ÇAY KAŞIĞI KAYINVALİDE

Gidip kayınvalidenin yüzüne vur.
Terbiyesize bak,yaşı kaç başı kaç hala dedikodu yapma peşinde.
Bırak şunları ya oğlu bunları keklesin dursun,bunu hakediyorlar.

Keşke hiç yorum yapmasaydınız. Bundan sonra ağzınızı bile açmayın. Size patlıyorlar.

Bir de dolmuş parasından tasarruf etmekle çözülecek gibi değil kaynınızın bütçesi. Günde 4 lira dolmuşa verse, 20 okul gününde aylık 80 lira yapar. O parayı o zaten bir kafede oturup yiyip içerek veriyordur

Bir cümle kuracaksanız bile mantıklı ve kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde kurmanızı öneririm.mesela "bir gecede içkiye 250 lira vermesi bir öğrenci için çok lüks" gibi.

Keşke hiç yorum yapmasaydınız. Bundan sonra ağzınızı bile açmayın. Size patlıyorlar.

Bir de dolmuş parasından tasarruf etmekle çözülecek gibi değil kaynınızın bütçesi. Günde 4 lira dolmuşa verse, 20 okul gününde aylık 80 lira yapar. O parayı o zaten bir kafede oturup yiyip içerek veriyordur

Bir cümle kuracaksanız bile mantıklı ve kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde kurmanızı öneririm.mesela "bir gecede içkiye 250 lira vermesi bir öğrenci için çok lüks" gibi.

sadece okula gidip eve dönse bile 4 lira yapıyor. gün içinde 20 tl verdiğini söyledi ondan artık en boş laf orası diye orasına yorum yaptım. her yer yürüme mesafesi diye. yoksa nereye ne kadar vermiş çok da umrumda değil. yediğini yemiş zaten. diğer her şeye eşim lafını söyledi zaten. ki evimde kaldı o kadar laf söylemek de hakkım aslında diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.

Ben olsam telefonda bağıran çağıran kayna dedikodu nasıl oluyormuş bak gör deyip yediği tüm ama tüm haltları herkese anlatırım ya da eşime anlattırırım.
Sonra da kayınvalideye yüz yüzeyken bize oğlundan bahsetme bize dert yanıyorsun gidip anlatıyorsun olan olmayanşeyleri sonra bize bağırıyor ne hakla deyip konusunu dahi açtırmazdım.

Ben olsam telefonda bağıran çağıran kayna dedikodu nasıl oluyormuş bak gör deyip yediği tüm ama tüm haltları herkese anlatırım ya da eşime anlattırırım.
Sonra da kayınvalideye yüz yüzeyken bize oğlundan bahsetme bize dert yanıyorsun gidip anlatıyorsun olan olmayanşeyleri sonra bize bağırıyor ne hakla deyip konusunu dahi açtırmazdım.

yok telefonda değil yüz yüze olmuş kavga. zaten şuan ailede herkes biliyor yediği haltları. bide eşime msj atmış öğretmenler gününü kutlamış. telefon benim elimdeyken geldi msj. dedim kardeşin öğretmenler gününü kutlamış. herkes bakıcak işine dedi.

yok telefonda değil yüz yüze olmuş kavga. zaten şuan ailede herkes biliyor yediği haltları. bide eşime msj atmış öğretmenler gününü kutlamış. telefon benim elimdeyken geldi msj. dedim kardeşin öğretmenler gününü kutlamış. herkes bakıcak işine dedi.

Benim kv sizinki gibi biraz.
Bi akrabası kv mi üzmüştür, kırmıştır aman bize günlerce gecelerce anlatır. Sonra eşimle ben sıkılırız artık dinlemekten "O zaman sen de şunu söyle ona" deyince yok aman sakın söylemeyin sakın, bak bir şey yapmayın sakın aramızı bozarsınız, çok iyidir aslında, sakın bir şey ima etmeyin diye günlerce uyarır.
Ben de artık aynı olayı 2. kez anlatırsa anlatma ben biliyorum lütfen zaten canım sıkkın iyi şeyler duymak istiyorum kesip atıyorum.

Back
X