• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi ayıp mı?

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba,

Uzun süredir işsizim. İnsanlar arkamdan ev hanımı oldu hahaha deyip dalga geçip gülüyorlar. Çok üzülüyorum, sinirlerim bozuluyor. Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi?

nasıl yani kim dalga geçiyor eşinizin ailesimi bide çalışıyormuydunuz bunda dalga geçilecek ne var ben anlamadım da

bence işten çıktığın , ev hanımı olduğun için sen pek hoşnut değilsin bu durumdan.. kuruntu yapıyor olmayasın.. sonuçta kimse kimseyle çalışmadığı için dalga geçmez.. yada en azından ben görmedim böyle bir durum..

şuan çalışmama sebebin ne peki..? kendi isteğinle mi ev hanımı oldun..?

hayır işten çıkmadım. Eskiden başka bir işte çalışıyordum. Sonra yüksek lisans yapıp alanımı değiştirdim. Okulum bitince de evlendim. Benim pişmanlık durumum söz konusu değil aksine evlenince evime düzenime alışmak hoşuma gitti ama beni her görenin ilk lafı evde oturuyorsun yemek mi yapıyorsun deyip gülmek.

hayır işten çıkmadım. Eskiden başka bir işte çalışıyordum. Sonra yüksek lisans yapıp alanımı değiştirdim. Okulum bitince de evlendim. Benim pişmanlık durumum söz konusu değil aksine evlenince evime düzenime alışmak hoşuma gitti ama beni her görenin ilk lafı evde oturuyorsun yemek mi yapıyorsun deyip gülmek.

kötü niyetle söylediklerini sanmam canım.. gerçi sen daha iyi hissedersin bunu ama madem rahatsız ediyo , dalga geçme maksadıyla söylüyolar , ver ağızlarının payını ohhhh için soğusun :34:

niye dalga geçilecek bişey olsun, bence size bunu yansıtanlar düşüncesiz insanlar, niye onları dikkate alıp, kendini üzüyosun,boşver herkes bildiğini konuşur,ama bugün evde ekmek yok, bi ekmek verdesen hepsi kaçar, takma kafana, kimseye de açıklama yapmak zorubda değilsin,keyfinin kahyası değiller ya, ister çalışırsın, ister evde oturur, kime neee....

niye dalga geçilecek bişey olsun, bence size bunu yansıtanlar düşüncesiz insanlar, niye onları dikkate alıp, kendini üzüyosun,boşver herkes bildiğini konuşur,ama bugün evde ekmek yok, bi ekmek verdesen hepsi kaçar, takma kafana, kimseye de açıklama yapmak zorubda değilsin,keyfinin kahyası değiller ya, ister çalışırsın, ister evde oturur, kime neee....

Doğru diyorsunuz ben saygımdan diyemiyorum onlar dalga geçtikçe ben eziliyorum.

Doğru diyorsunuz ben saygımdan diyemiyorum onlar dalga geçtikçe ben eziliyorum.

okumuş, yazmış, meslek sahibi olmuş, belli bi yerde çalışmış biri olarak eziliyorum kelimesi olmadı...hiç de ezilme, seni kıracak şekilde konuşuyolarsa, bir daha ne dinle onları ne görüş, beni üzün insanların hayatım olmasına izin vermem ben olsam...

Evet,ev hanımı olup,evde oturmak küçük görülüyor.
Sonuçta çoğumuz zeki insanlarınız,bunu hissediyoruz..
Kimisi 'ee sen ne yapıyorsun,evdesin?,çalışmayı düşünmüyor musun'?

diye,bıyık altından küçümseyip,yüzlüyor..kimisi,'amann boşver çalışıp ne yapacaksın,otur evinde' diyor.
Tabi ikincisi belki morel gibi gelsede,vasıfsızca 'otur evinde' denmesi insanı belkide daha bi yaralıyor.

Benim hiç çalışma hayatım olmadı.(ufak deneyimler hariç bekarlıkta)
Çevremde herkes beni ev hanımı olarak biliyor.

Yaklaşık ortalama 15 senedir çalışan kadın modası var.
Evde oturana vasıfsız gözüyle bakılıyor..Bakış açısına görede belki haklı,belki haksızlar ayrıca.

