• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi ayıp mı?

Eminimm bi kadina bunu ancak bi kadin yapar cok yakin bi tarihte bi topik acilmisti vw calismayan ev hanimlaei hakkinda okadar agir yazilmistiki bi bayanin bunlari saef etmesinesasirmistim
herkesi dahil etmiyorum ama calisan bazi kesim calismayan kesimi sadece evde is yapmakla cocuga bakmakla hatta esinden afedersiniz para dilenmek ile nitelendiren insanlar var
Oysaki bizim yasamimiz sadece bunlardan ibaret degil ve herkesin esi tabir edildigi paraya muhtac birakacsk kisilikler degil istisnalarin genelleme yapilmasi can yakici

Son düzenleme:
aynen canim, millet gun gun geziyor...gozumuz yok Allah arttirsin vallahi...birde calisiyoruz diye kiskanan tipler var...aahh ah bilselerki bizler degilde kendileri kiskanilacak yerdeler :27::27:

resmen içimi okudun canım benim. aynı düşünüyoruz :21: vallahi ben onlara özeniyorum fotoğraflarını,bildirimlerini paylaştıkça:9::9:

hayır işten çıkmadım. Eskiden başka bir işte çalışıyordum. Sonra yüksek lisans yapıp alanımı değiştirdim. Okulum bitince de evlendim. Benim pişmanlık durumum söz konusu değil aksine evlenince evime düzenime alışmak hoşuma gitti ama beni her görenin ilk lafı evde oturuyorsun yemek mi yapıyorsun deyip gülmek.

Çünkü senin çevrendekiler ve bunu söyleyenler çalışıyor değil mi, şakayla karışık mı söylüyorlar Yoksa ciddi ciddi dalga mı geçiyorlar.

dalga geçilmek amaçlı söylendiğini düşünmüyorum. Bi insanla çalışmıyo diye dalga geçilmez. eğer herkes dalga geçiyorsa sizde gülün geçin. koca parası yiyorum daha tatlı oluyo diyin....

dalga geçilecek birşey değil..
insanlarımız kendilerince konuşacak birşeyler üretmeyi çok sever.
muhtemelen yüksek lisans da yaptığınız için aaa o kadar okudu da evde diyorlardır!!!
insanların ağzı torba değil ki büzesin.
sen halinden memnun isen takma, herkese açıklama yapmak zorunda değilsin.
ya da sana yöneltilen şekilde cevabı verir geçersin.

canım ben de iş bulamadım ve bu konudan evliliğin ilk aylarında çok rahatsız olmuştum, misafirliğe gidiyoduk iş konusu açılıyodu, gına gelmişti artık.maalesef ki insanlar o kadar acımasız ki bi zayıf noktanı yakalayıp ordan vurmaya çalışıyolar, bıkmıştım artık iş bulamadın mı sorusundan sanki iş kaynıyor ortalık da ben gitmiyorum havası oldu herkeste:31:
sonradan sormamaya başladılar, sorsalar da arıyorum diyorum, susuyolar:30::31:

dalga gecmekten ziyade kucuk gormek diyebiliriz aslinda...ya da karsidaki ev haniminin kendini kucuk hissetmesini saglamak...

kaldiki ahh calisan kendi ayaklari uzerinde duran kadin sana sesleniyorum...aksama kadar disarda yirtin, eve gel birde evinde yirtin...kocana bebene hasret kal haftanin 5-6 gunu..sonrada hava at...

calismayida kotulemeyeyimde simdi...boyle kendini bilmezler icin soyluyorum bunlari...

Ben evdeyken canım sıkılır çalışmak isterdim, çalışmak istedim ev hayatını özlemeye başladım tabi bu çalışma şartlarım yüzünden yoksa çalışmaktan yanayım. Herkesin tercihine saygı duymak lazım, benim çalışmam nasıl başkasını ilgilendirmiyorsa, başkasının çalışmaması da beni ilgilendirmez.

Hem insanoğluna yaranamazsın ki, onlar konuşacak birşey hep bulurlar. :ssz:

Dalga geçilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Ancak ben de bu konuda biraz taraflıyım.

Kadınların çalışması gerektiğini düşünüyorum mutlaka.

