezme psikolojisi.
bunu bilerek hareket edin.
ben bana böyle yaklaşanlara böcek muamelesi yapıyorum,anında ezilmesi gereken zararlı böcekler.
edit:söylediklerimden iyi niyetle yaklaşanlar istisna tabi.

bana da diplomalı ev kadını diye takılıyorlar,
oh hayat sana güzel diyen de var 2 senedir evdesin çatlamadın mı diyen de
çatladım valla, inkar edecek değilim
:9:

inanın ben sizin yerinizde olsam onları hiç dinlemez evimde rahat rahat otururdum. ben çalışıyorum ama inanın imkanım olsa çalışmamaktan yanayım. özellikle özel şirketlerde çalışmak inanın çok zor,çalışma saatlerinde tutun da yaptığınız işlerin görülmemesi hep daha fazlası istenmesi,artan sorumluluklar bu örnekler uzayıp gidiyor. her arkadasımın fikri farklıdır ama evde yemek yapmak,evde sakince kahve içip uzanmak daha hoş geliyor bana o yüzden üzmeyin tatlı canınızı kulak arkasına atın :)

inanın ben sizin yerinizde olsam onları hiç dinlemez evimde rahat rahat otururdum. ben çalışıyorum ama inanın imkanım olsa çalışmamaktan yanayım. özellikle özel şirketlerde çalışmak inanın çok zor,çalışma saatlerinde tutun da yaptığınız işlerin görülmemesi hep daha fazlası istenmesi,artan sorumluluklar bu örnekler uzayıp gidiyor. her arkadasımın fikri farklıdır ama evde yemek yapmak,evde sakince kahve içip uzanmak daha hoş geliyor bana o yüzden üzmeyin tatlı canınızı kulak arkasına atın :)

aynen canim, millet gun gun geziyor...gozumuz yok Allah arttirsin vallahi...birde calisiyoruz diye kiskanan tipler var...aahh ah bilselerki bizler degilde kendileri kiskanilacak yerdeler :27::27:

Back
X