Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

böcüüm zaten ortalıkta onlarca cem var sen merak etme
o kadar faili meçhulü kim yaptı
onları da mı cem işledi
daha bayram sabahı şeker toplamaya giden kayserili çocukları da mı cem kaçırdı
ya da geçen sene ananesine bayram ziyaretine giden çocuk ananesinin bilekleirni keserken
altınları almayı bi tv kanalından mı planladı sence

ha kaldı ki cem olayında
baktığın zaman
iyi eğitim almış bi çocuk
okuldan
çevresi yüksek sınıftan
ama işte bak
aileye
babası almış çocuu 9 yaşındayken sabha uykudan uyandırmış
hadi yurtdışında okumaya gidiosun
yıllarca anneyi babayı görmemiş bi çocuk

onu bu olaya iten tv midir sence?

eda senın anlamak ıstemedığın konu suan benım ıcın ıllada aıle eğıtımı dıyorsun bak gerckten yıllarca dışarda okumuş bı cocuk düşün aıleden uzak
ama o cocuk kendını eğıtmış sadece okumakla deıl Allah korkusu yapamam edememler
bıde cocuk düşün aılesının süpe eğıtımyle büyümüş
ınsan oğlu nefsıne hakım olamaz bıanlık boşluktan o cok saygıdeğer dedığın kışı bıanda hersey yapabılır

bence eğıtım sadece aılede olmaz hatta aılenın pek suclu olduğunu dusunmuyoum bak hıc sucsuz demıyorum
ama pekte suclu deıldır
bı öğretmen bı cocuğa ne verebılırkı dersten baska
aıle ne kadr zamanını cocuklar yasar yada kaç yasına kadr lafını gecırı
valla ben sana dıyım cok korkuyom bu cocuk yetıstırme konusunda
kendıme guvensemde ne (tvlere ne nete ne cevreme nede onun arkadaslarına )guvenmıyom

gule gule kullan winebircimm

sağol canım..umarım sert konuştuğum için bana kızmadın...ben bu erkeklere kızıyorum....
daha önce bahsetmiştim benim de 4 yıl süren ve sonuca ulaşmadan biten bir ilişkim vardı...o da aramızda bir yüzük bile takmaya yanaşmamıştı da..bundan dolayı sert konuştum...üzdüysem özürdilerim

yok cnmm sen bılmedıgın ıcın farukuu her yonde yorum ypabılırsın ben tanıdıgım bıldıgım ve suphem olmadıgından acıklama yaptım nıye kızyımmm anladım senı bende ole bısı yasasam kendımden ders cıkarark soylerdımm sorun yokkk opuyorumnanaktan

bı sürüde yakalanan faılı mechul var ama onlar neden aylarca tv lerde deıl
bak demek ıstedığım cemı haklı cıkarmak deıl ama bu kadr gösterılırse bak gor cok cemler cıkacak

pankart asmıslar 3 mılyon euroya satılık kız mür: m karabulut
al sana bı haklı tarafım daha

ben dıyorumkı sırf aıle o0kul eğıtımı yetmıyo
bız artık guzel seyler ızleyıp dınlemk ıstıyoruz

o altın calmak ıcın bılek kesen cocuğun nerden bılıyon tv den yada netten bakıp ızlemedığı

böcüüm zaten lafım aile diye gleio
ama işte içinde dini eğitim de var
içinde kültürel eğitim de var

ben diorum ki
nasıl sen bana aile deme diebiliosun
ben de idorum ki

bütün suçu tvye atamazsın

amma uzadı haaa :roflol:

betamm cok geçmiş olsun Allah en kısa zamanda acil şifalar versin inş.
Allah çocuklarına eşine bağışlasın inş.