Fakat bu benim hayatım,etrafımdaki hiç kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum.
Ben çalışmak isteseydim bekarkende,evliykende çalışabilirdim.
İstediğim bir şeyi yaparım,ama çalışmayı hiç istemedim.
İstemediğim birşeyi yapıp,mutsuz olacağıma,istediğim şekilde yaşarım kimseyi ilgilendirmez.

Herkes vasıfllı çalışan kadın modasına uymak zorunda değil,ben ev kadınlığını seçtim.
Varsın ev kadını desinler..kendi anneleri senelerce hangi vasıfla meydana getirmiş acaba o dalga geçen küçük insanları?

Bu anlattıklarım genel anlamdaydı.
Siz eğitiminizde güzel adımlar atıp,dondurmuşsunuz bazı şeyleri.
Sonuçta hiç çalışmayacak değilsiniz.
Kolunuzda altın bileziğiniz var.
İsterseniz çalışır,istemezseniz (eşinizle ortak karar alıp)yan gelir yatar çalışmazsınız.

Başkaları anca kendi çaplarında dalga geçerler,herkes bi kendine baksın artık ya.
Annelerinin hayattaki imajlarını gözden geçirip,sizinle öyle alay etsinler bu konuda lütfen.

Son düzenleme:
Çalışan bir kadınım ama biliyorum ki ev kadınlığı hiç küçümsenecek bir iş değil. Ev kadınlığını bir meslek gurubu gibi görüyorum ben, üstelik mesai saatleri bile belli değil, sosyal hakları yok, ağır çalışma yani. Bunun küçük görülecek ne tarafı var anlamadım, halt etmiş size gülenler, keza çalışma hayatını bilmeyen biri değilsiniz ki, üzmeyin kendinizi böyle şeylere

Canım bence kendine dert etme bu senin seçimin. Şu an ben çalışıyorum evlendikten sonrada çalışmayı düşünüyorum. Ama çalışmamayı tercih ederdim. Çünkü Biliyorumki çalışınca evime yeterince zaman ayıramayacağım. :50:

bence kimse kimseyle dalga geçmesin teyzemin bir eltisi vardı bu memur olarak çalışıyordu ve teyzemi hep küçümserdi teyzem ilk

okul mezunu ev hanımı olduğundan ve bir defasında dedi ki ileride ben bir güzel emekli olacağım zaten çocuklarda ÜNİDEN MEZUN OLUR

çok iyi yerler gelecekler diye gülerek bunları bize anlattı ama planladığı gibi hiç bir şey olmadı oğlu istenbula gitti üniyi okumaya ama

bitiremedi orada uyuşturucuya battı halen de içiyormuş ve bu çift boşandı kadın emekli oldu ama borçları yüzünden emeklisine haciz

geldi öyle kıimse büyük konuşmasın kimseyide hakir görmesin teyzemin 2 çocuğuda çok iyi yerler geldi teyzemide parasız

bırakmıyorlar durumu eskisinden iyi eltisinin 2 çocuğuda iyi yolda değil

Son düzenleme:

diye,bıyık altından küçümseyip,yüzlüyor..kimisi,'amann boşver çalışıp ne yapacaksın,otur evinde' diyor.
Tabi ikincisi belki morel gibi gelsede,vasıfsızca 'otur evinde' denmesi insanı belkide daha bi yaralıyor.

Evde oturana vasıfsız gözüyle bakılıyor..Bakış açısına görede belki haklı,belki haksızlar ayrıca.

İstemediğim birşeyi yapıp,mutsuz olacağıma,istediğim şekilde yaşarım kimseyi ilgilendirmez.

Herkes vasıfllı çalışan kadın modasına uymak zorunda değil,ben ev kadınlığını seçtim.
Varsın ev kadını desinler..kendi anneleri senelerce hangi vasıfla meydana getirmiş acaba o dalga geçen küçük insanları?

İsterseniz çalışır,istemezseniz (eşinizle ortak karar alıp)yan gelir yatar çalışmazsınız.

