Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

kızlar selam

yarın akşama ilk kez yemeğe misafir geliyor ve çok heyecanlıyım

8 kişi olcaz ve hayatımda ilk kez misafir ağırlıycam. bekarken hiç böle şeyler yapmadım zaten. zaten yemek yapmayı da yeni öğreniyorum biliyosunuz.

nolur bana bi menü söylleyin napam?

bi de bi kek tarifi vardı baberko'nun muydu? dün akşam yaptım onu. benim kelepçeli kek kalıplarım vardı onları unutmuşum dün aklıma geldi. onların orta büyüklükte olanına yaptım. ama 3'er kaşık koyuyoduk ya onlar biraz dağıldı acaba kalıp mı büyük geldi? ama tat ta sorun yok harika oldu. teşekkür ederim tarif için opuyorumnanaktan

off işler bıtmedığı gıbı yanlış yaptımm
sız burda çene yapın haın karılar:mymeka: sonra sorcam sıze ben

walla bnde ne zaman sayfayı yenılesem aslandaşım çıkıyo karsıma

kaydirigubbakcemile5

Slm cnm hadi hayırlısıyla gelirler giderler işallah kek tarifi gamzenindi cnm bende senin gibiyim ilk defa yaptım ama kalıptan değil gercekten dağılıyo bol şans dilerim şimdiden

pashminacım bu indirimli fiyatlarımı şimdi??
çok pahalı ya 1 metre kumaştan bi gecelik 40 tl fln :umursamaz:

hallettim ağırladım gönderdim :)

benimde bu akşam tekrar misafirim var iş yerinden avukat ablalarım gelecekler kocişte arkadaşının çetnevirine gidecekmiş ohhh rahat rahat oturcaz opuyorumnanaktan

bana 200 gr mehir yapıldı evin eşyası da cabası kocişe hep diom ben bi kaçsam lönk kalacan ortada yatacak yatağın yok die :roflol::roflol::roflol:

Hayatım
herhangi bir çorba, hangisi kolayına gelirse.
1. seçenek tavuk
- küçük parça but al, baharatla tepsine diz yanlarına patitiste soy zengin olur bide salçalı su tamamdır.Fırında bir güzel kızarsın pişsinler..
- tavuğun göğüs etini küp küp doğra, yanına mantar+domates rendesi+patitis. Önce biraz ocakta kavur, sonra fırında borcamla pişsinler. Almaya yakın üzerlerine de kaşar rendesi tamamdır.

2. seçenek köfte.

- kuru köfte yanında domatis+ fırında patitisle servis yaparsın
- fırında kaşarlı köfte

3. seçenek
- kuzu eti al, minik minik doğra tantuni yap. içine biber+domatis+baharat zırt pırt...

Ana yemeğin dışında birde kabak yada biber doldur.

Son olarakta pilav+salata tamamdır.

bende çok gergin oluyorum hemen herşeye sinirleniyorum zaten o yüzden herayın bir haftası bizim kavga günümüz

kekim çıktı fırındannn

bu pişmiş halii.. normalde keklerimin direk göbeği şişerdi, bunun önce dış kısmı şişti bi tarafını görüyosunuz ööyle kaldı, sonra gene göbek şişip çatladı.. Evli hanımlar anlatın bakalım bana neyi yanlış yapıyorum :)

turbo fırında 160 derece önce ısıttım sonra keki attım..

buda dilim hali :))) azcık acemilik olduk bidahaki sefere daha güzel olcakinş.

Son düzenleme:

canım hayırlıolsun evinin ilk misafirleri..
yemeğe geliyorlar demişsin benim sana önerebileceğim hasanpaşa köftesi çok güzel oluyor çokta basit .normal bi köfte harcı hazırlıyosun biraz büyük yapıyosun ama daha toparlak oluyoya üstünede nefis patates püresiyle ımmm nefis..nettende bi bak istersen.. süzme mercimek yap çorbada..gerçi yazında pek çorba yenmiyo ama.. zeytinyağlıda fasulye tam mevsimlik..
tatlı olarak şerbetli değil sütlü tatlı tercih et derim..

baberkocum sağol. ben de bende sorun var sandım. ama tadı çok güzel oldu.

mandilincim ayrıntılı listen için teşekkür ederim bitanem. köfte çorba-pilav-salata iyi bi seçenek

sinay çetneviri ne kız?

ohh mandilin maşallah.. sen bunları yapmayı bilipdemi tarif verdin.
Anam ben boşuna evde kalmamışım galiba hiç hişi bilmiyörüm

ervacım teşekkür ederim canım, bu hasanpaşa köfte fırında mı pişiyo

papi resimler görünmüyo ben de. bu gamze'nin kekinden mi yaptın. benimde kabarmasında sorun oldu. ama bence benim kalıp büyük geldi. dediğin gibi benimki dıştan içe doğru döndü. bi tarafı daha kabardı, bi tarafı sönük kaldı. anlamadım

evet canım hasanpaşa köfte fırında pişiyo piştikten sonrada pürenin üzerine kaşar rendele fırında azcık beklet erisin üzerinde nefis bi tat..

Aaa ewt benimkide kabarmamıştı benimki biraz büyük kalıbım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…