çekingenlik, laf sokmak

Ben de tam tersi. Akrabaya zaten tahammülüm yok bir de üstüne laf sokma çabasına girip zıvanadan çıkartıyorlar insani, ben de kendimi savunuyorum haliyle ama biraz abarttim sanirım. Adim edepsize çıktı resmen.

Son düzenleme:
Ben de tam tersi ya. Kültür olarak kızların her durumda susmasını öngören bir çevrem var maalesef, ama ben en ufak bir imalarında lafı koyuyorum. Adim edepsize çıktı resmen.
En iyisi. edepsize ciksin. ben sustum da noldu kimse aa susuyor ne edepli demedi, yine vuracak bi yer buldular... cok sessiz olunca da miymiy diye vuruyorlar :)
Bu yaptığınız çok ayıp. Konu sahibini resmen kışkırtıp banlattırmaya çalışıyorsunuz
bu arada cok tesekkur ederim, fazla onemsememeye calistim sonra konum dagiliyor fikir alamadan banlaniyorum. konuda kavga oldugunu gorunce diger kisiler de yazmiyor

Herkese teşekkürler yorumları için, okuyorum hepsini… bu yaz, kuzenimin hazırlık sınavını geçmesi için yardım etmem gerekiyordu (ben hayır diyemediğimden) daha sonra kuzenimin babası bize geldi. Ben evimdeydim. Hoşgeldiniz darken (başka misafirlerde vardı) azarlar gibi “sen niye burdasın? Kuzenine yardım etmen gerekmiyo mu senin? Dedi. Yine afedersiniz b.k gibi kaldım içeri gidip ağladım. Halbuki “o okuyor o okulu, sorumluluk onun” diyebilseydim…
Çok haklsınız işte kırana haddini bildirmek lazım… ailemiz bizi naif yetiştiriyor iyi hoş ama, büyükçe iyilikle, enay-lik arasında bi fark olduğunu acı acı öğreniyoruz...
Sevgili lokmatatlisi ailemiz naif yetiştirdi konusunda çok haklısın.naif yetiştirmek güzelde keşke biraz hakkımızı aramayı ve narsist yada haddi hududu aşan insanlara cevap vermeyi de ogretselerdi de bukadar ezilmeseydik.bence şuan farkındalık donemindesin bu güzel birşey.bence ınstagramdan psikologlari dinle baya fayda ediyor.tuba kılıç var bide fatih civelekoglunu tavsiye ederim mutlaka fayda ediyor.

Sevgili lokmatatlisi ailemiz naif yetiştirdi konusunda çok haklısın.naif yetiştirmek güzelde keşke biraz hakkımızı aramayı ve narsist yada haddi hududu aşan insanlara cevap vermeyi de ogretselerdi de bukadar ezilmeseydik.bence şuan farkındalık donemindesin bu güzel birşey.bence ınstagramdan psikologlari dinle baya fayda ediyor.tuba kılıç var bide fatih civelekoglunu tavsiye ederim mutlaka fayda ediyor.
sevgili lokmatatlisi yazmaniz guldurdu oncelikle tesekkur ederim :D
ve cok cok haklisiniz cocugum olursa devamli elestirmeyecegim, biraz da pohpohlayacagim. kendini sevmezse kendini de savunamazmis cunku...

insallah bu farkindalik doneminden bi seyler cikarip bi adim ilerleyebilirim. dinleyecegim mutlaka bir bakacagim, cok tesekkurler

Bende burada her üyeyi hatırlayan, hafızası baya kuvvetli olan üyelere denk geliyorum arada. Çok şaşırıyorum. Kendileri buranın sanal dünya olduğunu ve fazla ciddiye almamak gerektiğini söylüyorlar ama maşallah herkesin GBT sine kadar çıkarabilecek potansiyele sahipler. Ne ilginç kafalar gerçekten... konu sahibi gayet insancıl bir derdini paylaşmış, yardımcı olmak yerine vay sen iki gün önce kk kadınlarına saydıran birine destek olmuştun falan... belki kendince fikrini belirtmiş olamaz mı yani herkes sizinle aynı düşünmek zorunda diye bir kural mı var burada bilmediğimiz ? Sanki konu sahibinin şimdi çok mühim bir açığını yakalamışlar gibi hemen bir laf sokma çabaları, konuyu dağıtma, linç etme çabaları... çok ayıp ve ucuz şeyler ya. Linç edince ne oluyor sizinle aynı düşünmeyenler illa ki vardır onların fikirleri değişecek mi zannediyorlar acaba
Karşıdaki insan “ne kadar meşhur olmuşum beni de herkes aklında tutuyor ahahahha” diye yazdığı için bende buna karşılık olarak

