Cenaze için yapılan masraf

Afedersiniz ama benim elektriğim suyum kesiliyor ve evlendigim günden beri ailemin yardımı ile geçiniyorum yapsın yapılmasın demiyorum ama sonunda mağdur olan ben oluyorum hicbirseyin iç yüzünü bilmiyorsunuz..Ben yeri geliyor çocuğumun bezi maması için aileme boyun egiyorum seve seve yapıyorlar ama neden isteyim..Sırf yemek verilecek diye para harcadı eşim bu kadar kötü yorum yapıyorsunuz açın bir bakın bakalım hangi dönemde ölünün arkasından yemek çay ikramı yapılmış..Çalışmamı söylemişsiniz zamanında onu da yaptım ve tek kuruşun hesabını yapmadım eşim işsiz di eve ben bakıyordum..Eşimin babasının mirasın dan bahsetmissiniz eşim babasının ölümünden sonra Kars'a gidip evi kontrol edeceğini söyledi onda bile huzursuzluk çıktı ve tüm ailesi ile kavga etti..Yani kayinpederimin kuru bir taş evinden başka bir şeyi yok, hem olsa bile ben onun mirasına ortak değilim eşim isterse kendisi bilir..

Koşa koşa mama alamayacağın çocuğu doğurmasaydın o zaman. Gir bir işe tekrar çalış. Ne insanlar var ya...

Böyle birşeyi ancak büyük bir acı yaşamayan konuşur. Eşinizin vefa sahibi olduğunu düşünüp sevineceğinize şu tavrınız o kadar iğrenç ki. Benim eşim babama harcadığım 3bin tl için bana tek kelime etse yemin ederim o acıyla onu paralarım. vefasız, bencil olduğu için de boşarım. Eşinizin yanında olup destek olacağınıza yaptığınızdan utanın. Değil 3bin, 30bin tl harcasa ağzınızı açmamanız lazım.

Arkadaş vurmayın öldü.Zirâ o pideden sizde yediniz degilmi eşiniz hayır yapmış ne güzel.Benim babam vefat ettiğinde 5 kuruş harcamadim çünkü o ölüm acısı ben ağlarken, amcam vermiş mezar yerinin parasını kefen parasını diğer amcam ödemiş ben imza yetkilisiydim ama beni yerden kaldiramiyorlardı ağlamaktan hastanelik olmustum.Daha sonra 8 senedir soruyorum amcalarima söylemiyorlar yengelerime soruyorum söylemiyorlar.Kardesimizede birsey yapamayacaksak niye yaşıyoruz biz diye.Ha para istenseydi gerekirse bankadan borc alırım hiç bilemedim alyansimi satar yine öderim. BABAM O BENIM BABAM.

Kusura bakma da herkes doğruyu söyledi ağır geldi şimdi yalanlara başladın. Evinde elektrik su yokken eşiniz gitti iş yerinden para mı aldı boş laf. Yarın Bir gün sizin çocuklarınızda kimsesizler mezarlıgına gömelim paramız yok yer almaya derlerse normal olur

Pınar hanım
Şair şöyle der;
Yaş 35 yolun yarısı eder.. Bilmem anlatabildim mi?
Anlatabildiniz herkes ölecek ama benim vasiyetim kesinlikle arkamdan bu kadar meşakkatli işlere girilmemesi sadece dua isterim,kabrime gelip bir yasin okunsun isterim bilmem anlatabildim mi

Bu kadar fakir bir yaşama neden hemen cocuk yaptınız? Elektrik su kesilen bir yaşam ortada o cocuk büyüsün bunca fakirliğe rağmen doğurdun diye sizi siler muhtemelen siz de bu para mevzusunu düşünür moral bulursunuz

Çocuğumun üzerine yemin ederim ben yalan konuşmam o yazdıklarımdan kat ve kat fazlasını da yaşadım yaşıyorum da..kimseye yalan söylemeye borcum yok çok şükür..

