Çeyizimin olmayışının her fırsatta dile getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba henüz 1 sene bile olmadı evleneli ama şu 1 sene içinde yaşadıklarımı anlatsam çok güzel bi dram filmi olur..
Eşimle akrabalar vasıtasıyla tanıştık kendisini begendigim halde evlenmek istemediğimi söyledim çünkü ailemin benim geleceğim adına yaptığı hiç birikintisi yoktu, maddi durumumuz ciddi anlamda kötüydü.
Çalışıyodum işten çıkmak zorunda kaldım aileme harcadım birikim yapamadım.
Eşim o dönemler çok ısrar etti beğendiysen neden istemiyorsun ben sana bi görüşte aşık oldum seni asla üzmem vs. sebebini söyle neden istemediğini bidaha aramıcam falan dedi.
Açık konuşuym ne düğün yapacak paramız nede benim çeyizim var bu şekilde evlenemem benim de yapmam gereken şeyler var üstüme düşen herşeyi yapmak istiyorum çalışıp dedim. Güldü sorun bu mu dedi senden para çeyiz isteyen mi var sen sadece üstüne giydigin ceketi al gel herşeyi ben hallederim yeter ki gel dedi.
Artık israrlarina dayanamadım peki madem dedim bende çok hoşlaniyordum çünkü.
Neyse nişanlandik eksikte olsa çoğu şeyi aldılar masrafı karsiladilar benim pek içime sinmese de..
Gel gelelim evlendik şimdi en ufak bi isteğimde eşim ve ailesi çeyizi dile getirir oldu. Para istiyorum vermiyo ben de sinirleniyorum haliyle bana diyo ki sen bu evlilik için naptında birde burun kıvırıyosun nanķörsün falan filan çok zoruma gidiyo kesinlikle ailesinin eşimin aklına girdiğini düşünüyorum.
Görümcem bile ben nişanliyken laf sokuşturup dururdu herşeyi abim aldı onuda sen al..halbuki biliyolardı benim sırf bu sebepten evlenmek istemediğimi neden kabul ettiler peki size soruyorum? Annem evime geldiği zaman kullanmadigim tabağı anneme vermek istedim kavga etti eşim benle niye malını annene veriyosun bi katkıları olmadı bari zararları olmasın dedi. Çok sıkıldım artık gururuma yediremiyorum her fırsatta dillendirmelerinden bıktım. Sen ceyiz yapmadin bisey istemeye hakkın yok kes kesini otur bişeye karisma bişey isteme sakın muamelesi yapılıyo resmen. Eşime ben işe girip çalışıp sanada ailene de yaptığınız masrafları kuruşuna kadar ödücem dedim zoruna gidiyo beyfendinin çalışmama da izin vermiyo. Niye çünkü istiyolar ki onlara hep muhtaç olayım egolarını tatmin edecekler tabi.. Eşimden bir sey istemeye korkar oldum. Nasil davranmam gerekiyo sizce bundan sonra?

Geçenlerde karşı binamıza yeni gelinin çeyizi geldi davulla zurnayla oynayarak getirdiler izlerken hüngür hüngür ağladım.. İçime dert oldu ölmeden önce ne olursa olsun ben o çeyizi bi şekilde yapmaya veya parasını vermeye yemin ettim..

Çeyiz konusu haricinde eşinizle aranız nasıl? İletişiminiz nasıl?
Bir de, çalışmanıza neden izin vermiyor? Hayır çalışamazsın dediğinde tamam deyip konu kapanıyor mu? Eğer gerçekten çalışmak istiyorsanız, yani sadece çeyiz parasını toplamak için değil, bunu kararlı bir dille eşinize söyleseniz, şu şu işlere başvuracağım deseniz. Belki sizi kararlı görmediği için çalışamazsın deyip geçiştiriyordur.

Çok üzüldüm gerçekten.
İnsanlar bu kadar acımasız ve nankör olmak zorunda mı?

