Öncelikle çok geçmiş olsun.
Her şeyde bir hayır vardır. Benle tanışmadan önce bir eli yağda bir eli balda yaşayan nişanlım benle tanıştıktan sonra aylarca işsiz kaldı, milyarlarca borç birikti ama bir kez olsun benim yüzümden demedim. Kendisi sürekli en kötü dönemime geldin nedir bu uğursuzluk diye yakınsada ben hep bir hayır olduğuna inandım. Hala her şeyi tam olarak toparlayabilmiş değiliz ama bunca zorluğa rağmen çalışıp didindik ve toparlamaya çalıştık. Şuan nişanlıyız ve tekrar zorlu sınavlardan geçiyoruz.
Zaten araba konusunda engel olmayarak bir hata yapmışsın bana göre. Hayali olabilir ama ertelemek de mümkün. Acelesi yok diye ikna edebilirdin. Neyse.. Bari evlilik konusunu aceleye getirmeyin. Düşüncenizi anlıyorum ama (Allah korusun tabi ki kime ne zaman ne olacağı belli değil) evlenseniz hadi hemen çocuk yapın da bana bir şey olmadan torun seveyim mi diyecek babası? İnsan öleceği günü saati bilse yine işlerini yetiştiremezmiş.
İş konusunda da rahatlasın, kafası dağılsın gibi düşünüyorsan eğer asgari ücretle çalışabileceği işlere yoğunlaşsın. Çalışmaya başladıktan sonra da daha iyi bir iş aramaya devam eder.
Allah korkusu olduğunu söylemişsin buna dayanarak söylüyorum; sürekli daha kötüyü örnek gösterin. Hep şükretmemiz gerektiğini, bir hayır olduğunu hatırlatın. En çok manevi desteğe ihtiyacı var.