Çekişmeli boşanma derdi

İsim çocuklarla olunca biraz hassasım çok empati yapıyorum onlarla,o yüzden.Bir okulumda verilen sınıfı tanıtırken rehber Öğrt şu çocuğun anne babası boşanmış bu çocuğun babası hapiste vs diye tanıtmıştı mesela böyle bir algı var okullarda en çok okulu düşünüyorum o yuzdeb
O ogretmenin yaptigi hic dogru degil. Normalde boyle birsey yok. Yapamazlar. Yapmamalilar. Siz soylemezseniz de nereden bilecekler? Ben boyle birsey yasamadim hic. Sizin ozeliniz kimseyi ilgilendirmez.
Bir keresinde oglum 4uncu sinifta iken odevini yapmamis. Ingilizce ogretmeni seni babana soyleyecegim deyince oglum aglamis. Beni aradilar. Gittim. Ogretmenine lutfen bir daha odevini yapmadigin icin seni babana soyleyecegim degil de seni veline soyleyecegim deyin lutfen. Evet oglumun bir babasi var ama olmayadabilirdi. Bazi seylerde hassas dusunmeniz gerekiyor dedim. Yetim bir cocugun da basina gelebilir bu, cocuklari hassas yerinden vurmamak lazim dedim. Ayrica babana soyleyecegim diye tehdit etmek de dogru degil, ben de bir egitimciyim, daha uygun sekilde cocuga odevini yapmasi gerektigini anlatabilirdiniz dedim. Ogretmeninin sanirim boyle bir tecrubesi yoktu daha once.
Merak etmeyin okulda bunun annesi babasi bosanmis diye cocuklari damgalamiyorlar. Yok oyle birsey.

Burda o kadar güçlü kadınlar var ki ben onları okudukça kendime gelmeye başladım enkaz gibiydim ilk evden ayrıldığım günlerde . Tabiki soracak sorgulayacak neden diyecek çocuklarımız ama kavga gürültü içinde büyümeyecek bu nasıl bir huzur nasıl bir kar onlar icin bir düşünsenize. Şahit olduktan sonra ayrılsak daha mı iyi olurdu evet aile kavramını bildi ve birçok şeye şahit oldu peki sonra ?
İşte öylesi de zor hatta o ortama alışınca daha zor ki babası sürekli oynar onunla ,ondan ayrılmak istemezdi aklı erecek yaşta ayrilacsk olsaydık.Ben biliyorum ki böylesi çok daha iyi,mutlu aileyi bilmese de mutsuz aileyi de bilmesin ama çok sorgulamasin ins..Daha şimdiden baba niye gelmiyor bana nerede ben de işe gideyim o zaman diyor. Neyseki insanlar her şeye alışıyor ve babası en azından hayatta..

O ogretmenin yaptigi hic dogru degil. Normalde boyle birsey yok. Yapamazlar. Yapmamalilar. Siz siylemezsrniz de nereden bilecekler? Ben boyle birsey yasamadim hic. Sizin ozeliniz kimseyi ilgilendirmez.
Bir keresinde oglum 4uncu sinifta iken odevini yapmamis. Ingilizce ogretmeni seni babana soyleyecegim deyince oglum aglamis. Beni aradilar. Gittim. Ogretmenine lutfen bir daha odevini yapmadigin icin seni babana soyleyecegim degil de seni veline soyleyecegim deyin lutfen. Evet oglumun bir babasi var ama olmayadabilirdi. Bazi seylerde hassas dusunmeniz gerekiyor dedim. Yetim bir cocugun da basina gelebilir bu, cocuklari hassas yerinden vurmamak lazim dedim. Ayrica babana soyleyecegim diye tehdit etmek de dogru degil, ben de bir egitimciyim, daha uygun sekilde cocuga odevini yapmasi gerektigini anlatabilirdiniz dedim. Ogretmeninin sanirim boyle bir tecrubesi yoktu daha once.
Merak etmeyin okulda bunun annesi babasi bosanmis diye cocuklari damgalamiyorlar. Yok oyle birsey.
Ben de 15 yıllik meslek hayatımda ilk kez duymuştum,ne demek istiyor acaba diye düşünmüştüm hatta..
Şu yönden iyi olmuştu sadece,o çocuklara inat yapar gibi aileyi vurgulamiyordum,annesi öldürülen bir kız vardı, sınıfta anneler gününü kutlamamistim mesela ama yine de isim vermeden bazılarınin ailesi bosanmis annesi olmayan var vs denilebiiirdi

