evet hayatta herşey geliyor biz insanoğlunun başına herşey bizler için hayat her zaman sürprizlerle doludur her zaman hazırlıklı olamk gerekiyor benim başıma gelmez diye düşünmemek lazım insan başına insan çok büyük acılar sıkıntılar yaşayınca herşeyin değerini çok daha iyi anlıyor herşeyin kıymetini daha iyi biliyor
Ne kadar istesem de vadem dolmadan bu hayattan çekip gidemeyeceğimi öğrendim...
Sabrımın ne kadar kıymetli olduğunu..
Aslında ne kadar güçlü ve akıllı bir kadın olduğumu gördüm!!!
-hayatta ilk önce kendi çıkarlarını düşünüceksin sonra evladının eşinin vb
-olaylar karşısında soğuk kanlı ol politik ol hazır cevap ol
-sana iyi olanla iyi ol kötü olanla kötü
-insanlarla alay etme elinden geldiğince yardımcı olmaya çalış ama mesafeli ol nerden zarar göreceyin belli olmaz....
bir de hayatın hiçbir alanının birbirinden keskin çizgilerle ve tamamen belli olan sınırlarla ayrılmadığını ve herşeyin aslında aynı zincirin halkalarından oluştuğunu ve birbirine bağlı olduğunu öğrendim..
mesela eskiden kendimi değiştirmek ve geliştirmek adına çabalarımın neredeyse hepsini içdünyamı iyileştirebilmek adına harcamıştım çünkü değişimi içten dışa doğru ilerletmenin daha doğru olduğunu düşünüyordum...
bundan yola çıkarak önce psikolojimi iyileştirdikten sonra dış görünüşümdeki sorunları ve çevreyle olan ilişkilerim gibi sosyal sorunları sonra halledicektim...ancak gel gör ki insan hiçbir zaman için..hayatımın şu alanındaki sorunlar bitti şimdi diğer alana geçiyim onu düzelteyim diyemiyormuş aslında..
zaten ben bunu anladığım gün ilginç bir şekilde bütün içsel sorunları hallemediğimi düşündüğüm ancak hafiflettiğimi düşündüğümü ve bu yüzden dış görünümümde ihmal ettiğim birşeyden dolayı (saç modeli ve renginden dolayı) da canımın sıkıldığını anladığımda kuaförün yolunu tutmuştum ve bana çok iyi gelmişti...yoksa psikolojimi tamamen düzelteyim de o işi sonra yapıyım deseydim hala saçlarımın bana verdiği mutsuzluğun etkisiyle psikolojik sorunlarım da hafiflememiş olacaktı belki daha kötü olacaktı....bazı şeyleri keskin çizgilerle ayırmadan aynı anda yürütebilmek gerekiyormuş yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?