• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi ayıp mı?

sen sınavlara çalışma kararı almışsın.seneye nasılsa işe başlayacaksın.insanların ne zaman işe başlayacaksın gibi sorularını seni ayıplamak için sorduklarını düşünmüyorum.zaten çalışmakla çalışmamakla ayıbın ne ilgisi var.senin kötülüğünü düşünen insan işe giremesin,maaşı olmasın diye düşünür.yani rızkına engel olmaya çalışır.çok yakında işe gireceksin,tüm sıkıntıların gidecek,güzel günler kapıda:)

(kadınların çalışıp çalışmaması konusuna gelirsek ben her kadının çalışmasını isterim.hiçbir kadının para yüzünden kırılmasını,yokluk çekmesini istemem.çocuk olunca ara verilebilir çünkü bakıma muhtaç.belki evde hasta vardır belki maddi olarak sıkıntısı yoktur.bunlar istisna konular.eşi için değil kendi için çalışmalı kadın.fakir bir ülkede yaşıyoruz.sürekli işten çıkarılma durumları var.yarın birgün koca işsiz kalırsa büyük zorluklar yaşanır.boşanma olabilir,ölüm olabilir.her şeyi düşünmek zorundayız.o yüzden kötü günler için kadının sosyal güvencesi olsun isterim.geçenlerde bu forumda kocası tarafından verilen 5 tl'nin üstünü getirmediği için hakarete maruz kalan kadının yazdıklarını okumuşsunuzdur.o kadın çalışsaydı başına bunlar gelmezdi.özetle kadınların ezilmesini istemiyorum.ezilmemenin yolu da ekonomik özgürlük.)

Herkes evinin kaptanı olmak ıster buna eminim kımse kımsenın agız kokusunu cekmek istemez :19: Ev hanımlıgı asla ayıp bişey degil bilakis cok rahat bir İŞ'tir :33:

Ev hanımıyım hiç de gocunmuyorum üzülmüyorum.

Arkamdan gülen var mı bilmiyorum.Bilmek de istemiyorum zira çok da TINNN :36:

ah bi evlensem de evde otursam rahat etsem diye düşünen bir sürü kadın var, en başta da sana gülenler! o kadar istiyorum ki ben de evleneyim düzenim olsun evde oturayım oh mis. o yemek mi yapıyosun diye gülenler elalemin erkeğinden emir alıp iş yapmasını biliyorlar ama. nasıl kıskanmışlarsa seni artık sen düşün. sen evinde mutlusun, çalışmaya demek ki ihtiyacın yok ki evdesin, keyfin yerinde, düzenini kurmuşsun. ee daha ne be kızım :D kıskanıyorlar işte bal gibi seni. hiiiç takmaya değmez hiç :)

ah bi evlensem de evde otursam rahat etsem diye düşünen bir sürü kadın var, en başta da sana gülenler! o kadar istiyorum ki ben de evleneyim düzenim olsun evde oturayım oh mis. o yemek mi yapıyosun diye gülenler elalemin erkeğinden emir alıp iş yapmasını biliyorlar ama. nasıl kıskanmışlarsa seni artık sen düşün. sen evinde mutlusun, çalışmaya demek ki ihtiyacın yok ki evdesin, keyfin yerinde, düzenini kurmuşsun. ee daha ne be kızım :D kıskanıyorlar işte bal gibi seni. hiiiç takmaya değmez hiç :)

Keşke ev hanımlığını överken çalışmayı da bu kadar aşağılamasaydınız, sizi bu noktada bir kadın olarak kınıyorum..

Çalışmak elalemin erkeğinden emir alıp iş yapmak değildir..

Çalışmamak nasıl ki bir tercihse, çalışmak da aynı şekilde bir tercihtir, kimi çalışsa mutlu olmaz kimi çalışmayıp ev hanımı olsa mutlu olmaz ve herkes kendi tercihini yapabilir.

Kadının ezilmesinin sebebi kesinlikle " ekonomik özgürlük" değil benim hayat görüşümde.
Ki "ekonomik özgürlük" kavramı da oldukça tartışmaya açık.

Kadının ezilmesinin sebebi kesinlikle " ekonomik özgürlük" değil benim hayat görüşümde.
Ki "ekonomik özgürlük" kavramı da oldukça tartışmaya açık.

Yok arkadaşım ekonomik özgürlüğün olmayışı ezilmesine yok açıyor denemez. Ama ekonomik özgürlüğünün oluşu kadını son noktaya getirdiğinde kurtarıcı oluyor. Bu anlamda pek çok kadınla görüştüm çok eminim....

Herkes kendince düşüncelerini söylüyor ama ne çalışmak ne de çalışmamak ayıp. Ben çalışmıyorsam iş var da çalışmadığımdan değil, kafamıza göre işe giremediğimden. Beni rahatsız eden bunu söyleyen çoğu insanın acıyıp küçümseyerek bazılarının direkt karşıma geçip sinsi sinsi gülerek söylemesi :(

böyle bir devirde bence ev hanımı olmak ve çalışmamak bence çook büyük bir şans.
nereye baksam alışveriş merkezlerinde karnı burnunda kadınlar kasiyerlik yapıyor ayakta.
eşinin parası yetmediği için üç kuruş maaşla bankalarda çalışan arkadaşlarım var
inanırmısın çocuk yapamıyorlar .
ev hanımı olmak bence büyük bir lüks...
benim çalışan evli arkadaşlarımın hepsi çökmüş durumda.
evemi baksın koca ile mi ilgilensin çocukmu baksın yoksa gidip işte patronun şunun buyun ağız kokusunumu çeksin.
ev hanımı olmak bence piyangooooo....

