Çaresiz Anne

Beni ne zaman emzirirken görseler sütün yaramıyor mama ver diyorlar ahahah. Ağzınla kuş tutsan olmaz yaranamazsın mesela ben beni depresyona sokmaya çalışan herkesi depresyona soktum hiç de dert etmedim. Ağlama yıpratma kendini en güzel zamanları keyfini çıkar.

Bende emzirmeye çalıştıkça mama verdiler. Sonra bebek emmedi tabi mama kolay geldi. 3 ay uğraş dur emmeye dönsün diye. Nasıl dert olduysa içime hala emziriyorum oglumu 17 aylık. 6 aylıkta hamileyim. Ama mamada veriyordum gerekince.

Yaranamazsın. Cidden bak bosver. Mama yiyende büyüyor emende. Ikincide hiç takmam kimseyi. Boşuna harap etme kendini.

Beni mama verirken görenlerde emzir diyordu bu arada. Bende sütüm var ama bebeğimi sizin kadar düsünemiyorum karezim var ondan mama veriyorum diyordum. Sütleride yoğurt yapacağım demişliğimde var.

İlk kızım 4 ay anne sütü aldı ikinci 16 ay . Çok şükür ikisi de sağlıklı. Hatta büyük kızım antibiyotik kullanmadan büyüdü. Bırakın kim ne derse desin. Sütünüz yetmiyorsa elbette mama takviyesi yapacaksınız. Minicik çocuğu aç bırakacak haliniz yok. Milletin ne dediğini takarsanız yandınız çok uzun bir yol var önünüzde. Kalın giydirirsiniz aman terler, ince giydirirsiniz aman üşütür,hasta olur üşüttün mü, zayıf olur bakamıyor musun, kilolu olur dengesiz mi besleniyor gibi çookk laf duyacaksınız daha. Siz iç güdülerinize güvenin o yavrunun annesi sizsiniz. Üstelik henüz 1 aylık zamanla sadece anne sütüne de dönebilirsiniz. Lütfen lafa söze takılıp bebeğinizin en güzel zamanlarını kendinize zehir etmeyin tadını çıkarın.

Uzme kendini en guzel zamanlarin tadinj cikar. Soyleyenlere keyfim oyle istiyor de...
Benimde sutum gec geldi. Sonra da yetmedi. Cok sikinti yasadim uzdum kendimi. Simdi dusunuyorum hep bosuna uzmusum kendimi. Yok sa yok mamayla buyuyen bebek yasamiyor mu?
EDS yontemini arastirin. Allah kismet ederse bu bebegimde deneyecegim mutlaka

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
şu mama olayını neden bu kadar dramatıze edıyorsunuz anlamıyorum?
bebgım hıc emmedı bır hafta kadar sagdım verdım o da ılk gelen sarı suttu sutum yoktu hıcbır zmaan artmadı beebgımde emmeyı red ettı,g gogus ucumda yoktu zaten sılıkon uc kelebek uc pompa vs herseyı denedık olmayınca olmuyor yanı..
su an bır bucuk yasında her anlamda gelısımı normal, gayet akıllı saglıklı bır cocuk..
bende emmemısım gogus ucu problemımız genetık zaten ama onemlı olan karnının doyması keyfının yerınde olması herkesın meemsınden cesme gıbı sut akacak degıl yaa kalıtelı mama kullandıktan sonra sıkıntı olmuyor.
bunun ıcınde depresyona gırmeye gerek yok.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor

Sizi öyle iyi anlıyorum ki. Sarılık oldu, hastanede yattı. Sütün yetmiyor dediler. Kaynanam benim sütüm doğuma gitmeden akmaya başlardı lafları annemin kiminin sütü hiç olmuyor ne yaparsa yapsın laflarına kulak asmadım. İnat ettim. İnternet üzerinden sütü için çabalayıp başaran hikayeler okudum. İlk zamanlar emzirdikten sonra mama verdik. Mama verirken ben sağdım. Gece sütün üretimi artıyor. Özellikle emzirdikten sonra geceleri sağdım. Yeterli miktarla su iç gerisi boş. İşin formülü sık sık emzirmek ya da sağmak. Şu an oğlum 9+7 ek gıdamız yok gibi bir şey. Sadece anne sütü alıyor. Üstüne üstlük kanser tedavisi gören birisi için de anne sütü yardımında bulunuyorum.
Siz de inanın ve başardığınızı göreceksiniz.
Gerekirse Facebook'tan Emzirme Sanatı grubundaki emzirme danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

ahh o dönemleri ben yaşadım günlerce ağladım. canım bak olmayınca olmyor. en iyisi kabullenmek. ölecektim üzntümden. niye mama içiyor, nye beni emmiyor beni sevmiyor mu niye sütüm gelmiyor hasta mı olacak öyle mi büyüyecek.

anne sütü bir mucize ama olmayınca olmuyor önemli olan annenin akıl ve ruh sağlığı. o şekilde bebeğine yetebilirsin.
sana laf sayanlara da rest çek konuşmak istmeiyorm de.