“2 gün önce buradaki kadınlara hakaret eden birinin konunun altında destek olmuştun ordan hatırladım” yazdım. Siz de buna karşılık bir kamyon hakaret ediyorsunuz öyle mi ?

Ben size cevap verip banlanmak istemiyorum. Mune Mune hanım gelsin incelesin karar versin.

Herkes eleştiri yapabilir burda ama yorum yapan kişilere ayıp ucuz vs tarzında yazamaz diye biliyorum.

Aslında siz anlattığınız gibi biri değilsiniz bence isteseniz kendi hakkınızı gayet savunursunuz laflarınızıda esirgemezsiniz. Sadece ailemin başını öne eğmeyeyim diye düşündüğünüzden insanlara karşı sessiz kalmayı, alttan almayı tercih ediyorsunuz bu bahsettiğiniz çevredeki insanları. Suç birazda ailenizde bence çünkü tahminimce sizi çocukluktan bu yana insanların laflarına karşı korumadıkları, arkanızda durmadıkları gibi üstüne bir de onlar azarlamış, aynı zamanda elalem ne der milletle aramız kötü olmasın diye sizi suskunlaştırmışlar. Ailen başları öne eğilmesin diye yapmış bunu zaten, sende başları öne eğilmesin diyorsun hala. Fakat kendi başın öne eğilmiş hep. Sence değer mi?

Herkese teşekkürler yorumları için, okuyorum hepsini… bu yaz, kuzenimin hazırlık sınavını geçmesi için yardım etmem gerekiyordu (ben hayır diyemediğimden) daha sonra kuzenimin babası bize geldi. Ben evimdeydim. Hoşgeldiniz darken (başka misafirlerde vardı) azarlar gibi “sen niye burdasın? Kuzenine yardım etmen gerekmiyo mu senin? Dedi. Yine afedersiniz b.k gibi kaldım içeri gidip ağladım. Halbuki “o okuyor o okulu, sorumluluk onun” diyebilseydim…
Çok haklsınız işte kırana haddini bildirmek lazım… ailemiz bizi naif yetiştiriyor iyi hoş ama, büyükçe iyilikle, enay-lik arasında bi fark olduğunu acı acı öğreniyoruz...

Ben az biraz sivri dilliyim. Mesela bu örneği yaşasam "nüfusuma da alayım mı?" derdim. Çünkü niye demeyeyim. Iyi olmak, kalp kırmamak güzel özellikler elbette, lakin biri arı kovanına çomak sokuyor ise arının da karşılık vermesi arıyı kötü yapmaz.

Ben durduk yere kimsenin hayatına müdahale etmem (kocam hariç ajsjsj) eleştirmem, karışmam, yorum yapmam, sormadan fikir vermem. Bu yüzden iyi, en azından zararsız bir insan olduğumu düşünüyorum. Ancak biri haddi olmadan bana laf sokar, eleştirir, sormadığım halde hayatım hakkında fikir vermeye kalkışırsa da susmam. Savunmam da gayet nettir. Lafı dolandırmadan "iyi de bundan sana ne" demenin yüzlerce alternatifi var.

Atanma ile ilgili söylenen benim de birlikte geyik yapacağım bir mevzu. Zira bu sizin değil, ülkenin şartları ile alakalı. Bunu kişisel algılamam ben. Sevgililik ile ilgili sokulan laflarda da çeşitli zorluklar yaşayan kuzeni kırmak istememişsiniz ama onun belli ki öyle bir gayesi yok. Kişi dilinden çıkanın bedelini ödemeyi de göze almıştır. "ilişkiler konusunda yorum yapabilecek son kişi olabilirsin abla" deseniz, bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemez. Belki o an üzülür ama üzdüğünü de anlar.