Bosanma asamasina gelmis ya da cocuk babasiz kalacak diye bosanamayan kadinlamiza sozum. Oyle bir evde huzursuz bir yuvada yetisen cocuk o ortami gordugu icin bunu normal sanip ozellikle kiz cocuklari buyuyunce kendilerine de oyle bir es seciyor, erkekler de ayni babalarini taklit ediyor. Cunku bizler cocuklarimiz icin rol modeliz. Aksine bunun tam tersi icin bosanmak gerekiyor. Cocuga bunun normal olmadigini gostermek icin. Onlar yetim de degil, öksuz de. Bosanan anne ve babalari. Bosandiktan sonra onlara mutlu bir yuva ortam saglanirsa anne ve babalarindan daha guclu, herseyi daha kolay idrak ediyorlar, sizin onlara birsey soylemenize gerek kalmadan. Onlar zaten herseyin farkinda. Olayi cok dramatize etmeye gerek yok. Oglumun toparlanmasi daha kisa surdu. Benim bosanma yaralarini kapamam uc yilimi aldi. Bos yere cocuklari bahane etmeyelim. Aksine cocuklarin mutlulugu huzuru icin bosandik.

İşte öylesi de zor hatta o ortama alışınca daha zor ki babası sürekli oynar onunla ,ondan ayrılmak istemezdi aklı erecek yaşta ayrilacsk olsaydık.Ben biliyorum ki böylesi çok daha iyi,mutlu aileyi bilmese de mutsuz aileyi de bilmesin ama çok sorgulamasin ins..Daha şimdiden baba niye gelmiyor bana nerede ben de işe gideyim o zaman diyor. Neyseki insanlar her şeye alışıyor ve babası en azından hayatta..
Aynen öyle mottomuz o olsun mutsuz aileyi bileceğine anne baba bir arada nasıl olur bilmesin ayrıca babaları alacak orda da kalacaklar sadece anne baba bir arada olmayacak ve bu sayı çok çok fazla hele ki su pandemi döneminden sonra

Bosanma asamasina gelmis ya da cocuk babasiz kalacak diye bosanamayan kadinlamiza sozum. Oyle bir evde huzursuz bir yuvada yetisen cocuk o ortami gordugu icin bunu normal sanip ozellikle kiz cocuklari buyuyunce kendilerine de oyle bir es seciyor, erkekler de ayni babalarini taklit ediyor. Cunku bizler cocuklarimiz icin rol modeliz. Aksine bunun tam tersi icin bosanmak gerekiyor. Cocuga bunun normal olmadigini gostermek icin. Onlar yetim de degil, öksuz de. Bosanan anne ve babalari. Bosandiktan sonra onlara mutlu bir yuva ortam saglanirsa anne ve babalarindan daha guclu, herseyi daha kolay idrak ediyorlar, sizin onlara birsey soylenenize gerek kalmadan. Onlar zaten herseyin farkinda. Olayi cok dramatize etmeye gerek yok. Oglumun toparlanmasi daha kisa surdu. Benim bosanma yaralarini kapamam uc yilimi aldi. Bos yere cocuklari bahane etmeyelim. Aksine cocuklarin mutlulugu huzuru icin bosandik.
Aslında benim sorunum boşanıp boşanmamak değildi,boşanmış da olsak gerektiğinde çocuk için bir araya toplanmak isteyisim ama babasının iletişimi tümden koparmasi.Belki sonra dediğiniz gibi bu inattan vazgecer

