canım sıkıldı.şoktayım.

zsnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
4.007
3.235
723
arkadaşlar ben nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum. düşündükçe kafamı yicem. doğum yapalı 6 sene oluyor. bi süre rapor izin sonrada 4 ay ücretsiz izin kullandım işe başladım. süt izni kullanmamışım. ben yok sanıyordum.bebeğim 1 yaşındayken işe başladım.haklarım bitti sanıyordum.kimse de bana bişey demedi. bi iş arkadaşım süt iznin varmı dedi bende 1 yaşında yok galiba dedim. o kadar. kimse uyarmadı beni. izinlerim yanmış.halbuki o kadar ihtiyacım vardı ki o izinlere.nasıl böyle bi yanlış yaptım araştırdım ama nasıl yanıldım.göremedim.şoktayım. vicdan azabından ölebilirim.

bu aptallığımın farkına az önce vardım

kesinlikle. ama oyle bir psikolojideyim ki ilk çocuğuma haksızlık olacak ilk çocuğa az baktım. ikinciyle çok zaman geçircem haksızlık olur mu diye düşünüyorum.
ne alakası var canım öyle şey olur mu :)
ama kimsenin uyarmasına gerek yok siz açıp yönetmelikleri okumalıydınız
çocuk yardımı alıyo musunuz? onu da almıyorum demeyin :)

İkinci için aldığın iZin de ilk çocuk da yanında olacak değil mi ? Asıl kardeşinin hakkını ikisi beraber kullandığı için küçüğe haksızlık olur.
Ya aslında haksızlık olmaz hiçbirine takma bu kadar kafana sen annesin onlar için en iyisini istersin onlarda bunu bilir.

arkadaşlar ben nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum. düşündükçe kafamı yicem. doğum yapalı 6 sene oluyor. bi süre rapor izin sonrada 4 ay ücretsiz izin kullandım işe başladım. süt izni kullanmamışım. ben yok sanıyordum.bebeğim 1 yaşındayken işe başladım.haklarım bitti sanıyordum.kimse de bana bişey demedi. bi iş arkadaşım süt iznin varmı dedi bende 1 yaşında yok galiba dedim. o kadar. kimse uyarmadı beni. izinlerim yanmış.halbuki o kadar ihtiyacım vardı ki o izinlere.nasıl böyle bi yanlış yaptım araştırdım ama nasıl yanıldım.göremedim.şoktayım. vicdan azabından ölebilirim.

bebeğin 1 yaşına gelene kadar yanında kalmışsın daha bu neyin derdi? süt izni dediğin günlük 1,5 saatlik bir mevzu bu takılacak bir durum değil.
ben ve burdaki pek çok kadın 3,5-4 aylıkken bebeğini bırakıp işe başlamak zorunda kaldı.
elindeki ile mutlu olmayı öğrenmelisin. manasız germe kendini derim..

ne alakası var canım öyle şey olur mu :)
ama kimsenin uyarmasına gerek yok siz açıp yönetmelikleri okumalıydınız
çocuk yardımı alıyo musunuz? onu da almıyorum demeyin :)

okudum tabiki herşeyi ama bilincimmi kapandı ne. normalde her detayı bilirim her konuda. bu konuda nasıl böyle bi hata yaptım anlamıyorum zaten.
yardım evet ama zaten o kadar az ki.

6 yıl önce yoktu zaten merak etme
Bu Yen'i kanunlarla çıktı
Önceden Bebek 1 yaşına kadar süt izni vardı, şimdi Doğum izni bittikten sonra 1 yıl olmuş

Iyi de yanlisiniz var , cocuk 1 yasinda ise basladiysaniz zaten sut izniniz yok ki bir yasina kadar sut izniniz oluyor
Raporluyken ve ucretsiz izinde sut izni hakkiniz bulunmuyor

bende böyle sanıyodum ama burda bi arkadaş çocuğu bi yaşını geçti. hala kullanıyor. 3 ay daha kullanacakmış. ona öyle söylemişler.

ben süt iznini de biliyordum haklarımı da biliyordum zira mesleğim bu

süt izni de kullanamadım işte süt sağdım sadece

ücretli izin olan 3,5 ay iznimi kullandım diye de başıma gelemeyen işitmediğim laf kalmadı

sıkmayın canınızı olmuş bitmiş

gerçektenmi. inşallah böyledir. yoksa aşırı üzülücem.
Yok Eminim, benim 4 yaşında oğlum var, 1 yaşında bitti süt iznim,
Şimdi bebeğim 7 aylık, Doğum iznim Aralık'ta bitti, 2017 Aralık sonuna kadar süt izni kullanacağım, yani bebeğim 1 yaşını 3 ay kadar geçmiş olacak

bebeğin 1 yaşına gelene kadar yanında kalmışsın daha bu neyin derdi? süt izni dediğin günlük 1,5 saatlik bir mevzu bu takılacak bir durum değil.
ben ve burdaki pek çok kadın 3,5-4 aylıkken bebeğini bırakıp işe başlamak zorunda kaldı.
elindeki ile mutlu olmayı öğrenmelisin. manasız germe kendini derim..

benim iş yerinde de deli gibi rapor kullanan, çocuğu 2 yaşına gelip hala işe başlamayan o kadar çok insan var ki. sanırım bende bunun pişmanlığını yaşıyorum. teşekkür ederim ama kendime getirdiniz biraz beni

Yok Eminim, benim 4 yaşında oğlum var, 1 yaşında bitti süt iznim,
Şimdi bebeğim 7 aylık, Doğum iznim Aralık'ta bitti, 2017 Aralık sonuna kadar süt izni kullanacağım, yani bebeğim 1 yaşını 3 ay kadar geçmiş olacak

çok sağolun ya. içim ferahladı.

eski tarihli bi kaç yerdeki habere baktım şu andaki gibi. o zaman güncellemediler. bende gerildim haliyle.

ben süt iznini de biliyordum haklarımı da biliyordum zira mesleğim bu

süt izni de kullanamadım işte süt sağdım sadece

ücretli izin olan 3,5 ay iznimi kullandım diye de başıma gelemeyen işitmediğim laf kalmadı

sıkmayın canınızı olmuş bitmiş

benim müdürüm de aşırı sinirli, bağıran, izin istemeye insanın korkacağı bir tip. o yüzden bende zamanında çok kasılmıştım. sizi çok iyi anlıyorum.

Back
X