Cenaze için yapılan masraf

Tembellik değil bencillik ve ego bence Piraye hanım . Insan kocasına acimazsa yardım eden anne babasına ve evladına acır sadece kendini seviyor
Hakkaten bu başka bir boyut... İnsan yedi kat el olsa, hatta taş olsa, kanlı bıçaklı düşman bile olsa, gözünün önünde ölenin öz kızı tazecik acısıyla taziyeye gelenlere hizmet edicem diye çırpinirken, oturmaz, oturamaz, iblis olsa merhamet eder, ucundan tutar yaa... Bencillik, tembellik bile değil belki, başka cins bir kötülük bu, evlerden uzak...

Tekrardan alti 0'lara dogru gidiyoruz ya, iki is olmasin diye ogrenmiyorlar galiba

Yeni üyelikle açacağı ilk konu belli oldu..."Eşim Babası Ölünce Devletin Ödediği 3 milyor Cenaze Yardımını Bana Vermedi. Ne Yapmalıyım?"

Yorumlari okumadım.Konunuza gelince ; Cenazede insanlarin hemek derdine düşmesine katılıyorum.En gıcık olduğum konudur.Asla böyle olamamali.
Eşinizin 3 bin tl.babasi için harcamis olmasına bu kadar takmaniz çok yanlis.Kendini dünyaya getirip bakan büyüten babaya vefatinda hayir yapmasindan daha doğal bisey olamaz.3 bin tl para degil konusu olacak.Hayatta ki tek derdiniz bu olsun.insanlar neler yasiyor.kocaniz kumarda pavyonlarda yememis parayi.Babasinin cenazesinde yemek yaptırmış.Ki evlat olarak da görevidir.Bunu söz konusu etmeniz bile çok ayip

Allah evladının ve eşinin yardımcısı olsun

Aman çalışmayın. Sırtınızı ya kocaya ya aileye yaslayın zaten.

allaha şükür çevremde konu sahibi gibi insanlar yok dediğiniz gibi konu komşu bile yapıyor

Isteyen kadin ev hanimi olsun tabi ki de. Ama bunu yapabilmek icin esin maasi yetebilmesi lazim. Sürekli maddi konulardan kavga ediliyor, kadin calismiyor ve üstüne bebek yapiliyor. O durumda evde Elektrikler su vs kesiliyor ve sonra dönüp babanin cenazesinde harcanan paraya kiziliyor "cocugum var diye". Erkek aileye bakmakla yükümlü dedi konu sahibi ve evet bu böyle kabul ediliyor ama eski ekonomik sartlar bugünkülerle ayni degil. Esin maasi yetmiyorsa kadin da calisacak. Her gün evde para kavgasi yapip evliligi sarsmaktan kolaydir. Konu sahibi ama ailesinden gelen yardimlarina güveniyor. Yoksa onlar yardim etmese el mahkum calisirdi

Konu sahibinin ustune yurunmus yine bi yonden hakli. Toplumumuzda biri vefat edince insanlar yemek yeme derdine dusuyor ki cok cirkin bir durum. Ve cenaze sahibi aile bunun icin masraf yapmak durumunda kaliyor. Durumu olan var olmayan var. Allah icin yapilir imkan varsa. İmkani olmayan da ona gore duasini eder mezarini ziyaret eder biter gider. Sacma sapan adetlerimiz..

Hayır eşimin yengesi aç olarak gelenler olunca kendisi kalkıp iki tencere pilav pişirdi ve görümcem de aşağı inip gelenlere dagitti
sadece pilav icin mi bu kadar goy goy?
benim size bahsettigim cenaze yemegi sizin evinizden ciksa kalp krizi gecirirdiniz demek ki.

Babasına 3 bin lira bile harcıyamıcak evlat abartmayın eşinizi de bırakın yasıyla yaptığı hayırı rezil etmeyin sizi biliyor ki söylememiş konuştuğumuz rakam şu devirde gerçekten komik

Hayır eşimin yengesi aç olarak gelenler olunca kendisi kalkıp iki tencere pilav pişirdi ve görümcem de aşağı inip gelenlere dagitti
Bunuda utanmadan yazmışsınız görümceniz babasının acısını yaşasaydı bari siz dağıtsaydınız pes ya pes!

Belediye pide gönderdi ücretsiz, yengem de pilav yaptı diyor. Eşi 3 bini bunlara harcamış olamaz farklı bi cenaze masrafına gitmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…