- 22 Nisan 2016
- 550
- 374
- 103
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Çok üzüldüm gerçekten.Merhaba henüz 1 sene bile olmadı evleneli ama şu 1 sene içinde yaşadıklarımı anlatsam çok güzel bi dram filmi olur..
Eşimle akrabalar vasıtasıyla tanıştık kendisini begendigim halde evlenmek istemediğimi söyledim çünkü ailemin benim geleceğim adına yaptığı hiç birikintisi yoktu, maddi durumumuz ciddi anlamda kötüydü.
Çalışıyodum işten çıkmak zorunda kaldım aileme harcadım birikim yapamadım.
Eşim o dönemler çok ısrar etti beğendiysen neden istemiyorsun ben sana bi görüşte aşık oldum seni asla üzmem vs. sebebini söyle neden istemediğini bidaha aramıcam falan dedi.
Açık konuşuym ne düğün yapacak paramız nede benim çeyizim var bu şekilde evlenemem benim de yapmam gereken şeyler var üstüme düşen herşeyi yapmak istiyorum çalışıp dedim. Güldü sorun bu mu dedi senden para çeyiz isteyen mi var sen sadece üstüne giydigin ceketi al gel herşeyi ben hallederim yeter ki gel dedi.
Artık israrlarina dayanamadım peki madem dedim bende çok hoşlaniyordum çünkü.
Neyse nişanlandik eksikte olsa çoğu şeyi aldılar masrafı karsiladilar benim pek içime sinmese de..
Gel gelelim evlendik şimdi en ufak bi isteğimde eşim ve ailesi çeyizi dile getirir oldu. Para istiyorum vermiyo ben de sinirleniyorum haliyle bana diyo ki sen bu evlilik için naptında birde burun kıvırıyosun nanķörsün falan filan çok zoruma gidiyo kesinlikle ailesinin eşimin aklına girdiğini düşünüyorum.
Görümcem bile ben nişanliyken laf sokuşturup dururdu herşeyi abim aldı onuda sen al..halbuki biliyolardı benim sırf bu sebepten evlenmek istemediğimi neden kabul ettiler peki size soruyorum? Annem evime geldiği zaman kullanmadigim tabağı anneme vermek istedim kavga etti eşim benle niye malını annene veriyosun bi katkıları olmadı bari zararları olmasın dedi. Çok sıkıldım artık gururuma yediremiyorum her fırsatta dillendirmelerinden bıktım. Sen ceyiz yapmadin bisey istemeye hakkın yok kes kesini otur bişeye karisma bişey isteme sakın muamelesi yapılıyo resmen. Eşime ben işe girip çalışıp sanada ailene de yaptığınız masrafları kuruşuna kadar ödücem dedim zoruna gidiyo beyfendinin çalışmama da izin vermiyo. Niye çünkü istiyolar ki onlara hep muhtaç olayım egolarını tatmin edecekler tabi.. Eşimden bir sey istemeye korkar oldum. Nasil davranmam gerekiyo sizce bundan sonra?
Geçenlerde karşı binamıza yeni gelinin çeyizi geldi davulla zurnayla oynayarak getirdiler izlerken hüngür hüngür ağladım.. İçime dert oldu ölmeden önce ne olursa olsun ben o çeyizi bi şekilde yapmaya veya parasını vermeye yemin ettim..
Ben böyle bi cümle kurmaya kalksam dünyayı bana dar ederler iğneleyici sözleriyleBiz de yeni gelin aldik hic ceyiz getirmedigi gibi 100binden fazla masraf yaptik arti bi de kendi evine geldi hala burun kiviriyor, tüm her seyini biz aldik ve bize dedigi "amaaan begenmezsem atar yenisi alirim" !
yani cok yaman biri. Demem o ki siz de biraz yaman olun. Tabi bizim gelin gibi ac gözlü sonradan gorme olmayin ama onlara bunlari yapmak zorundalarmis gibi hissettirin. Yaptiklari cok ayip.
Kayınvalidem yalandan diyo ki çalışmana gerek yok kızım yediğin önünde yemedıgin arkanda ben x in gelini çalışıyo ded
Ben böyle bi cümle kurmaya kalksam dünyayı bana dar ederler iğneleyici sözleriyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?