Çeyizimin olmayışının her fırsatta dile getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte en anlayışlısında bile bu kafa var ya. Arkadaş çeyiz nedir ya can sıkmaya değcek bişey mi. Hem demişsin de olmaz diye o zorlamış çeyizsiz gel diye. Valla anlamıyorum ben bu insanları.

Ortak iş mi kuruyorsunuz sermaye mi lazım bu ne ya. Evlenilir her şey birlikte çabalayarak zamanla yapılır. Moral bozmaya değer mi. Hele paranın maddenin lafını yapan adamla evlilik olur mu hiç bilemedim.

En güzel çeyiz kendinsin kuzum
Al o hazımsız kocanı karşına,önce duygusal bir konuşma,ardından sakince bir tehdit.Ama ciddiyetini hissetsin.
Tekrar edemesin bir daha inşallah o acı lafları..
ÜzülmeDert değil bunlar,halledersin sen..Sineye çekme..

ceyiz nedir Allahaşkına ya eşine şok oldum yani... tamam kaynana görümce söylerde eşin!! hamama giren terler sana bakamayacaksa evlenmeyecekti, zaten herşeyi en baştan biliyordu... o işsiz kalsa sen çalışıyor olsan dakka başı başına mı kakarsın, ve hayat uzun böyle şeyler olabilir...
öğrenci evi mi bu ya, insan karısıyla nasıl çeyiz muhabbeti yapar, sen bişey getirmedin hepsi benim falan, valla bunlar sana sağlı sollu girişiyorsa demekki oturup senin arkadan dedikodu yapıyor ki bence bu oldukça olası, çünkü erkekler pek bu ceyiz konularıyla ilgilenmez, demekki ailesinin dolduruşuna geliyor...
sakın kendini ezik mahçup hissetme, ama çalışmaya da başla, sen benim kocamsın her ne olursa olsun bana bakmak zorundasın, baştan biliyordun çeyizim olmadığını de, yani kocandan atla deve istediğini de sanmıyorum yani, her bişey istediğinde neden bu öne sürülüyor, ne istiyorsun mesela?

Hamama giren terlermiş.Çok istekleriniz mi oldu,aldırdığınız şeyler,istediğiniz takılar çok muydu? Madem çeyize ,maddiyata değer veriyordun ,benim halim belliydi baştan,anlattım sana ,evlenmeseydin de durumu daha iyi olan biriyle evlenseydin dedin mi?Belki masrafları eşine yıkmak gibi bir düşüncen olduğu için başta öyle söylediğini düşünmüştür ailesi,ve de eşine söylemiştir.Benim ailem de isterdi almayı ama gücü yoktu biliyorsun,benim anne babamın canı sağolsun yeter ki,mal mülk nedir,eğer senin de alınanlar zoruna gidiyorsa satalım madem deyin.Bekarken çalışıp alsanız neyse de,evlendikten sonra almanızın da değeri olmaz Onun gözünde.

Ben olsam bütün tabakları tek tek kırardım dün vardı bugün yoklar artık bunlardan bir farkım yok dün vardım artık yokum al o eşyaların karılık yapsın sana der çıkar giderdim... İyi bir derse ihtiyacı var eşinin. Çünkü nasıl eşyaları para vererek alıyoruz seni de eşya vererek aldıklarını sanıyorlar. Niye mahçupluğunu yaşıyorsun laf ederlerse zorla mı geldim kaçtım mı oğlun istedi oğlun kabul etti almasaydın o zaman ben mi zorladım deyin. Sen sustukça zayıf yerinden vururlar ezdirme kendini laf söyletme dişini göster bir daha laf edemezler.

Kıyamam ya ben çalıştığım halde azıcık kredi borcumu başıma kaktilar. Ben de dinimzde eve bakması gereken erkek ister çalışırım ister çalışmam. Para kazanmak mecbiriyetim yok.sadece keyfimden çalışıyorum dedim. Bütün sesler kesildi.

İyi gun kotu gun için evlenen insanlar dünyevi mallar için nasılda kalp kırar hale gelmıs .kocanıza her fırsatta ben evlenmek ıstemıyordum sen zorladın ceketını al gel dıyen sendın sımdı ne olduda böyle dıyorsun de . Ayy bu gelınlerın cektıgı nedır

lütfen ağlamayın üzülmeyin... benim burda yüreğim parça parça oldu bir nebze anlıyorum sizi bekarlıktan kalan borcu kendim çalışıp ödememe rağmen halaaaaaa o borcu biz ödedik diyen insanların içindeyim bende...... ama sizin durumunuz daha kötü hem çalışmanıza izin verilmiyor hem de başınıza kakıyorlar..... inanın bu şekilde yaşamak çok zor olacak eşinizle konusun ya çalışmama izin ver ya da ben artık evliliğimiz hakkında bazı kararlar alacağım de.... gözünü korkutun demiyorum eğer bukadar üzülüyorsanız ayrılın....

