- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.065
- 683
- 32
Canım zaten güneydoğu ve Doğuda kendi memleketlisiyse kızın herseyini yaparlar ama dışarıdan alıyorlarsa o zaman bizde bu adet YÖK su adet YÖK ötmeye başlıyorlar. Gerçekten değişikAynen bizde böyle.
Guneydoguluyum. Kız tarafı hiç de bir şey yapmak zorunda değil.
Erkek ailesi evini dizer, gelin gider evine.
Tabiki çalışan çalışmayan kesime göre ayrılıyor.
Mesela esimin babası yok.
Her şeyi kendisi yaptı.
Evlenince borç ödedik, bitti.
Evle ilgili tüm küçük şeyleri ben aldım calismamama ragmen.
Tüm mutfak, tekstil, elektronik, hali falan.
Bunları alacağıma yatak odası ve salon takımımı rahatlıkla alırdım ki sanırım bayağı abartmışım 5 yıl önce 12bin tuttu.
Ama asla burda yatak odası alınmaz.
Hatta kuzenlerim evlenince yatak örtüsünden bornozuna, yorganindan yazmasına yemek takımına her şeyi erkek tarafı getirdi.
Kız bildiğin çantasını aldı cıktı
Ayrıca altın da istensin be.
Neden bilmiyorum ama karşı degilim ben
Keşke herkese bir miktar istense, kızlar evlenince bunu kocalarına ve kaynanalarına kaptırmamak başarsa.
Sonra kötü bir durum olduğunda kendini bir iş buluncaya dek idare edecek gücü olsa da saçma sapan insanlara taviz verip el açmasınlar.
Çocuğum için bahaneleri de oluşmasa.
O değil canım benim. Kız ev çeyizi icin 15 bin tl istiyorIstenir ben egeliyim ablamin dugununde yani 1999 yilinda evlendiginde sandigin ustune oturmustum enistem de vermisti harclik halen de devam ediyor bu gelenek bazi yerlerde.2012 de evlendim annemlerin evinde vedalastik nikahimiza gececegiz kapidan cikarken kapiya durdu yegenim eniste adettendir dedi gulerek esim de cikardi verdi bir miktar ucret. videolarda fotograflarda gulumsemeler guzel anilar kaldi.onemli olan zorlamamak kavga cikarmamak hosgorulu olmak.bu ucret asiriya kacmamali abartmamali.
Ne yani hem esyalari alacam hem evi duzecem hem ceyizini mi alacam erkek evi olarak.ceyizini niye hazirlamamis bu gelin hanim.ama dogulularda boyle esya almiyorlar yani onlarda kiz evlendirmek kolay erkek evi olmak zor.bence baslik parasi aliyorlarda adini ceyiz parasi demisler..O değil canım benim. Kız ev çeyizi icin 15 bin tl istiyor
enayiyseniz verin.Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Evet öyleymiş inan bende inanmıyordum ama burdan sevdigim biride aynısını yazdı şaşırdımNe yani hem esyalari alacam hem evi duzecem hem ceyizini mi alacam erkek evi olarak.ceyizini niye hazirlamamis bu gelin hanim.ama dogulularda boyle esya almiyorlar yani onlarda kiz evlendirmek kolay erkek evi olmak zor.bence baslik parasi aliyorlarda adini ceyiz parasi demisler..
Bu devirde böyle saçma gelenek mi kaldı?Paranın son damlasına kadar kendi evlerine harcayacaklarından eminiz.Eğer yaşayan varsa veren varsa biz de vermeyi düşünüyoruz.Sonuçta herkesin ayrı geleneği var.
aile herhalde iyi davranacak.Evet erkek kardeşimin sevgilisi Güneydoğulu ve kızı çok beğendik.Ailesi yaşayışları o kadar samimi güzel ki eğer bu durumu yaşayan varsa bilmek istedik.Çok şükür varmış öyle bir adet sadece bize karşı sanmıştık.Erkek kardeşim çok hoşuna gidecek.Adetse kesinlikle birşey diyemeyiz her ailenin bölgenin çeşitli adet gelenek görenek kültür değerlerine sahip olduğunu biliyoruz.Verecek durumumuzda var açıkçası sadece merak ettik çok yardımcı oldu bu yazılarınız.Teşekkür ederim
Annenizin
gelini olmak vardı
Yüzsüzlük resmen. Şimdi başlık parasıda isterler bunlarYani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?