cekinmem ve doktora soramamam

Ben de normal dogumun adını bile duymak istemiyorum. Tek tercihim sezeryan. Henüz 11.haftadayim ve dogum yapacağım doktoru secmedim. Seçtiğim an, dogumun yakin olup olmamasi hic onemli degil, direk dumduz söyleyeceğim. Normal dogumdan korktugumu, panikledigimde yapılabilir seyleri de yapamayip zora sokacagimi söyleyeceğim. Cok açık ve net. Hicbir doktor boyle bir hastayi normal doguma zorlayıp risk almaz

Söyleyemiyorsan tipki bize ifade ettigin gibi yazarak anlat ya da bu konuyu okut kendisine :)

Ben kesinlikle normal dogum yapmam canim doktorum.hastaneyi gunu kendini ona gore ayarla lutfen demistim.
Bakip gülmüstü her sey yolunda giderse gerekirse seni baglar normal dogum yaptiririm cunku inadini biliyorum dedi.
Ve sonra allah gonlume gore verdi catim dar kizim 5 kiloya yakindi sezaryen oldum.
Insan jinekologundan cekinmemeli.sabit güvendiğiniz bir jinekologunuz olsun ben genc kizken ayni drum hala ayni

doktordan neden cekinirsin ki.... Erkek tercih etme kadin tercih et o daha kolaylik saglar sana. Dogum yaparken de cekinecek misin ?

Yani onu doktorunun görüşmesi için cooook erken çoğu doktor öncelikli olarak normal doğum düşünüyor bebek makat gelişi falan olmadığı sürece sezeryan demiyor hiç ozaman konusur sen konuşmak istiyorsan sen sor direk ben sezeryan düşünüyorum normal doğum korkum var de

kadin utanmiyo. sadece konuya girisi nasil yapayim. bi anda pat diye sorayimmi yoksa doktorun bana sormasinimi bekleyim diyor. ay ne kadar zor insanlar varya. bugun bu 2 oldu hamile bi hanima daha böyle sasirik sasirik cevaplar yaziliyodu.
konu sahibi arkadasim dogum seklinin belirlenmesi icin cok erken ama doktor sorana kadar bekleyemem,bu konu beni strese giriyorum dersen;doktor ultrasonla bakarken daha kolay sorabilirsin belki. dogum seklim son zamanlarda mi belli olicak diyerek konuya girebilirsin

Sormak istediğin bir konu varmı diye sorduğunda açıkça normal doğumdan korktuğunu strese girdiğini ve sezaryan olmak istediğini söyle. Doktordan çekinecek bir durum yok rahat ol.

Dr sizi kararınızdan ötürü yargılayacak merci değil.Çekinilecek kişi hiç değil.Konuya nasıl gireceğim diyorsun.Soracağın birşey var mı dedikten sonra tahmini Doğum tarihini sor.Sezeryan olursa 38 haftalıkken olur zaten normal Doğum 40 hafta.O sırada söyle işte ben sezaryen istiyorum diye.

muayeneden sonra "bu arada x hanım/bey benim kafamda bi soru var. ben normal dogumdan yana degilim ve sezeryan istiyorum. simdiden sizinle konusmak istedim. cunku bi kac haftadir kafama takiyorum cunku normal dogumdan korkuyorum. bu konuda benim tercihim sezeryan. mumkun mu?"

Sadece söylemen gereken ,ben sezaryan düşünüyorum artılarını ,eksiklerini öğrenip bir nebze de olsa rahatlamak istiyorum deyip konuya girmeniz ,ister ultrason 'dan önce ,ister sonra farkı yok o kapı'dan çıkana kadar olsun yeter ...

Kes beni de töbe yarabbim
Yavrucuğum epidural normal düşünsene,bebeğin bağışıklık sistemi için çok önemli doğum kanalından geçmesi
Bence yapabilirsin

konuşamadığın doktoru değiştirmelisin. senden kaynaklı bi durum mu yoksa bu elektriği sana veremeyen doktor mu onu anlamış değilim. ben de normal doğumdan korkuyordum ve kendimi o çatalda hiç düşünemiyordum. baştan söyledim doktora. eğer beni normal doğum için motive edeceksen baştan söyle bir daha gelmeyeyim dedim. sezeryana odaklandım çünkü dedim ve bu kararımla devam ettirdik herşeyi. konuşmak zorundasın. ya da rahatça konuşabileceğin bi doktor bulmak zorundasın. bu işler son ana bırakılmaz

Bir kere normal doğumdan korkuyorsan bencede normal doğum yapma çünkü benimde hayatımda fobilerim arasındaydı normal doğum. Devlet Hastanesi'nde çatı darlığım olmasına rağmen normal doğum yaptım ve felç iniyordu sağ tarafıma. O kdr normal doğumdan korkuyorum ve çatı darlığım var benim dememe rağmen "yaparsın sen ağasın paşasn" dediler el mahkum yaptım ! Sormak istediğin birşey var mı dediği zaman direkt "var" de ve gir konuya. Özellikle korkularından bahset. Bunun utanılacak hiçbir yanı yok... Ha ben kötü doğum yaptım diye de herkes öyle olacak diye bişey yok tabi. Benim küçüklükten gelme korku ve çatı darlığım beni bu hale soktu.

Hamileliğimi ilk öğrendiğimde doktora gittim ve ilk cümlem kesinlikle sezeryan doğum istiyorum eğer bunu desteklemeyeceksiniz baştan bileyim dedim. Doktorumda dur bu ne acele diye gülmüştü :) sezeryan doğum yaptım. Çok rahattı..

Hamileliğimi ilk öğrendiğimde doktora gittim ve ilk cümlem kesinlikle sezeryan doğum istiyorum eğer bunu desteklemeyeceksiniz baştan bileyim dedim. Doktorumda dur bu ne acele diye gülmüştü :) sezeryan doğum yaptım. Çok rahattı..

24. Hafta bunu konusmak icin cok erken. Istemiyorsan istemiyorsundur. Ben de sezeryan yaptim. Suan sana "daha erken belki kararin degisir" demeyecegim, bu sebeple yazmiyorum yanlis anlama.

Doktorlar 36. Hafta civari ancak dogum seklini konusuyorlar. Ozele gidiyorsaniz zaten karari siz verirsiniz. Devlet zorunlu degilse sezeryan yapmiyor. Ama geceleri bile korkudan uyuyamiyorum derseniz devlet de planli sezeryan yapiyor. Cunku zorunluluk sadece fizyolojik degil psikolij de olabiliyor.

Suan icin kafani takmani gerektiren bir durum yok. Yaklasik 10 12 hafta sonra bu konuyu doktor kendisi acar.

korktugunuzu ve sezeryan ıstedıgınızı soyleyın bır dahakı kontrolunuzde ama genelde 32 den once bu dogum mevzularına pek gırmezler doktorlar..
bırde saglık açısından yorum yapmayacagım ama normal dogum korktugunuz kadar urkutucu bırsey degıl..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…