Çaresizim

Bunu cümlelere dökmek kolay .yıllardır ayrı yaşanılan süregelen bi düzen var .tekrar barışmak anne için zor olacak hatta düzen bozulacağı için iki tarafında işine gelmeyecek

Onu teklif ettim kimse yanaşmadı.Zor geçiniyorlar bir de.5 kurulda olsa para göndermek istemediler.

Evli olsam da aynı olurum kendimi biliyorum... aslında erkeği kadını yok söz konusu kendi annesi olunca daha farklı davranılıyor tabi... bir de burda ayrı ev tutup maddi destek verme fikri de kabul görmüyor,direk kapı dışarı edilecek ... hangi akıl,vicdan alır ki bunu... diğer kardeşler yardıma yanaşmıyor diye ben de bakmam diyip kapıya koymak olacak birşey değil... burda koca 2 seçenek koyuyor ya boşanma yada anneyi yollama,seçim de konu sahibin de artık

İş yine kardeşlerle bir araya gelip konuşmaya kaldı bence.açık açık konuşun çocuk değilsiniz onlarda bakmak zorunda .anneden miras kalsaydı kardeşleriniz bir numaralı evlat ilan ederlerdi kendilerini .bakmaya gelince kaçış çok ayıp

Diyor ki sadece senin annen mi.Diğerleri ben bir şeyler yaptıkça rahat.Tamamen ben bakayım istiyorlar bir ömür boyu diyor.
Çok haklı. Kardeşlerin bakmıyorsa sen de bakmamalısın (!)
Mesela annem bize bakmayınca babam da sadece benim çocuklarım değilsiniz anneniz bakmıyorsa ben de bakmıyorum size deseydi, o babanın babalığı için ne düşünürdünüz? Aksine babam annemin açığını kapatmaya çalıştı ki doğrusu bu zaten. Ya da çoğu anne babaların açığını kapattığı gibi.
Evlatlık bu mu yani? Asıl diğerleri ilgilnemedigi için ben ilgilenmeliyim ki onların eksikliğini hissetmesin kadıncağız.

Ayrıca aldığınız maaşım tek kuruşunu eşinize vermek zorunda değilsiniz. Ister harcar ister çöpe atar isterseniz annenize yardım edersiniz. Eşiniz karışamaz . Allah buna müsade etmemiş.
Bu durumda en mantıklı olan kendi maaşınızla annenize ev açmak ve onun masraflarını karşılamak.

Şuraya bak kadın hem çocuklarına baksın hem de istenmesin hem de yardim etmene de engel olsun. Ne ala memleket.

Boşanma çözüm değil. . Ev tutup kirayı tüm kardeşler karşılasın.

Şimdi konu sahibi kendi kazanciyla sadece kirayi verebilecek mi ? Hiç zannetmem o evin başka hiçbir ihtiyacı olmayacak mı?
Tek bir çocukla olmaz bütün kardeşler yapmalı.

Kaynanasindan kaçan kadınlar söz
Herkes kendi anne babasından sorumludur. Kayinvalide ve kayinpederden sorumlu değildir. Ben anneme bakmak zorundayım, eşim de kendi annesine bakmak zorunda. Konu sahibinin eşi aynı evde yaşamak istemeyebilir ama karısına yardım etmeyeceksin diye baskı uygulayamaz.

Anneniz Resmi olarak boşanırsa sanırım devletten dul aylığı gibi bişeymiydi ne alabiliyor birazda siz yardım edip 1+1 yada 2+1bir eve çıkarıp yaşamını sürdürebilir eşiniz oturmak istememekte haklı ama yardım konusunda destek olmalıydı

Bence de kimse sorumluluğundan kaçamaz .bi tanenin üzerine yıkmak çok ayı p

E ama yapmıyorlar! Çözüm yok o yüzden tercih yapmak zorunda kalıyor ya... keşke evlatlara nafaka bağlandığı gibi anne babaya da nafaka bağlansa da mecbur hepsi verse

Kusura bakmayın okuyunca ohaaa dedim kendi annesine yapar mı bunu sizce ? Valla alırım annemi çoçuklarımı tutarım bir ev misler gibi yaşarım he o kocayı da boşarım.

Öyle şey mi olur o zaman eve giren paraları iki taraf ailelerine dağıtsın. .Siz eşiniz ailesinin sürekli kirasını karşılasa kabul eder misiniz?

Eşinizin parası kiraya gidiyor sizin paranızla da evi döndüreceksiniz. .Bunu kabul ediyorsanız güldürmeyin beni..

Çok üzüldüm durumunuza tam arada kalmışsınız. Peki dublex gibi bir eve çıksanız peki. Eşinize ev içinde daha fazla özgürlük alanı açılır. Çok büyük evlerden değilde. Şöyle 1 odası yukarıda ya da aşağıda olanlardan. Anneniz çekilir kendi alanına sizede mesafe açılır hemde

D Darkesttruths sana şu kadarını söyleyeyim. Benim annem ben anaokuluna giderken babamla ayrıldılar ve bir daha geri gelmedi. Şu yaşıma kadar annemi en fazla 20 kere görmüşümdür. Ama düşmez kalkmaz bir Allah. Annem çalışıyordu fakat sağlık durumu çalışmasına el vermeyince iş aramaya başladım her şeye rağmen ama hem hamileydim hem de büyük kızına bakacak kimse yoktu diye işe giremedim. Eşimin durumu da iki eve bakmaya yetecek kadar değildi ki annemin evi vardı. Ben anneme yardımcı olamadığım için kendi kendimi yerken annemin ölüm haberini aldım. Hâlâ içimde fırtınalar kopuyor ki son zamanlarında ona yardımcı olamadım diye. Yani senin annen benim anneme göre ilgiyi alakayı hak ediyor. Madem kocan seni boşamakla tehdit ediyor sen de eğer anneme yardım etmemi engellersen ve eğer anneme bir şey olursa hem hakkımı helal etmem hem de ben boşarım seni de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…