- 13 Kasım 2015
- 1.149
- 787
- 73
- 38
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Hamama giren terlermiş.Çok istekleriniz mi oldu,aldırdığınız şeyler,istediğiniz takılar çok muydu? Madem çeyize ,maddiyata değer veriyordun ,benim halim belliydi baştan,anlattım sana ,evlenmeseydin de durumu daha iyi olan biriyle evlenseydin dedin mi?Belki masrafları eşine yıkmak gibi bir düşüncen olduğu için başta öyle söylediğini düşünmüştür ailesi,ve de eşine söylemiştir.Benim ailem de isterdi almayı ama gücü yoktu biliyorsun,benim anne babamın canı sağolsun yeter ki,mal mülk nedir,eğer senin de alınanlar zoruna gidiyorsa satalım madem deyin.Bekarken çalışıp alsanız neyse de,evlendikten sonra almanızın da değeri olmaz Onun gözünde.Merhaba henüz 1 sene bile olmadı evleneli ama şu 1 sene içinde yaşadıklarımı anlatsam çok güzel bi dram filmi olur..
Eşimle akrabalar vasıtasıyla tanıştık kendisini begendigim halde evlenmek istemediğimi söyledim çünkü ailemin benim geleceğim adına yaptığı hiç birikintisi yoktu, maddi durumumuz ciddi anlamda kötüydü.
Çalışıyodum işten çıkmak zorunda kaldım aileme harcadım birikim yapamadım.
Eşim o dönemler çok ısrar etti beğendiysen neden istemiyorsun ben sana bi görüşte aşık oldum seni asla üzmem vs. sebebini söyle neden istemediğini bidaha aramıcam falan dedi.
Açık konuşuym ne düğün yapacak paramız nede benim çeyizim var bu şekilde evlenemem benim de yapmam gereken şeyler var üstüme düşen herşeyi yapmak istiyorum çalışıp dedim. Güldü sorun bu mu dedi senden para çeyiz isteyen mi var sen sadece üstüne giydigin ceketi al gel herşeyi ben hallederim yeter ki gel dedi.
Artık israrlarina dayanamadım peki madem dedim bende çok hoşlaniyordum çünkü.
Neyse nişanlandik eksikte olsa çoğu şeyi aldılar masrafı karsiladilar benim pek içime sinmese de..
Gel gelelim evlendik şimdi en ufak bi isteğimde eşim ve ailesi çeyizi dile getirir oldu. Para istiyorum vermiyo ben de sinirleniyorum haliyle bana diyo ki sen bu evlilik için naptında birde burun kıvırıyosun nanķörsün falan filan çok zoruma gidiyo kesinlikle ailesinin eşimin aklına girdiğini düşünüyorum.
Görümcem bile ben nişanliyken laf sokuşturup dururdu herşeyi abim aldı onuda sen al..halbuki biliyolardı benim sırf bu sebepten evlenmek istemediğimi neden kabul ettiler peki size soruyorum? Annem evime geldiği zaman kullanmadigim tabağı anneme vermek istedim kavga etti eşim benle niye malını annene veriyosun bi katkıları olmadı bari zararları olmasın dedi. Çok sıkıldım artık gururuma yediremiyorum her fırsatta dillendirmelerinden bıktım. Sen ceyiz yapmadin bisey istemeye hakkın yok kes kesini otur bişeye karisma bişey isteme sakın muamelesi yapılıyo resmen. Eşime ben işe girip çalışıp sanada ailene de yaptığınız masrafları kuruşuna kadar ödücem dedim zoruna gidiyo beyfendinin çalışmama da izin vermiyo. Niye çünkü istiyolar ki onlara hep muhtaç olayım egolarını tatmin edecekler tabi.. Eşimden bir sey istemeye korkar oldum. Nasil davranmam gerekiyo sizce bundan sonra?
Geçenlerde karşı binamıza yeni gelinin çeyizi geldi davulla zurnayla oynayarak getirdiler izlerken hüngür hüngür ağladım.. İçime dert oldu ölmeden önce ne olursa olsun ben o çeyizi bi şekilde yapmaya veya parasını vermeye yemin ettim..
Ben olsam bütün tabakları tek tek kırardım dün vardı bugün yoklar artık bunlardan bir farkım yok dün vardım artık yokum al o eşyaların karılık yapsın sana der çıkar giderdim... İyi bir derse ihtiyacı var eşinin. Çünkü nasıl eşyaları para vererek alıyoruz seni de eşya vererek aldıklarını sanıyorlar. Niye mahçupluğunu yaşıyorsun laf ederlerse zorla mı geldim kaçtım mı oğlun istedi oğlun kabul etti almasaydın o zaman ben mi zorladım deyin. Sen sustukça zayıf yerinden vururlar ezdirme kendini laf söyletme dişini göster bir daha laf edemezler.Merhaba henüz 1 sene bile olmadı evleneli ama şu 1 sene içinde yaşadıklarımı anlatsam çok güzel bi dram filmi olur..
