Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

ya ben hatırımda kalanı yazdım lahanam arada kaçan ilk gelinler affedin :)
ama şu ki esrakaradeniz esmy den de bende de sonra :kedi:

bayramda aradı saolsun canı çok cıvıl cıvıl geliyordu yerimseniben
bendıe aradı yaa
yahu esmoşum

peki sen dio musun

ay bihter bunu yapıyo ben de yapim

yok tabıkı hehe
lahanam sagol ama ıkın uzun vaktm olmaz ılkı yapam ben

tekrar selam kızlar
baya kaynatmıssınız bakıyoruım
oncelikle beta cok gecmıs olsun canım, enkısa zamanda saglıgına kavusur insallah
dizi konusuna kısaca deginmek istiyorum; su bir gercekki toplum olarak kendimiz dısında suclu aramaya bayılırız hep tv'den bunlar falan diye; evet egitim cok onemli ve tv vs. suclayıp kenara cekilmek cok dogru degil kesinlikle katılıyorum ama dizilerin etrafta olan bitenin cocuklar gencler uzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldıramıyoruz buda baska bir gercek. evet toplumda zaten var olan bir yozlasma var, tv olmasa da olacak olaylar var ama tv'den kaynaklı bhir yozlasmada var bunu kimse goz ardı edemez. bikac ornek vermek gerekirse tam kişiliğin oturmaya basladıgı bluğ çagın ortasında bir cocuk ballandırılıp durulan kurtlar vadisindeki tipleri ornek alıyor, ne ailede egitim olmadıgı nede okulda eğitim alamadıgı için degil bu malesef, bu gercekten tv'nin olumsuz etkisi. belki bu ornek için eğitim gercekten olsa boyle olmaz diyebilirsiniz. baska bir ornek daha; henuz ilkokula giden(8-9yaslarında bir cocugun) yiğeni ( 1yasından kucuk bir bebekle) annesi yokken ilişkiye girmek istemesi; sizce budamı eğitimsizliketn! hayır, bu herseyin ortalıkta olmasından COCUKLARIN herseyi zamanından once etrafta tvde gorup merak etmesinden kaynaklanıyor. hersey için tv'yi suclayamayız tabiki bu bir gercek, ama tv yada internet yuzunden cocukların yızlaşmasınıda goz ardı edemeyiz. o dizilerti cocuklarda izliyor ve onlar birgun buyuyecek. birde izletmeyin dizileri diyebilirsiniz; bir ornek daha vereyim cocuk oyun sitelerinde bazı oyunlar var; ogretmenin arkası donuk iken bir kız ve erkek coculk ogretmene yakalanmadan opusmeye calısıyor ve bu oyunu daha okul cagına bile gelmemis 5 yasındaki cocuklar oynuyor ve kendileri rajatlıkla o sitelere ulasabiliyor; yani hersey okul ve aile kontrolunde degil ve bukadar ortadayken hersey cocuklara iyinin ne kotunun ne oldugunu anlatmak cok ama cok zor

tekrardan cok gecmıs OLSN kusum
ALLAH acıl şifasını versininş
Saol canımm a.s.
betuş geçmiş olsun kuzucum
Saol edacım a.s.
hoşgeldiiin a.s.
:teselli: geçmiş olsun şimdi nasıl?
Şimdi daha iyi mandilinim..
Sabahtan ordaydım gelen giden oluyor süreklii..

beta canım geçmiş olsun.
Rabbim kimseye yaşatmasın inş.
Aminn canım..Allah sağlığımızı almasın elimizden :Saruboceq:
Betacım cnm cok geçmiş olsun :teselli:

Saol baberkomm a.s.

Hemşocum çok geçmiş olsun :teselli: Kalp krizini duyunca çok korkuyorum babam da bir kalp hastası olduğu için. Allah kimseye yaşatmasın çok zor bi durum. Gelmiş geçmiş olsun, dikkat dönemi başlıyor artık

eda saa cvp vercem ama önce son yazdığından verım
ben sen yapmayız derız ama bı kucuk cocuk buna hayır der mı aklı yeter mı bılmım
cocuklara neyı yasak edersen o onun ılgısını ceker
benım demek ıstedığıomı esma anladı
bastada dedım
tv ıyı seyler olsa cocuklar yada bızler daha guzel seyler ızlesek
hep kötu dıe bısy yk yanı
ama tvler gunumuzde cok yer kaplıyo
cocuklar gencler onlardan etkılenıyo
ben sen etkılenmeyız ama baskası etkılenır cnm
artık tvlerde adam gıbı seyler olsun ıstıyorum
bı cınayet olunca aylarca mılletın önunu ısıtılıp konmasın
ınsanın yapasıda olmasa sankı cok ı bıseymış gıbı
kahraman yapıyolar katıllerı
sonra yarın öburgun baska cemler cıkacak demedı deme

Evet aynen öyle kayınvalidede kalp hastası artık çok daha dikkat etmeleri gerekiyor :çok üzgünüm:

elmacım şekercim

aynı pararlelde düşünüyoruz burda
sadece ben bi konuda ayrılıyorum senden

kurtlar vadisinden etkilenen 13 yaşındaki çocuğu örnek alarak
o çok sağlıklı bir ortamda büyüyen çocuk deil zaten

tabi aramızda bir psikolog olduuna göre o daha iyi bir çıkarım yapar

ama işte ben bir suçlu sırasına koyacak olsam
1. aile (ki o ailenin de ne kadar eğitildiği ortada)
2. okul
3. sosyal çevre
4. rol model (hani bazen alınan rol model ne kadar iyi kişi o kadar iyi -tabi bu da neye göre kime göre-)
5. tv

yani tvye kızacağımıza önce aileye devlete- eğitim sağlayamamış olmasından sebep
ve sonra diğer dış etkenlere kızmak gerekiyor -ki bence bu listede son sırayı tv alıyor

abo ne ok tavus kuslu baya bı zahmetlı sankı
bendme var dolabn ustunde duruyor cok del benm aka kullanmıyom annemede uzuluyoma rada gonlu olsn dıye serıyom

winevirrr yapanın ellerine sağlık hepsi çok güzelllerrrr odkar masa örtü dantel nasıl yapıldı...

yapanın gözleri bozulur ya.. benimde var dantellerim ama ben çok almadımm iğne oyası takımı bi yaptırdı annem dogum günümde vitrin için...

bitakım ben yaptırdım kahve rengi dantel ama çok entel bişee :)

dantel takımlarım var ama almayı düşünmüyom.
kaneviçe ben sevmiyom almıyom hiç amaa senin hepsi çok güzel güle güle kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…