- 2 Aralık 2010
- 20.686
- 467
- 448
- Konu Sahibi prospectingkit
-
Bakın şöyle ki onlar da başını örten insanları kendilerine,inandıkları değerlerine tehdit olarak görüyorlar.Onlar da çocuklarının gelecekleri için endişeleniyorlar.Yani siz onların zihniyetinden zarar görmekten korktuğunuz kadar onlar da sizin zihniyetinizden zarar görmekten korkuyorlar.
Kaldı ki sokakta öpüşen insanların sizin çocuğunuza kocanıza dost ahbabınıza bir zararı olmaz.Ha daha ötesi olursa ulu orta,ona zaten herkes tepki gösterir.Belirli toplum kuralları olmalıdır her zaman aksi takdirde kaos olur zaten.Fakat bu şekilde bir yaklaşım faşizme girer ki bunun iyi bir sonuç getirdiği görülmemiştir hiç.Siz özgürlüklerinizin kısıtlanmasından rahatsız olmayabilirsiniz ama olanlar var.Ve ben yarın öbür gün sevgilimle ya da eşimle yolda el ele yürürken bana tepki gösterecek insanlarla karşılaşmaktansa sokakta öpüşen insanlar görmeyi tercih ederim.
Evet her görüşten insana saygı duymaya çalışıyorum.Sizin bana kişisel bir saldırınız da olmadığından saygı çerçevesinde tartışıyoruz.tamam o zaman
şu şekilde yapalım baby
( bu sefer doğru yazdım adını :) demin beybiş yazmışımda)
şimdi benim başörtüm onlara ne açıdan zarar veriyor
sen onları yaz
bende onlar bana ne zarar veriyor onları yazayım
ayrıca ne yazarsan yaz saygı sınırını aştığını görmedim
bu yüzdende teşekkür ederim
aştında benmi görmedim bilmyorum tabi :44:
şimdi bunu yukarıdada yazdım ama yine yazacağım
gördüğümü değil birde duyduklarımı
daha demin birisi yazmış
kızın eli oğlanın bilmem neresinde oğlanınki bilmem neresinde
dün eylemdekiler
kız kıza oğlan oğlana .......
bunlar masumcamı sizce sevgi ifadesimi
zarar vermiyor mu veriyor
insanlar birbirleri ile yaşamak zorundalar ve bunun içinde belli yaşam kurallarına uymak zorundalar
kaç kere daha yazmam gerek bilmiyorum ama bunu toplum içine yapmaya hakları yok !!!!!
benim zihniyetimden mi korkuyorlar
neymiş benim zihniyetim
neye alıştırabilirim çocukları ........
eksi yönde
Evet her görüşten insana saygı duymaya çalışıyorum.Sizin bana kişisel bir saldırınız da olmadığından saygı çerçevesinde tartışıyoruz.
Şimdi belirli bir kesim insan başörtülülerin gerici,şeriat yanlısı,laiklik karşıtı olduğunu düşünüyor ve bunlar onların değerlerine aykırı şeyler.Ha gerçekten böyle olanlar var mı var elbette.Siz böyle biri olmayabilirsiniz ama onlar dışarıdan gördüğüne bakarak böyle düşünüyor.Siz de sokakta öpüşenlerin ya da açık saçık giyinenlerin ahlaksız olduğunu,çoluğa çocuğa zarar vereceğini düşünüyorsunuz.Sizin hakkınızda böyle düşünenler de size diyebilir ki git inancını evinde yaşa benim gözüme sokma.Yani nereden baktığınızla alakakalı bu durum açıklayabildim umarım.
