Çaresizim yardım edin nolur

igg90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2015
3
0
1
35
Kısa özet geçmeye çalışacağım karşı komşunun oğluna aşık oldum çok temiz dürüst Allah korkusu olan mğkemmel bir insan 6 ay peşinden koştum ve sonunda sevgili olduk ardından askere gitti tüm arkadaşları batıya giderken o siirtte gitti geldi çocukluk hayali arabayı almak istiyordu babası emekli oldu ve onun parasıyla araba alıcakken babası ameliyat oldu işler kaldı ameliyat sıradan olsa da komplikasyon gelişti 1 ay kadar tedavi görmek zorunda kaldı sonrasında çıktı ama ilerleyince amasını anlatacağım neyse herkesin ilişkimizden haberi var ailesi beni benim ailem onu çok seviyor adını koymak için işe girmesini bekliyoruz ailemin maddi durumu onun ailesinden daha yüksek olduğu için zaten gurur yapıyor üstüne benim atanıp onun atanamaması ayrı bir konu ve üstüne de 6 aydır kesinlikle iş bulamıyor deli oldu adını koymak için ailesi de ısrar ediyor sıkıştırıyor ama yok yok iş bulamıyor en basit herkesi alan işçi olmak için bile başvurmasına rağmen kimse çağırmıyor bu bunalım zaten onu üzüyor ve daha da çok beni onun gözlerindeki o hüzün kalbimi yaralıyor anlatamam bitmedi babası hastaneden çıktı araba alıcak artık hayali mutlu olucak benimle tartıştığı bir gece kaza yaptı şuanda kullandıkları araba perte çıktı ve hurdaya gitti şükür canına bir zarar gelmedi ama maddi açıdan büyük bir kayıp daha tam toparlandılar şimdi araba alacak derken bulduğu tüm arabalar satıldı ve 1 aydır ilan yok iş yok araba yok derken babası tekrar ameliyat olmak için bugün doktora gidip tahlil yaptırıyor ve karaciğerine sıçradığı ortaya çıkar sevgilim perişan ilk kez bir kızın yanında ağladım dedi mahfoldum çok kötü durumda herşey üst üste geldi ne yapıcamı bilmiyorum ona nasıl moral veririm babası bu gece sürekli sarılıp ağlıyormuş annesi mahfoldu benim gözümden sakındığım yarim robot gibiydi bugün elleri buz kesmiş çaresizim dedi konuşamadı çok kötüyüm kızlar nolur yardım edin ona nasıl destek olmalıyım nasıl moral vermeliyim uğursuzluk bende mi benle olduğundan beri başına gelmeyen kalmadı artık kendimden şüphe eder oldum çok çaresizim nasıl davranmam ne demem lazım lütfen akıl verin bana bi işe girse biraz kafası dağılır evde sürekli bunları düşünüp hasta olmasından korkuyorum çok kötü durumda erkek adamın aylarca evde oturması işe girememesi zaten bi depresyon üstüne babası of nolur yardım edin lütfen

Soluksuz okudum lütfen noktalama işaretlerine dikkat edin biraz.

Konuya gelince şuan malesef evlilik en son düşünceğiniz şey olsun sürekli onu vurgulamışsınız ama karşı taraf ciddi bi sıkıntı yaşıyor Sağlığın şakası olmaz. Manevi destek sağlayın hastane işleri bittikten sonra elbet bir iş bulunur. Bazen insanların gerçekten basireti bağlanıyor, Karşınızdakini umutsuzluğa düşürmeyin.

Arkadaslara katiliyorum evlilik işleri için zaman uygun değil.
İşini ayarlamamisken bu araba sevdası ne orayı hiç anlamadım.
Madem is arıyor bulamıyor buna rağmen babasina araba aldırıyor taksicilik yapabilirdi bir durakta. O zaman derdim ekmeğini taştan çıkarır.

Allah acil sifalar versin.. Su asama hem onun hayati icin hemde iliskiniz icin cok onemli. Araba kaza mal mulk hatta evlilik is guc hepsi hallolur bir sekilde, babasinin derdi su an icin en zor konu olmali...

Bir arabaya bu kadar anlam yuklemesi bende hos bir izlenim birakmadi acikcasi. Oturmamis bir karakter soz konusu.

Evlilikte acele eden ben değilim onun ailesi babası rahatsız olduğu için oğlunun mürvetini görmek istiyor. Haklı olarak. Ben onlara devamlı acelesi olmadığını oğullarını sıkmamalarını söylüyorum zaten. Onun dışında araba sevdası da evet biraz çocukça o da farkında ama küçüklük hayali en çok istediği şeymiş ama zaten şu durumda o sevdadan vazgeçti. (Tek çocuk ve 10 yıl sonra olmuş haliyle çok şımartılmış her dediği önüne sunulmuş bir çocuk ve böyle durumlar sanırım bu yüzden iki kat ağır geliyor) Benim anlatmaya çalıştığım konu neden sürekli üst üste çok zor... Ailesi de kendi de nasıl desem güçsüzler bu yönde hemen ipleri salıveriyorlar. Bu hastalıkta moral önemli ama elimden bişey gelmiyor. İşe girse kafası dağılır o da olmuyor. Size sorduğum ne demeliyim bu süreçte ona nasıl davranmalıyım. Bilmiyorum ne yapıcağımı. Boğuluyorum. Onun gözümün önünde acı çekmesine katlanamıyorum. Ben onu gözümden sakınırken... Allah'ım yardımcımız olsun.