Sakın üzülme.
Aynen dediğin gibi onlara muhtaç hayatını sürdürmen hoşlarına gidiyor, çünkü kendine güvenin gelse rest çekersin gidersin diye korkuyorlar.

Senin yerinde olsam bu konu ilk açıldığında eşime ciddi ciddi söylerim. Böyle kabul ettin diye. Böyle devam ederse ayrılacağını, eziyet çekmek için evlenmediğini. Çalışıp ailene de kendine de bakabileceğini hatırlat.

Sakın sakın çalışıp 1 kuruş para bile verme onlara. İnsanlar çeyizleriyle belli bir parayla evlenecekler diye bir mecburiyet yok. Evlilik iki kişiliktir. Karsıdakinin kendine uygun olmadığını görürsen evlenmezsin bu kadar basit. Çalışıp onlara para vereceğine, gider ailene bakarsın mis gibi.

Ve son olarak sakın çocuk yapma şuan.
Çeyizin yok diye bunu yapanlar, çocuk olduktan sonra artık gidemez diye kim bilir neler yaparlar.

canim benim ben evin %80 inini k3ndim dizdim sadece salon takimini onlar aldi yinede konusacak bisey buluyolar yazman az olsa onu konusuyolar lifin olmasa onu konusuyolar konusuyolarda konusuyolar ceyiz icin uzulme eskiden ceyizmi varmis 2 lif bi patik tamam simdi alismislar aldirmaya maalesef eşinede yaziklar olsun karaktersiz firsatci calis kimsenin agzinin icine bakma ilerde bunlar sana hic bakmaz hic deilse eline 3 kurus emekli maasin gelir

İnsan oglu cig sut emmis ,
Esini al karsina konus ,
Eni konu ,huzurunun kalmadigini ,karisi gibi degil mali gibi hissettigini soyle ,
Daha da yurumuyorsa farkli bir yol cizmeyi dusdun omur boyu boyle gitmez ,
Benim kardesimin eside sifir ceyizle geldi,ustelik hem calisiyor hem annesinden yetim maasi aliyordu ,
Yiyip ,icip gezmis ,kimse basina kakmadi ,
Boyle olmaz ,huzursuz ortam iyi degil,cocuk yapmayin sakin bu ortama

Biz de yeni gelin aldik hic ceyiz getirmedigi gibi 100binden fazla masraf yaptik arti bi de kendi evine geldi hala burun kiviriyor, tüm her seyini biz aldik ve bize dedigi "amaaan begenmezsem atar yenisi alirim" !
yani cok yaman biri. Demem o ki siz de biraz yaman olun. Tabi bizim gelin gibi ac gözlü sonradan gorme olmayin ama onlara bunlari yapmak zorundalarmis gibi hissettirin. Yaptiklari cok ayip.

Kayınvalidem yalandan diyo ki çalışmana gerek yok kızım yediğin önünde yemedıgin arkanda ben x in gelini çalışıyo ded
Ben böyle bi cümle kurmaya kalksam dünyayı bana dar ederler iğneleyici sözleriyle

Sen de onlara dünyayı dar et. Bu devran böyle geçmez. ömrüne yazık. insan çekemez böyle bir şeyi . ve çocuk da yapma hemen.

İsine tekrar dön , Topla onlarin canaklarini comleklerini kapilarina koy.. Benimde hic bisim yoktu.. Evlendikten sonra herseyi yavas yavas duzene soktum.. Bosver onlari ...ben akili ciktim bedavaya gitmedim diye sırıt bide tam olur bak

Eşinle kararlı bi şekilde konuş , bir daha ağzından böyle bir laf çıkarsa hemen işe giricem de kararlı ol ama madem calismana karşı , bu ona güzel bi duvar olur

