Canlı derse girmeyen çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sizin tek başına yapabileceğiniz birşey değil. İlk önce annesi öğretmen ile görüşmeli. Neden derse girmiyor yada giremiyor...annesi neden ilgilenmiyor?

Siz yardımcı olmak istiyorsaniz benim hocam sınıf öğret. İlk okuma yazma videoları var. Ben okul açılmadan izledim. Mantık kavrama için önemli. Sistem bizim öğrendiğimiz gibi değil.

Kızım bire gidiyor.Çocukların hepsi sıkılıyor. Öğretmen okutma yaptırırken kızım boya yapıyor kimisi oyuncakları ile oynuyor, kimisi bir ev turu atıp derse giriyor.

Ancak eba erişim noktasına ulasabilirse,onu da en iyi idare bilir.Siz bu konuda yardımcı olursanız fena olmaz.Ama en doğrusu çocuğun gelecek yıl en baştan başlamasıdır.Bu arada kendim de öğretmenim ama ben sınıf öğretmeninin işini bilemem.1.sinif çocuğuma da okuma yazma öğretmedim.En doğrusunu öğretmenin ogretecegini düşünüyorum.

Ben bilmişlik yapmıyorum terbiyenizi takının burda bir çocuk mağdur durumda imkansızlıktan dolayı teşvik etmeye çalışıyorum ve evet söylediğimin arkasındayım çok zor birşey değil okuma yazma öğretmek bu benim düşüncem sizi ilgilendirmez

Ailesinin akıllı telefonu da mı yok anlayamadım? Bu imkansızlıkla çocuk da iyi cesaret

Siz bence ders çalıştırmak yerine imkanınız varsa tablet alın 500 600 tl ye bile var. Aylık olarak da İnternet desteği verirsiniz daha faydalı olur. 1 sınıf çocuğuna sizin ders vermeniz pek mantıklı değil çünkü.

Teknik bir is degil derken ne yapmis oluyorsunuz pardon?? Terbiyemi takiniyorum ben merak etmeyin bosuna saldirmayin insana elestiriye acik olun yorum yaziyorsaniz elestirilirsiniz ozellikle boyle ahkam kesiyorsaniz.

Yigenim şuan 1. Sınıfta mufretad çoğu yerde aynı önce çizgileri öğrendiler şuan e harfindeler mesela çizgileri alıştırma yapmadiysa zorlanır

e ilk başlanan harf değil mi

çılgınca ela lale el ele yazmadılar mı

şimdi Ö ve R civarında olmaları lazım galiba ama online olunca belki biraz yavaşlamışlardır

Koalina

online dersi biterse belki bizi aydınlatır zira kendisi 1. sınıflara okuma yazma öğretmeye çalışıyor bu sıralar

Ben gerideyim y sesine geçtim.
e geçeli asırlar oldu, ilk harfimizdi evet.

Merhaba
Bizim öğretmenimiz uzaktan eğitim kararı verildiği hafta İnternet ve cihaz imkanı olmayanlar mutlaka bana bildirsin okul yönetimi istiyor demişti. İmkanı olmayanlara mutlaka yardım yapılmıştır. Siz de irtibata geçerseniz iyi olur.

Oğlum geçen sene anasinifina başlarken okuma seti alıp öğretmeye basladim. Sonra pandemi oldu. Ben yine devam ettim.

Bu sene birinci sınıfa başlarken okumayı yazmayı çıkarmayı toplamayı ki eldeli ve onluk vererek olanları hepsini öğrendi.

Öğretmen değilim ama okuma setiyle herşeyi öğrettim. Benim oğlum canlı derse arada bir giriyor. Öğretmen ihtiyacı yok diyor. İkinci sınıf çocuğu gibi diyor.

Yani biraz zaman bir de okuma seti yeterli.