Hayır canım çalışmamak ayıp değil ama bu devirde kendini geliştirmeden öylece oturmak ayıptır asıl. Sen ne güzel eğitimini tamamlamışsın artı her bayan çalışmak zorunda değil.
Ben çalışıyorum ama uzun zamandır izindeyim. Oohhh öyle rahatım ki, hayat varmış diyorum. :9:İstediğim yemeği yapıyorum, istediğim gibi evimi düzenleyeniliyorum, kafsma göre bazende tembel tembel pinekliyorum. :34:Soran oluyo tabi sıkılmadın mı evde oturmaktan diye.. Şöyle diyeyim, haftaya işe başlamam gerekiyo ama benim ayaklarda geri geri gidiyoo..
Yakında diplomayı eve asıcam :) bu devir çalışan kadınların değil, evde oturup kocasının paralarını yiyenlerin devri :24::21: şaka bi yana inanki evde oturan bi bayan daha genç kalır yani daha az yıpranıyo çünkü. Sallama onları sen, kendileri rahat değildir de ondan bulaşıyolardır sana

bende ilk evlendiğim zaman çalışmıyordum.bi sürü insan evlendin ev hanımı oldun artık çalışmazsın sen die alaycı bir şekilde konuşuyorlardı.anneme bile ne yaptı iş buldumu pcpca die sorup hayır cevabını alınca artık çalışmaz o boşuna okudu okuttunuz diyen bile çok olmuştu.o dönemler sinirleniyordum.

ama bir kaç ay sonra süper bir kuruma atandım bu seferde herkes nerden torpil buldunuz demeye başladı.bu seferde gülüyorum.

yani insanlar her daim konuşur.boşverrrr....açık yakalama peşindeler.

Arkadaşların çok komikmiş. Hiçte dalga geçilecek bir konu değil. Bende evlenmeden önce çalışıyordum evlendikten sonra eşim istemediği için çalışmayı bıraktım. Bende o kadar okudum ettim çalışamıyorum diye üzülürdüm. Ama şu an evde oluş çocuklarımı kendim büyütmek , İlk planımda ailemin yer alması önceliklerimi onlara vermek beni mutlu ediyo. Banada evlendiğim ilk yıllar niye çalışmıyorsun diye çok üstüme gelmişlerdi. Sinir oluyodum . Eşim bana senin gelirine ihtiyacımız yok sen niye elalemin lafına takılıyorsun ki senin gezmene tozmana karışmıyorum sosyal çevreni kısıtlamıyorum Alaha şükür istediğinide alabiliyorsun çalışmanada gerek duymuyorum he ileride ne olucağını kimse bilemez olaki çok zor günler bizi bekler kötü bi durumla karşılaşırız ancak o zmn çocuklarımızın eksik bırakmamak için gerek duyulabilir dediği andan itibaren söz o sözdü benim için. Sen sadece evde dua et benim ve işlerim için Allaha şükret başka bişey istemem senden dedi. Bence sende çok takılma arkadaşlarını dediğine ben böyle mutluyum de gitsin. Zaten onlar gerçekten arkadaşınsa rahatsız olduğunu anlayıp bi daha dile getirmezler.

Evet akşama kadar keyif yapıyorum der gülerim ben sizin yerinizde olsam :)
Okumuşsunuz yüksek lisans yapmışsınız bir de üzerine. İş görmez bilmez bi insan değilsiniz ki neden alınıyosunuz bu laflara:)

Arkadaslar ev hanımı olmak ayıp degıl tabıkı
ama o kadar okuyup master yapıp da ıs bulmadan nıye evlendın dıye sorarlar adama
sormayanlar da guler ıste.
Herkesın kendı secımı tabı, ben sahsen dogru bulmuyorum. Kpss ye calısıp atanmak gıbı cıddı bır emelı olan da evlenmeden once yapardı bunu, evlendıkten sonra calısmaya baslayan da hıc gormedım.genelde salıyorlar, ayrıcada evını duzenını kurdugun sehıre atanmak da zor bır ıhtımal o yuzden ınsanlar senı cıddıye almıyorlardır
ben gulmem ama o kısı adına da uzulurum, eger kendısı durumdan memnunsa da hıc sorun yok o zaman zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl onlar ısı gucu olmayan senı cekemeyen ınsanlar hayatım :34:
bos yere konusmazlar oyle olsa takılma sen

hep derler ki çalışan kadının hali zor... hayır aslında ev hanımının hali daha zordur. ben çalışan biriyim bazı şeyleri aksatabiliyorum o hafta canım gezmek istemişse ütü yapmayı erteleyebiliyorum ve bi problem çıkarılacağı zaman ben çalışan kadınım kusura bakma diyim eşime karşı haklı duruma gelebiliyorum. kimsenin ne dediği umrunuzda olmasın ev hanımı olmak utanılacak birşey değil aksine başa çıkılması zor bir durumdur.

Ya aman çalışınca da kariyer peşinde oluyorsun, çocuklarınla, kocanla, evinle yeterince ilgilenemiyo oluyorsun :ssz:
Boşver yani insanların her şeye takıcak bir kulpu var :19:

değil, eşşek gibi okuyup üzerine eşşek gibi çalışınca da her zaman çok matah şeyler olmuyor açıkçası.

belli ki sizin onlardan cok daha fazla okuyup cok daha emek harcamış olmanız biraz koymuş.

hani aa bak o kadar okudu okudu evde oturuyor bunun derdine düşmüşler.
cevap olarak sizde elimde mesleğim var keyfim ne zaman isterse o zaman baslıcam şimdilik evde prenseslik yapıyorum dersiniz susarlar oh olsun.

Back
X