Bana göre sevgi ya da öpüşme kız kıza,oğlan oğlana da olsa evet masum.Onlar da öyle yaratıldıya bu onların suçu değil.Toplum içinde birbirine bademcik ameliyatı yapmaktan bahsetmiyorum elbette.Dediğim gibi ondan herkes rahatsız olur zaten.
yani dudak dudağa erkeklerin öpüşmesimi masum.......
evet bana göre değil
başörtülülerde gerici değil
ufak ufak başladı herşey ve kültürümüzü ezdiler
tabi çanak tutanların sayesine
ama ben kanımın son damlasına kadar kendi çapımda mücadeleme devam edeceğim
gerek klavyede...
gerek gerçek hayatta
biz onlardan rahatsızız onlar bizden......
ama giyimleri abartmadıkça hiç bir zaman garipsemiyorum
şimdi şeriatı derinlemesine bilmediğim için geniş geniş yazamam ama
şeriatte kısas olduğunu biliyorum
ülkemizeki cezaların caydırıcı olmadığınıda
çünkü adamlar avukattan hakimden daha iyi biliyor yasayı
oooh hapishaneyi otel olarak görüyor
kaç masumun ,kaç dişinden tırnağından arttırıp akşamlara kadar kan ter içine çalışmış mazlumların emeğini çalıyorlar
bunlara yapılası şey şeriat belirlemiş ama .....
neyyyse çok dalmayacağım içine
şimdi herkes çıkıp canisin manisin
bide onlara cevap yaz aynı şeyleri parmaklarım yoruldu :)
ben evimde kuranımı okyorum
dışarıdada okuyorum okuyacağımda
hastanede sıra beklerken dolmuşta otobüste...
oda yapabileceği ne varsa onu yapsın
sonuçta ben hastae koridorunda namaz kılmıyorum
mescidi buluyorum orada kılıyorum
o elinde herhangi bir kitap okurken git kitabını evde okuda demiyorum gözüme sokmada demiyorum
çünü kitab okuyanı görmüyorum
tik tik ellerindeki telefona bakıp gülenler dışında
ki onlar özgürce giyiniyorlar.
öylemi sizce.
peki neden benim yolım kesildi istanbuldayken bir yaşlı adam tarafından . hemde suadiyede.
ve neden bermuda pantalonuma bunu giyme bir daha denip laflar edildi. neden bindiğim üsküdar minibüsünde arkadaki kapalı bayanlardan sırf başım açık ve makyajım var diye yemediğim laf kalmadı. hatta bu lafları yanlarındaki 6 yaşındaki çocuklarına söylettiler. bunu de, şunuda de diye.
özgürce ha.
neden ülkemizde 2 taraf oluyor?
ya da kadınlar buna alet oluyor?
kadın kadının halinden daha fazla anlamalı ama nerdeeeee????????
ne açık bir kadının kapalı bir kadını ezmesine gerek var ne de kapalı bir kadının otobüste açık bir kadını.
neden hoşgörü denen şeyi kaybettik acaba?
neden kendimizden farklı olana tahammülümüz kalmadı?
Bu sorunun yanıtı gerçekten bende çok merak ediyorum.
neden ülkemizde 2 taraf oluyor?
ya da kadınlar buna alet oluyor?
kadın kadının halinden daha fazla anlamalı ama nerdeeeee????????
ne açık bir kadının kapalı bir kadını ezmesine gerek var ne de kapalı bir kadının otobüste açık bir kadını.
neden hoşgörü denen şeyi kaybettik acaba?
neden kendimizden farklı olana tahammülümüz kalmadı?
Yapılmak istenen buydu, başardılar. Ben 36 yaşındayım, benim çocukluğumda, din,dil,ırk,mezhep yoktu. Herkes birdi, hepimiz komşuyduk. Ailemde böyle bir konunun geçtiğine asla şahit olmadım, yetiştirilişimde ne ailemde ne okulumda ne iş hayatımda bu ayrımları görmedim. Baktılar bizi çözemiyorlar, parçalamanın yolunu buldular, o taraf bu taraf yaratıldı, televizyonlarla, gazetelerle, bir kaç aykırı gurubun aramıza sızmasıyla böyle olduk. Din, etnik köken vs.. zırvalıklarla aramıza sızanlara ses etmedik. Buna izin verdik, toplumca gözümüzü açmadığımız için suçluyuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?