- 19 Şubat 2016
- 2.371
- 9.862
- 158
- Konu Sahibi sadecemelo
-
O kadar haklısınız ki her dediğinizi kulağıma küpe yapacağımBaba dediğin dağ olur evladının arkasında.
Evladını okutmamış, doğrudüzgün sahip çıkmamış(sahip çıkan anne), ihtiyaçlarını karşılamayan
adama baba denmez.
Üstelik dar görüşlü hayatını bu saçma sapan bakış açılarıyla sürekli baltalamış bir adam.
Böyle adamı çiğneyip geçeceksin.
Kendi istediğiyle evlendin diyelim.Anlaşamadaın, yürümedi .Ne yapacak?Sana kucak mı açacak?
Sen üzülme evladım ben arkandayım mı diyecek???
Kendi istediğine de gitsen, onun istediğine de gitsen dönecek yerin yok.Öyleyse kendi sevdiğinle
dene bari.
Hayatın boyunca da arkanda kimse olmadığını bilerek yaşa.Önce kendini garantiye al.
Maaşından ufaktefek biriktir,
denin baban kendi sorunluluklarını tam yapmısmı ki sen ıgrasmasan suan zatrn ilkokul mezunu biri olacktın mıhgrmelende öyle dindar görünümlü birine verecekti.7 aydır uğraşıyoruz araya bir sürü insan girdi ama asla diyor benim ölmem lazım anca evlenirsin diyor bi yandan sa defol git diyor evleneceksen
Amca felan yok mu? Yardım isteyin...Bu evde nasıl toplayabilirim ki kafamı babamla aynı evde durmak istemiyorum evde oturayım istiyor hayatım boyunca sonra onun istediği birisi çıkınca da onunla evlenmemi istiyor
Aynen bunu önerecektim ben de.Kaçmak gibi değilde 2 3 ay içinde nikah günü alınıp nikah kırılacak sonra evin eşyasını alıp düzenleyip düğün gününü belirleyip düğün yapıcaz tabi kardeşlerimin annemin herşeyden haberi var bi babam bilmiyor olacak eğer olacaksa tabi
Evet işte bizde böyle yapmayı düşünüyoruz bakalım nasıl gelişecek olaylarAynen bunu önerecektim ben de.
1 kişi için neden herkes mutsuz olsun ki?
Anneniz yanınızda büyük olarak.
Siz düğün nikah yapın.
Babanız ister gelir ister gelmez.
Sonuçta reşitsiniz, kaçmaya gerek yok.
Nikahla, gelinlikle çıkın ana evinden.
Ama onlar babamın rızasını almak için çok çabaladı hergün aradılar kaç kere ayağına gittiler hep kovdu insanlarıdaha karşı tarafın ailesinin rızası olmadan ev temizleme işlerine girmek, babanın rızasını almayı göz ardı etmek falan bana pek iyi niyetli olduklarını düşündürmedi açıkçası.
Büyük amcamız vardı araya soktuk onu o da çok çabaladı en son senin babandan adam olmaz kızım kaç kurtar kendini dedi banaAmca felan yok mu? Yardım isteyin...
ne yapmaya çalışıyor babanız, sizi mı kiskaniyor yoksa el oğlundan???
Malesef öyle asla anlaşmaya orta yolu bulmaya yeti yok elimizden gelen yaptık ama bi türlü ikna edemedikAileler her zaman en iyisini bilir mantikli olur diye bir durum yok maalesef sizin durumunuz ailenizin sekillendirdigi gibi oluyor ve babaniz kendi istedigi disinda biriyle olmaniza izin vermemesi mantiksiz onun begendigi kisiyi siz sevemeyebilirsiniz yanlis evlilik yapip mutsuz olabilirsiniz burdaki durumda siz elinizden geleni sonuna kadar yapip babanizi razi etmeye calismissiniz bence daha fazla yapilacak bir sey yok dunyaya da bir defa geliyoruz bence ailenizin rizasini alabildiginiz kisilerin alin ve evlenin en mantiklisi budur bana gore cunku babaniz fuzulu bir sekilde inatlasiyor.
Için anlattiklarindan samimiyetin belli elinizden geleni yapmişsiniz ama senin de bir tane hayatin var bacim yani 50 kez evlenmiyor ki kimse hele ki seninki gibi zor bir ailenin cocugu icin söyluyorum cidden yasamayan anlayamaz .Malesef öyle asla anlaşmaya orta yolu bulmaya yeti yok elimizden gelen yaptık ama bi türlü ikna edemedik
babanın hayatını mahfetmesine izin verme..sen yetişkin bir bireysin..hayatını başkalarının değil, senin kararlarına göre yaşamalısın...sorumluluk almaktan korkma, hatada yapsan, senin kararlarınla olsun...Evet kızlar ne kadar kendi içimde huzurlu mutlu olmaya çalışsam da olmuyor insanlar, ailem etrafımdaki her şeyden bıktım.
inançlı bi insanım çok şükür, allaha sığınıyorum çoğu şeyde ama baş edemiyorum, bi yerlerde kesin hata yapıyorum.