Başkaları anca kendi çaplarında dalga geçerler,herkes bi kendine baksın artık ya.
Annelerinin hayattaki imajlarını gözden geçirip,sizinle öyle alay etsinler bu konuda lütfen.

hay ağzına sağlık kardeş :42: :46::46::46:

hiç de önemseme arkadasım milletin dediklerini bnde çalısmıyorum ara verdim iş sıkıntılarından dolayı emin ol bana da aynı tarz laflar geliyor.hele de özellkle kvdeden yazlıkları var mesela eşime diyor ki nasılsa x evde nasılsa çalısmıyor ,evde sürekli aynı şeyi söylüyor şaka yollu artık ev hanımı oldun diyen oluyor bnde hoslanmıyorum ama kimseyi ilgilindrmez bnde üniv.mezunuyum tekrar iş bakmaya başladım ev hanımlığı tabi ki küçümsenicek birsey değil ama çalısma hayatına alısan biri için evde kalmak sıkıntı yaratıyor hiç sıkma canını derim gül geç:)

oyle diyenler seni kiskaniyor olmasin :34:

hangi kadin istemez ogleye kadar yatsin uykusunu alsin, keyfine gore cocuguna baksin, keyfi istedigi vakit kalkip yemegini yapsin..
bence her kadin ister, istemiyorum diyende yalan soyler bence :1:

calismak guzel birsey tabii, ama haftanin 5-6 gunu calismak degil...2-3 gun calismak super olurdu...hobi gibi yani..

evde durdugu zaman insanin genelde dunyasi cok kuculuyor..iste belli seyleri yapiyorsun surekli...gerci calisincada oyle, hersey sonucta bi rutine donuyor, monoton bir hal aliyor... ama evdeykende hayati renklendirmek insanin kendi elinde...

hem ayrica evde olmak seni mutlu ediyorsa kime ne??? calismanin avantajlarindan biri tabiiki para kazanmak, diger bir yani ise ev ortamindan az uzaklasmak...bu insanin evi ozlemesini sagliyor...vs vs...

ama su da varki en saglikli bireyler annesi evde olan cocuklardir diye dusunuyorum, kimse kusura bakmasin uzerinede alinmasin. (ilgilenmeyen anne o sekildede ilgilenmez gerci ama...)
neden? cunku cocuguna istedigi gibi vakit ayiriyor, kisiligi otururken ona destek oluyor her turlu ve annelik gorevini elinden geldigince iyi yapiyor...calisan kadin..yarim anne gibi birsey bana gore...ne oraya yetiyorsun ne buraya...arada savrulup gidiyorsun...yipraniyorsun...bende calisan bir anneyim, cok sukur halimize genede...

sikayet etmek kendimden cok bebegim icin oluyor genelde...tum gun ayri kaliyorum yavrumdan, aksam eve gidiyor ancak 1-2 kez karnini doyuruyorum vs vs derken hoop uyku vakti...sabah gene saat 7,30 gibi cikiyorum evden ve her gun digerinin aynisi..kisaca bir kac saate evladima olan hasretimi sigdirmaya calisiyorum. simdi daha kucuk bunu belki cok fazla anlamiyor, ama ilerdede boyle calismak zorunda olursam...yani cocukluk ve ergenlik donemlerinde vs...iste o zamanlari dusunmek bile istemiyorum. cunku ona yetememekten cok korkuyorum. :43: :43:

Son düzenleme:

işte anlatmak istedim de bu, sen bütün kadınlar adına çok güzel açıklamışsın, kime ne değil mi,ister çalışır, ister oturur, ben evlenen kadar çalışmış bir bayanım, öyle mesleği olan biri değilim,vasıfsız diye nitelenddiriğimiz avukat yanında , gıda sektörüde, en sonda kargo firmasında vasfın olmayınca işin sonu yok,şimdi de ev hanımıyım bir kızım var, ikinci bebeğime de gebeyim,gayet de mutluyum kimsede beni yargılamadı şimdiye kadar, yargılayamaz da, öyle ev hanımı olmakta kolay değil bide çocuğunuz varsa daha da zor, üstelik bu ev hanımlığının sigortası yok, maaşı yok,eşinden,çocuğundan gördüğü ilgi sevgi, emeğinin karşılığı... buda paha biçilmez bişey, arkadaşla dalga geçenler,yarın o arkadaşın yerinde yada dah kötü durumda olmayacakları ne malum... ayyy çpok konuştum ama sinirlendim ya dalga geçiyolar deyince, konu ne olursa olsun bir insanla dalga geçiliyosa çok sinirleniyorum, kimse kimseden üstün değil ki...

Back
X