Aslında benim sorunum boşanıp boşanmamak değildi,boşanmış da olsak gerektiğinde çocuk için bir araya toplanmak isteyisim ama babasının iletişimi tümden koparmasi.Belki sonra dediğiniz gibi bu inattan vazgecer
Cocuk icin biraraya gelme konusunda fazla hayalci olmamanizi tavsiye ederim. Bu olmuyor. Iki taraf da birbiriyle gorusmuyor. Cunku bosanma sureci cok yipratici oluyor. Dilekceler falan. O kirginliklardan sonra iki taraf da birbiriyle gorusmek istemiyor. Zorunlu hallerde gorusulse de artik hicbirsey eskisi gibi olmuyor. Ama cocuk icin iki taraf da elinden gelen herseyi yapiyor. Tabi yapan yapiyor yapmayan evli iken de yapmiyor orasi ayri. Diyecegim o ki kimse bosandik diye analik babalik vazifesini birakmiyor.
Gecen sene subat tatilinde oglum babasinda iken acil apandisit ameliyati icin hastaneye yatirmislar. Babasi beni aradi. Velayet bende oldugu icin iznim olmadan ameliyat yapamiyorlarmis. Neyse onay verdigime dair bir dilekce yazip imzalayip fotografini cekip gonderdim. Otobuse binip babasinin oldugu sehire gittim. Geceyi hastanede babasi ben ve oglumuz ucumuz gecirdik. Ikimiz de cok zorunlu olmadikca birbirimizle konusmadik. Oglumuzla konustuk ama taburcu olana kadar ikimizde o kirginliklardan birbirimizin yuzune bile bakmadik. Yani babasiyla gorusurum diye birsey umit etmeyin. Dostluklar devam etseydi zaten bosanma duruma gelmezdik.

Son olarak sunu da soyleyim. Cocuk buyudukce onun icin daha zor oluyor. O kucukken ayrilmak daha kolay. Ben 48 yasindayim. Bu yasta annem babam ayrilsa benim icin daha zor. Cunku ben bu yasima kadar onlari birlikte gordum hep.
Bende bunj merak ediyordum
Mesela altı yaşında anne babası ayrılan çocuk var hep annesine babam sen ben mutlu günleri özlüyorum diyormuş
Ki bu yıllar daha uzun süre olsa etkisi daha çok gibi
Birde altı aylıkken ayrılan var onların çocukları hiç öyle ortamda büyümedigi için daha kabullenici oluyor sanki

Bende bunj merak ediyordum
Mesela altı yaşında anne babası ayrılan çocuk var hep annesine babam sen ben mutlu günleri özlüyorum diyormuş
Ki bu yıllar daha uzun süre olsa etkisi daha çok gibi
Birde altı aylıkken ayrılan var onların çocukları hiç öyle ortamda büyümedigi için daha kabullenici oluyor sanki
Evet cocuk kucukken yapilan ayriliklarda cocugun alismasi daha cabuk oluyor. Oysa ciftler de geneldee cocuk kucuk, buyusun o zaman bosaniriz falan derler. Bu yanlis. Hem cocuk buyudukce farkindalik ve yasanmisliklar artiyor, hem de buyuyene kadar cocuk o mutsuz ortama sahit olmak zorunda kaliyor.

Cocuk icin biraraya gelme konusunda fazla hayalci olmamanizi tavsiye ederim. Bu olmuyor. Iki taraf da birbiriyle gorusmuyor. Cunku bosanma sureci cok yipratici oluyor. Dilekceler falan. O kirginliklardan sonra iki taraf da birbiriyle gorusmek istemiyor. Zorunlu hallerde gorusulse de artik hicbirsey eskisi gibi olmuyor. Ama cocuk icin iki taraf da elinden gelen herseyi yapiyor. Tabi yapan yapiyor yapmayan evli iken de yapmiyor orasi ayri. Diyecegim o ki kimse bosandik diye analik babalik vazifesini birakmiyor.
Gecen sene subat tatilinde oglum babasinda iken acil apandisit ameliyati icin hastaneye yatirmislar. Babasi beni aradi. Velayet bende oldugu icin iznim olmadan ameliyat yapamiyorlarmis. Neyse onay verdigime dair bir dilekce yazip imzalayip fotografini cekip gonderdim. Otobuse binip babasinin oldugu sehire gittim. Geceyi hastanede babasi ben ve oglumuz ucumuz gecirdik. Ikimiz de cok zorunlu olmadikca birbirimizle konusmadik. Oglumuzla konustuk ama taburcu olana kadar ikimizde o kirginliklardan birbirimizin yuzune bile bakmadik. Yani babasiyla gorusurum diye birsey umit etmeyin. Dostluklar devam etseydi zaten bosanma duruma gelmezdik.
Son olarak sunu da soyleyim. Cocuk buyudukce onun icin daha zor oluyor. O kucukken ayrilmak daha kolay. Ben 48 yasindayim. Bu yasta annem babam ayrilsa benim icin daha zor. Cunku ben bu yasima kadar onlari birlikte gordum hep.
Bütün soru işaretlerime cevap vermişsiniz teşekkür ederim.Anlasmsli olmasını bu yüzden çok istedim ama olmadı.Dun gece yatmadan önce yine yazdım anlaşmalı teklif ettim yine yanaşmıyor.kumar iddiam var bu ispat edemeyecek olursam sonuçlarına katlanacakmisim, avukatıma sordum henüz cevap vermedi acaba ne demek istiyo ispat edilmezse dava açma hakkı mı doğuyor bilginiz var mı ,ya da bilen bir arkadaş?