Ama ille de bir yerde çalışmak zorunda değil, mesela öyle ev hanımları var ki evlerinde pasta-kurabiye ya da çeşitli el işleri yaparak hem vakit geçiriyorlar hem de para kazanıyorlar.

Benim gözümde onlar da çalışan bayanlar..

Öbür türlü bütün ömrünü evde geçiren bayanlar bana göre hayattan verim alamıyorlar.

Tabi bebişi ya da çocuğu olup onlara bakmak için çalışmayan, ya da hastalık gibi durumu olanlardan bahsetmiyorum.

dalga gecmekten ziyade kucuk gormek diyebiliriz aslinda...ya da karsidaki ev haniminin kendini kucuk hissetmesini saglamak...

kaldiki ahh calisan kendi ayaklari uzerinde duran kadin sana sesleniyorum...aksama kadar disarda yirtin, eve gel birde evinde yirtin...kocana bebene hasret kal haftanin 5-6 gunu..sonrada hava at...

calismayida kotulemeyeyimde simdi...boyle kendini bilmezler icin soyluyorum bunlari...

söylediklerine tamamen katılıyorum:34:
şöyle de bişey savunuyorum ben eşimin maddi durumu iyi olsaydı hayatta çalışmazdım bunu da bi eksiklik olarak görmezdim.kendime ilgi alanımla ilgili maddi kaygım olmadan başka iş kapıları araştırırdım mesela:)

Son düzenleme:
Merhaba,

Uzun süredir işsizim. İnsanlar arkamdan ev hanımı oldu hahaha deyip dalga geçip gülüyorlar. Çok üzülüyorum, sinirlerim bozuluyor. Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi?

uuuff arayıpta bulamadığım :ssz: bence evinde olmanın tadını çıkar :31:

Merhaba,

Uzun süredir işsizim. İnsanlar arkamdan ev hanımı oldu hahaha deyip dalga geçip gülüyorlar. Çok üzülüyorum, sinirlerim bozuluyor. Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi?

insanlar o kadar eleştirmeye, dedikoduya, boş lafa meraklı ki gözünün üstünde kaşın olmasını bile kötüleyip eleştirebilirler. öyle bir devirde yaşıyoruz artık. insanlar diğerlerini kötüleyerek kendilerini iyi hissetmeye çalışıyor. kendini tatmin etmeye çalışıyor. ev hanımı olmak da, çalışmamak da ister geçici ister ebedi olsun hiç ayıp, kötü, acınası bir şey değil. aileyi yuvayı sıcak tutabilmek her şeyden daha zordur ve değerlidir. bir eve 3000 tl fazla girmesin ama o evde sıcaklık olsun sevgi olsun emek olsun, o her şeye bedel olur. en büyük işlerden de büyüktür o. dalga geçenler kendilerine baksın, işi vardır ama belki onun da çok başka eksileri vardır hayatında. sana da vurabilecekleri ortak yer işin gücün olmuş demek ki. o insanları arkadaş diye bile tutma yanında.

İnşallah maddi darlık sebebiyle değildir iş bulamamanıza ağlamanız.
Eğer maddi bir probleminiz yok ise kesinlikle bunun için üzülmeye değmeyeceğini bilin.
Kendinize güzel hafta planlayın sevdiğiniz, ilginizi çeken şeyler için.
Sevdiklerinize, kendinize zaman ayırın.
Ben çalışmıyorken harika vakit geçiriyordum. Üstelik televizyon, kadın günü gibi aktiviteler olmadan.
Yapacak bir dolu planım oluyordu.
Bu döneminizi ağlayarak değil çok mutlu geçirmelisiniz bence.
Maddi durumdan çok kötü durumda değiliz ama nişanlım tek başına çalışırsa evlenince darlık yaşamayalım istiyorum. Borçlarımızı kapatıp en azından belli bir miktar birikim yapana kadar çalışmak niyetindeyim. Malum Allah verirse ileride çocuk falan. Ha çalışmasamda aç kalmayız. Ama kayınvalidem olacak şahıs nişanlıma ''Sen çalışırsın ömrün boyunca salak gibi buna bakarsın'' demiş nişanlıma. Halbuki kendi ev hanımı. Bunu duyunca çok gücendim. Evlenince sanki nişanlıma yük olacakmışım gibi geliyor. Öyle çok konuşuyorlarki bu konu hakkında kendimi şimdiden sığıntı gibi hissediyorum. Kesinlikle çalışmak istiyorum. Kendimi daha güçlü ve rahat hissedeceğim.