Eşimle akrabalar vasıtasıyla tanıştık kendisini begendigim halde evlenmek istemediğimi söyledim çünkü ailemin benim geleceğim adına yaptığı hiç birikintisi yoktu, maddi durumumuz ciddi anlamda kötüydü.
Çalışıyodum işten çıkmak zorunda kaldım aileme harcadım birikim yapamadım.
Eşim o dönemler çok ısrar etti beğendiysen neden istemiyorsun ben sana bi görüşte aşık oldum seni asla üzmem vs. sebebini söyle neden istemediğini bidaha aramıcam falan dedi.
Açık konuşuym ne düğün yapacak paramız nede benim çeyizim var bu şekilde evlenemem benim de yapmam gereken şeyler var üstüme düşen herşeyi yapmak istiyorum çalışıp dedim. Güldü sorun bu mu dedi senden para çeyiz isteyen mi var sen sadece üstüne giydigin ceketi al gel herşeyi ben hallederim yeter ki gel dedi.
Artık israrlarina dayanamadım peki madem dedim bende çok hoşlaniyordum çünkü.
Neyse nişanlandik eksikte olsa çoğu şeyi aldılar masrafı karsiladilar benim pek içime sinmese de..
Gel gelelim evlendik şimdi en ufak bi isteğimde eşim ve ailesi çeyizi dile getirir oldu. Para istiyorum vermiyo ben de sinirleniyorum haliyle bana diyo ki sen bu evlilik için naptında birde burun kıvırıyosun nanķörsün falan filan çok zoruma gidiyo kesinlikle ailesinin eşimin aklına girdiğini düşünüyorum.
Görümcem bile ben nişanliyken laf sokuşturup dururdu herşeyi abim aldı onuda sen al..halbuki biliyolardı benim sırf bu sebepten evlenmek istemediğimi neden kabul ettiler peki size soruyorum? Annem evime geldiği zaman kullanmadigim tabağı anneme vermek istedim kavga etti eşim benle niye malını annene veriyosun bi katkıları olmadı bari zararları olmasın dedi. Çok sıkıldım artık gururuma yediremiyorum her fırsatta dillendirmelerinden bıktım. Sen ceyiz yapmadin bisey istemeye hakkın yok kes kesini otur bişeye karisma bişey isteme sakın muamelesi yapılıyo resmen. Eşime ben işe girip çalışıp sanada ailene de yaptığınız masrafları kuruşuna kadar ödücem dedim zoruna gidiyo beyfendinin çalışmama da izin vermiyo. Niye çünkü istiyolar ki onlara hep muhtaç olayım egolarını tatmin edecekler tabi.. Eşimden bir sey istemeye korkar oldum. Nasil davranmam gerekiyo sizce bundan sonra?
Geçenlerde karşı binamıza yeni gelinin çeyizi geldi davulla zurnayla oynayarak getirdiler izlerken hüngür hüngür ağladım.. İçime dert oldu ölmeden önce ne olursa olsun ben o çeyizi bi şekilde yapmaya veya parasını vermeye yemin ettim..
+100ceyiz nedir Allahaşkına ya eşine şok oldum yani... tamam kaynana görümce söylerde eşin!! hamama giren terler sana bakamayacaksa evlenmeyecekti, zaten herşeyi en baştan biliyordu... o işsiz kalsa sen çalışıyor olsan dakka başı başına mı kakarsın, ve hayat uzun böyle şeyler olabilir...
öğrenci evi mi bu ya, insan karısıyla nasıl çeyiz muhabbeti yapar, sen bişey getirmedin hepsi benim falan, valla bunlar sana sağlı sollu girişiyorsa demekki oturup senin arkadan dedikodu yapıyor ki bence bu oldukça olası, çünkü erkekler pek bu ceyiz konularıyla ilgilenmez, demekki ailesinin dolduruşuna geliyor...
sakın kendini ezik mahçup hissetme, ama çalışmaya da başla, sen benim kocamsın her ne olursa olsun bana bakmak zorundasın, baştan biliyordun çeyizim olmadığını de, yani kocandan atla deve istediğini de sanmıyorum yani, her bişey istediğinde neden bu öne sürülüyor, ne istiyorsun mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?