Çalışmama izin vermiyorsan yapamadıklarımın lafını da yapmak haddine değil deyin. Ailesi laf ederse de aynı şeyi söyleyin çalışmama izin vermediği için bişey yapamıyorum. İzin vermiyorsa yapmak zorunda deyin. Üstten üstten konuşun ezdirmeyin kendinizi. Hatta onlar laf etmeden önce siz açın mevzuyu. Herkes haddini bilsin ne hakları var bu konuda sizi üzmeye ne kadar ayıp. Yapılan şey söylenir mi?

ezdirme kendini bilerek evlenmiş eşin seninle neyin tatavasını yapıyor şu an
bir gün yeter lann diye bir çıldırın o tabakları yerler fırlatın ne demek sen bir şey yapmadın ailen yapmadı o yüzden her şeye susup oturacaksın
git bir iki ay çalış çıkar evindeki tüm tabak çanakları çöpe kendine al takımlarını şimdi susacak mısınız diye sor
yumuşak karnını bulmuşlar vurup duruyorlar

Saçmalık çok büyük haksızlık yapılıyor sana.
Durumun varsa alırsın yoksa yok .

Sen kimseyi dinleme işe gir sadece Çeyiz için düşünme bunu her masrafini kendin çıkar o da kocayim diye ortalıkta gezsin .!

cnm ck uzuldum. keske insanlar bu kdr kotu gadar vicdansz olmasa. sana kendni bole hissettiren esine de ailesine de yaziiik diorum. maddiyatı, soyadlarini tasiyan gelinden maneviyattan ustun tuttuklari icin. ağlama başta konusup anlatmssn herseyi. gizli sakli is yapmamissin kandrmamissin.

Bence üzme kendini eşin çok hatali köpruyu geçene kadar işi seninle.ben

sen8n yerinde olsam bu durum devam ederse boşanacagim senden

katlanamyrm kimse beni boyle ezemez grurumlada oynayamaz artik izin

vermyorm diye ciddi bi konuşma yapardim..apt.llaşmasnlar lütfen bu nedir ya vicdan hiçmi yok insanlarda..iki yuzluluk bu yaptiklari...evime giderim isede girer calisirm bu laflari isitmem kimseyede minnet etmem diyip ona muhtac olmadiginizı algilamasinı saglayin

Bosanirim diye tehtid et diyenlerealdirmayin lutfen. Evlilik bu oyuncak mi. Hem bir kere derseniz devami gelir. Lackalasir iliskiniz. Durum benm dahi canimi skti. Bunu ofkeyle cozemezsiniz. Madem karsi taraf dolduruyor. Siz onlardan akilli olun. Esinizn en mutlu sakin oldugu zamanda alin karsiniza. Ve sakince sesinizi yuksekltmeden esinizi suclamadan konusun. Sen basinda bana boyle dedin. Bende seni sevdgm.icin kabul ettm. Hatta o davransinla gozumde buyumustun iyice asik olmustm. Fakat simdi sinirlendignde yuzume vuruyorsn bu durumu. Uzuluyorum gururuma dokunuyor. Gozumden düşüyorsn. Senin hakkinda farkli dusunuyorum vs diye susleye susleye konusun orasi size kalms artik. Sanmiyorumki hic bir insan evladida yoktrki boyle bi konusma karşısında vicdan yapmasin. Oyle bi konusunki gorumce kv tarafina baglanip sozlerini dinleyecegne sizden etkilensn. Hakli desn
Siz onun hayat arkadasiniz belliki dolduranlar var ve sinirle oyle dusunmesede çıkıveriyor agzindan. Bidakine demez belki oda bi erkek.maddiyata onem veren biri olarak anilmak istemez bence. Saygilar

Benim kaynanam anneme ne aldinki iki kapkacak demisti. Ne gerek vardi boyle biseye..

Benimkilerde tam tersi calismami istiyodu oglunun parasini 'yemeyim' diye

Boyle insanlar hic ölmicez zannediyolar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…