mandalın cnm sende yorum ettın kısa bı cevabım olck
ben muslumanlardan bahsetmedım
hem musluman kelımesı onları yapanlara hıc yakısmıyo sende deme ıstersen
Allah bıle onları lanetledı
bılıyon
onlar gecmıste yapılan korkusu olmayan ınsanların hatası
butun muslumanlara maal edılemez
bı türk böle dıe tum turkler böle denılemez
zaten eskıden deıl suzmndan bahsedıyoruz

ben tüm sucu tvlere atmadımkı zaten bastan berı ılk yazımda dedımkı daha ıyı seyler olabılır hepsı kötu demedım
ama tv bana hıc cekıcı gelmıyo
eğer ınş cocuklarım olursa onlarada ınş ızletmem
benım bıle psıkojım bozuluyo
yada ızlencek syler var gercekten

aman bee amma uzadı:roflol:

böcükcüm anlaşamicaz sanırım

kaldı ki eli öpülesi bir babadır gözümde süreyya karabulut
allah kimsenin başına öyle bişi vermesin
ama eğer verecekse de arkamızda o adam gibi dimdik duracak insanlar bırakmış olalım inşallah

neyse
konu sağıyor

sen bütün suçu tvlere at böcüüm
bense yeenimi çocuumu ya da gördüüm herkesi iyilik doğrulukla eğitmeye çalışcam
ben elimden geleni yaptıktan sonra kalbi kötü olursa
hayırsız olursa da kabahati yine tvye deil kendime bulcam

bilmem anlatabildim mi?

ayy benım usak ne etmış ya öle

msn facem ve telım savcılıktan dınlenıyo:1ninca:ızlenıyo
eda sana acık acık küpür edemıycem mı ben sımdık
telden:sinifsinif:

bunebu yanıldığını dusunuyorum (tabi benim fikrim), evet saglıklı ortamda yetismeyen genclerin bu egilimleri cok daha fazla ama cok iyi ailelerin cok iyi egitim vermeye calısan ailelerin cok iyi egitim veren okullarda olan cocuklarındada bu tur egilimler oluyor ve bunun onune gecilemiyor; bunlar gozardı edilemez. hepsini bosver ben o genclerden de vazgectim cocuklar ne olacak peki, kucucuk cocuklar nolacak?

canım sorma..ben pek sevmiyorum aslında böyle şeyleri..ama benim annem ben 3 aylık bebekken başlamış bana çeyiz yapmaya...kaneviçeleri de ben ortaokula giderken bana yaptırmıştı..ben de o zaman çocuk aklımla yapmıştım..şimdi olsa hayatta yapamam..
valla ben 1 ay sererim sonra kaldırırım, zaten bir kısmını da çocuklarıma kaldırırım..ben yapamayacağıma göre...

kızlar tv ile ilgili konuşmaların hepsini okuyamamdım...başlangıç sayfasını bir okuyum ben de fikrimi yazarım...

kızlar şu an kendime kına gecesi için al yapıyrum..tel krmadan...bitince fotosounu çekerim..az kaldı bitmesine:))

bir de bizim düğün tarihi değişti( 24 nisan diye belirlemiştk..biz açık havada ve deniz kenarında olsun istiyrz...ve gönlüme göre bir yerde buldum ama fiyatı pahalı((
herkes o tarihte havanın serin olacağını ve yağmur riskinin olduğunu söyledi..biz de garanti olsun diye 22 Mayısa erteledik..
bu arada 8-9-10 ocakta antalyada evlilik fuarı var:)) ona katılacağız...şubatta istanbulda olacakmış:))

bu konuda bende birşey söylemek istiyom...
tv iyi birşey fakat insanlara kötü örnek oluyor...

meselaa anne öldürmek neydi duysak ayyy oda olurmu derdik ama bi kız öğretim görevlisimi annesini öldürmüştü..
o olayı haberler verdiii her gün her dakika...
ne oldu ondan sonra 10 larca çocuk biri annesini kesti biri dogradı biri bogdu biri bıçakladı....

şimdi bu münevver olayı... sevgilisinin kafasını kesti odkar verdi tvler... sonra çocugun 4 yıl filan yatacagını gösteriyolar.. insanlara gençlere iş öğretiyolar.... akıllarına iş sokuyolar... sanki öldürün sizdeee bunun kolay yolu var... 18 yaş altı az yatıyo... işte namus davası... kıskançlık ...

sonra çocugun biri ip asıyo ben spidermanım diyee boğuluyıo... digeriii iple kendini asıyo örümcek ağı diye... şimdide bi çocuk balkondan ben supermanım diyerek atlıyo...

yaniii bilmiyorum ama o yönde tv gerçekten çocuklar izlemeli fakat sadece çizgi film......

vede haberler çocuklara izletilmemeliiii bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…