Sizin sınırlarınızı belirleyecek olan yine sizsiniz. Odaya gidip ağladığınızda kimse anlamaz o sınırları. Kendinizi üzdüğünüz ile kalırsınız. Daha kaba tabirle, ben üzüleceğime hadsizce beni üzenler üzülsün der çatır çatır da cevap veririm. Siz de öyle yapın. Sınırlarınızı hatırlatmak, kalp kırmak değil kendi kalbinizi kırılmaktan korumaktır.

Karşıdaki insan “ne kadar meşhur olmuşum beni de herkes aklında tutuyor ahahahha” diye yazdığı için bende buna karşılık olarak

“2 gün önce buradaki kadınlara hakaret eden birinin konunun altında destek olmuştun ordan hatırladım” yazdım. Siz de buna karşılık bir kamyon hakaret ediyorsunuz öyle mi ?

Ben size cevap verip banlanmak istemiyorum. Mune Mune hanım gelsin incelesin karar versin.

Herkes eleştiri yapabilir burda ama yorum yapan kişilere ayıp ucuz vs tarzında yazamaz diye biliyorum.
Ya git artık gerçekten hiç utanman yok mu senin ya. Burda bambaşka bi sey tartisiliyo illa kendini savunmak mi derdin? Allah akil fikir versin sıktınız yani.

Yalnız konu sahibini ben tanımıyorum o beni tanıyormuş. başka konularda adımı yazıp duruyor
Ya salın bi salın. Konu bambaska her seyi kendinizle alakali yapiyosunuz. Kimsenin sandiginiz kadar umrunda degilsiniz sen de takma like at gec. burda acilan konu ne,yaptigin yorum ne illa konuyu dagitiyorsunuz

evet incelensin bıktım cunku insan gibi dert sormusum asla kaba bi sey yazmadim ama dunden beri alakasiz seyler yazmanizdan biktim. Ayrica ne taniyacagim seni ya, sanki disarda hukukumuz var. bi konuya yazdim diye ya sabir. gelip durma sen de napayim. gelmis konuma aaa sen bunu yapmistin yaziyorsun 12 yasinda gibi JES JES ve sen arkadassin heralde. kabadayi gibi magandalastiniz burda ya.

Son düzenleme:
Ben az biraz sivri dilliyim. Mesela bu örneği yaşasam "nüfusuma da alayım mı?" derdim. Çünkü niye demeyeyim. Iyi olmak, kalp kırmamak güzel özellikler elbette, lakin biri arı kovanına çomak sokuyor ise arının da karşılık vermesi arıyı kötü yapmaz.

Ben durduk yere kimsenin hayatına müdahale etmem (kocam hariç ajsjsj) eleştirmem, karışmam, yorum yapmam, sormadan fikir vermem. Bu yüzden iyi, en azından zararsız bir insan olduğumu düşünüyorum. Ancak biri haddi olmadan bana laf sokar, eleştirir, sormadığım halde hayatım hakkında fikir vermeye kalkışırsa da susmam. Savunmam da gayet nettir. Lafı dolandırmadan "iyi de bundan sana ne" demenin yüzlerce alternatifi var.

Atanma ile ilgili söylenen benim de birlikte geyik yapacağım bir mevzu. Zira bu sizin değil, ülkenin şartları ile alakalı. Bunu kişisel algılamam ben. Sevgililik ile ilgili sokulan laflarda da çeşitli zorluklar yaşayan kuzeni kırmak istememişsiniz ama onun belli ki öyle bir gayesi yok. Kişi dilinden çıkanın bedelini ödemeyi de göze almıştır. "ilişkiler konusunda yorum yapabilecek son kişi olabilirsin abla" deseniz, bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemez. Belki o an üzülür ama üzdüğünü de anlar.