Canım etrafındakilerin söylediklerine kulaklarını tıka gerekiyorsa sanane de sen kırılacağına onlar kırılsın belki çenelerini tutmayı öğrenirler. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah:anne:

bebişin sağlıklı olsun da mama yesin bişey olmaz üzülme tatlım. benim arkasımında 1 aydan sonra sütü olmuştu olabiliyo yani bazen böyle durumlar. ama memenide tuttur sen, gelsede gelmesede kokunu alsın..

sütünüz yetmiyorsa tabiki mama takviyesi yapacaksınız. aç mı kalacak? doktorlar da aynısını söylüyor. öncelik anne sütünde ama yetmediği yerde takviye şart. herkesin bol ve bebeğe yarayan sütü olmuyor maalesef.

meselea sütün ne kadar gediğini bir el pompasıyla sağıp anlayabilirsin.
(ki çocuk emince pompadan daha çok süt çıkarıyomuş)
ilk başta gelmiyor olabilir sakın buna takılma. gün içerisinde sürekli sağma yaparsan gelse de gelmesede pes etmeden sağarsan belli bir müddet sonra geliyor. bir dene istersen.

Aynı ben.. Benim de öyle olmuştu ilk oğlumda. Bunalıma girmiştim, kötü anneyim ben diye ağlıyoyordum ama sonra yapacak bir şey olmadığını bunun annelikle ilgisi olmadığını kabul ettim. İnsanlar her şeyi der aldırma. Oğlum maşallah çok sağlıklı, kprktuğum gibi olmadı. Biz bir grip olsak yatmadan geçmiyor ama oğlum ayakta atlatıyor. Kendini üzme. Saatinde mamasını ver. Üzülürsen onu da gergin mutsuz biri olarak büyütürsün

Cnm en azindan bebegin memeni tutup emmek istiyor sutun olsun olmasin o duyguyu yasiyorsun
benim kizim dogdugu ilk gun gogsumu reddetti hemsireler herkes el birligiyle emdirmeye calistik zor bela tutup birakti sutum gelmedigi icin uclari yara oldu
Goguslerim kanaya kanaya sagdim sagdim sagdim...
Goren herkes laf soyluyordu yok kolaya kaciyomusum cocuk emdikce gelirmis falan filan kac gunler agladim kendime hayati zindan ettim
Kizim gogsumu hic tutmadi sayilir uyurken falan aralarda bazen tutardi o anlari cok severdim ben sagarak 8 ay boyunca sut+mama seklinde gittim bu ay sutum bitti sayilir
Yasamayan gercekten bilmez
Karsimda emdiren anne gordugumde hala imrenirim soyle doya doya emdiremedim ama napalim kizimin kismetide buymus
Sukret ki mama alacak paran var sukret ki bebegin saglikli
Bnde gec fark ettim ama napalim olmayinca olmuyor

şu mama olayını neden bu kadar dramatıze edıyorsunuz anlamıyorum?
bebgım hıc emmedı bır hafta kadar sagdım verdım o da ılk gelen sarı suttu sutum yoktu hıcbır zmaan artmadı beebgımde emmeyı red ettı,g gogus ucumda yoktu zaten sılıkon uc kelebek uc pompa vs herseyı denedık olmayınca olmuyor yanı..
su an bır bucuk yasında her anlamda gelısımı normal, gayet akıllı saglıklı bır cocuk..
bende emmemısım gogus ucu problemımız genetık zaten ama onemlı olan karnının doyması keyfının yerınde olması herkesın meemsınden cesme gıbı sut akacak degıl yaa kalıtelı mama kullandıktan sonra sıkıntı olmuyor.
bunun ıcınde depresyona gırmeye gerek yok.
Bana bıraksalar belki bu kadar problem etmeyeceğim ama eve her gelen AAA mama mi veriyorsun daya göğsüne ya yok diyorum sen ver göğsünü. Mama ile büyürse kof kilo olur obez olur neler neler zaten lohusa depresyonunda çok ağır geçiyor sağ olsun mahallemizin Prof anneleri beni daha da dibe cekti

Cnm en azindan bebegin memeni tutup emmek istiyor sutun olsun olmasin o duyguyu yasiyorsun
benim kizim dogdugu ilk gun gogsumu reddetti hemsireler herkes el birligiyle emdirmeye calistik zor bela tutup birakti sutum gelmedigi icin uclari yara oldu
Goguslerim kanaya kanaya sagdim sagdim sagdim...
Goren herkes laf soyluyordu yok kolaya kaciyomusum cocuk emdikce gelirmis falan filan kac gunler agladim kendime hayati zindan ettim
Kizim gogsumu hic tutmadi sayilir uyurken falan aralarda bazen tutardi o anlari cok severdim ben sagarak 8 ay boyunca sut+mama seklinde gittim bu ay sutum bitti sayilir
Yasamayan gercekten bilmez
Karsimda emdiren anne gordugumde hala imrenirim soyle doya doya emdiremedim ama napalim kizimin kismetide buymus
Sukret ki mama alacak paran var sukret ki bebegin saglikli
Bnde gec fark ettim ama napalim olmayinca olmuyor
Çok şükür önce sağlıklı bir bebegim olduğu için. Onun için her şeyin güzelini yapmaya çalışıyorum. Ama insanlar çok acımasız. Annem olmasa kafayı yerdim herhalde. O susturuyor biraz insanlari

Merhaba! Ayni durumdayiz ve mama veriyorum. Baslarda cok uzulmustum ama caba sarfediyorum bunuda biliyorum. Artik o kadar uzulmuyorum. Doktorun soyledigine gore gunluk 700 ml sivi almaliymis ama bunun hepsi mama olmasin dedi. Gunde sagabildigim 180 ml kendiside 180 cekse bana yeter. Bu sut isinde rahatlik cok onemli onu anladim.

Back
X