Esine soylesin mi bastan beni razi edebilmek icin herseye tamam dedin de simdi degisen ne? Onem vermem dedin niye simdi yan ciziyorsun? Sor bakalim ne dicek.

Sen o kaynanana iki çemkir bak nasıl sönuyor havası.Onamı kalmış densiz!Oğlun az koşmadı peşimde alamıcam diye kurtuldu bu yaşında de ona sen.Senin kocan şu saatteen sonra tartışmadan anlar canim sakinlikten anlamaz bunca zaman anlatmişsin zaten.

Bazen benim eşimde siz kadinlar şöylesiniz falan diye kamuspotu gibi demeç verir guruma dokunur. Bende altta kalmam beni alamican diye az koşmadin pesimde 2 haftada bir gelirdin 17 saatlik yolu derim.güler o doğanın kanunu der.Yani altta kalma laf söylediginde sende söyle ezdirme kendini ağlama sende onu başka yönden vur.ve çocuk yapma dinleme gir işe calis.madem para vermiyorsun caliscam de!Evlenince hanima verilen para gözemi batar ya.tövbe yarabbim.

Kıyamam sana... O eşini boğazlayasım geldi nasıl bi insan bu kadar karaktersiz olabiliyor aklım almıyor ya .. Sende hiç altta kalma ve mutlaka da çalış .. Resmen seni eziyorlar

Sana biraz nankör olmayı tavsiye ederim :))
İğneliyici laf sokmak ne ki sen onlara boru sok
benimde çeyizimin ç si yoktu...bi kere soruldu konu kapandı....

Bu kadar iyi olmak doğru değil.
Ben olsam eşimi karşıma alip bastan sona anlatırdım.
Ya çenesini kapatıp susup otursun ya da çalışmana birşey demesin.
Susmak hiç bir zaman işe yaramaz

Çeyiz çeyiz diye büyüttükleri şey nedir ki. Ben dört dörtlük olmasa bile güzel bi çeyiz yaptığımı düşünüyorum. Yine yaranamıyorum yine yaranamıyorum. Ama aslada kendimi ezdirmiyorum. Sanada tavsiyem kendini ezdirmemen. Çalış ve çeyizse çeyiz bohçaysa bohça ne istiyorlarsa yap gözlerine sok....

+100
kaynana bol bol dolduruyordur oğlunu onu getirmedi bunu getirmedi sen bunları başına kalk diye
sen bunu bir ez diye

Bana kalırsa zaten çeyiz gibi adetler çok demode.
Kamyonlar, davul zurnalar çok varoş bir görüntü.
Sizin bence iki hatanız olmuş.
İlki baştan özgüvensiz davranıp, lafı onların ağzına vermeniz.
"Yoksa yok, benim gibisini bulmuşsun daha ne istiyosun?" Tarzı bir tavrınız olsaydı kimsenin gıkı çıkmazdı.
Bu kadar peşinizde uğraştığına göre güzel bir kadın olmalısınız.
Lütfen biraz kendinize güveniniz yerinize gelsin.
İnsanlar nedenlerden dolayı birbirini ezmez. Karşısındakini ezebileceğini farketmişse ezerler.
Siz de lütfen buna fırsat vermeyin.
Ayrıca yetişkin bireysiniz, çalışmak istemenize kimse karışamamalı.

İyi de o bu laflari soylerken sen demiyomusun.
Biz bunlari evlenmeden konustuk ozmn bu sekilde konusmuyodun diye.
Artik bunun lafi yapilirmi siz evlisiniz kari kocasiniz ailesiniz.
Yarin kendisine bisey olsa sen bakmak durumun da kalsan.
Gerci boylelerine bir yudum su vermiyecende.
O tabak olayi ne kadar gurur kirici bisey.
Bu adam kapiya biri gelse yarim ekmek versen haram eder benim malimi veriyon diye.

Cok cok uzuldum inanki bukadar canavarlasamaz kocan ve ailesi...resmen ahlakszlik boyle insanla ayni evde bile durulmaz insan katil olur allah sabr versin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…