Sizin sınırlarınızı belirleyecek olan yine sizsiniz. Odaya gidip ağladığınızda kimse anlamaz o sınırları. Kendinizi üzdüğünüz ile kalırsınız. Daha kaba tabirle, ben üzüleceğime hadsizce beni üzenler üzülsün der çatır çatır da cevap veririm. Siz de öyle yapın. Sınırlarınızı hatırlatmak, kalp kırmak değil kendi kalbinizi kırılmaktan korumaktır.
cok tesekkur ederim (: haklisiniz cidden... ben de boyle dusunmeye basladim artik. bi de dediginiz gibi deneyecegim. en iyisi sizinki. asla kaba degil ama kendini ezdirmemek bu sadece..

sagolun dusunceniz icin ve kibarca bunu anlattiginiz icin.

Aslında siz anlattığınız gibi biri değilsiniz bence isteseniz kendi hakkınızı gayet savunursunuz laflarınızıda esirgemezsiniz. Sadece ailemin başını öne eğmeyeyim diye düşündüğünüzden insanlara karşı sessiz kalmayı, alttan almayı tercih ediyorsunuz bu bahsettiğiniz çevredeki insanları. Suç birazda ailenizde bence çünkü tahminimce sizi çocukluktan bu yana insanların laflarına karşı korumadıkları, arkanızda durmadıkları gibi üstüne bir de onlar azarlamış, aynı zamanda elalem ne der milletle aramız kötü olmasın diye sizi suskunlaştırmışlar. Ailen başları öne eğilmesin diye yapmış bunu zaten, sende başları öne eğilmesin diyorsun hala. Fakat kendi başın öne eğilmiş hep. Sence değer mi?
o kadar haklisiniz ki.
burda bi uye kendini ailenden koparamamissin yazmisti cok hakli dusununce. bi birey olmayi ogrenememisim onlardan bagimsiz.

ama artik cocuk da degilim ki... bunu su yasimda ustumden atamazsam hic atamam gibi geliyor. cok dogru yazdiklariniz. ama kesin kararliyim bu sefer deneyecegim altta kalmamayi, icime atmamayi mutlaka... bakalim nasil hissettirecek :/

Size bir kamyon hakaret mi ettim :KK57: Ayıp ve ucuz şeyler bunlar derken sizin şahsınıza yönelik değil, konu sahibine yapılanı kastettim ben. Konu sahibi durup dururken mi yazdı ne kadar tanınmışım diye ? Sizler konuyu açtınız, üstüne gittiniz alakasız bir şekilde. Yani o zaman bu üye burada hiç konu açmasın, bir şey paylaşmasın... ne yazmış olursa olsun onunda sizin kadar bu sitede bulunma hakkı var diye düşünüyorum. Yöneticiler bir şey demiyorsa sizlere ne oluyor onu anlamıyorum 🤷🏻‍♀️ Size mi hakaret etti konu sahibi ? Hadi diyelim ki önceden birbirinizle tartışmış olun... şimdi bu konuyla alakası ne ? Kininizi bu sanal platformda değil de başka yerlerde akıtmanızı diliyorum...

Kimseye kötü söz söylemeden de ağzının payını verebilirsin. Herkes haddini bilsin. Sanane ilişkimden, sanane iş hayatımdan. Bana yıkık diyecek kadar boş olan insan, kendi de ayakta durmuyordur zaten. Takılmayın, böyle enerji emen insanlarla da vakit geçirmeyin.

Mune Mune nerede hakaret etmişim ben bakar mısın. Benimki hakaret oluyorsa o halde burada konu sahibini kışkırtıp, kimliğini alenen açık etmek isteyenlerinki de (site kuralları gereğince bunun yapılması yasak diye biliyorum) hakaret kapsamına veya başka bir şeye giriyordur diye düşünüyorum.

Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.

Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?
Yalniz kiyaslama yapmadan dinlesinler seni zira onlarin hikayesi daha aksiyon icerikli ya asagisi kurtarmiyor olabilir ...yikik nedir abi?dram seviyor abla heralde

Mune Mune nerede hakaret etmişim ben bakar mısın. Benimki hakaret oluyorsa o halde burada konu sahibini kışkırtıp, kimliğini alenen açık etmek isteyenlerinki de (site kuralları gereğince bunun yapılması yasak diye biliyorum) hakaret kapsamına veya başka bir şeye giriyordur diye düşünüyorum.

Bide konu dışı yorum yapmakta yasak diye biliyorum

Back
X