Çeyizimin olmayışının her fırsatta dile getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde nisanlilik donemimde hersey almistik.yatak odasini gonderdi babam eve
Esim ertesi gun beni arayip tabi ozaman nisanlim begenmedigini soyledi.bende nesini beyenmedin en guzelini bulup kendin alsaydin demistim.ben bir suru ceyizle gitmisim soylenene bak.yani canim olsada olmasada soylerler iyiki almamissin hak etmiyolar.calisip ceyiz alma derim ben birikim yaparsin.evlenmeseydi.kendini ezdirme sakin.

Bi iş bulabilsem kimseyi dinlemem ben girer çalışırım onlarada muhtaç olmam ama yok bulamıyorum

Esin senin bu konudaki yarani biliyor, o yuzden uzerine geliyor. Ceyizsiz geldin dedigi zaman "evlenmeseydin kafana silah mi dayadim, 3 kurus icin bi omur susup oturmami bekleme" demelisin

Esin senin bu konudaki yarani biliyor, o yuzden uzerine geliyor. Ceyizsiz geldin dedigi zaman "evlenmeseydin kafana silah mi dayadim, 3 kurus icin bi omur susup oturmami bekleme" demelisin
Bunların hepsini söyledim işlerine gelmiyo ki yine kötü ben oluyorum artık vazgeçtim çünkü duvara karşı bişeyler anlattığımı fark ettim

Kocanın ailesini hadi anlarım da kocan ne karaktersizmis. Sen kartlarını açık oynamissin ilk günden. Şimdi nasıl böyle konuşuyor bu ne vicdan ??

Çok üzüldüm bence bir işte çalışmaya başlayın ve dediğiniz gibi eşinize o parayı ödeyin eşinizinde tan karakteri oturmamış malesef

bir ceketini al gel yeterli diyen adam eğer adamsa bir daha sana çeyiz lafını açmamalıydı
madem ya seni çalıştırsın ya da artık lafını etmesin
çok ayıp etmiş ya sinir oldum
sen zorladın beni evlenmeye ben sana açık açık söylemiştim sende dünden razıydın de.
ezdirme kendini, sen sustukça ezmeye devam ederler...

ah canım ya eşinde evlenene kadar centirmenlik taslamış...
İş bul,Çalış kocan madem sana para vermiyor kendi paranı kazan ve biyle bi adam düzelmeden asla çocuk yapma önce bu sorunu hallet...

Evlenme teklifi nı kabul ettıgınde soylemelıydın ılerde ceyızımın olmayısını basıma kalkmak yok dıye. Sende desene sımdı ceketını al gel dıyen sendın dıye .sakın sımdılık çocuk yapma bu adamdan ne yap et iş bul çalış

çocuğun yoksa git iş bul
ve
eşin birşey dediğinde ben sana çeyizim yok dediğinde problem yok dedin
nişanlılığımda dahil laf yemekten sıkıldım borcum neyse ödeyeyim de ailende sende sus de
ama iş bulunca böyle konuş
eşim istemiyor diye oturma kalk iş bul
bunlar lafını sürekli edecekler belli

çok üzüldüm malesef çok karaktersiz insanlar işin içine maddiyat girince böyle oluyor.arkadaşların dediği gibi cocouk yapmayın dahada betet olur heee sonra derleki senin anan ne aldı senin anan ne taktı torununa.üste çıkın beni böyle kabul ettiniz şimdi zorunuzamı gidiyor diyin taviz vermeyin yoksa daha çok ağlarsın.

anlatgıklarına göre esin adam degil kusura bakma. mal mülkle oluyorsa eğer öyle biri ile evlenseydi kendi sözündende dönmüş.
ben mezun olur olmaz evlendim hayalimde calısıp ceyiz hazırlamak vardı ki aynı dönem abimde evlendi erkek oldugu için masraf coktu birde benim beyaz esya mutfak takımları için felan borc aldılar. esime dedim bu borcu ben calısınca ödüyecegim . belki istemedi ama razı oldu ve calısıncada ödedim. annmler biz ödeyelim dediler ama zaten beni okutmuslar calısıyorum ne geregi vardı ve abim ödeme bak eniştenin zoruna gider dedi ama sagolsun esim birsey dmedi diyemezde cünkü erken olsun diye ısrar ettiler.
bence işe gir cocugun yoksa korun. me yapacaksın laf dinleyip duracakmısın

ceyizden kastın örtü mörtü ise bosver zagen bir cogu kullnılmıyor ben sonradan bazı seyleri hazır aldım ne dantelim var ne birseyim hatta kayınvalıde dantel getrmiş kendi ceyizinden kullanmıyorum fazlalık

Bunların hepsini söyledim işlerine gelmiyo ki yine kötü ben oluyorum artık vazgeçtim çünkü duvara karşı bişeyler anlattığımı fark ettim

bence çalışmaya başla. 3 kuruşun lafını yapan adamın aldığı şeylerle karnımı doyurmayı gururuma yediremezdim ben olsam.

Şu çeyiz olayını anlamıyorum zaten,bu devirde çeyiz mi kaldı? Karı-koca çalışır ne isterlerse alır bu kadar basit. Yabancılara bakıyorum valla oh mis,çeyiz derdi yok kayınvalidem görümcem sülalem ne der derdi yok. Evlilik kurumu bir bütün olmaktır,eşiniz bunu anlayamıyorsa siz de çalışıp parasını verin bunları çekmektense... ve bir kez daha düşünün kıytırık bir çeyzi sorun yapan bu sülale ile nereye kadar gider.

Sende eşine deseydin bir ceketini al gel diyordun tabi köprüden geçinceye kadar değilmi,acilen iş bul çalış kendi ayaklarının üzerinde dur bunu çeyiz için falan değil kendine olan saygın için yap ,kimseye muhtaç olma.

Ağlaman inan içime oturdu,çok üzüldüm ama inan senin üzüleceğin hiç bir şey yok. Senin ağzını mı kapatıyorlar yavrum? Söylesene sen böyle istedin sen beni zorladın sen böyle böyle kabul ettin desene. Hadi kayınvalide görümce artık dünya çapında bile resmileşmiş görevlerini üstlenmişler seni irdeliyorlar onu anladım da eşine ne demeli? Galiba dolduruşa geliyor.. 40 laf 1 büyü yerine geçer derler.. Yaptıkları şeyler olmuş Allah razı olsun da başına sürekli bunları ısıtıp ısıtıp getireceklerse çeyize harcayacakları parayı yırtıp çöpe atsaydılar.Sakın ama sakın altta kalma lütfen cevaplarını ver eğer sonradan başına kakacaklarsa bu durumu sessiz kalma. Kendinizi şöyle çaresiz göstermeyin ya.

SENİN YİNE CEĞİZİN YOKMUS BEN SEVMEDİĞİM ADAMLA EVLENDİRİRKEN HÜNGÜR HÜNGÜR AGLADIM KARDESİME KACIR BENI BUNLARDAN DEDİM AMA BOSTU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…