Eeeeee? Yaniiii? Bu kadar durumunuz kötüyse , evlendiğiniz günden beri elektriğiniz suyunuz kesiliyor ise elektrik, suyu ödeyemeyen adamdan çocuk neden yaptınız? 3000 tl pide parasının hesabını tutmayı biliyorsunuz, elektrik su ödenmezse bu çocuğun bezi nasıl alınır hesabını neden yapmadınız?
Şapkanızı önünüze koyup düşünün. Gerçekten yaptığınız çok ayıp.

Evlendiğim günden beri ailemin yardımıyla geciniyorum demişsiniz o zaman çalışıp önce maddi durumları düzeltip sonra çocuk yapacaksınız ailenize minnet etmeyeceksin.Gecen ay reglim gecikti (korunuyorum) eger bir problem olduysa bakamam diye koşa koşa doktora gittim neyseki uzun süre doğum kontrol halinde bazen gecikmeler yasanabilirmis.Ölünün arkasından yapılan masrafın ilk defa tartışma konusu olduğunu gördü gözlerim.Ana -baba onlar ya bu kadarda olmaz.

Olan olmuş...Orda burda savurmamışta parayı...Artık iyilik enerjisinde kalmaya çalışın...Evinizin sadakası olsun...Bunun iyi birşey oldugunu fakat esıylede danısarak yapmasının daha makbul olacagını soyleyin ve kapatın konuyu...

Çocuğumun üzerine yemin ederim ben yalan konuşmam o yazdıklarımdan kat ve kat fazlasını da yaşadım yaşıyorum da..kimseye yalan söylemeye borcum yok çok şükür..
Elektriğini suyunu bile ödeyemiyorsunuz
Bebeğinizin mamasını ve bezini aileniz alıyor
Neden bebek diye sormuyorlarmı size?

Zamanında onu da yaptım diye bir savunma şekli olamaz, olmamalı.
8 senedir çalışıyorum.
Mecburum.
Zamanında çalıştım evde oturayım deme lüksüm yok benim.
Ailen baksın çocuga sen de çalış mesela
En azından elektrik su parası almazsın ailenden.

Neden çalışmıyorsunuz o zaman? Elektrik yok su yok ama çocuk var? Çocuklu bir ailenin 3binlik masrafla bu kadar darma duman olması size normal mi geliyor? Ayrıca evet her ne kadar desteklemesem de ülkemizde ölünün arkasından ikramlar da oluyor. Bunu da ilk defa görmemişsinizdir?

Bacım, elektriksiz susuz evde yaşayıp, 1. dereceden ölünüzü sokakta köpekler yemesin diye borç almak zorunda kalan ve bunun bile kavgasını yapan insanlarsiniz madem, niye evde yayıla yayıla oturup habire doguruyorsunuz? Hadi çocuğa bakmayi geçtim, yarın öbür gün kocan küt diye ölse nolcak? Kim kaldıracak cenazesini? Sen mi?

Ayyy babası vefat eden tabiki de kuranini okutacak masraf edecek kimsesizler gibi belediyemi kaldırsın cenazeyi ayıp yaa ölümlü dünya bu kadarına da pes kayın babanız olurkende sizden izin isteseydi bari tövbe yarabbim birazcık ölüye saygınız olsun

Yok artık bez alamıyormuş , mama alamadık , su elektrik kesik , ailem bize bakıyor deyin , eskiden çalışmıştım deyin
Ailen maddi olarak destek çıkıyor diye eminin ki senin gözünde onlardan daha kıymetli . Bu kadar çok parayı seviyorsanız tekrar söylüyorum girin bir işe çalışın . Asgari ücret dahi aksanız , faturaları ve bebeğin zaruri ihtiyaçlarını ödeyin .
Nasıl bir devirde yaşıyoruz ki maddi olarak veya manevi olarak bana faydası yoksa biri tü kaka oluyor .
Allah herkese gönülünün ekmeğini yedirsin .

Kaldırmaz öyle bir potansiyel var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…