Cektıgınız dertler sızın hayatınızı,görüsünüzü nasıl etkıledı ?

ben yaşadıklarından ögrendim ki degerlerini yitirmeyen insanlar mutludur. Acılar degildir insani üzen bakış açısıdır.İnsan yaşadıklarından sebep sonuç ilişkisi çıkartmalıdır.Birini kaybettiginizde sevdiginiz birini birdaha onu göremiyeceginiz için üzüle bilir aglıya bilirsiniz aglamakta gülmek kadar varlıgı yüceltir. sevdiginiz neden gitmiştir sizin önünüze açılan yeni bir hayat için şimdi size düsen yeni hayata gülerek bakabilmek kabullenmeyi ögrenebilmektir.Çünki insan kendini nerede görürse başkalarına onu aynı yerde görür.Sen busun örnegin ben evren erim 158 boyunda kuçukken zeki mürene benzeyen çirkin şişman kız boyuma takmadım degiştiremem severek kabullendim madonnada kısa ne yapayım yanı aklım uzun olsun dedim kendimi kabullenmeye başlayıp öyle görünce etraftakilerde beni öyle görmeye başladı ünv.tede en pöpüler erkekle çıkmaya başladım küçük zeki müren kendini dev aynanda sanıyor diyenler oldu güldüm geçtim popülerle evlendim [ bu arada çocuga daha fazla kötülük yapamazdım barı burnumu yaptırıyım biraz kılo vereyim dedim onlarıda yaptım inandımya güzel olduguma valla güzellesmeye başladım anam bir süre sonra herkez beni bir seksi bir havalı buluyor sorma sanırsın barbie bebek valla hala oyleyım 3. kocayı aldıgıma göre bu arada ünv en populer kızlarına ne oldu biliyormusunuz biri 40 yaşında evde kaldı hatun 170 boylarında taştı mubarek biri evlendi su an 90 kıloda agır sıklet gürese hazırlanıyor.amann ben kendime bakarım işin sırrını veriyorum KENDİNİZİ BİR ŞEY SANMAYIN KENDİNİZİN BİR ŞEY HATTA BİR ÇOK SEY OLDUGUNU SANMALARINI SAĞLAYIN.

Başın sağolsun öncelikle ablacım.
Annem şu anda iyi durumda ona bir şey olmadı Allah'ım onu korudu.
Ama diyorum ya ben erken yaşadım.16 yaşındaydım kemoterapi,radyoterapi bunların adlarını bile bilmiyordum didik didik didikledim.
Annem bana belli etmemek için gizlice ağlıyordu ve şu an yazarken bile çok kötüyüm.
Hele saçları dökülmeye başladığında babamın annemim saçını sıfıra vurması...Ve o tedavi görürken ananem kansere yakalandı senin yüzünden bu hale düştüm dedi.Ve annem tükendi resmen.
Ya ben bunları anlatamıyorum hani basit gelebiliyor belki.Ama yaşamak o kadar kötü bir şey ki.Hele belli etmeden anne bişey olmaz sana diyip umursamamak ama o hastaneye yatınca her şeyi parçalayarak ağlamak...
Neyse melankoli fazla olmasın ablacım.
Hepimiz acı çekiyoruz,hepimiz darbe alıyoruz.Hem de fazlasıyla.
Allah umarım hayatında her şeyi güzel yapar.
Ama bir şey itiraf etmeliyim bu nickimden dolayı.
Ağlayamıyorum.
Önceden tek bir dizi,ya kedinin ayağını bile sakat görsem hüngür hüngür ağlayan ben.
Gözlerim bile dolmuyor...
Allah bizim için hayırlı şeyler nasip eylesin;çocuklarına ve sana uzun ömürler nasip eylesin.

Gözyaşımın çok değerli olduğunu öğrendim. Herşeye rağmen dik durabilmeyi, ne olursa olsun o sorun karşısında ki çözümlerimde kararlı olmayı öğrendim.asla 3.cü bi şıka yer vermedim. ya o dert beni yer yada ben onu. genelde hep ikincisi olur... durumunuza üzüldüm umarım şimdi eskisinden daha iyisinizdir.

Son düzenleme:
başın sağolsun canım..öldürmeyen acı güçlendirirmiş..böyle böyle insanların gerçek yüzünü dostunu tanıyacaksın

Teşekkürler canım.Annem toparladı tedaviler,kontroller var ama giden gitti.Ananem,dedelerim hepsi kanserden.
En kötüsü de arkadaşım,sevdiğim dediğim kişi terk etti neden yokken.Seni ben çok üzüyorum diyerek ağladım ama şimdi tek gözyaşı bile kalmadı.
İnsan ya acılara alışıyor,ya da duygusuzluğa...
Ama eniştem bu sene içinde 4 kardeşini kaybetti.
Ondan aldığım ders var:Ben gülerim eğlenirim,ama siz içimi bilemezsiniz...
Allah herkese kaldırabileceği güç versin.

Canim senin adina cok uzuldum. Allah sabir versin..

Sağol canım,dertler herkesin başında...

Ben o nick önceden beri öyleydi ve terk edildikten sonra duygusuz aşaması yerleşti bende.
Çünkü ben ona arkadaşım,dostum ve sevgili tabirlerini kullanmıştım.Ama buna layık görüldüm.Duygusuz bir kişilik yarattı bende.Ama belki ben böyle daha güçlüyüm ondan bile.Ki öyle olduğumu hissediyorum artık.

