Çocuğun belki başka bir derdi vardır. Bir uzman görse en mantıklısı olur bence. Ders yapmak istememesinin bir sebebi olmalıDers hiç yapmıyor hemen sıkılıyor inadına yanlış yapıyor evet tanıyor ama ben ögretemiyorum kitap falan mı okusam egitici oyun falan mı alsam
Okullarda EBA destek odaları var. Gidip oradan derse katılabilir.Nasıl şartlar saglayabilirler evlerinde İnternet tablet telefon yok akrabam çalışıyor 12 saat
Olur mu öyle şey? Tabi ki teknik bir olay. O zaman neden ilkokul öğretmenleri var herkes öğretsin okuma yazma. Doğru öğrenmek ve yazmak çok önemlidir Harflerin yazılışları sesleri doğru çıkarabilmek vs... Ha zorunlu kalınan durumlarda dediğiniz gibi videolar izleyip öğretilebilir.benim oğlumda birinci sınıfa gidiyor ve sınıfında önceden okuma yazmayı öğrenmiş çocuklar var ailelerine sorduğumda kendilerinin öğrettiğini söylediler okuma yazma çok teknik bir olay değil bizim zamanımızdaki gibi değil elakin omutü gibi ses gruplarıyla başlıyorlar mantığını çözünce öğreniyolar zaten konu anlatan videolar izleyin daha sonra çocuğa öğretin hatta ben bile pişmanım keşke önceden öğretseydim diye
Ogretmenliğe soyunmayin. Sirf boyle bir isteğiniz var diye vicdanî tatmin yasamak icin bunu yapmayin. Doğru olanin benim söylediğim oldugunu bildiğiniz halde yanlış olani seçiyorsunuz. Ogretmenlik herkesin yapabileceği bir sey degil. Çocuğun temelinde zararlar olusturursunuz. Buna hakkiniz yok. Ogretmenligi bu kadar seviyorsaniz egitim alin. Bilmediginiz işlere bu sekilde girmeyin. Arayin çocuğa tablet bilgisayar destegi isteyin. Sosyal medyada birilerine etkilesim oluşturun. Ancak boyle işe yarar bir sey yapmis olursunuz.Aslında haklısınız ama ben bişeyler yapmak istiyorum
Aile ilgilenmediği sürece dışardan daha nasıl yapacağınızı bilemediğiniz destekle birinci sınıf çocuğunun nerdeyse 4 aylık eksiğini telafi etmeniz imkansız. Bütün harfler bitmek üzeredir şu an. Bu saatten sonra öğretmeni ne yapabilir ki? Sınıf ortamı değil yüz yüze olsa bire bir ilgilenir. Çocuk inşallah erken başlamıştır okula.
Eğitici setler hikaye okuma vs, kreş çocuğu mu bu? Siz durumdan bu kadar habersizken birisi de tutmuş okuma yazma çok teknik bir olay değil diyor
Şu an yapılacak en mantıklı şey çocuğu sınıf tekrarına bırakmak. İnşallah seneye toparlar durumu.
Ders hiç yapmıyor hemen sıkılıyor inadına yanlış yapıyor evet tanıyor ama ben ögretemiyorum kitap falan mı okusam egitici oyun falan mı alsam
İlkokulda sadece okuma yazma öğrenilmiyor ama ben sadece okuma yazma kısmını söylüyorum evet bence çokda teknik bişey değil şuan oğlumla beraber derslerine çalışıyoruz ve görüyorumki biraz ön bilgi edinilerek onuda videolardan yardımcı kaynaklar vs. öğretilebilir çocuğa.Olur mu öyle şey? Tabi ki teknik bir olay. O zaman neden ilkokul öğretmenleri var herkes öğretsin okuma yazma. Doğru öğrenmek ve yazmak çok önemlidir Harflerin yazılışları sesleri doğru çıkarabilmek vs... Ha zorunlu kalınan durumlarda dediğiniz gibi videolar izleyip öğretilebilir.
