çekingenlik, laf sokmak

tam konuşmaları bilmiyorum ama söyleyiş şekilleri kırıcı olmuş sanırım

Sessiz sakin olmak ile kendini savunmak ayrı şeyler

Kimseyi kırmadan da kendinizi savunabilirsiniz

Ben de yavaş yavaş kırmaya çalışıyorum bu sakinliğimi. Akraba veya arkadaşlarımdan pek laf sokan iğneleyici insanlar olmamıştı kendi çevremde, naif yetiştirildiğim için çok hazırcevap bir insan da değilim. Nişanlımın ailesinde çok var böyle şaka yollu laf sokup ego tatmini yapmaya çalışan insanlar, saygımı bozmamak adına duymazdan geldikçe dozu daha da artırdılar. Etrafınızda bunu yapan insanlara mesafe koyun, hayır demeyi öğrenin isteklerine yanıt vermeyin. Zamanla o yüzü bulamadıkları için hadlerini de bilmeye başlıyorlar zaten. Aksi takdirde siz de onlara aynı şekilde cevap verin, sizi kıranı kırmaktan çekinmeyin. Ben çözümü bu şekilde buldum.

ahahaha sağolun valla bu kadar tanindigimi bilmiyordum kisa surede...
akrabalari surekli gordugumden susuyorum, gelen arkadasim da komsu ailecek tanisiyoruz... ailemin yuzunu dusurmemeliyim diye paraliyorum kendimi.. okul, is.. bi laf etsem aa bilmemnenin kizi da edepsiz derler diye efendi durmaktan iyice ezik gorunur oldum.
Bırakın edepsiz desinler yeter ki içinize atmayın

Valla dedikleriniz doğru... Sus sus içe at at nereye kadar... Yanlis lafla kirarsam doner beni bulur diye korkuyordum ama rabbim bilir ne neyin ne niyetle soylendigini...
Hayir diyememek, lafi gedigine koyamamak insanin kendine olan saygisini mahvediyor.

Kac dil bilirsen bil, ne meslek yaparsan yap insanlarin seni ezmesine izin veriyorsan bosa emek hepsi cop..

Valla dedikleriniz doğru... Sus sus içe at at nereye kadar... Yanlis lafla kirarsam doner beni bulur diye korkuyordum ama rabbim bilir ne neyin ne niyetle soylendigini...
Hayir diyememek, lafi gedigine koyamamak insanin kendine olan saygisini mahvediyor.

Kac dil bilirsen bil, ne meslek yaparsan yap insanlarin seni ezmesine izin veriyorsan bosa emek hepsi cop..
Bak şimdi birine laf sokmak istiyorsan beni düşün ve saydır. Çok kolay olacaktır eminim 😌

ailenizi temsil ediyorsunuz diye cevap vermekten kaçınıyorsunuz kendi kişiliğinizi ailenizden koparmamışsınız demektir bu. insanlara tepki vermek için illa kırmak veya hakaret etmek gerekmiyor. sakince kendi fikrinizi söyleyip konuyu kapatabilirsiniz. bu aileyi kötü temsil etmek de olmaz.
dışarıda çekingen burada yazıldığı gibi aktifseniz demek ki yüz yüzeyken yeterince cesur değilsiniz. burada yada başka forum ortamlarında insanlar sizi tanımadığı için rahatsınız.
akraba, arkadaş vs ile konuşurken sanki burada yazıyormuş gibi düşünün.

Ben de akrabalardan hep memlekete tayin iste israrlari duyuyorum ben yerimden memnunum.diyorum aileme de aynısını diyorlarmis onlar da lily nerede mutlu olursa orada yasar yerinden memnun diyorlarmis ama bazi seyleri yüzüme söyleyemiyorlar. Ben artik diyorum bir daha sorarlarsa size ne diyecegim kusura bakmasinlar diye :) akraba da olsa, size hosunuza gitmeyen bir sey diyince cevabınızi verin, onlar hadsizce konuşurken saygisizlik olmuyor da siz cevap verince mi saygisizlik oluyor Allah aşkına!
Bu tip insanlar genelde yüzüne gülüp arkandan dedikodu eden tayfadir. Benim kuzen de hep burnu havada hic bir seyi begenmeyen ama diger yandan ben memur olunca senin tuzun kuru ben bi atanamadim.diye aglayan biridir. Eee atan engel olan mi var diyorsun bahaneler siralaniyor, arkamdan da demedikleri kalmamis eee napiyim yüzüme söylemeye cesareti olmadigina göre gerimde kalmistir diyip umursamiyorum 🤭 ben artık akraba olayindan uzaklaştım aile dediğin yaninda olandir, sen iyiyken destekleyen, kotuyken teselli edendir ve kan bagi şart değildir önemli olan can bağıdır😍 o yüzden de çekinmeyin cevap vermekten ama tavsiyem seviyenizi de koruyun. Illa kavga ya da kötü soze gerek yok laf sokmayi ben de bilmem direkt söylerim :)

Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.

Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?
Laf sokmak demeyelim de kendinizi ezdirmeyen cevaplar vermelisiniz diyelim buda sizde bitiyor.

Karakter olarak böyle biri çabuk değişemiyor kendimden biliyorum. Kırıla kırıla öğreniyorsunuz ama yinede tam değil😅
Bir akrabam her gördüğünde bana aa çok zayıfsın ve sürekli her gördüğünde zayıflamışsın diyordu. Halbuki kilom normal kendisi ve ailesi obezdi. Dediği gibi her gördüğünde zayıflamış olsam ortada olamazdım😂
Bir gün bayram sabahı yine dedi ben de dönüp ben size ne kadar kilo almışssınız diyo muyum hahaha dedim o günden sonra ağzını açamıyor.
O yüzden utanma cevap ver

Bazi kisiler konu sahibine kendini iyi savunuyorsun demis ama burasi ayri gercek hayat ayri.
Burda insanin düsünmek icin daha fazla zamani oluyor, hata yapmaktan cok korkmuyor, cünkü burdaki kisileri tanimiyoruz.
Yazdıklarıniza katılıyorum.
Bir de gerçek hayatta daha geri planda duran çekingen insanlar sanal dünyada daha cesur dobra davranıyorlar.