Öğretebilirsiniz neden olmasın ama tam tersi bir durumla da karsilasip ögretemeyebilirsiniz de..Bu durumda mesele yanlis bir temel verme ihtimaliniz ki bu simdiki durumundan daha büyük bir sorun olabilir.Bence siz önce yoitube'dan 1. Sınıf ders videolari izleyin öncelikli olarak ve ögretmenler nasil ogretiyor bir bakin.Mesela "S" sesini öğreteceksiniz bunu simdi okurken soylediginiz gibi Seee diye öğretirseniz bu büyük bir hata olur çünkü yanina "A" sesini koyup "SA" oku bakalim derseniz sizin okudugunuz gibi Saaaaa diye okumaz."SeeeAA" diye okur.Yani siz ne ogretirseniz onu okur o nedenle okuma yazma ogretimi oldukca hassastir.Ayrica cocugun ogrenmesi icin her ses icin defalarca o sesi cikarip somut orneklerle pekiştirmek gerekir ki kalici olsun. "S"Sesi demistik bu sesi verirken ben vucudumla bile S sekli ciziyorum tum sinif defalarca sısssss diye ses cikariyor ve bunu gunlerce yapiyoruz..Neyse sozu cok uzattim buraya kadar okuduysaniz sabirlisiniz demektir bence baslayin videolari izlemeye: ve oyle karar verin)Kolay gelsin

Okullarda eba destek noktaları var oraya giderek derslerine katılabilir. Setinin olduğunu söylüyorsunuz. Bu setlerin akıllı tahta uygulamaları var öğretmeninden onu isteyip oradan da çalıştırabilirsiniz. Benim de bir öğrencim katılamıyor. Ben ona her gün yaptığımız yerleri mesaj atıyorum. Akşam annesi gelince yapıyorlar istediğim bir okuma metninin videosunu bana gönderiyorlar.

Sorun baya karışık aslında bugün derse sokucam çocuğu ama İnternet sorunumuz var sanırım yarı ders yapabilcez dün ödevleri ni yaptık birazını da bugün yapıcaz İnternet alma gibi bir bütçe ayıramam o konuda karışık yarım yamalak yardım edebilecem anladığım kadarıyla hiç yoktan iyidir

Ben sanırım kendimi ifade edemedim dersleri ne yardımcı olmak diye belirtmem lazım dı evet sizin dediğiniz gibi çocuk magdur

Bunu annesinin yapması lazım

Merhaba ilkokuma yazma setleri var kirtasiyelerde orada harf sirasi var. Ve harfi ogretirken sadece sesi cikarin. S harfi icin se degil ssss diyeceksinjz. Kolay gelsin

Aslında en büyük sorun İnternet yok evde belediye İnternet saglasa iyi olur du tablet falan olsa baba hemen satar işin içinden çıkamıyorum ama elimden geleni yapıcam zorluycam şartları
Size ait olan bir tabletten dersleri takip etmesine yardımcı olun ama tableti bırakmayın oraya. Ve öğrendikçe motive edin ve eba dan dersleri dinledikçe oyun vs açın ona ki ödül olsun. Madem yakınınız ve yardım etmek istiyorsunuz bu şekilde yapabilir siniz. Siz eğitimci değilsiniz sadece derslere odaklanmasına yardımcı olun motive edin yeter eba tekrar derslerine katılımını sağlayınız

merhaba ilkokul öğretmeni değilim ama branş öğretmeniyim, 1. sınıf çocuğu annesiyim. Youtubeta sesleri öğrenmek öğretmek için çok güzel videolar var. Harflerin yazılışları konusunda bana çok yardımcı oldu, izleyebilir ordan yardımcı olabilirsiniz. okuma yazma setleri oluyor biz ata yayıncılık afacan setini aldık gayet güzel harf harf fasikülleri var. içinde okuma seti de var. pc ve net sorunu için okuş idaresine başvurmayı unutmayin. geçen ay sınıf öğretmenlerinden maddi durumundan dolayı giremeyenlerin isimlerini aldılar. bir de belediyeye başvurmanızı tavsiye ederim. sizi de iyi niyetinizden ve samimiyetinizden ötürü tebrik ederim

Allahım bu tarz öğrenciler bir tek bende sanıyordum.. geçen ay okul idaresi maddi olarak sıkıntı yaşayıp da canlı derse giremeyenlerin ismini istedi. hanımefendi lütfedip 3 kez aramama rağmen açmadı telefonlarımı whatsapptan yazdım,okudu ama dönmedi.tüm gün ergen gibi saçmasapan videolar paylaşıyor whatsapp durumda. dün mesaj atmış gruba internet yok giremiyoruz diye üstelik okul eba destek noktası isterse derse okuldan da katılabilir. malesef çok ilgisiz anne babalar var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…