Çalışan bir kadınım. Evde oturan kadınlar sultan gibidir gözümde. Nesiyle dalga geçmiş anlamadım.

Ne kadar saçma..
Ağzı olan konuşuyor işte.
Duyma geç. Ya da duyuyorsan da tersle bak nasıl kapanıyor çeneleri.
Bin pişman ederim valla. Bin düşünüp bir söylesinler..

Canım o kişi ya da kişiler muhtemelen sen ilk baştan itibaren evkadını olmak istemediğin için takılıyorlardır. Belki de kıskanıyorlardır bilemiyorum. Mesela ben çalışıyorum ama keşke mezun olur olmaz şu yüksek lisansı yapsaymışım diyorum içimden. O da benim içimde bir ahhh oldu diyebilirim :) Sen o insanları boşver... Belki senin kadar eğitimli bile değiller... Kendini dinle ve içinden şunu sor: Benim şimdiki hedefim nedir, neler yapmak istiyorum? Çalışmak mı, yoksa ev işleri ve sosyal hayat mı? Her ev hanımı evde temizlik yapmıyor, mesela çok yaratıcı dikim işleri yapıyorlar... Ben de onlara hayranım :16:

Çalışan bir kadınım. Evde oturan kadınlar sultan gibidir gözümde. Nesiyle dalga geçmiş anlamadım.

Ben is bulamıyorum diye yakınınca ablam da kendine dert arama otur keşke senin yerinde olsam der:)

Evhanimi olmaktan memnunum bence en zor da iş ama çürüttüğüm dirseğin hakkını almak istiyorum. Konu sahibi arkadaşım senin yaşadığının aynısını yasiyorum inan. Gözünü dikmis bekleyen fesat kalpliler yüzünden bayramlarda memleketime bile gitmiyorum artik o kadar okudu bak evhanimi oldu diye zil takip oynadıklarına öyle eminim ki. Neredeyse iki yil oluyor evleneli esimle yeni bir ortama girdigim zamanlar işimi sorduklarinda ev hanimiyim dedigimde böyle bir muhabbeti kesiyorlar:)
Birgün sehirlerarasi yolculuk yapiyordum teyzenin biri sordu da sordu issizim deyince aa neden calismiyosun olur mu şöyle böyle dedi aynen su cevabi verdim kocam zengin teyze benim iki kurus icin yipranmamı hic istemiyor dedim bozuldu. Insanliktan cikariyorlar bazen sanane yani. Hala iş arıyorum yilmadan ama kimseye söylemiyorum herkese sürpriz olsun ama degil mi:)

ohooo bugün buna takar yarın bir gün hamile kalırsan gelir hamile kalmak için mi okudun
falan filannnnnn millete laf lazım.

boşverrrrr:37::37::37:

kıskanıyorlardır belki de.

canım çalışan bi kadınım:) her kadınında mutlaka çalışması gerektiğini savunuorum neden kimseye muhtaç olmasın diye erkeklere boyun eğmeyelim yarın bi gün ona bişey olursa naparız diye düşünmeyelim diye güvencemiz olsun diye ......
keşke bu korkuyla yaşamak zorunda bırakılmasaydık da evimizde otursaydık ben evimde oturmayı iş yapmayı özellikle yemek yapmayı çok seviorum:)
neden ev hanımı olmanla dalga geçilsin ki belki insalarda o kadar okudu oldun olcan yine ev hanımıydı niye okudun düşüncesi vardır
işte bu insanlarada şunu sölemek lazım evde oturuosam en azından bilgimle kültürümle otuorum :)

hiçde utanılcak ayıplancak bişe diil 2 gün sonra dogum iznine ayrılıorum inan 2 gün işe gitmek bile gözümde büyyo bi an önce bitsede evimde otursam yemek yapsam diye bakıorum:) çünkü bu bizim doğamızda var
biz kadınız evimizde mutlu oluruz:) en alakasız kadında bile bi yerinde vardır bu yani belki dekorasyona ilgi duyar belki yemeğe ilgi duyar ama vardır bunu kendi evinde yapmak gerçekleştirmek çok güzel bişey:)

Back
X