Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

son birsey daha soylemek istiyorum bu konuda, bence bunebu senin soyledinde bizim soyledigimizde dogru. her iki taraftada yanlış var eğitmeyendede herseyi boyle ortalıga dokendede; ikiside gormezden gelinemez her iki yonlude duzelme dikkat sart

zaten aıelnın ıyı egıtımı demek
ıyı olullar zengınlk demek degıl

biz senle aynı gidiyoruz bizde 24 nisan diye düşünüyorduk ben çok düşündüm nisana kadar bekleyen 2 ay daha beklerrr bari gelenler yaz tatilinde kolay gelsinler deyipp dün hazirana erteledim :)

tamam gelin el sıkışalım
çok uzattık konuyu

sonuç olarak bir insanın içind ekötülük varsa
ne aile ne din ne tv bunu değiştiremez di mi

tv de büyük bi faktördür evet

ama bütün suçu tvye mal edemeyiz
bütün suçu aileye-dine eğitime mal edemeyeceğimiz gibi

anlaştık mı gacılar

eda senın sacını basını yolmım
olm ben bütün suc tv lerde dedım mı
ıyı seyler ızlemek ıstıyoruz artık dedım
cocuklar onları örnek alıyo anlıyon mu
ılerde anne olunca benı anlarsın
aslında gercek eğıtımı ne sen nede okulda alıyo cocuğun
tvler onların annası babası olmuş
he ıyı seyler yok mu var tabı
nıkat hocayı dınledım mesela
yada güzel dızıler var ask dızılerı ama kımse öle durmadan yataktan cıkmamazlık etmıı

artık ask ı memnu dıyınce mılletın aklına ask mı gelıyo sanıyon jeyar amca gelıyo:roflol:

eda ver o şişko elını sıkamm vereliniortak

nan sıze bısı yazdım ben sımdık telde rahat konusamıycam mı askım bıle rahat deıl manyak ya bı sapık yuzunden kısıtlı yasycam
bısey soruyom ctesı anlatırım dıo:mymeka: her özel anı onun gelmeısnı beklemekle gecrcem
konuları bıle o gelınce öğrencem offf bee

ya şu fotosunu koyduğum üç adet çelik çırpma kabının daha ucuzunu bulana benden gocemen bi öpüjük

evt eda ya ne etcem ben sımdı
sana telde küpürde edemem artık

nan olm o bı işe yaramaz alma hem cok pahalı ne etcen onunla cırpma telı soksan cızılır kasık atsan cızılır
ben sana daha uygun olanını alcam

ben de bu konuda bir şey söylüyorum:))
Bir kişinin kişiliğinin gelişiminin temeli 0-5 yaş arasında ailede atılıyor...Aile çocuğunun ihtiyaçlarını karşıladı mı? ağladığında kucağına mı aldı (çocuğa sen değerlisin mesajı) yoksa aman susar diyerek işini yapmaya mı (seni öenmsemiyorum mesajı) devam etti...veya çocuk 1 yaşında iken kendi yemek yemek istediğinde aileüstüne döker etraf kirlenir ben yedireyim ( sen kendin bir şey yapamazsın, senin yerine ben yaparım mesajı), aman döksün, nasıl olsa yıkarım diyip çocuğun eline kaşık vermesi (çocuğun özgüveni gelişir, dikkati ve ayırt etme yeteneği gelişir)..
bu gibi bir sürü şey çocğun kişiliğini oluşturuyor...
Bunun yanında ailenin çocuğa vermeye çalıştığı değerler, ahlak kuralları, çocuğunun kendi özünden getirdiği mizacı (sıcak kanlı, soğuk, kibirli gibi), yaşadığı toplum, bir de aldığı modeller var...(anne, baba , öğrtemen, tvdeki karakterler (ben onun gibi olacağım), liderler,...) yani o kadar çok etken var ki...biz salt olarak şu daha ağır basıyor diyemiyoruz malasef..ama tabi aile eğitimi ,ailenin verdiği değer, daha baskın çıkabiliyor...
Tv'nin toplumu eğitmek gibi bir amacı yok zaten, keşke olsa...çok iyi bir araç aslında...Tv nin tek amacı var para kazanmak..reklam almak...toplumun ilgisini çekeceği bir ateşi bulmak ve ateşi yakmak...
hata kimde? bizde mi? tv de mi? reytingler düşünce hemen dizi yayından kalkıyor..ama bu ahlaksal çöküntü içinde olan diziler ise tavan yapıyuor...sorun biz de yani...
uzun oldu...

tamam işte böcük
çelik ve daha ucuzundan bul bana

bu arada sen görmedim yazdıımı daha önceden

pufinin istediği seti buldum
ikea meydandaki ykmde
49,5 mu 44,5 muydu neydi fiyatı

sne de bi bak da
hangimizde ucuzsa alıverelim
yaırn da kınası var he amaneynnn
ay bugün müydü yoghsam

winebir ben de sneinki kadar teknik olmasa da onları demeye çalıştım

herşeye rağmen
o kişide hala sorun varsa yine tek suçlu tvdir diyemem dediydim ki

zati el sıkıştık geçti gitti

ay bu arada akşam benimki bizim evimizde kaldı yine

neyse gece bizim yan komşu bi kavgaya tutuşmuş
gece 2de benimki uyanmış ki hala kavga ediolar

yeni evli bi çift yan komşu

ay kız hamileymiş
kocası aldatmış meer bunu
bütün geçe kıyamet kopmuş
kız ailesini falan çaarmış falan
ay aman çok üzüldüm ya

ben de etkileniyorum ya böyle şeylerden benimki bana sabah sölüo

dedim ki gece deseydin de gelip o adamın saçını başını kızın yerine ben yolaydım
benimki de bana kızıyo onun üstüne bananeymiş diye

amaannn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…