Kendi aile bireylerimden yakın olduğum biri olsa beklerim ama ablamın kaynanasının vefatından dolayı niye erteleyeyim ,bana saçma geldi.Kizlar ablamin kaynanasi öldü. Enistemin annesi. Benimde bi söz kesme durumum olucakti. Simdi cenaze oldugu icin benim ailem kadinin 52 sini bekleyelim bize yakismaz diyorlar. Bu sefer yilbasindan sonraya kalmis olucak. Bende soyle dusunuyorum 40 ini bekleyelim de sonrasi yilbasina kaliyor 52si mi olmak zorunda zaten oynamali calgili bisey dusunmuyorum sadece aile arasinda söz kesilecek. Fakat ailem 52 sinden sonra yapariz diyor. Sizce ben mi yanlis dusunuyorum
ablanın kaynanası basınız sağolsun sizin çok yakınınız değilKizlar ablamin kaynanasi öldü. Enistemin annesi. Benimde bi söz kesme durumum olucakti. Simdi cenaze oldugu icin benim ailem kadinin 52 sini bekleyelim bize yakismaz diyorlar. Bu sefer yilbasindan sonraya kalmis olucak. Bende soyle dusunuyorum 40 ini bekleyelim de sonrasi yilbasina kaliyor 52si mi olmak zorunda zaten oynamali calgili bisey dusunmuyorum sadece aile arasinda söz kesilecek. Fakat ailem 52 sinden sonra yapariz diyor. Sizce ben mi yanlis dusunuyorum
40la 52 arası 12 gün, işten izin alma senelik izin kullanma gibi bir durum yoksa bu kadarcık zaman farkı için gerginliğe değmez. Ben de senesi geçsin falan dediler sandım okumaya başlarken. Bu kadar aceleye gerek yok 3 gün önce de gitsen 3 gün sonra da gideceğin yer yine bir koca, değişmeyecek yaniKizlar ablamin kaynanasi öldü. Enistemin annesi. Benimde bi söz kesme durumum olucakti. Simdi cenaze oldugu icin benim ailem kadinin 52 sini bekleyelim bize yakismaz diyorlar. Bu sefer yilbasindan sonraya kalmis olucak. Bende soyle dusunuyorum 40 ini bekleyelim de sonrasi yilbasina kaliyor 52si mi olmak zorunda zaten oynamali calgili bisey dusunmuyorum sadece aile arasinda söz kesilecek. Fakat ailem 52 sinden sonra yapariz diyor. Sizce ben mi yanlis dusunuyorum
Bizimkilerle enistemin ailesi samimilerdi. Bide ani bir ölüm oldu genc yasta. Hepimiz cok uzuldukte 40 ini anladim ama 52 si yani cok bi fark mi. Bem bunu soyleyince suclu oldum kotu nankor oldum yemin ederim ya
Yani tutulmuş bir salon vs.yani hazırlığı yapılmış,ertelemesi zor bir organizasyon olsaydı beklemeyin diyecektim ama bikaç hafta geç nişanlansanız ölmezsiniz bence. Mevzusu yapılacak bir konu bile değil, ne kadar gerekiyorsa erteleyin.Kizlar ablamin kaynanasi öldü. Enistemin annesi. Benimde bi söz kesme durumum olucakti. Simdi cenaze oldugu icin benim ailem kadinin 52 sini bekleyelim bize yakismaz diyorlar. Bu sefer yilbasindan sonraya kalmis olucak. Bende soyle dusunuyorum 40 ini bekleyelim de sonrasi yilbasina kaliyor 52si mi olmak zorunda zaten oynamali calgili bisey dusunmuyorum sadece aile arasinda söz kesilecek. Fakat ailem 52 sinden sonra yapariz diyor. Sizce ben mi yanlis dusunuyorum
Okuduğum bir yazıda bunun İslam öncesi şaman inanışı olduğu yazıyordu. Hatta 7'si 40'ı çıkması da şaman inancı.52 si nedir
Kuran da ve hadislerde 7 ve 40 sayilari coklugu ifade etmek icin kullanilan sayilardir diye biliyorum. Su ameli isleyen 7 kat sevap kazanir gibi. Olumle ilgili bende birsey bilmiyorum samanizmden gecmis olabilir ama bizim niyetimiz de onemli. Kuran okuyup iyi niyetle aniyoruz olen kisiyi ameller niyetlere goredir sonucta.Okuduğum bir yazıda bunun İslam öncesi şaman inanışı olduğu yazıyordu. Hatta 7'si 40'ı çıkması da şaman inancı.
Okumak isteyenler için;
40-7-52 Sayılarına Verilen Önem
Şamanizm inancında ruh fiziki bedeni 40 gün sonra terk etmektedir. Bu sayılar kozmolojik sayılardır ve ruhun diğer geçme süresini temsil etmektedir. İnsanlar ölen kişilerin ruhlarının eve geri dönmesinden korktukları için 7., 40., 52. gününde onları memnun etmeye çalışırdı. Bu zamanlarda bir takım ritüeller gerçekleştirilirdi.Ayrıca bugün insanlar bir kişi öldükten 7, 40 ve 52 gün sonra ve senesi çıktığında, bir araya gelerek ölü için mevlit okutur ve Kuran okur. Ama Kuran’da veya hadislerde bununla ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Bunlar eski Türk inancı olan Şamanizm’den günümüze kadar gelmiştir.
Acelen niyeYani ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum. Dunurlerle cok samimiydi annemler 52 si olmadan murvet yapmak doğru degil dediler. Bende biraz tepki gosterdim eglenmiycez zaten niye bekleyelim diye. Bu sefer ben suclu oldum
Ben de böyle şeylere pek inanmamakla birlikte sadece topluma mal olmuş gelenekler olarak kabul edip saygı duyarım. Bunlar en nihayetinde aslında bir yas sürecidir, bana göre de hayatta kalanların ölenler namına bir şeyler yapıp ruhen kendini rahatlatma ve bu süreci daha kolay atlatma sebepleridir. Bir şekilde maneviyat ve bir şeyleri paylaşmak güzeldir.Bende uyduruldu sanmistim 40 i biraz daha uzatmak amaciyla ama anlami varsa demeleri normal geldi simdi siz soyleyince.
Evet siz yanlış düşünüyorsunuz bunu da insanların yüzde 90ı yazmış. Ne var birinin acısına saygı duysanız? Biraz insanı bir tavır sergilemiş olursunuz. Sizi 15 gün sonra istemeye gelseler dünyanın sonu olmuyor. Ablan ve enişten de dahil olmayacak mı bu istemeye? Ben olsam çok kırılırdım sonuçta bir ailesiniz siz ablanın eşi yani. Ablamın düğününden 20 gün önce bizim hiç tanımadığımız sokağın en başında oturan bir yaşlı teyze vefat etmişti biz kapıda davullu zurnalı bir gelin çıkarması yapmadık insanların acılarına saygı duyduk sadece aynı sokağı paylaşmamız sebebiyle. Bir şey eksilmedi ablamdan.Yani ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum. Dunurlerle cok samimiydi annemler 52 si olmadan murvet yapmak doğru degil dediler. Bende biraz tepki gosterdim eglenmiycez zaten niye bekleyelim diye. Bu sefer ben suclu oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?