Cenaze için yapılan masraf

Eşinizin babası vefat etmiş siz 3 bin tl nin arkasına düşmüşsünüz.
Ayrıca sizden gizli iş yaptıysa adam huzursuzluk cikaracaginizi bildigi icin soylememis. Acıya bile sayginiz yok sizin gibi insanlar evlerden ırak.

Yazık size cidden yazık şu zihniyete. Diğerleri yapmadı diye bir evladın babasına son vazifesi için harcadığı paranın lafını ediyorsunuz. Ölüm herkese bunu hiç unutmayın olur mu!

Noldu pınar sustun burda bunları yazınca ne bekliyordun ki;
"aaa kocan cok ayıp etmiş sana haksızlık etmiş senden habersiz 3 milyor çekmiş millet cenazede pide yiyecek diye seni ve çocuğunu mağdur etmiş üstelik kp düğününe bile gelmemişmiş"
mi demeliydi herkes. Kardeşleri de hiç bişey yapmamış.
Pınar hiç yakının öldü mü senin hiç cenaze işlemleri yürüttün mü birebir. Yani güncel durumdan haberin var mı acaba.

Diğer konunuzda haklısınız denilince bunda da aynı gazı alırım diye düşündünüz sanırım . Ama gerçekten çok çirkin bir düşünce bu . Çocuğuma istediğimi alamıyorum deyip ağlamak nedir yahu? Eşim dediğiniz de bir evlat ve iyi ki yaptı demelisiniz . Çünkü kendi anasına babasına merhameti olmayanın size merhameti yalandan olur . Yani bir anda tepetaklak olur diye düşünüyorum. Diğer çocukların kendi bileceği iş.
Ne yaparsan elinle o gider seninle demiş atalarımız
Eşinizin size verdiği kıymeti beş paralık etmeyin . Adam sizi gerçekten seviyor belli ki . Hadsizlikten başka bir şey değil bu . Eşim babam öldüğünde dağıttığım pideye laf ederse çok pis kavga çıkardı .

Babasından miras kaldı mı ? Çok merak ettim valla.
3 bin TL ayrıntılı aylık market alışverişidir benim gözümde . Deterjan , şarküteri vs dersen belki daha fazla bile tutabilir .
Aylardır ödüyormuşsunuz bir de . Bebeğiniz biraz daha büyüyünce girin bir işe çalışın .

Kalbiniz kapkara. Allah esinize sabur versin.

"Yeri geliyor çocuğuma bir şey alamıyorum" diye abarttığız para 3 bin lira mı cidden ? Adamın babası yahu. Nasıl bir düşünce tarzınız var anlamadım ben.

İtiraf edin pidenden de yediniz demi..

3000 lira için kirada oturuyoruz falan demeniz bile çok çirkin geldi bana. Bir aylık kira bile değil, ev peşinatı mi yapacaktıniz anlamadım ki...
Eşinizin de huzurunu bozmayın lütfen.
Anne babama bir şey olsa ve kazancımdan bir kısmını onlar için harcasam eşime asla laf düşmez bu konuda. Aynı şekilde eşim de harcamali hatta yapmazsa sorgulayın ben bu insanimsi ile mi evlendim diye..

Ben hep insanların insana ayna olduğunu düşünürüm . Mesela bir insandan hoşlanmıyorsam kesin o da benden hoşlanmamıştır derim .
Kayın ailenizle ilgili sorunlarınızda da evet tel taraflı dinleyince sizi haklı bulduk ama ifade ediş tarzı da önemlidir yeri geldiğinde.
Mesela benim oğlanlar küçükken emekleme döneminde “aaaa benim oğlum küçük köpüş olmuş “ derdim o da her hev derdi . Bazen mavvv derdi kedi olurdu , Bazen vaaaoovvvv derdi Aslan olurdu . Dıtdıt dıdaaattt derdi tavuk olurdu . Üst dişleri çıkınca tavşan olmuş benim oğlum derdim . Şimdi düşünüyorum da belki halası da öyle seviyordu da siz kötüye çektiniz .

Söz konusu olan ölüm konu sahibi. Yapmayın Allah aşkına. Çocuğunuzun istekleri ertelenebilir ama cenaze ertelenebilir birşey mi? Eğer sorununuz sadece sizden habersiz yapması olsaydı hadi bir nebze hak verirdim ama şu durumda haksızsınız.

Bu konuda da aynı şey olmuş, evlendikten sonra eşinin ailesinden istediği maddi desteği göremeyenler, anne baba olarak birşey haketmediklerini düşünüyorlar şaka gibi.
Eşlerinizi bugünlere kim getirdi? Sanki siz hayatlarına girince var oldu bu adamlar. Eşlerinizin anne babalarına evlatlık yapmaları üzerinde hak iddia edecek kadar hadsizlesiyorsunuz, söz konusu cenaze olunca bile fitne sokmaya çalışıyorsunuz. El insaf cidden.

Benim babam 10 kardes 10 6si erkek. Annesini babasini haca goturdu tum masrafini kendi odedi hemde elleriyle goturdu ki anneme cok cektirmis dedem annem yinede gotur kul bilmezse Allah bilir dedi helal hos olsun dedi. Adam babasini kaybetmis kac ay gecmis yapmayin. Biraz empati bu dunyada yapilan bazi seyler sizi ahirette kurtarir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…