Babam hiç bilmediğim, hiç gitmediğim bi şehirde yatılı kursa hatta ben okuyorken 6.sınıftan alıp beni bi kursa verdi, kursun parasını da ödemeyip 1 yıl sonra beni kurstan aldı, sonra ben okula devam etmek istedim
Açıktan ortaokulu, liseyi, Üniversitesiyi okudum çok şükür ama bu seferde asla çalışmama izin vermedi ben de tanıdığın bi iş yerinde çalışmaya başladım ama her seferinde işime de mani oldu hayatıma da tabi bu süreçte evde de bi şeyler yapardık annemle el işi gibi, sonra eski çalıştığım yerden biri bi çocuk buldu, hayatımda ilk defa biriyle görüştüm nişanlandım o nişanımda da babam bir sürü sorun çıkardı.
gelen bohçalara bile taktı nişanlımın ailesi de sorunluydu çok, nişanı attım onlarda rahata erdi, ben de.
babam hep kandırdı beni, seni ingilizce vs eğitim kurslarına yazdıracam deyip söz verdi ama asla yazdırmadı hep çocuk gibi inandım hep.
şimdi de 7 8 aydır görüştüğüm bi çocuk var seviyorum onu iyi bi insan ama onu da istemiyor babam anca ölmem lazım onunla evlenmen için, benim istediğim biriyle evleneceksin diyor ne yaptıysak ikna edemedik sevdiğim çocukta yıl sonuna kadar evlenmek istiyor babamın razılığını artık almayı düşünmüyor, onu da ailesini de çok bıktırdı.
şimdi de böyle kaçar gibi evlenmek hiç içime sinmiyor karşı tarafın ailesiyle de çok içli dışlı olmadım, annesi bugün tek başına oturacağımız evi falan temizledi zararsız iyi insanlara benziyorlar ama bilmiyorum, içlerine girmeden anlayamam sevdiğim çocuğu da yarı yolda bırakmak istemiyorum.
yani anlayacağınız o ki ne evlenesim geliyor ne de bu evde durasım geliyor çekip gitmek istiyorum ama gidecek yerim de yok böyle bi hayatın içindeyim ve bunun gibi daha neler var neler
Çok uzun yazmışım özür dilerim
Çok teşekkür ederim inşallahIçin anlattiklarindan samimiyetin belli elinizden geleni yapmişsiniz ama senin de bir tane hayatin var bacim yani 50 kez evlenmiyor ki kimse hele ki seninki gibi zor bir ailenin cocugu icin söyluyorum cidden yasamayan anlayamaz .
Sen elinden geleni yapmissin evlatlik gorevlerini de yerine getirmissin karsi taraf seni seviyor ise ki oyle gorunuyor adam evlenmek istiyor seninle vazgecmemis olumsuzluklara ragmen sirf baban istemiyor diye elinin tersiyle yitip bunu bitirme . Baban razi degilse kendisi bilir inatcilik iyi bisi degildir hele ki icinde bi mantik yoksa...
Hayirli haberlerini almak nasip olsun
Annemin rızası var damadının seviyor bunun gibi çocuk bulamazsın der her seferinde çünkü çok fedakarlık yaptı kavuşabilbek için çok yoruldu ama vazgeçmedi ben babam yüzünden çok vazgeçmeye çalıştım ama her seferinde sevdiğim çocuk beni ayağa kaldırdı o vazgeçmedi bizden ben yoruldum o yorulmadıannenin rizasi varmi
ben bu aile rizasi konusuna biraz farkli bakiyorum ailenin razi oldugu adama sen razi olmayacaksan eziyetini sen cekeceksen onlarin razi oldugu insanla evlenmek zorunda degilsin cunku evlendihinde kapini kapattigin an o evde o hayatta herseyi sen yasayacaksin
ama dersenki iste sevgilim issiz gucsuz ne bileyim kotu aliskanlikalri var hani ailenin razi olmamasi icin binbir sebep vardir evet ozaman aile rizasi onemli ama babam annem kendi hoslarina giden kisiyle beni degil kendini evlendirsin bir zahmet
Haklısın abla ben de yoluma bakıcam artıkNormalde rızasız evliliğe karşıyım Ama babam gibi birinin rızasını almaya gerek yok bence. Kendisi rızası alınacak kadar Olgun değil çünkü. Annen kardeşlerin zaten Olur demiş gerisi boş.
Haklısınız bu söylediklerinizin hepsini aklıma yazıyorum allah razı olsunSiz yapacağınızı yapmışsınız. Babanızın rızasını beklemeyin artık çünkü normal bir kafaya sahip değil. Arkadaşların dediği gibi siz evlenin, gerisini kendi bilir. Sizin ömrünüzden de gidiyor, ileride çok pişman olursunuz boşa giden vakte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?