canım tak etti yolacam bu adamı artık

Sahmerd il ahhh ahhh ne s'en sor ne bn diyeyim ayni o mesela bitmez
Sorunlarini Biri kapanir digéri baslar imtihanlari basariyla gecen evli olanlar
Allhim daha buyugunu vermesin amaaaann olumden baskasi yalann oyle Boyle
Insallh imtihani kazananlardanbolurlar

Eşiniz hep mi böyleydi , bebek dogduktan sonra mı böyle oldu?

Hadi haftada 1-2 anlarım da her gün her gün nedir ya?
Yemin ediyorum böyle erkekleri duyunca cinlerim tepeme çıkıyor.
Eminim evde de elini bir şey şeye sürmüyordur...

Siz o çocugu tek başınıza yapmadınız.
Evde kadın her şeye yetişsin,
erkek gezsin tozsun.

Kusura bakmasın da hiç evlenmeseydi o zaman.

İnanın ben olsam daha fenasını yapardım ki babalıgın, aile olmanın ne oldugunu anlasın diye...

Bence eşinize sorumluluk vermeye çalışın...

Son düzenleme:
Ben evli değilim ama aynı durumdan annem de muzdarip ben mesela o tür bir durumda büyüdüm. Aman diyeyim babası çocuğuyla ilgilensin. Sonuçta o günü bir kere yaşayacak. Yarın ne olacak kimse bilemez. Babam hala da öyledir. Saat 5 te işten çıksa eve gecikir, yemeğini yer evde sonra çıkar. 11-12 gibi gelir. Arkadaşlarıyla takılır. Ne diyeyim Allah kolaylık versin ama bu durum alışkanlık haline gelmeden düzelir inşallah..

Açıkça konuş birdaha her allahın günü gitmeye kalkarsan kapıyı duvar bulursun de ve gerçekten kapıyı açma.O
eve her istediğinde gidp gelemeyeceğini anlasın

bence en mantıklısı şu aşamada eşinle konuşmak ama sorgulayıcı olmadan:20:

mesela;canım her akşam seni dışarıya yönelten nedir

ben istiyorum ki çocuğumuzun her halini birlikte paylaşalım

beraber oyun oynayalım onun bir daha geri gelmeyecek bu günlerini birlikte anılarımıza kazıyalım

belki sen farketmiyorsun ama senin evde olduğun akşamların geceleri daha huzurlu uyuyor biliyor musun

bebeğimiz de hissediyor babasının yanında olduğunu

yada farkında olmadan ben mi seni itiyorum dışarıya

evde bulamayıp da dışarda bulduğun şey nedir gerçekten çok merak ediyorum

ben istiyorum ki birlikte vakit geçirelim zaten çalışıyoruz birbirimizi akşamdan akşama görebiliyoruz

ben seni çok özlüyorum bir an önce akşam olmasını istiyorum:38:

ee sen de dışarıya çıktığında ben bu sefer çok kırılıyorum gibi gibi bir konuşma yapabilirsiniz

ama unutmayın ki tüm bunları konuşurken asla ses yükseltmek yok :20:

sakin ve huzurlu bir ses tonuyla konuşmanızı öneririm

bence en mantıklısı şu aşamada eşinle konuşmak ama sorgulayıcı olmadan:20:

mesela;canım her akşam seni dışarıya yönelten nedir

ben istiyorum ki çocuğumuzun her halini birlikte paylaşalım

beraber oyun oynayalım onun bir daha geri gelmeyecek bu günlerini birlikte anılarımıza kazıyalım

belki sen farketmiyorsun ama senin evde olduğun akşamların geceleri daha huzurlu uyuyor biliyor musun

bebeğimiz de hissediyor babasının yanında olduğunu

yada farkında olmadan ben mi seni itiyorum dışarıya

evde bulamayıp da dışarda bulduğun şey nedir gerçekten çok merak ediyorum

ben istiyorum ki birlikte vakit geçirelim zaten çalışıyoruz birbirimizi akşamdan akşama görebiliyoruz

ben seni çok özlüyorum bir an önce akşam olmasını istiyorum:38:

ee sen de dışarıya çıktığında ben bu sefer çok kırılıyorum gibi gibi bir konuşma yapabilirsiniz

ama unutmayın ki tüm bunları konuşurken asla ses yükseltmek yok :20:

sakin ve huzurlu bir ses tonuyla konuşmanızı öneririm

bağırıp çağırdın mı erkekler haklılığını görmüyorlar.bir süre sabret sessiz kal.gitsin gelsin.sen yemeğini de yap kendin ye.o geldiğinde de masaya yemek bırak başka odaya git.hiç aynı odada da oturma.ama kavgaya girme laf atsa da cevap verme sessiz kalman onu düşündürecektir.1 hafta böyle gittikten sonra konuş güzelce.canım haftada 2-3 gün çık onun dışında da bizimle ol.seni özlüyoruz ya hep böyle olucam ya da orta yolu bulup anlaşalım de.işe yararsa sen yokken korkuyorum da de.belki bu yol işe yarar onun dışında pek kavgayla yola gelcek gibi değil bence.

