Çeyizimin olmayışının her fırsatta dile getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hemen işe giriyorsun. O gerizekalilara da lafları olduğu gibi iade ediyorsun.

Canim biraz da kisilik meselesi benim de ceyizim yoktu ailemin durumu kotuydu.
Bi tane tava bile getiremedim. Esim ve esimin ailesi biz ne ceyiz nede ailenden bise bekliyoruz herseyi biz yapariz bi tek sen gel dediler. Allahima sukurler olsun ki bi kere bile lafini sozunu etmediler. Anne babam ayri oldugu icin kayinvalidemle yaptik ceyizi daha eksiklerim var. Cok sukur ki huzurumuz yerinde.Uzulme demekten baska bisey gelmiyor elimden. Allah kalplerine merhamet versin

Sen ceketini al gel demedin mi şimdi niye çul çaputun derdindesin y.vşak

derdim öncelikle.

Siz iş bulun çalışın. Onların eline bakmanız kocanızın hoşuna gidiyor sizi iyice ezebilmek için. Kocanızın karakterini hiç beğenmedim çocuk falan sakın düşünmeyin.

Of ne dengesız koca ve aılesı....Ya canım Benım tek bır havlu ceyızım yoktu kı ben bavulumu aldım gercı bavulumun içini bile eşimin parasıyle kıyafetlerı almiştımbıletımı kestı dırek yurt dışına geldım ceyızım yok olsaydıda boş yanı getıremezdım takma o duruma sadece kocanın burnundan getır Sende sessız kalma bunlar yüzüne vurmuş nasıl olsa gıdemez aılesıne dıye düşünüyorlar

Canim cok duygulandim mesajina ama uzulme cozum sende. Ben ceyizin icinde ne olur onu bile bilmem. Ceyiz falan yapmadim. Evlenirken gerekli oldugunu dusunduumuz seyleri birlikte secerek aldik. Bazen ceyiz soran oluyor (niye soruyorlar bilmiyorum, benim evimin esyasi kimi ne ilgilendirir) adamina gore ince veya kalin laf sokuyorum. Isin ozeti terbiyeni bozmadan tepkini koyacaksin.

Çeyizim yok diye açık açık söyleyenin bile başına kakılıyorsa, kaçarak evlenenleri düşünemiyorum.

Düşük kalite insanların arasına düşmüşsünüz. Çalışıp çabalayıp gönlünüze göre evinizi düzün. Onların aldıklarını da gariban, fakir bir kızcağıza verin. Sevaba girersiniz.

Reactions: anu
Vay bee, ne ciğersiz adam'a denk gelmişsin canım benim..
Kalbin gerçekten temiz'se Ah'ın çıkar zaten, emin ol..

Çeyiz yapsanız odeseniz paralarını geri ne değişecek ?
Esiniz sizi üzecek kıracak ezecek başka bir konu bulur illaki.. o potansiyel var maalesef..
Bence Çeyiz i unutun.. Bu saatten sonra değişecek bişey yok..
Eşiniz değişir inşallah.. saygılı olur bir gun

Benim de eşim yüklü borcumu ödedi üstelik işten çıkartarak yalvardım çalışayım çeyiz yapayım borçlarımı ödeyeyim diye hayır dedi şimdi de her fırsatta başıma kakıyor ..Seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcımız olsun

Sanki kendimi okuyorum

Bu çeyiz işi oldum olası saçma gelir bana annem ben küçükken yapmak istemişti yaptirmamistim hele o lifler yazmalar ne gereksiz eşyalar . şimdi öyle duruyorlar hala bir manası yok . sırf bu yüzden eviniz de huzurun bozulması çok üzücü lütfen çocuk konusunda aceleci olmayın

Calismak ayip mi? X in gelini calisiyo dedirtmeznis, karaktersizmis butun aile maalesef. Ole kabul etmis sonra basa kakmis. Nefret ediyorum bolelerinden. Belki ceyizin olsaydi bile baska biseler bulurdu bunlar. Hersey kizi alana kadar. Klise gelsede kulaga gercekler

Canım benim ya inan benimde çok bi Çeyiz im yoktu az öz lazım olucak şeyler bide ben birlik gidicem diye bana aldırmadı eşim alma dedi koyucam yer yoktu çünkü bende almadım yani porselen tencere takımı çatal bıçak evin komple perdelerini işte falan filan bunları almıştım ayrı eve çıkıcagi mız için açmadım hiç birini neyse şimdi ayrı eve çıktık inan ne benim ailem ne ben yapabildiği doğru düzgün bişey dene eşimin ailesi yapmadı bir iğne dahi almadılar bana ne yaptıysak esimle tek başımıza yaptık hala eksiğim çok ama şükür kimseye minnet im yok üzme kendini ama bebek yapma iyice bi tanı ailesi çok mühim değil tabi eşin ailesine karşı seni savunmuyorsa oda zor ezdirme kendini siz öyle istediniz de ben size söylemiştim de kalma altta

Amann canim bunlarin hepsi ayni malesef bir ceyiz bir taki getirdim 60 binliralik hala takimi vermedim diye laf ettiler arkamdan koskaca evde tek aldilari 1900 lira bir tane dandik köşe ufak bi ünite birde masa sandalye toplam bes bin tutu bir laf ettiler arkamdan hic birsey diyemedim ne salon takimi ne oturma gurubu benim ailemde. Çocuğumun bile odasindan tut taa yatak odasindan ankastresini bile aldi butun beyaz esyasi ve yirmi binlik takısıni yapti ben yaranamadiysam kimse yaranamaz arkamdan almadigi seyleri aldi diyormus biz yardim etmesek bu kadar dort dortluk olmaz diyormus bir tane ikibinliraya masa aldim ya cok pahali esya aldik diye basima sagda solda soyluyormus... Desin rabbim bildikten sonra ben kuluna neyin hesabini vereyim boyle insanlarin yaptiklaroda insallah gozune dizine dursun gercekten insanlikdan nasibini almayanlar var sen esini uyar sana tavsiyem otur ciddi ciddi konus dedikleriyle yaptiklarinin uymadığını kapini kapat esine bak kimseyee değil.. O da ayni kafadansa ilk olArak esinin kafasini degistir... Gerisini takma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…