Çarpintı ....

İstersen önce bir kalp doktoruna git. İçin rahat eder. Ama kalp çarpıntısı ölüm korkusu falan panik atak gibi geldi bana. Kalpte bir sorun olamadığından emin olunca psikiyatriste gidersin. Bunu yaşayan çok insan var. Sadece senin başına gelmiş gibi çaresiz hissetme kendini

Carpintidan sonra basladi ölüm korkusu.. hem fiziksel olsa baska belirtileride olurdu dedi doktorum.. esi kardiyolog. Gönderme ihtiyaci hissetmedi

Doktora gitmekten dahi korkuyorum panik oluyorum
Ben ilk yasadigimda sm hastaneye kalp krizi geciriyorum diye goturduler, ben o zaman ne yasadigimi bile bilmiyordum.Orada kalbe bakildi ,hic bir sey bulamadilar .Doktorlarin yonlerdirmesiyle iyi bir psikiyartriste gittim cok sukur artik yasamiyorum, ama carpintim ara ara oluyor, onuda kendim atlatabiliyorum cok sukur.Korkacak bir sey yok .En azindan bir psikologa gorunurseniz ilerlemesini onlersiniz.Yoksa cekilmez oluyor.

Carpintidan sonra basladi ölüm korkusu.. hem fiziksel olsa baska belirtileride olurdu dedi doktorum.. esi kardiyolog. Gönderme ihtiyaci hissetmedi

Gerçekten panik ataksa eğer tedavi olmadığın takdirde günlük hayatını olumsuz etkiler. Tavsiyem doğru psikiyatriste

Bende de ayni durum vardi. Bende bayilacakmis gibi olurdum disari cikamaktan korkardim bir donem.korkularimin uzerine gittim disari da ciktim pskiyatriye gittim kisa sureli ilac tedavisi sonrasi iyilestim..

Uzun bir süre yaşamadım.
Son zamanlarda yaşadığım bazı sıkıntılardan dolayı olsa gerek arada bir nüksediyor fakat ciddi boyuta gelmiyor.

İlk yaşamaya başladığımda beni çok üzen bir olayla karşılaştım.
Ben olayı arka plana atmaya çalışıyordum.
Bir gün otobüste giderken önce sıcak bastı.
Kalp atışım hızlandı.
Nefesim kesildi. Kulaklarım uğuldamaya başladı.
Otobüste duramadım. Temiz hava alma ihtiyacı hissettim. İlk durakta kendimi dışarı attım.
O gün bi uzmanla görüşme kararı aldım.
Öncesinde kulak uğuldaması ve nefessizlik oluyordu. Özellikle kalabalık bir ortamdayken yaşardım. Ciddiye alnamıştın fakat otobüsteki durum farklıydı. Öleceğim sandım.

O vakitler anksiyete ve depresyon dedi doktor.

Böyle bir sıkıntı 4 yıl önce yaşadım, stres mi , panik atak mı derken reflüden olduğu anlaşıldı, mide sorunun varsa o da yapabilir

Hiç öyle düşünmeyin, ben her gece Allahım böyle mi öleceğim falan derdim okuldan çıkıp otobüse yürüyemezdim nefes alamazdım sürekli ağlama krizlerine giderdim ama bakın oldu

Hiç öyle düşünmeyin, ben her gece Allahım böyle mi öleceğim falan derdim okuldan çıkıp otobüse yürüyemezdim nefes alamazdım sürekli ağlama krizlerine giderdim ama bakın oldu

Eskiden kalbim varmi yokmu bilmezdim. Ama su an her an hissediyorum. Insan hayata consantre olamiyoki.

Aritmi olabilir bir kere korkuyorum diye bir şey yok adam gibi bir doktora gidin küçücük çocuklar defalarca ameliyat oluyor neyin korkusu allahaşkına? Bu korkunuza istinaden anksiyete olduğunu tahmin ediyorum muhtemelen antidepresan çözecektir. Kahve, çay, çikolata vs içmeyin, melissa Yasemin çayı gibi sedatif bitki çayları için akşamları. Çarpıntıya soğuk kompres de iyi gelir eklem yerlerinize boynunuzun arkasına falan buz pedlerinden koyun arada.

Panik atak olabilir.Önce bir kardiyolog görsün.Eğer sıkıntı yoksa ve panik ataksa doktorun kendin olacaksın.Beş yıldır yaşıyorum o bahsettiklerini.Ne zaman sıkılsam üzülsem ortaya çıkar.Buna da şükür eskiden çok sık olurdu.İlaç verdiler kullanmadım.Sersemletiyordu.Kendimi telkin ederek aşmaya çalışıyorum.Geçmiş olsun.

Evet kesinlikle. Korku yeni basladi. Yoksa doktorlara danismaktan korkan biri degildim.

Sagolun.. yani bu hastaliktan carpintidan kalp krizi veya ölüm olmaz demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…