Cenazeden ne kadar sonra murvet yapilir?

Ortada samimiyet te varmış 40 gün bekleyen 52 de bekler diye düşündüm eniştemin acısına saygı duyup beklerdim

Bu arada bu dine ,kültüre göre değişen birşey . Süryani bir arkadaşım vardı sizin gbi sözü olucakti çok uzun süre beklemislerdi . Yas süreleri uzunmuş . Bizim ailede genelde yakını ölen kişi benim için uzatmayın der on beş gün sonra yapılır tamamen aileden aileye değişiyor bu olaylar . 40 ile 52 arasında bir fark göremedim ben olsam ailemi kirmazdim bunun için

Yani ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum. Dunurlerle cok samimiydi annemler 52 si olmadan murvet yapmak doğru degil dediler. Bende biraz tepki gosterdim eglenmiycez zaten niye bekleyelim diye. Bu sefer ben suclu oldum
Araları iyi dediniz, beklemek daha uygun

Yani ablamın kaynanası için evet iki ay beklenmez de amca ölümünün 3 gün sonrasında söz yapmak da çok normal gelmedi bana. Yani babam çok buruk olur diye istemezdim bende şahsen. Ama herkesin kendi düşüncesi tabi. Biri birşey derse de verilecek tek cevap ben öyle uygun gördüm olmalı.

Esim 1 hafta sonra ben de ertesi gun göreve başladım söz kestikten sonra. Ikimiz de memuruz. Haliyle aday memurken izin de alinmiyor. Erteleme sansimiz yoktu

Düğün falan değilya şimdi büyük bir şey de olmayacakmış. O zaman yeni yıla denk gelse nolacakki? Ha o gün ha bu gün. Sizin için 2022de yapmak çok önemliyse dinlemeyin tabi sizin gününüz ama o kadar da önemli değilse 2023 olsun nolacak

Saygıdan dolayı tabi. Hem sizde diyorsunuz genç yaşta ani ölüm seviyorduk sayıyorduk diye. 12 gün daha geç yüzük takılsa ne fark eder ki. Bu işler aceleye gelmez hem akışına bırakın. Mahkumun mapushaneden çıkacağı günü sayar gibi yüzük takma günü saymayin. Bizde bu yollardan geçtik hayırlısı ise olsun diyeceksiniz biraz da. Acele işe şeytan karışır mış. Ben olsam ilk bahara doğru yaparım hem ne değişiyor ki bu merasimler de ben hiç yüzük takma söz yapma anlam veremiyorum. Evliyim eşim de 10 yıl geçkin sevgilim hiç parmağıma yüzük takmadim daha.

40 ı 52 si vs sonradan çıkarılmış şeyler bir hükmü yok.annesi vefat etmiş kolay değil aradan geçsin 1 ay yaparsınız sözünüzü.söz yapacaksınız çalgılı çengili düğün değil ki.

Yani ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum. Dunurlerle cok samimiydi annemler 52 si olmadan murvet yapmak doğru degil dediler. Bende biraz tepki gosterdim eglenmiycez zaten niye bekleyelim diye. Bu sefer ben suclu oldum
Samimiyet nasılsın diye soracaktım yazmışsınız. Çok samimi olunduğu için ani ve genç bir ölümmüş birde bekleyin derim. Enişteniz alınabilir.

Bizimkilerle enistemin ailesi samimilerdi. Bide ani bir ölüm oldu genc yasta. Hepimiz cok uzuldukte 40 ini anladim ama 52 si yani cok bi fark mi. Bem bunu soyleyince suclu oldum kotu nankor oldum yemin ederim ya
12 gün daha bekleyemiyormusunuz

Anneniz vefat etse karşı taraf aynı hassasiyeti göstemese kırılırsınız.

Bekleyin 12 gün daha en azından ilerde karşınıza çıkmaz bu konu .

Ölen kişi ailenin dünürü. Belli araları iyiydi. Bencede bekleyin. Enistenize ayıp olacağını düşünüyordur aileniz. O durumda enistenize bulunacak o ortamda

Böyle zamanlarda yapılan da yapılmayan da unutulmaz. Eniştenizle bir ömür yüz yüze bakacaksınız. İşin içinde bir de ablanızın huzuru boyutu var. Boşuna kendinizi sıkıntıya sokmayın. Aileniz doğru olanı yapıyor.

Aradaki fark hayati degilse bekleyin enisteniz ve ablanizla soz kesmeden once konuşun biraz erteledik insallah siz bizi yanlış anlamazsiniz diye. Size bisi olmaz ablanız bi sekilde bunun lafını isitir enisteniz bunlara önem veriyorsa sonucta dugun gibi tarih onceden belli degil.

Bizimkilerle enistemin ailesi samimilerdi. Bide ani bir ölüm oldu genc yasta. Hepimiz cok uzuldukte 40 ini anladim ama 52 si yani cok bi fark mi. Bem bunu soyleyince suclu oldum kotu nankor oldum yemin ederim ya
Arada 12 gün var bişey olmaz. Samimiyet varmış bekleyin derim.

Hem ani ölüm , hem genç , hemde dünürler ile arası baya samimi bir tablo çizmişsiniz. Ama 12 gün için şimdiden cici popollarınızı yere vuruyorsunuz az sabırlı olun insanların acıları bi geçsin. Yani sonuçta vefat eden hanım sizin ailenizle de yakınmış. Yılbaşından sonra olsa ne olur ? Kıyamet mi kopacak yılbaşından sonra aileni dinlemeni tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…