Çarpintı ....

Tebrik ederim. Benim 3 ay oldu unutmak ne kelime hergun ölüm korkusu var
Aynı şeyi yaşadım yaşıyorum. Geçtiğimiz Nisan ayında apar topar acile bile gittim kalp krizi geçiriyorum diye. Holter takıldı vs her şeyim norm. Panik atak içn terapiye başladım. Tavsiye edebileceğim bu sadece. Hala arada oluyo ama daha iyiyim çok şükür

Neden oluyomuski acaba. Yani birden neden basliyo bu illet

Yani öyle yapiyorum ama unutmam lazim gecmesi icin. Böyle yasamak istemiyorum. Gecmesi icin unutmak icin neler yapmaliyim acaba
Aşırı çarpıntı olduğunda bir poşetin hatta varsa kese kağıdı gibi bi şeyin içine nefes alıp verin nabzı ve nefesi düzenler genel teknik budur panik ataktan ölen yok korkmayın :)

Yani öyle yapiyorum ama unutmam lazim gecmesi icin. Böyle yasamak istemiyorum. Gecmesi icin unutmak icin neler yapmaliyim acaba

Söyledim kuzum zaten.Dinleme kendini.Ay geldi mi gelecek mi çarpıntı diye kafana takma.Sevdiğin şeylere yönel.Mutlu olduğun aktiviteleri yap.Stresten uzak dur.(nasıl yapılıyorsa).Kendin başa çıkamazsan terapi görebilirsin.Zamanla ataklarınla yaşamaya alışacaksın inan.Kendini tanıyıp kendi doktorun olmalısın.

Hiç kan tahlili yaptırdınız mı? Troidiniz yüksekse çarpıntı oluyor veya adet dönemine yaklaştığınızda da olabilir.. Kardeşimin tiroidi yüksek çıkmıştı ilaç kullanıyor yıllardır ama çarpıntı sorunu gitti.. Ben de sizin gibi çarpıntı sebebiyle kardiyolojiye gittim bana psikolojik dedi iki ilaç verdi. Allaha şükür iyiyim. Ama psikiyatriye de gittim bir süre de onun verdiği miligramı çok düşük olan bir ilaç kullandım. 3 ay kadar kullandım. Bana doktorum " o çarpıntı ve ölüm korkusu ne zaman olursa bir kağıda o anda aklından geçenin ne olduğunu, ne hissettiğini ve hangi durumdan sonra aklına geldiğini yaz getir." dedi. Ben de öyle yaptım ve bana telkinlerde bulunarak tedaviyi sonlandırdı. Çok da güzel oldu.. Korkmayın bir süre sonra alışacaksınız. Şimdi mesela çarpıntım olduğunda diyorum ki "adet olacağım ya ondan arttı. Veya yoruldum ondandır falan filan.. İşte çay çok içtim veya çayla kahveyi aynı gün içtim.. Geçer birazdan." diyip susup dikkatimi başka bir şeye çekip dağıtıyorum kafamı. Kolaylıklar dilerim.

Aşırı çarpıntı olduğunda bir poşetin hatta varsa kese kağıdı gibi bi şeyin içine nefes alıp verin nabzı ve nefesi düzenler genel teknik budur panik ataktan ölen yok korkmayın :)

Yani eger panik ataksa.. fiziksel bi sorun olmasindan korkuyorum.

Anladim haklisiniz. Allahrazi olsun. Tesekkur ettim

panik atak sanırım, bence bi dahaki kan tahlilinde magnezyum seviyene de baktır, bazen düşüklüğünde çarpıntı oluyormuş

annemde bu durumu yasadi ama o vakit dedemi kaybetmistik kotu olaylar vardi cevremizde bir ay sonra felan gecti. sizi uzen durumlardan uzaklasin umarim tez vakitte gecer

Evet kan tahlili yaptim.. hersey normal..yani sizinde dediginiz gibi carpintim oldugunda diyosunuz demekki gecmiyo tamamen.. tesekkurler cevabiniz icin

Bende de oldu. Ana ben şanslıydım. Doktorum ilaç yazıp yollamadı.
Araştırma hadtanesine gidin.
Önce kalbe baktılar sorun çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Bu arada kalp ritmini düzenleyen bir koruyucu tedaviye başladılar. Burada da sorun çıkmayınca troitlere baktılar. Sonuç aşırı çalışan troit çıktı.
Eğer kalpte sorun yok diye direk panik atak tedavisine devam edilseydi troitlerden dolayı kalp damarlarının hızlı atıştan dolayı zedeleneceğini söylediler. Hemen tedaviye başlandı.
Size tavsiyem çarpıntıyı asla hafife almayın ve sonuna kadar gidin.

Bende de oldu. Ana ben şanslıydım. Doktorum ilaç yazıp yollamadı.
Araştırma hadtanesine gidin.
Önce kalbe baktılar sorun çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Bu arada kalp ritmini düzenleyen bir koruyucu tedaviye başladılar. Burada da sorun çıkmayınca troitlere baktılar. Sonuç aşırı çalışan troit çıktı.
Eğer kalpte sorun yok diye direk panik atak tedavisine devam edilseydi troitlerden dolayı kalp damarlarının hızlı atıştan dolayı zedeleneceğini söylediler. Hemen tedaviye başlandı.
Size tavsiyem çarpıntıyı asla hafife almayın ve sonuna kadar gidin.

annemde bu durumu yasadi ama o vakit dedemi kaybetmistik kotu olaylar vardi cevremizde bir ay sonra felan gecti. sizi uzen durumlardan uzaklasin umarim tez vakitte gecer

Bir ay az bi zaman.. benim 3 ay oldu. Bende kötu olaylar stres yasadim. Uzak durmaya calisiyorum ama stresten uzak olamiyoki insan

Alirmiyim... gece gündüz dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…