Ben şehir merkezinde öğretmenim. Sınıflarım ortalama 30 kişi ama derse katılan maksimum öğrenci sayısı 13 oluyor, daha 15 i hiç görmedim. Burda valilik sosyal yardımlaşma fonları tablet dağıttı nerdeyse tüm çocuklara. Biz okul olarak da aldık. Gerçekten imkanı olmayan öğrenci sayısı çok az. Ben bizzat evlerine gidip 4 öğrenciye tablet teslim ettim, sadece 1 tanesi katılıyor derse. Sorun maddi yetersizlikler falan değil gerçekten ailelerin umrunda olmaması. Çok başarılı öğrencilerim bile anne babalarının insafına kalınca telef olup gitti. Kadın gün boyunca whatsaptan durum paylaşıyor, derse niye girmiyor çocuk deyince internet yok.Bukadar ilgisiz bir ailede yetişen çocuk çok üzücü.
Eğitim zaten çok zorken, en azından minimum imkanları değerlendirmeyen aileleri görmek kötü. 50-60 sene önce olsa belki anlarım da şu zamanda mümkün değil anlamak.
Annesi görüşmüş durumları anlatmış ama ögretmen ısrarcı canlı derse girme konusunda ben en iyisi kitap alıyım artık elimden geldiğince yardımcı olurum
İlkokulda sadece okuma yazma öğrenilmiyor ama ben sadece okuma yazma kısmını söylüyorum evet bence çokda teknik bişey değil şuan oğlumla beraber derslerine çalışıyoruz ve görüyorumki biraz ön bilgi edinilerek onuda videolardan yardımcı kaynaklar vs. öğretilebilir çocuğa.
Yani İlkokul derken ne demek istediğimi gayet anladınız. 1.sınıf öğretmeni diye ayrı bir branş yok diye genel yazdım. Hala sözümün arkasındayım. Tekniktir bir konudur o yüzden işi profesyonellere bırakmak gerekir. Bos yere bilmişlik yapmayalım değil mi. Ben de öğretmenim ama branşım farklı kalkıp okuma yazma öğretemem ilkokul öğretmenleri gibi.İlkokulda sadece okuma yazma öğrenilmiyor
Ciner e mesaj atın sosyal yardıma en geç 2 haftaya dönüş sağlanır çocuğun bilgilerini ulaşım adresini falanda belirtin.Kızlar bir akrabamın çocuğu 1 sınıfa gidiyor maddi manevi nedenlerden derse giremiyor kalma yok diye biliyorum ama geri kalıyor derslerden ben uygun bir zaman yaratıp çocuğa ders çalıştırmak istiyorum ama ögretmen değilim nasıl çocuğa bilgiyi aktarıcam önerebileceğiniz bir yöntem kitap varmı teşekkürler
Yigenim şuan 1. Sınıfta mufretad çoğu yerde aynı önce çizgileri öğrendiler şuan e harfindeler mesela çizgileri alıştırma yapmadiysa zorlanırYani İlkokul derken ne demek istediğimi gayet anladınız. 1.sınıf öğretmeni diye ayrı bir branş yok diye genel yazdım. Hala sözümün arkasındayım. Tekniktir bir konudur o yüzden işi profesyonellere bırakmak gerekir. Bos yere bilmişlik yapmayalım değil mi. Ben de öğretmenim ama branşım farklı kalkıp okuma yazma öğretemem ilkokul öğretmenleri gibi.
İlkokulda çalışıyorum. E harfini geçeli çok oldu diye biliyorum.Yigenim şuan 1. Sınıfta mufretad çoğu yerde aynı önce çizgileri öğrendiler şuan e harfindeler mesela çizgileri alıştırma yapmadiysa zorlanır
Vallahi iki gün önce ağabeyim bahsetti evde e harfini çalışıyorlar diye ordan yola çıkarak yazdım belki öğrenme konusunda geri kalmış o yüzden tekrar ediyor olabilirİlkokulda çalışıyorum. E harfini geçeli çok oldu diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?