Aileler de razi bu işe bence iki taraf da beklemeye razi herşeyin başı sağlık sonuçta.
Sevdiğin adama uğursuzluk getirdiğini düşünme iyi.yönden bak .. Onun sıkıntılı zamanın da ona destek olabiliyorsun. Değerin artar bence..

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Her şeyde bir hayır vardır. Benle tanışmadan önce bir eli yağda bir eli balda yaşayan nişanlım benle tanıştıktan sonra aylarca işsiz kaldı, milyarlarca borç birikti ama bir kez olsun benim yüzümden demedim. Kendisi sürekli en kötü dönemime geldin nedir bu uğursuzluk diye yakınsada ben hep bir hayır olduğuna inandım. Hala her şeyi tam olarak toparlayabilmiş değiliz ama bunca zorluğa rağmen çalışıp didindik ve toparlamaya çalıştık. Şuan nişanlıyız ve tekrar zorlu sınavlardan geçiyoruz.
Zaten araba konusunda engel olmayarak bir hata yapmışsın bana göre. Hayali olabilir ama ertelemek de mümkün. Acelesi yok diye ikna edebilirdin. Neyse.. Bari evlilik konusunu aceleye getirmeyin. Düşüncenizi anlıyorum ama (Allah korusun tabi ki kime ne zaman ne olacağı belli değil) evlenseniz hadi hemen çocuk yapın da bana bir şey olmadan torun seveyim mi diyecek babası? İnsan öleceği günü saati bilse yine işlerini yetiştiremezmiş.
İş konusunda da rahatlasın, kafası dağılsın gibi düşünüyorsan eğer asgari ücretle çalışabileceği işlere yoğunlaşsın. Çalışmaya başladıktan sonra da daha iyi bir iş aramaya devam eder.
Allah korkusu olduğunu söylemişsin buna dayanarak söylüyorum; sürekli daha kötüyü örnek gösterin. Hep şükretmemiz gerektiğini, bir hayır olduğunu hatırlatın. En çok manevi desteğe ihtiyacı var.

Onun yerine iş başvuruları yapın biri dönerse haberdar edersiniz.
Şu durumda para kabul etmez daha çok gurur yapar.

Okudum bu nasıl bir talihtir.cidden aklıma ilk gelen bir hamama gidip kırklanın böyle ....betlik olmaz.
Bu aşamada evliliği düşünmeyin ve sürekli yanında olun.desteğinizi hissetirin.

Ben bu açıdan hiç düşünmemiştim. Gerçekten alnında bu varsa yaşıyorsun ve belki de ona destek olmuş oldum onunla olarak. Ben sürekli teselli verdiğim için bana moral verebilecek kimse olmadığı için burda konu açmıştım ve gerçekten işe yaradı. Aileme de üzüldüğümü çok belli etmek istemediğim için içime atıyorum. Sonucunda anne ve baba evladının üzüldüğünü gördükçe daha çok üzülür diye onlara da kıyamıyorum. İş konusunda keşke bulabilse asgari ücrete de kabul durumda zaten ama düşünün onlar bile yok. İnşallah Rabb'im iyi günleri görmeyi nasip eder. Ben hep ona söylüyorum zaten ber işte bir hayır vardır diye. O da biliyor ama üst üste ağır geldiği için herhalde vöyle davranıyor. Onun açısında düşününce hak veriyorum. Yapabileceğimiz en iyi şey dua ve şükretmek. Ona hep söyledim. Ufak şeyleri büyütme Allah çaresiz dert vermesin dedim. Erkek işte geç olgunlaşıyor. İnşallah herşey çok güzel olur. Ben onu bir ömğr beklerim. Yeter ki o gül yüzünden tebessüm eksik olmasın. Artık gülsün inşallah yüzü. Babasını da çok seviyorum nolur sizlerde dua edin. İnşallah iyileşir... Kara bulutlar dağılır hayatımızdan inşallah. Allah kimseye çaresiz hastalık vermesin. Sağlıkla sınamasın. Gelip geçici sorunlar olsun. Büyük dertler vermesin. Şükretmek çok iyi bişe. İnşallah Rabb'im yüzümüzü güldürür. Yorumlarınız için herkese çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Gerçekten iyi geldi. Destek oldunuz bana hakkınız geçti. Allah hepinizden razı olsun. Çok teşekkür ederim

Keşka arada nokta virgül koysayınız..
Bu arada bu araba takıntısı neden? Bana çocukça geldi bu takıntı. Baba sürekli hasta, ameliyat oluyor. Sevgiliniz iş bulamıyor. İş bulamamasına lafım yok, ama çok seçici olmaması lazım bence erkek olarak. Ailemin durumu iyi olmayacak, ben çalışmayacağım ve araba isteyeceğim. Bayan olduğum halde yakıştıramam kendime. Çalışıp kendi paramla almak daha güzel olur diye düşünüyorum.
Evlenince de böyle devam ederse işin çok zor..

Adamn babası hasta sen evlılık dıyorsun ya .
Şuan en son sey evlilik
Çocugun yanında olun ve sıkıştırmayın zamana bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…