İnşallah içlerinde sorun yaşamazlar dileğim bu..biraz da burada anlatılan öykülerden de etkilendim sanırım.

Bir keresinde bir öğrencim yerli malı günü herkesjn annesi gelmiş onunki gelmedi diye ağlamıştı,herkes gibi olmak istiyor çocuklar,bazı günler anne baba beraber bulunalım isterdim ama görüyorum ki bu iletişimsizlik ile mümkün olmayacak buna üzülüyorum ama inşallah gereksiz bir üzüntüdur bu

ay yok artık daha neler
bu kadar detayı düşünmeyin yahu
benim babam hiçbir şeyime gelmedi, adam çalışıyordu nasıl gelsin?
Ki beni de nasıl severdi rahmetli babam, hiç de eksikliğini çekmedim
hatta annem de ilkokul-ortaokul-lise tüm bu dönemlerimde çalışıyordu yine hiçbir şeyime gelemedi kadıncağız.
İlla boşanmış olmak değil ki dünyanın binbir türlü hali var
ebeveynlerimizi çok erken yaşta da kaybedebilirdik, hiç tanıyamayabilirdik de sonuçta...

benim bir arkadaşımın sevgilisi anne babası üniversite sınavından hemen sonra söylediler boşanacaklarını
sınav kötü geçmesin diye bir kaç beklediler falan
baya bi sürdü alışması
gerçekten ne kadar küçük olunca o kadar iyi oluyormuş ben de çok şaşırmıştım.

ay yok artık daha neler
bu kadar detayı düşünmeyin yahu
benim babam hiçbir şeyime gelmedi, adam çalışıyordu nasıl gelsin?
Ki beni de nasıl severdi rahmetli babam, hiç de eksikliğini çekmedim
hatta annem de ilkokul-ortaokul-lise tüm bu dönemlerimde çalışıyordu yine hiçbir şeyime gelemedi kadıncağız.
İlla boşanmış olmak değil ki dünyanın binbir türlü hali var
ebeveynlerimizi çok erken yaşta da kaybedebilirdik, hiç tanıyamayabilirdik de sonuçta...
Sabah uyanınca yazdıklarıma ben bile inanamadim,gereksiz bir duygusallığa bürünmüşüm yazarken, haklısınız

Bütün soru işaretlerime cevap vermişsiniz teşekkür ederim.Anlasmsli olmasını bu yüzden çok istedim ama olmadı.Dun gece yatmadan önce yine yazdım anlaşmalı teklif ettim yine yanaşmıyor.kumar iddiam var bu ispat edemeyecek olursam sonuçlarına katlanacakmisim, avukatıma sordum henüz cevap vermedi acaba ne demek istiyo ispat edilmezse dava açma hakkı mı doğuyor bilginiz var mı ,ya da bilen bir arkadaş?
Ben eski esimin flortoz oldugunu soylemistim ama ispatim yoktu. Aslinda aldatilidigimi biliyordim ama sarmas dolas bir fotograf olmadigi icin ispat edemedigimden flortoz denildi. Sorun cikmadi. Sanmiyorum. Tanigin yok mu?
Eski esimin benimle ilgili bir suru iddialari vardi. Ama ne tanigi ne delili vardi. Sorun olmadi.
Zaten mahkemeler davalar oyle filmlerdeki gibi degil ya. Korkunc. O ortam falan. Hersey evrak uzerinden yuruyor. Sizler konusmuyorsunuz. Tek konusanlar sahitler. Onlari da kisacik konusturuyor hakim. Oyle saatlerce surmuyor. 5-10 dakika suruyor dava. Tam bir komedi mi desem ne desem bilemedim. Yani gozunuzde davalari cok buyutmeyin. Biraz da avukatlar davayi kazanmak ya da karsi tarafi psikolojik olarak cokertmek icin mi bilmiyorum dilekceleri oyle bir uslypla yaziyorlar ki. Adinin neden cekismeli oldugunu anliyorsun. Resmen savasa donusturuluyor bosanma.
Anlasmali bosansaydiniz da dost kalabileceginizi saniyor musunuz? Ayrilik sonrasi ortak hayatlar ayrildiktan sonra hicbirsey eskisi gibi olmuyor. Fazla hayal kurmayin. Ama sular durulunca saygi cercevesinde zorunlu kaldikca telefonla kisa gorusuluyor o kadar. Dava sirasinda ise o kadar sinirli oluyotlar ki kufur bile edebiliyorlar. Bunlara takilmayin. Kendinizi ve cocugu dusunun. Anladmali bosanmak cogu zaman tek tarafli hak kaybi olabiliyor. Hakkinizi arayin. Gerisini bosverin.