varya hayat bu erkeklerin saçmalıklarıyla uğraşmakla geçiyo
nasıl yaratıklar anlamadımki ya
hep biz üzülüyor biz uğraşıyoruz
bitmiyoki dertleri düşüncesizlikleri odunlukları

kavga çözüm olmaz eşin daha da inatlaşabilir sakinlikle orta yolu bulmaya çalış canım benim kocam da böyle sayılır iyi de söyledim kötü de adam anlamıyor umarım seninki anlar:31:

estalmus, gerçekten çok güzel bir şekilde eşinizle konuşmanız gereken maddeleri sıralamış. Eşimizle iletişimdeki en büyük kurallardan biri bağırmamak ve suçlu taraf olarak tek bir kişiyi görmemek. Yaşadıklarınız çok zor ve sinir bozucu. Rabbim hayırlı şekilde kimsenin başına vermesin. Bir eş olmaktan daha fazla bir de 'anne' olarak acı çekiyorsunuz. Umarım, estalmus'un dediği maddelerle eşinizle konuşur ve inşallah aranız düzelir. Tekrar yazmama gerek yok ama bağırmamak en büyük kural. Bir de içtenlikle sormak. Arkadaşınıza söylemek yerine, en güzel yol eşinizle konuşmak. ^^

Belki denemişsinizdir ama öncelikle ılımlı şekilde duygularınızı paylaşın
ve özellikle çocuğunuzun babasıyla vakit geçirmesi gerektiğini vurgulayın.
Sizinde beraber zaman geçirmek istediğinizi söyleyin ve planlar yapın, beraber çıkın.
Eşi ev de boğulurken, devamlı dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirmesi çok kötü.
Bütün bunlar çözüm olmuyorsa, o zaman yolun saçını başını valla.
Tek başınıza yaşayacaksanız, ne anlamı var evliliğin.
Hele de çocuk varken, babaya ihtiyacı varken, oğlundan zaman çalıp
dışarıda harcaması, babalığa sığmıyor.

Benim 3 dayim.3 kiz kardesle evli.dayimlarda boyle kahvede falan sabaha kadar kumar falan oynuyorlarmis.Yengemlerin canina tak etmis konusmuslar yok fayda etmemis.En sonuda bir aksam yengemler almislar ellerine uzun sopalardan basmislar kahveyi.dayimlar o gun bugundur kahveye falan gitmrezler.hatta eslerinin sozunden cikmazlar.bu konu anlatilinca hep gulerim ne iyi yapmislar:)

Alın karşınıza açık açık konuşun.

Ses tonunuz yargılar ya da öğretir bir hal almadan ama yumuşamadan( bu kıvamı tutturmak zordur ama )konuşun.

Erkekler talimat almaktan hoşlanmaz ama yönlendirilmeden doğru yoluda zor görürler.

Beraber yapmaktan keyif alacağı şeyler bulun.Sinema,maç,konsol oyunları...( sizin ilgi alanınız olmasa da )

Mevcut durumdan sızlanmak yerine taşları yerinden oynatın.

Ayrıca onunda kendine ayıracağı zamanları olmalı.Haftada bir kaç gün çıkması yönünde onu ikna edin.

Yaaa bu kadar şeyi yapmak zorunda mıyım derseniz?Evet eğer ayrılmak geçmiyorsa aklınızdan erkeklerin yola gelmesi meşakkat istiyor biraz.

hepsi aynı mı acaba? ben bütün hafta beklerim belki bu haftasonu biryerlere gider ya da birşeyler yaparız diye ama o sabah erkenden çıkar akşama kadar takılır tabi ben hamile halimle aç susuz beklerim evde canım sıkıla sıkıla

beraber yan yanayken iyiyiz eğer sürekli didişsek diyecemki evliliğimde bi sıkıntı var ama bunu kendide biliyoki evde kaldığı zamanlarda çok iyi muamele görür..biz 4 yılı bitirdik evliliğimizde kızımda 3 yaşında...ve baba kız çok bağlılar birbirlerine...babasına sorsan en iyi baba kendi...

bugün mektubu yazdım gittim kendinden sonra eve geldim sırf anlasın diye...eve geldim sanki hiçbirşey olmamış günlük olaylardan bahsediyor..aslında bu kadar vurdumduymaz bir adam değildi ama arkadaslarındanda etkileniyo sanırım zaten en çokta bu sinir ediyor gidiyolar biribirlerinden kötü kötü huylar öğreniyorlar, en ana kuzusu olan erkek biile o o kahve, çay bahcesi olayına daldılar mı işin içinden çıkılmıyor...birde erkeklik taslıyolar ben evde şöyle yaparım karıma böyle yaparım sanırım bizim diğer saflarda inanıyor ve gittikçe ODUN laşıyor...birde okey okey okey..neymiş bu ben anlamadım..