Herkese teşekkürler yorumları için, okuyorum hepsini… bu yaz, kuzenimin hazırlık sınavını geçmesi için yardım etmem gerekiyordu (ben hayır diyemediğimden) daha sonra kuzenimin babası bize geldi. Ben evimdeydim. Hoşgeldiniz darken (başka misafirlerde vardı) azarlar gibi “sen niye burdasın? Kuzenine yardım etmen gerekmiyo mu senin? Dedi. Yine afedersiniz b.k gibi kaldım içeri gidip ağladım. Halbuki “o okuyor o okulu, sorumluluk onun” diyebilseydim…
Çok haklsınız işte kırana haddini bildirmek lazım… ailemiz bizi naif yetiştiriyor iyi hoş ama, büyükçe iyilikle, enay-lik arasında bi fark olduğunu acı acı öğreniyoruz...
Burada sunu da soylemeyi unutmusum, bu lafi kuzenim yapmadiigi icin onun odevi olan 80 sayfalik kitabi okuyup, ustune 2 bin kelimelik raporu yazdiktan sonra duydum dusunun... ve bi sey diyemedim.. iste.. ama yorumlar iyi geldi.. dikkate alacagim tesekkrler herkese cok sagolun.
bu sitede kavgasiz biten ilk konum, o konuda da mutluyum gelistirmisim kendimi..

Karakter olarak böyle biri çabuk değişemiyor kendimden biliyorum. Kırıla kırıla öğreniyorsunuz ama yinede tam değil😅
Bir akrabam her gördüğünde bana aa çok zayıfsın ve sürekli her gördüğünde zayıflamışsın diyordu. Halbuki kilom normal kendisi ve ailesi obezdi. Dediği gibi her gördüğünde zayıflamış olsam ortada olamazdım😂
Bir gün bayram sabahı yine dedi ben de dönüp ben size ne kadar kilo almışssınız diyo muyum hahaha dedim o günden sonra ağzını açamıyor.
O yüzden utanma cevap ver
ben de bu zayiflik olayini cok duyuyorum vallahi haklisiniz ne hissettiginizi o kadar iyi anliyorum ki. bakalim benimkiler de bi daha agzini acamayacak mi ben de deneyecegim.. kirmadan..

Burada sunu da soylemeyi unutmusum, bu lafi kuzenim yapmadiigi icin onun odevi olan 80 sayfalik kitabi okuyup, ustune 2 bin kelimelik raporu yazdiktan sonra duydum dusunun... ve bi sey diyemedim.. iste.. ama yorumlar iyi geldi.. dikkate alacagim tesekkrler herkese cok sagolun.
bu sitede kavgasiz biten ilk konum, o konuda da mutluyum gelistirmisim kendimi..

Birsey daha eklemek istiyorum.
Birdaha baskasinin ödevlerini üstlenmeyin. Sahsen kardesim bile istese sadece yardim ederim, oturupta saatlerce tek basima onun isini yapmam.
Herseye evet derseniz insanlar sizi kullanmaya baslar ve deger vermezler.

Birsey daha eklemek istiyorum.
Birdaha baskasinin ödevlerini üstlenmeyin. Sahsen kardesim bile istese sadece yardim ederim, oturupta saatlerce tek basima onun isini yapmam.
Herseye evet derseniz insanlar sizi kullanmaya baslar ve deger vermezler.
ya susup onemsememeyi ogrenecez ya da onlarin seviyesine inicez..

dediginiz dogru.. her yas baska bi sey ogreniyor insan. ne safmisim kendi odevlerim varken onu da yaptim. bi tesekkur dahi duymadim. kuzenim bakip " ben olsam boyle yapmazdim eline saglik" dedi gecti. sonra ben sinir hastasi oluyorum. kendime asik olsam kimseye uzdurtmesem o da kibire mi girer diye korkuyorum

Bende burada her üyeyi hatırlayan, hafızası baya kuvvetli olan üyelere denk geliyorum arada. Çok şaşırıyorum. Kendileri buranın sanal dünya olduğunu ve fazla ciddiye almamak gerektiğini söylüyorlar ama maşallah herkesin GBT sine kadar çıkarabilecek potansiyele sahipler. Ne ilginç kafalar gerçekten... konu sahibi gayet insancıl bir derdini paylaşmış, yardımcı olmak yerine vay sen iki gün önce kk kadınlarına saydıran birine destek olmuştun falan... belki kendince fikrini belirtmiş olamaz mı yani herkes sizinle aynı düşünmek zorunda diye bir kural mı var burada bilmediğimiz ? Sanki konu sahibinin şimdi çok mühim bir açığını yakalamışlar gibi hemen bir laf sokma çabaları, konuyu dağıtma, linç etme çabaları... çok ayıp ve ucuz şeyler ya. Linç edince ne oluyor sizinle aynı düşünmeyenler illa ki vardır onların fikirleri değişecek mi zannediyorlar acaba

Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.

Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?
Deki kendine ‘Dünyadan benden değerli kimse yok’ herkesede böyle davran, diyosun ya kimseyle görüşmüyorum, yine görüşme ama cevabını verdikten sonra.

Back
X