Kumar iddiasi ile ilgili tehditlerine kulak asmayin. O kadar cok sey yazilip ciziliyor ki. Birsey cikacagini sanmiyorum ya. Bana eski esim neler neler yazmisti. Lutfen bir gun adliyeye gidip bir bosanma davasina girin ve gorun. Simdi korona oldugu icin davalar online mi yapiliyor bilmiyorum ama durusmalara herkes girebiliyor. Oyle avukatlar itiraz ediyorum hakim bey falan demiyor. Yok oyle birsey. Bosanan ciftler hic konusturulmuyor. Hakim evraklara bakip karar diye yazdiriyor o kadar. Ya da o gun taniklar dinlenecekse teker teker taniklar alinip bir iki dakika dinleniyor o kadar. Hatta sizlerin davaya bile gitmesine gerek yok. Bana avukatim sen gelme moralin bozulur sadece tanik dinlemede gel cunku taniga birsey sormam gerekirse yanimda ol. Soylemek istediklerini kulagima soyle demisti. Taniklar dinlenirken bile avukatlar oyle cok soru sormuyor.

Son olarak sunu soyleyin en kotu sahne ne olabilir bir bakarsak kumar oynamadim iftira diye iftira davasi acar. Diyelim ki kazandi. Daha once suc islemediyseniz hukmun ertelenmesinin geri birakilmasi karari verilir. Onda da sicilinize islemez sadece 5 yil suc islemeyeceksiniz o kadar. Gozunuzu korkutmus.
Neden eski esle iletisimi kesmiyorsunuz ki? Avukatim bana iletisimi kes dedi. Seni kismirtirtir ses kaydi alir davada kullanir dedi. Ben herseyerden engelkemistim o donem

şimdilik böyle yapıyor
Yokuşa sürüyor
Eninde sonunda pes edecek
Oğlunu da görecek
Arada anne baba çocuk şeklinde görüşeceksiniz de
Kabullenmesi için gerekli olan tek şey zaman

Son olarak sunu soyleyin en kotu sahne ne olabilir bir bakarsak kumar oynamadim iftira diye iftira davasi acar. Diyelim ki kazandi. Daha once suc islemediyseniz hukmun ertelenmesinin geri birakilmasi karari verilir. Onda da sicilinize islemez sadece 5 yil suc islemeyeceksiniz o kadar. Gozunuzu korkutmus.
Neden eski esle iletisimi kesmiyorsunuz ki? Avukatim bana iletisimi kes dedi. Seni kismirtirtir ses kaydi alir davada kullanir dedi. Ben herseyerden engelkemistim o donem

her dediğiniz şeye sonuna kadar katılıyorum
bir de asla ama aslaaaa pes edip de aman uğraşamayacağım hiçbir şey istemiyorum deyip de kestirip atmayın
hakkınız neyse alın!
şimdi çekeceğiniz 2 yılsa öbür türlü hiçbir şey alamadan çocuk büyüteceksiniz.
er kişi ise lütfederse canı isterse verecek daha beter sinir olacaksınız.
o korkmuyorsa o terbiyesizse siz de cazgır olun.
cesaret sadece erkeklerin tekelinde değil.

Back
X