Herkesin derdi kendine göredir.Hani deriz ya gözyaşlarımı bu adam ya da bu kişi hak etmiyor.
Ama ben onu diyenlerden değilim.
Çünkü biz o adam,kaybettiğimiz dost için ağlamayız ki.Biz verdiğimiz değere ağlarız.
Ağlarız ki tükensin içimizdekiler,ağlayalım ki gitsin her şey.
Erkekler içer,bağırır,eder birini bulur.
Maalesef biz öyle değiliz.Doğamız...

Haklısın. Keşke bağırıp çağırsaydım yada içimi döke döke ağlasaydım yapamadım. olan yine bana oldu her zaman olduğu gibi. öğrendim ama değer verene değer vermeyi. benimle olmak isteyenlerle olabilmeyi. gidenin arkasından çok yandım, ama hep ben yandım yine ben yandım. hatta belkide bu sonu ben kendim yazdım

ne kdar güçsüz ve acizmişim dedim ..
ne kadar sewsende her zmaan güçlü olmayı sesini çıkarmayı bilmen lazımmış karşındaki insanaki kendini ezidrmeyesin...

Ben aynı adamla kaç defa denedim.Ve ben acımın 4 ay sonra hıçkırarak çıktığını bilirim.
Senin elinde olan bir şey değil bu güzelim.İnsanın patlama noktasına denk geldiği anda bağırıp çağırıp ağlayabiliyor.Hep yandık ve yandın.Olan bize oldu.Onlar yaşamına devam etti.
Ben onu iki gün önce gördüm ikinci defa karşılaştık içimde öyle bir fırtına koptu ki.Öyle bir baktı ki.Tek şey dedim kendi kendime koşarken,ondan uzaklaşırken be adam madem böyle bakacaktın neden beni bıraktın?
Olan bize oluyor onlar da belki acı çekiyor ama bizim kadar değil.
Sen değerlisin unutma,senin gözyaşların değerli.
Sen sensin.Yaşamanın tadına bak.Zor da olsa...

ne kdar güçsüz ve acizmişim dedim ..
ne kadar sewsende her zmaan güçlü olmayı sesini çıkarmayı bilmen lazımmış karşındaki insanaki kendini ezidrmeyesin...

Hani bir söz söylerim ve severim bu sözü:
Değer verdim ilk terk edilen ben oldum,sövdüm,saydım karşımdakini ama el üstünde tutulan ben oldum...
Galiba dünya böyle işliyor.

Hani bir söz söylerim ve severim bu sözü:
Değer verdim ilk terk edilen ben oldum,sövdüm,saydım karşımdakini ama el üstünde tutulan ben oldum...
Galiba dünya böyle işliyor.

aynen öyle canım ...
köpek gibi sewsende el üstünde tutulan olacaksın artık..

söküp attım yüreğimden! kanmıyorum artık ben o bakışlara! o bakışlar bile sahte sırf acı vermek için.. sevseydi böyle yapar mıydı? geçenlerde bayanın biri konu açmış eşim bir dediğimi iki etmiyor çok seviyor falan ama bayan başkasını seviyormus tecavüz gibi hissediyormuş eşiyle birlikte olmayı. neyse demem o ki sevip sevilememek mi acı, seveni sevememek mi anlamadım. hayat insanlara türlü türlü oyunlar oynuyor. acaba sonumuz nasıl olacak..:85:

insanlardan daha cok uzak duruyorum, eskisi kadar yakin ve samimi degilim
en icimdeki dertleri kimse bilmez, esim dahil
kendi icimde hallediyorum
kötü bisey, anlatabilsem ferahlicam belki ama olmuyor...

kimseyi kafamda büyütmemeyi ögrendim, ve hickimseye sonsuz inanmamayi...

İyi midir kötü mü bilemiyorum, artık hiçbirşeye şaşırmaz oldum.
Herşeye sakin yaklaşıyorum ancak gereğinden fazla tepkisiz ve sakinim..

Üniversitede 4 yıl yurtta kalıp , insanlara tahammül etmenin gereksiz oldugunu anladım..sonra iş hayatıma kadar köpekler gibi calıstırılmanın acısını yasadım..yuksek lısans yaparken onun bunun işini yapmak..gereksız ısler muduru olmak gıbı..ve 1 tl bile kazanmadan...her turlu azarı ısıtmek mustehakmış..hem de bes para etmeyen ınsanların sırf statüsü sizden yuksek dıye azarlarını işitmek..

Anladım ki çilesini cekmeden biryere gelinmiyor..VeAllah başımdan eksik etmesin , ailemin büyükülğünü, desteğini görünce düşündüm de..Aileden ve sağlığımızdan başkası yalanmış...

Son düzenleme:
o kadar sey ogrettiki {guclu olmayi yikilmamayi } bunlar laf ole olmuyor bittim dibe vurdum dediginizde gercekten dibe vurmusunuzdur hayattan tat tuz alamiyorsunuz eskisi gibi neseniz $en kahkalariniz olmuyor herkese herseye supheci bakiyorsunuz artik siz siz degilsiniz baskasi gelip gogsunuze benliginize oturuyor ole oluncada hayata baki$iniz degisiyor yani diyecegim oki gorusten cok siz gidip yerinize baskasi geliyor ogrettiginden cok goturdukleri kaliyor malisef2:

Önceden istediklerimi yaptırabilmek ya da hedefime ulaşabilmek için yırtardım kendimi. Düşünür düşünür işin içinden çıkamazdım. Artık öyle yapmıyorum, istediğim şeyi karşı tarafa bir kez söylüyorum, yaparsan faydan bu yapmazsan zararın bu diyorum; sonra da arkamı dönüp sen bilirsin diyebiliyorum :)

Hedeflerim için elimden geleni yaptıktan sonra tevekkül ediyorum. Hayırlısını bekliyorum.

Sanırım beklemeyi, sabretmeyi öğretti bana hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…