ben konuyu açtıktan sonra eve geldi bende ikimizde çalışıyoruz bundan sonra hafta içi asla ve asla dışarı çıkılmayacak dedim( biliyorum yarın gene aynısını yapacak) bende arkadaşlarıma söyliycem hafta içi ne kimseye gidicem nede kimse bana gelecek dedim sadece hafta sonu herkes arkadaşıyla takılabilir dedim...tamam dedi.ama yarın yine yazıcam burya dışarı çıktı diye...

onla bas başa zaman geçireyim mutlu olsun diye PES bile oynadım ya defalarca bayan olarak...bir erkek kadar iyi oynuyorum sayesinde...ortak zaman geçirmemize fırsat bırakmıyorlarki arkadaşları..bekar olan arkadası evlense eminim teli bile açmaz bizimkine...ama saf bizimki...

bundan sonra o yapmadıkça hiçbir işe elimi sürmeyeceğim ,yemekleri yardım etmezse yapmayacağım,maaşımdan kuruş koklatmayacağım ve dışarı çıktığında çocuğunuda götür diyeceğim...kendinede söyledim..bazı arkadaslar iyilikle söyle demişler ama zaten yüzlerce defa iyilikle konuştum,artık usandım..işine geliyosa artık böyle.. ha yok işine gelmedimi inanın kayınbabamı aramayı bile düşünüyorum..nasıl çocuk yetiştirmişsiniz akşama dek o kahve bu kahve geziyor diye..eltimde aynı sorunla uğraşıyo kaynımda böyle maalesef..o da abisini örnek alıyo..kayınbabam nefret eder kahve köşelerine takılanlardan ama ben ev içindeki huzursuzluğumu yıllardır onlara yansıtmadım ellerine fırsat vermek istemiyorum bu son çare olacak..ha kendi aileme söylesem babam zaten kıyameti koparır bir dakka tutmaz beni bu evde..

Son düzenleme:
tatlım aynı sorundan muzdaribiz...

tek fark benim çocuk yok işte çocuk olunca bide onun için üzüleceğim
yazık babasını görmeden uyudu yada babasını 1 saat gördü diye..
çok iyi anlıyorum seni. ama ahhh keşke ben bilsem yolunu da sanada söyleyebilsem:(
ama bulursan çözüm banada mutlakaaaa ama mutlakaaaa haber ver..

bu siteye yıllardır üyeyim ve açılan konulara ben dışardan baktığımda yazılan yorumlara bakarım ve sağolsun kk bayanları herşeyin çözümünü buluyolar..her konu açanla çok yakından ilgileniyolar...inşlh bu konudada sanada banada güzel bir çözüm önerirler..mutlaka bu durumu yaşayanlar ve çözüm bulanlar olmuştur..

birde bizimki önce asla böyle değildi ne zamanki en yakın arkadaşlarımız(bir yıl önce) bizim apartmana tasındı ondan sonra böyle olduk...onun kocasıyla çok sıkıfıkı olunca tabi

ilk izin istediği zamanlar haftada bir takılırım diyodu ama o haftada birler üç günde bire ,sonra iki günde bire,son bir aydır ise her güne dönüştü ve artık çıkamıyorum işin içinden...keşke en baştan engelleseymişim diyorum ama vakit çok geç

Ne yaparsan yap vazgeciremzsin
Babam da boyleydi su anda 57yasinda
Annem diyor sen gencliginde bnm yanimda
Degildin yasliliginida istemiyorum bna ozamn
Koca cocuklarima baba lazimdi cok yi bilirim o huzursuzlugu
Neyaparsan yap vazgecmezler canlari nezamn isterse ozamn
Birakacaklar

Heee insallh seninki istisnadir.......

canım iyice korktum şimdi:-(((

Aynı sorun bizde de vardı, bunun tek çaresi ortam değiştirmek yani başka bir yere taşınmak ancak o zaman kurtulursun.Tecrübeyle sabit.

Şöyle her akşam (bir hafta yeter) evine teklifsizce gidebilecek bir dostun arkadaşın varsa, o çıkmadan al çocuğunu git. Neymiş görsün her gün dışarıda olmak.

güzelce konuş bi de. anlamazsa tehdit et. onu da anlamazsa eve alma. kesinlikle alma. benim ablam eniştemi 3 gün almamıştı eve, çocukları küçüktü o zaman, eniştem arabada yatmış 3 gün sonra da pes etmiş.

Back
X